» Min egna lilla hästskötare

Har ju en alldeles egen liten hästskötare min dotter Isabelle.  Vi har ridit ut på en mysig ridtur ihop i skritt och när ridturen närmade sig slutet hoppade vi av och ledde hästarna.
Han är så mysig Maggo som verkligen tar ner huvudet och går med det vid hennes huvud.  Han är verkligen barnkär min stora häst.
 
 

» Glittra och Stampi

En lycklig William med sin nya kanin.  Så kul när det kommer till barn, de blir lyckliga så lätt. 
Det går inte skriva i ord hur glad han är. =)
 
 
 
 
 

» Kommer vara varm

Kommer att vara varm till vintern om fingrarna när jag rider, efter ha köpt ett par rosa fina tjockare ridvantar.
Har väl alltid varit varm om mina händer på vintern för jag har alltid ridit med varma goa vantar.
Men ni vet ju hur svårt det är att hitta tjocka vantar som inte är för klumpiga att rida i.  Jag som har så små händer har lite problem att hitta de perfekta vintervantarna att rida i som inte är för klumpiga.
 
Igår var vi iväg och köpte hö efter att min son hade varit på sin fotbollsträning.  Kul att höra från våran hö-bonde att han fraktar hö till Stockholm och till Norge, snacka om att våran hö-bonde är populär.
 
Idag ska vi överaska våran son William med att åka iväg och köpa en kanin, under tiden han är i skolan.
Han har fått kolla ut lite kaniner på blocket och valt en kanin som han vill ha så helt överaskad blir han väl inte direkt. 
Men han vill så gärna ha en egen kanin, det går ju inte att dela kanin med Isabelle.
 
Fredagen kommer att gå i lugnets tecken eftersom vi är förkylda här och jag kommer att rida ut en runda på Maggo och köra Speedy.
 
 
 
 

» Mina nya ridhandskar med bling, bling stenar

Mina nya ridhandskar med bling, bling  stenar på , i färgen brunt och  märket Jacson.
 
 
 

» Får ofta frågan

Får ofta frågan: Varför vi inte tar med våran egna ponny Speedy till ridskolan.
 
Svaret på den frågan är :  Både jag och min sambo tycker att Isabelle ska prova att rida andra ponnyer så självförtroendet kommer upp på henne.
Nu är hon inte rädd för Speedy utan hon har inte glömt av vad shettisen Texas gjorde med henne.
Som alla vet som har shettisar  är att de tar lätt över när de känner att de kan ta övertaget.
 
Eftersom hon rider på Speedy här hemma tycker jag att det räcker med det. Om hon vill fortsätta rida på ridskolan efter ett halvår eller ett år , så kan jag tänka mig att börja ta med Speedy till ridskolan.
 
Men som ryttare får man aldrig glömma att man lär sig mera av att rida andra och många ponnyer, än att bara rida på samma ponny.
 
 
 

» Andra ridlektionen på

Isabelle har varit iväg på sin andra ridlektion på ridskolan i Götene.  Denna gången fick hon även rida på samma ponny som förra gången, fina Dockan.
 
Är så stolt och glad över att min dotter vill och vågade att prova rida "själv" denna gången.  Lite tårar kom det , men efter en kort stund var hon så glad. =)
I bilen sa hon att pappa inte behöver gå brevid  nästa gång som hon ska rida på ridskolan.
 
På ridlektionen fick de träna på balansen som att göra jorden runt och rida baklänges några steg. De fick även snurra på armarna och ta ut fötterna ur stigbyglarna och snurra på tårna.
Trav några steg utan stigbyglar och rida utan stigbyglar i skritt.
 
Tränade även på att hålla avstånd från hästen framför.
 
Hon hade även på sina nya ridkläder som är köpta på Ullared.
 
 
 

» Är så glad

Kortet: Försöker ta kort på honom, men gräset är godare än att stå snyggt.
 
Är så himla glad att jag har mitt 5-åriga fullblod som är helt underbar att rida. Kommer nog hädanefter bara att köpa fullblodhästar när jag vill köpa en till. (inte nu)
Red en megamysig ridväg och det märks på honom så tydligt att han gillar nya vägar. =)
Hade på de nya Catago dressyrskydden på honom, som jag köpte på Ullared plus att jag hade på de nya  lackade-bootsen som jag köpte för länge sen på Skara Hästsport.
Han blev så stilig så min goa herre!
Dags att gå ifrån datorn och ringa till hö-leverantören och beställa mera hö. Sen ut till stallet för att köra Speedy och efter det fort in i duschen och äta mat.  För att senare åka iväg till ridskolan med Isabelle.
 
