» Anmält till pay and jump

Nu har jag anmält Isabelle och Clara till pay and jump.  Isabelle ska hoppa 30cm samt 40cm med Gemma och Clara ska hoppa 50cm två gånger med Speedy.
Första gången Gemma och Speedy åker iväg tillsammans till en pay and jump = superkul!
 

» Söndag

William ska iväg här på morgonen och sen ikväll börjar hans parkour-träning. Något som han har längtat till att det ska börja. Vi vet att det kommer att vara en annan parkour-tränare denna gången. Nu tränar William fotboll två gånger i veckan plus matcher på helger och parkour på söndagar.
 
Hästarna ska få motion och även jag gå ut och gå min runda. Innan mockning och fixa i stallet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Älgflugorna är redan här

Älgflugorna är redan här och Maggo blev helt tokig av en älgfluga som hamnade på honom när vi var ute och gick.
Isabelle red på Gemma och hon slapp i alla fall någon älgfluga.
Dessa småkryp är ju enormt irriterande på hästar och speciellt om man är ett fullblod som Maggo så  är alla småkryp extra känsligt.

Visst blev Gemma fin i sitt nya schabrak ? =)
 

» Härlig morgon

 
Härligt när man får sovmorgon och när min sambo som är morgonpigg redan har släppt ut hästarna för längesen från stallet. Min sambo är väldigt hurtig och går en runda på 7km varje morgon och han har faktiskt gått ner 20kg av gå ut och gå varje morgon. Plus att han har ändrat sina matvanor och äter enligt LCHF-metoden.
Enormt mycket beröm ska han ha för han "tar tag i det". =)
 
Jag själv behöver också går ner i vikt eftersom jag har gått upp i vikt, och på måndag börjar mitt nya liv med andra matvanor och gå ut och gå. Fast jag får gå ut och gå efter att mina barn har åkt iväg till skolan. =)
 
Egentligen skulle jag inte ens behöva skriva ut det här, men jag behöver mer bli sporrad av att "vilja" gå ner i vikt. Dessutom är det ju ett bra tillfälle och kunna ändra sig och "nu jävlar kör jag".
Nog om bantning....
 
Det som är extremt kul är att Isabelles kusin Clara även ska vara med och träna för Emma och nu är det två tjejer som väntar spänt  och ser framemot hoppträningen.
 
 
 

» =)


» Hästgodis

Givetvis köpte vi godis till hästarna  på Ullared. Kommer inte att lägga ut bilder på hygienartiklar,tvättmedel och mycket mera saker.  Kul är det att shoppa i alla fall. =) Hinner inte skriva mera.
 

» Bilder från shoppingen från Ullared = Caroline

 
 
 

» Bilder från shoppingen på Ullared = Fredrik

 
 

» Bilder på shoppingen från Ullared = William

 
 
 
 

» Bilder på shoppingen från Ullared = Isabelle

 
 
 

» Shoppingen på Hööks

Som ni såg i ett annat inlägg blev det två hinkar och hållare till hink plus , detta nya schabrka. (smutsigt efter att hamnat i en vattenpöl)
 

» Första träningen

Isabelle har haft sin första hoppträning för Emma Elfstrand och det gick ju väldigt bra. Lite blyg i början var hon som hon brukar vara när det är nya personer, men det släppte fort. Hon är superglad  över lektionen och en nöjd tjej i bilen på väg hem efteråt.
Sen är hon ju extra glad när all fokus är på henne också så detta kommer att bli kanonbra.
Efter lektionen klappade vi på Tage och Bobben
 
 

» Ny väska

 
 

» Stallet

Många bilder blir det, men det är ju det som är roligt att se när man tittar in på en blogg. =)
Vi var ute och satte upp de nya hinkarna som vi köpte på Hööks i Borås plus hållare till dessa hinkar. Köpte även ett schabrak på Hööks men Fredrik råkade tappa det i en vattenpöl så det får tvättas innan jag visar det, hahaha.
Satte även upp handtagen som vi köpte på Ullared och provade det nya vintertäcket på Gemma som passade utmärkt till den lilla damen.
Men grimman skulle behövt vara i en större storlek.
 
 

» Är ni nyfikna ?

