» Grattis William 10 år =)

 

» William och Maggo

 Så söta William och Maggo  tillsammans. =)
Söta Isabelle och Maggo =)

» Hovslagaren kommer

Har precis slutat tidigare från jobbet för att hovslagaren är snart på väg hit.  Hästarna ska få nya Gucci-skor och bli fina om hovarna.  =)
Är otroligt glad att vi bytte hovslagare för jag har inte haft någon tappsko på Maggo sen "denna" hovslagare kom hit.
(Personen har inte slagit på mindre storlek heller.)
 
Ni får gärna tipsa om bra hopptränare i närheten av Skara.  Kommer ej att godkänna eller publicera dessa meddelanden om hopptränare.
 

» Leta ny tränare

En stor förebild har tyvärr hamnat hos änglarna och hela familjen är ledsen för detta. Kul att få minnas att min dotter fick möjlighet också att få träna för Uno Bohman.
Nu får vi leta efter en ny bra tränare.
 
 

 
 

» Varit på Skara Sommarland

Dagen har vi varit på Skara Sommarland och haft megakul. Hinner inte skriva mera men bjuder på lite bilder. =)
 

» Fin blev han i nya tränset

Han blev väldigt fin i det nya tränset men behöver leta efter en större nosgrimma till honom för den var för liten. Varför kan inte welshponny vara "normala" och man får ett träns som passar på direkten och man slipper köpa till flera delar.  Fick även byta ut tyglarna för de var för små, men det hade jag redan hemma nya tyglar och bytte snabbt ut dem.
Nu är det bara att gilla läget och leta och köpa en ny nosgrimma. =)
 

» Det är nog bara jag som har

Det är nog bara jag som har glömt av att den nya Hööks-katalogen skulle dyka upp i brevlådan idag. Tanken var att vi skulle shoppa ett annat träns till Thunderbird men eftersom den nya katalogen dök upp hittade vi ett annat träns som både jag och Isabelle fastnade för.  Tittade i den nya Hööks-katalogen i bilen på väg till butiken.
Direkt efter jobbet var raka vägen till Hööks i Skövde för att shoppa detta fina träns till Thunderbird. Märket på tränset är Claridge House Hayton och det är bruna vita stenar på pannbandet.
 
Visst är det fint? Hoppas det är lika fint på Thunderbirds huvud sen.
 
Blev även en till horselyx mini med smaken vitlök och tror nog hästarna uppskattar denna smak också. =)
 
 
Det verkar som det är tabu att klaga på värmen just nu, men det gör jag ändå för det är olidligt äcklig värme nu speciellt när man jobbar utomhus och får svettas som en tok.  Dessutom skulle jag inte klaga på värmen om det blåste lite men det är helt kvavt ute.
 
 
 

» En del njuter till max i värmen

 

» Redig kille

 
 

» Om 12 dagar

Dagens plus +++++ är: Att om 12 dagar så ska jag köpa en ny rockard till Speedy plus ny lädersele. Som jag skrivit om innan är jag glad att de öppnar butiken fast de har semesterstängt, det kallar jag service. =)
 
Dagens negativa ----- är: Jäkla skit flugtäcken Horse Guard är egentligen. Båda täckena har gått sönder och de höll knappast två säsonger = det är ju inte slut på säsongen ännu. 
Kommer bara att köra med hädanefter med det bästa flugmedelet Ultra Shield.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

» Tränat på 50cm

 
 
 

» Fallens dag

 
 
Varit på Fallens dag i Trollhättan och ätit gott och vi har gått på marknad och Halleberg besökte vi också.  Var med mina syskon och familj där och haft en trevlig dag.
Var även på Överby plus att vi åkte upp till Skogshöjden där jag och min sambo bodde i början av vårat förhållande.

» Hoppning 🐎💨💨💨

 

» Har tröttnat på att blogga

Fin bild som min son William har tagit på sin syster och hans ponny. Eller vissa dagar är det bara William`s ponny och andra dagar är det Isabelle`s ponny. Ni vet ena dagen är det kul nästa dag är något annat roligare.
Just så känner jag mig exakt när det gäller bloggen, ena dag är det kul att blogga, en annan dag är det megatråkigt bara måste som egentligen inte är något "måste."
 
Kommer nog att ta en bloggpause och återkommer  när jag känner för det. 
 