 
 
 

» Kört Speedy

Har kört våran Speedy idag , han har ju  fått vila i tre dagar under tiden vi var borta.  Det märks på honom att han har vilat i tre dagar eftersom han var extremt pigg idag och ville bara galoppera med sulkyn.  Inte så skönt att sitta i sulkyn när en ponny galopperar för det blir mera hoppili/hopp i sulkyn.  Men det är bara kul att han är pigg och glad. =)
Han fick även inviga sina nya GRÖNA snygga boots idag.
Visst är det fint med grönt till häst.
 
 
 
 

» En som morgonsolade i morses

 

» I min väska

Blev sugen på att göra visa-din-väska-utmaningen som www.showjumper.se har gjort.
 
Är ingen direkt väskmänniska som måste bära runt på en väska hela dagen, dessutom behöver jag köpa en nya väska.
Men i min väska har jag just nu detta.
 
En kontorskalender 2013, Glitter armband, Blått halsband, Kvitton från Ullared, Nycklar, Tre pass ett är mitt och de andra är mina barns,  Plånbok, Pengar 6.100kr som ska in på banken, Bare mineral, Bare minerals eyeliner, Lip gloss Isadora, Maskara Loreal,  Id borste, Make Up pensel, Make up Blush sugarpunk, Bricanyl , D-vitamin, Nässpray, Plåster, Puma parfym, Tandtråd, Hårborste, Plackers tandtråd, Ibuprofen, Clarityn, Tamponger, Näsdukar, Body Butter kokos, Läder balsam Bates.
 
Det är vad  jag har just nu i min väska, vad har ni i eran väska? 

» Mera bilder från shoppingen på Ullared

 
Eftersom blogg.se krånglar med att lägga upp bilder så kan ni kolla på min Instagram på vad vi har handlat där.
Jag heter kringelmaden  där
 
 

» Ullared i tre dagar

Har varit i Ullared Gekås i tre dagar och shoppat loss rejält. Det är ju så himla billigt där så man bir ju helt tokig och vi har handlat för 11.200kr där inne i helgen. =)
Blev ju kläder till oss och barnen, plus grejer till hästarna och djuren plus hygienartiklar.
 
Vi bodde även i en stuga tillsammans med mina föräldrar och hade det supermysigt där. Någon dag åkte vi även till Varbergs fästning och gick där och kollade.
 
Bjuder först på hästgrejerna eftersom blogg.se krånglar med att inte vilja ha bilderna tre i raken. 
 
 
 
 
 
 
 

» Lillemons Thunderbird

Har varit och hälsat på våran goding hos grannen som lånar honom.  Han är så himla go och gillar verkligen uppmärksamhet och bli klappad och få pussar. =)
 
 

» Isabelles första dag på ridskolan

I bilen på väg till ridskolan berättade Isabelle att hon var tvungen att lära sig alla namn på hästarna. Det bara måste man kunna mamma. =)
 
När vi kom till ridskolan var vi lite tidiga så vi gick till lekparken som de har precis utanför ridskolan.  Isabelle provade trähästen innan vi fick reda på vilken ponny som hon skulle rida.
Det blev den nya ponnyn som kallas för Dockan, en ponny som har arbetat med handikappade ryttare innan. Ridskolan lånar denna ponny utav någon.
'
Dockan var en väldigt snäll och väluppfostrad ponny som gillade att mysa med Isabelle i stallgången
Ridturen gick väldigt bra och Isabelle är otroligt glad att få gå på ridskola och längtar till nästa vecka.
 
De fick rida ut i skogen idag och det är ju alltid populärt att få göra det. =)
 
 
 
 
 
 

» Dagen då hon börjar ridskolan

Idag är dagen då hon börjar ridskolan på Götene Ryttarklubb och hon är lite ivrig och glad samtidigt som hon längtar tills vi ska åka till ridskolan. =)
 
Hon har sagt att hon hoppas hon får rida på King, efter att ha fått klappa på honom när han stod i sin spilta i söndags när det var öppet hus. Hon tycker han var så fin.
Men egentligen spelar det heller ingen roll vilken ponny hon får rida på eftersom alla ponnyer är fina på sitt sätt.
 
Hon hoppas också på att ponnyn hon får rida på är snäll, och hoppas på att den är duktig.
 
Återstår att ta reda på om hennes förväntningar om ridskolan och om ponnyn hon får rida på är snäll och duktig.
 
 
 
 
 

» Ridutrustnig vid ridning på ridskola

Så här står det på ridskolans regler vad som gäller för utrustning.