Är ni nyfikna på vad vi handlade nere på Gekås i Ullared?  Tänkte att jag börjar visa hästgrejerna och djur saker först och delar upp bilderna i olika inlägg.
Tror annars det blir för mycket att visa allt på en gång. =)
Ett Jacson allround schabrak till ponny.
Ett vintertäcke till Gemma.
Ett fodrat regntäcke till Maggo.
Ett utetäcke till Maggo på 300gr.
En grimma till Gemma och två nya grimskaft.
Täckeshängare och två handtag att ha utanför boxen.
Ett vintertäcke till Eddie, leksak och hundben
Hundfoder , kattfoder, saltsten till häst i paket
Fågelmat och hållare
 
 

» Shoppat på Ullared

 
Idag har vi shoppat på Gekås i Ullared och även lite på Hööks i Borås💰💸😃

» Nu ska vi bara måla igen =)

Nu är golvet färdiggjutet och klart. Det ska bara få stå och "torka" först innan någon häst får komma in där.  Jag ska även måla i färg där det fattas sen så kommer det bli kanonfint.
 

» Hittat en tränare till

Nu har vi äntligen hittat en tränare till Isabelle. =) Och nästa vecka börjar hon träna för Emma. Ska bli riktigt kul att hon få börja träna igen och det har inte varit så lätt att hitta en "privat" tränare för många vill inte träna en 8-årig tjej.
 
 
 

» Gjuta

Våran fredagskväll tillbringar vi i stallet med gjutning. =)
 
Igår var vi på cirkus Maximum hela familjen. Snacka om att cirkusen var riktigt bra och kul när papegojor flög omkring i publiken.
Hinner inte skriva mera som vanligt, bäst att rusa ut igen till stallet.
 
 

» Räknar ner dagarna

Jag längtar redan och håller på och räknar ner dagarna tills vi ska.......håller det lite hemligt hihi. Eller egentligen är det två.....
Isabelle följde med på åkturen och här är bilder från idag.
 
 
 
 

» Kul när det går bra =)

Kul när det går så himla bra och igår hämtade vi remmarna plus två skruvar på Bergs Hästklubb SM i körning eftersom Ädelssons Sadelmakeri hade sin butik där igår.
Det gick kanonbra att köra Speedy idag. =)
 
Igår åt vi på Rasta efteråt när vi hämtade remmarna och maten är så god där.
Innan på dagen var vi och såg på när min son hade fotbollsmatch.
 

» Kul

 
Kul att ni är så många som tittar in här. Är det något speciellt ni vill läsa om så säg till. 😃👏

» Fredrik vill köra

Fredrik vill köra och då får han köra, kul att han också vill hålla på. =)
Det gick superbra idag och Speedy var riktigt taggad och ville bli körd, han är så himla go ponny för han lyssnar verkligen på rösten och man ser hur han rör på öronen.
 
Varför bakselen inte är på är för att: Det var dessa remmar till bakselen som sadelmakaren "klippte" till och jag berömde för att hon gjorde det jobbet. Tråkigt är bara att sadelmakaren hade glömt av att de har satt "kroken" längre fram på skakeln på den nya sorten av vagnen. Det sa hon i telefonen att det var den förklaringen och vi väntar och väntar tålmodigt på dessa remmar ska komma.
Något som ska gå fort att skicka eftersom hon har det hemma, men skyller på DHL och vi har bett om numret så vi kan spåra paketet, men inte fått det av henne ännu. 
 
Hoppas allt bara är missuppfattat och att vi får remmarna i veckan plus två nya svarta skruvar till vagnen.
 
Det är inte ens meningen att jag skulle skriva ut detta på min blogg, men vet om hur folk granskar bilderna så bäst att vara tydlig.
 
 
 

» Söndag

Isabelle och jag är så himla nöjda av att vi köpte Gemma, det går inte att beskriva i ord hur mycket vi gillar denna ponny. Snacka om att Gemma och Isabelle är gjorda för varandra, givetvis har hon sina dåliga sidor med men inget som går att ens påpeka på. 
Vi tänker ofta tillbaka till hur våran shettis Texas var och då är det bara en bagatell mot vad Texas gjorde. Han var enormt snäll han med, men som de flesta shettisar är när de får övertaget är det kört sen. 
 
Åter till Gemma så  är vi som förälder  enormt lycklig av att se sin dotter galoppera på grusvägen helt själv (under uppsikt av oss) och man kan se hur glad våran dotter är när det går så himla bra.
 
Jag vet inget intressant för er att läsa men det skiter jag i hihihi =)
 
 

» Instagram

Tog först bort Instagram men valde att ha det kvar iallafall. Vill ni följa mig där heter jag kringelmaden där. 😃👏

» Kantareller

En halv kasse med kantareller
 

» LCHF- Oopsies bröd

Tur att google finns så man kan söka på LCHF egna bröd utan kolhydrater.
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=159 
Detta goda recept har vi följt till prick och riktigt gott är det också. =)
 
 
 

» Rediga killar

Rediga killar Speedy och sambo är som sköter detta galant. =) Jag höll i början och släppte sen.  Isabelle har galopperat massor med sin ponny Gemma och lycka är när ponnyn är så snäll. 
 

» Ni som har

Ni som har styngflugeägg-kniven är den bra?  Ska åka och köpa en för att testa.
Just nu pillar jag bort med fingrarna och det tar väldigt långt tid men eftersom jag använde ryktstenen och det knappt lossnar något med det, vill man ju köpa något som funkar och att det lossnar fort.
 
 

» Gick väldigt bra idag =)

Det gick väldigt bra idag och han fick gå cirka 500 meter med rockarden och Fredrik i medans jag höll i honom.  Ville bara gå en kort stund eftersom han ska få en positiv upplevelse.  Imorgon får han vila och kör honom på lördag igen samma korta runda. Kommer att göra detta ett tag och länga rundan successivt eftersom jag inte vill stressa på honom. Han behöver tid på sig igen eftersom jag märker på honom att han tycker det är väldigt skillnad att bli körd med rockard mot sulky.
Att vi bytte träns och inte hade på skygglappar gjorde väldigt skillnad. =)
 
 
 
 

» Rädd för skygglapparna

Skulle köra igår men vi kom inte längre än på stallplanen eftersom Speedy blev "rädd" för skygglapparna.
Han stegrade sig och vägrade gå. 
Tänker ta nya tag i dag och ta det gamla huvudlaget utan skygglappar.
 
Funkar det utan skygglappar så funderar jag på att skära av skygglapparna på det nya huvudlaget eller att tömköra honom endast med skygglapparna. Men som sagt man kan inte alltid köra med ett träns för att det ser snyggt ut på honom med skygglappar.
 
Det tar tid att vänja hästar, men eftersom han inte reagerade första gången när vi körde honom med skygglapparna trodde jag att det gick bra att köra med det igår.
 
Och nej jag är inte rädd för att skriva ut om något går dåligt, det är bara att ta nya tag för sånt är det med hästar. =)
 
 
 
 

» Köpt sele och rockard

Idag åkte vi iväg och köpte en sele och oxer rockard till Speedy på Ädelssons sadelmakeri.

Vilken toppenhjälp vi fick och enormt noggrann är Pernilla att selen sitter bra på Speedy och hon "klippte" även av en grej på selen så det slipper att hänga överflödigt läder som vi ändå inte kommer att behöva.
Efter att ha passat in huvudlaget och selen plus nytt bett till Speedy så tog vi ut honom och han fick vänja sig lite med skygglapparna innan vi tog på rockarden.
 
När rockarden var på skötte han sig utmärkt och det var riktigt kul att köra honom igen den lilla biten vi körde.
Han blev lite förvånad över bakselen men han gjorde inget mer än stannade och det var bara att smacka på honom.
Har ju bara kört honom med sulky innan.....
 
Är väldigt nöjd över rockarden och selen plus Speedy verkar gilla den med.
 
Visst blev han snygg i sitt nya huvudlag. =)
 
Fick även med bettet och hundleksak i priset.
 

» Varit iväg med

 
Varit iväg och shoppat lite till Speedy. Kommer att visa i ett annat inlägg. 

» Fredag

Sitter med mobiltelefonen och gör ett litet inlägg för att tala om att jag lever. 😃 Denna helgen ser jag framemot lite extra eftersom det är sele och vagnköp till Speedy. 👏  Detta med att shoppa hästgrejer är något som jag verkligen gillar och denna gångens hästgrejshopping är kul för hela familjen kommer att ha nytta av denna sak. 🐎
Har även shoppat en ny hjälm till Isabelle och det blev en John Whitaker Vivid Carbon Dial-to-fit. Den är verkligen en fin hjälm.