Hjälm finns att låna för dig som är nybörjare eller om du rider tillfälligt. Från ST(G) grupp och uppåt ska alla ha en egen godkänd hjälm. Hjälmen är personlig och tappas den i golvet bör den bytas ut. Hjälm bärs under all hantering av hästarna.

  • Vid all ridning ska skor med klack användas. Du ska även använda shortchaps eller stövlar så att inte skaften på skorna fastnar i stigbyglarna. Tänk på att det är minusgrader i ridhuset på vintern så klä dig därefter.

  • Från och med hösten rekommenderar vi säkerhetsväst. Några finns att låna för nybörjare eller för den som rider tillfälligt. Annars rekommenderar vi att införskaffa sig en egen.

Vid hoppning och uteritt ska långärmad tröja bäras. Linne är inte tillåtet att rida i.

 


Isabelle har med sig egen godkända hjälm plus egen godkänd säkerhetsväst.

Jag som mamma tycker det är väl investerade pengar att köpa egna saker när man rider, för då vet man vad som har "hänt" eller "inte hänt" med hjälmen eller västen.

Lånar man hjälm finns det alltid en risk att hjälmen har blivit tappad i golvet. Ni vet hur folk är,, ehhh den är ändå inte min , tror ingen såg att jag tappade den i marken.  (finns tyvärr sånt folk)

Isabelle kommer att rida med ridstövlar, och det är för att hon rider med ridstövlar hemma. Till vintern får vi köpa fodrade vinterridstövlar så hon håller sig varm och go om fötterna.

Givetvis så har hon jacka utan luva, ett par vantar , även de beroende på hur kallt eller varmt det är ute/inne i ridhuset.

Ett par ridbyxor och till vintern ett par fodrade termoridbyxor över.

 

 

 


» Hihih

Nu får ni faktiskt berätta vart ni kommer ifrån, eller var jag har blivit länkad från någon blogg.?  Min blogg ökade väldigt mycket igår på statistiken något som är väldigt kul. =)
 
Nu gäller det bara att jag håller mig till mera skrivande och kanske bjuder lite mera av, hästarna, gården, hur det är att börja ridskola, vad som behövs för kläder till ridskolan, kommer hon att passa in i sin grupp som hon hamnar i på ridskolan. Eller hur Isabelle ser det ur sin synvinkel att börja ridskola.
Våran Speedy och Isabelle
 
Hur kommer det sig att hon börjar ridskolan nu? Varför började hon inte tidigare.?
Min dotter var ju väldigt liten när hon fick börja sitta på hästar och ponnyer. Då kändes det inte direkt mening med att börja ridskola när hon var så ung, sen tar inte många ridskolor in barn som inte är en viss ålder.
 
Hon har ju även fått vara på en privat anläggning med hjälp av att rida för privattränare, eller det är fel ord att skriva privattränare när de "lärarna inte är/var utbildade ".  Utan vanliga ryttare som ville "träna" Isabelle.
Isabelle gick inte så länge hos den första tjejen för hon flyttade utomlands för studier, och den andra tjejen som hon red för "klaffade" inte riktigt lika bra.   Nu får ni inte ta det på något negativt sätt utan, hon var inte lika positiv att åka iväg och "träna" med sin shettis Texas, när vi fick byta tränare.
 
Som en viss person som läste min blogg, undrade varför jag inte tränade min dotter själv. Något som jag har gjort och även  gör idag tränar jag ju min dotter själv och det går ju alldeles utmärkt att göra det själv.  =)
 
Fast det finns alltid en negativ sida att träna sitt barn själv som mamma, är att man inte vågar släppa taget om grimskaftet eller när man väl släpper grimskaftet så blir man som en "stressad hönsmamma". 
 
För som mamma är man väldigt rädd om sitt barn, man vill inte att de ska hända dem något. Ni som har barn vet vad jag pratar om.
 
Vi har turen nu att hon hamnade i samma grupp som sina kompisar är i på ridskolan. Det är ju bra att gå i samma grupp som sina kompisar och få den där känslan jag vill åka till ridskolan och rida och ha kul samtidigt som det är NYTTIGT att lyssna på en annan ridlärare än bara sin mamma som tränar hemma med henne.
Hon njuter verkligen av att umgås med hästar.
 
 
 
 
 
 
 
 

» Min bästa vän =)

 
 

» Morgonmys kliande vänskap

 

» Fotbollsmatch & ridning

Min son var på fotbollsmatch i förmiddags med fotbollen i några timmar.
 
Efter det vidare till öppet hus på Götene ridklubb alltså till ridskolan som Isabelle ska börja på nästa vecka.
En trevlig liten ridskola med fina hästar och ponnyer och en fin anläggning.
Isabelle fick prova att rida på Frusst  , två varv runt ridbanan. 
 
Tryck på bilderna så blir de större.
 
Ikväll ska jag och Isabelle rida ut på Maggo och Speedy. =)
 
 

» Altanen

Satt igår för första gången under våran nya altan och njöt en stund, medans sambon höll på med kanalplasttaket.
Livet är rätt härligt när man får tillfälle att sitta ner och njuta en stund.
 
Men idag är det fullt upp så ha en trevlig söndag. =)
 
 

» Sällskap

Har haft sällskap idag på ridturen av Clara med Speedy och jag på Maggo.  =)
 
Blev en ny runda för Clara att rida på och alltid kul för både häst och ryttare att rida lite andra rundor. 
Egentligen var det min favoritrunda förrut men har glömt av den rundan, har många rundor att välja på här att rida på att man glömmer av en del rundor.
 
Isabelle och min bror mötte upp oss på slutet av rundan så att Isabelle fick rida även hon på Speedy.
 
Blev inga bilder på ridturen idag eftersom jag glömde min mobil i stallet, klanten jag.
Får bli en bild från när vi var och plaskade med Speedy.
 
 
 

» Lite läsning igen

Har redan läst tidningen men bläddrar i tidningen igen, och igen för man tror man missat något. FNISS!
 
Undra hur det kan bli så spännande att läsa en hästtidning eller hästbok igen och igen.  Något jag aldrig skulle göra med tidningen som kommer varje morgon som man läser till frukost.
 
Kul att statistiken stiger på min blogg och kul att ni tittar in här. =)
 
 
Ha en trevlig helg.  
 
 
 

» Galopperat

Isabelle har provat att galoppera på Speedy idag för första gången på honom.
Lite läskigt tycker hon att det är men är så duktig som vill testa.
Har även varit inne på Djur och Naturbutiken och köpt betfor i pelletsform. Ska bli intressant om hästarna gillar sitt betfor lika mycket nu när det är i pelletsform. Blir som gröt när det är färdigblandat och tar lite längre tid att svälla.
 
Som ni märker på bilderna på Isabelle så gillar hon att matcha sin ridoutfit. =)
 
Får ju även tillägga att hon tjatar varje dag om att hon vill rida, något som är superkul.
 
 
 
 

» Lycklig och glad

Så här lycklig och glad blir William när han rider på sin ponny Speedy. =)
 

» Åskar och blixtrar

Det åskar och blixtrar ute och Fredrik håller på och bygger på våran nya altan. =)
 
Tryck på bilden så blir den större.
 

» Det här med att blogga

 
Det här med att blogga, vet jag inte om det är lika intressant för mig längre därav att jag har haft bloggen "hemlig" ett tag och vilat lite från bloggen.
 
Är ju väldigt skön känsla att slippa ta kort och hålla på att skriva inlägg och komma på nytt sätt att skriva på.  Ni vet efter ett tag är man inne i mera "dagbokskrivande"  eller lägger upp en bild och ett kort mening till bilden.
 
Jag själv tröttnar väldigt lätt på såna bloggar, men man kommer ändå in i den "grejen" själv också när man bloggat ett tag.
 
Sen har vi ju alltid det här med att man INTE vill dela med SIG av allt man gör på dagarna och vet att en hel del andra bloggar skriver mera om, MEN sån är inte jag som person.
Jag är rätt HEMLIG av mig både privat och här på bloggen vill man inte skriva ut om allt heller.
 
Men under tiden jag har varit borta  från att blogga , har det hänt väldigt mycket i livet , bara ROLIGA saker och har även hunnit att låna ut våran Lillemons Thunderbird till grannen som sällskap åt deras häst.
Eftersom de fick hastigt ta bort sin ena vän.
 
Hur länge de ska låna Thunderbird vet jag inte, eftersom deras häst som de har kvar är hela 28år.
 
Ni vet fux-fölet som jag köpte i vintras.

 
Mina barn rider mera och mera på Speedy och ibland är det slagsmål om vem som ska rida först.
Isabelle har börjat bli tuff igen när det gäller hästar , våran shettis  som vi hade förut som vi sålde satte sina spår på henne och hon blev lite rädd för hästar.
Men nu tycker hon det är kul med hästar igen och tur är väl det eftersom hon ska börja på ridskola v.34 på Götene ridskola.
Har köpt en ny säkerhetsväst till henne också, svårt att hitta en som passar exakt när hon är så liten som hon är.
Men det blev en från Hööks.
Min son William rider själv på Speedy och jag är så himla glad att vi har en så snäll 4-årig welshponny som Speedy är.