Ha en trevlig helg för det ska jag ha i alla fall =)
 
 
 
 

» Glada killar

 
 
 
 

» Onsdag

 

» Fräsch färg

Gillar grymt mycket det nya dressyrschabraket eftersom den har så fräsch färg till sommaren. =)
 

» Ridit ut på

Isabelle har ridit på Speedy idag.  Alltid lika kul när hon vill rida på honom också.  Speedy är ju lika snäll som vanligt och hon red själv och travade och skrittade medans pappa gick med på rundan.
Själv var jag på jobbet under tiden hon red och hon har talat om att det ska bli ändring på den biten att hon ska rida honom flera gånger i veckan när han är ledig. (ledig från medryttaren eller William)
 
 

» Nytt fleectäcke

Min bror var på Ullared igår och då frågade jag honom om han kunde leta efter ett fleectäcke  till Gemma. Det gjorde han och vilket fynd för detta fina täcke som endast kostade 90kr, SNACKA OM BILLIGT täcke!
Jag själv (vi) ska till Ullared i augusti och shoppa och då ska jag gå ner till hästavdelningen och hitta mycket fynd. Det är sjukt vad billigt det är där nere med hästgrejer. =) Dessutom håller täcken och ridkläder väldigt länge för den prislappen man får ge.
 
 
 
 
 
 

» Ridning i skogen

Dagens skogstur har Isabelle och Clara gjort idag, så glad att hon vill rida på Speedy och på torsdag händer det grejer hihih =)
 

» Iphone apple

 
På förmiddagen har vi varit iväg till Lidköping och köpt en telefon till William som snart fyller år. Han fick den lite tidigare för att det är rea på den mobilen just nu. Han fick en Apple Iphone 4s och han ville ha den i färgen vit. Isabelle har ju också fått en Apple Iphone 4s men den fick hon ju tidigare och valde färgen svart.
 
Jag själv fick ju en Apple Iphone 5s  när jag fyllde år och Fredrik har en Apple Iphone 5. Det märks verkligen att Iphone telefonerna är populära.
Min mobil fullkomligt gillar jag för den är så himla enkel och ändå så mycket i den telefonen.
 
Snart kommer Clara hit och rider på Speedy. 
 
Bäst att gå ifrån datorn och ha en trevlig helg. =)
 
 

» Nordens Ark

Igår var mina barn: På Nordens Ark med mormor och morfar plus att de var inne i Smögen.  Det var glada barn som kom hem och enormt nöjda efteråt. =)
Bilder kommer sen när jag har fört över till min dator från min pappas kamera.
 
Idag är det: Fredag och jag slutar tidigt på jobbet och helgen känns så otroligt lång när man slutar tidigt en fredag. Det gillar vi skarpt mycket.
 
Just nu: Dricker jag mitt morgonkaffe och äter frukost samtidigt som jag bloggar. Kollar även in andra bloggar lite snabbt.

Efter frukost ska jag: Gå ut till stallet och ge hästarna morgonfodringen och blanda iordning betfor och annat foder som hästarna får sen när jag slutat jobbet.
 
Roliga hästprylar köp:  Det har ju blivit en hel del hästprylar köp och svårt att välja ut en sak, men nya sadeln till Isabelle och Gemma.
 
Bäst att: Sätta fart och bege sig till jobbet.
 
 
 
 

» Härmapor

 

» Prova vagn

Har idag haft kontakt med en som är återförsäljare av vagnar,  och vi kommer att åka dit och pröva ut en ny vagn till Speedy plus en ny sele. Fast just nu har återförsäljaren stängt under juli och augusti men kommer att öppna när vi kommer.
Gillar skarpt mycket att man både får pröva ut sele och vagn innan köp, perfekt ju!  =)
 
 
 
 
 
 

» Lite bilder

 
 
 
 

» Varit på pay and jump

Isabelle och Gemma har varit iväg på pay and jump på Myråsens ryttarklubb. De hoppade 30cm två gånger.
Hinner inte skriva mera nu.
 

» Härligt väder ute

Härligt väder ute och barnen red på ridbanan här hemma. =)
 
Dagen kommer  att bestå av att ta en latardag och bara ta det lugnt och fixa här hemma. Såna dagar är helt okej det med hihi. =)
 
 
 
 
 

» Hon tränar och tränar

 
Det är verkligen kul att veta att min dotter tränar så mycket med Gemma och att hon vet om att man får träna för att bli bättre. Har ju glömt av att skriva att hon även googlar runt på sin egna dator "Hur man blir bättre ryttare" alltså snacka om fokus och viljan att lära sig mera för att vara 8 år :-)

» Isabelle's nya tävlingsoutfit

 
 

» Många bilder blir det

Här kommer lite bilder från förra veckan när hon hoppade hemma.
 

» Lite bilder från hoppträningen

 

» Innan träningen

 
Innan träningen värmde Isabelle fram Gemma som var väldigt pigg och busig och en glad ponny så som det ska vara. Vi har en tuff tjej som kämpade med att sitta kvar. :) 

» Grattis Isabelle 8år

 
Grattis Isabelle som fyller 8år idag och utav oss fick hon en Apple iphone 4s i present. :) 

» Onsdagen`s träning

Igår tränade Isabelle och Gemma igen för Uno Bohman på Hanaskede ridhus och herre gud vad hon får lära sig på lektionerna. Det är så här det ska kännas som både förälder som tittar på och Isabelle som rider hur hon utvecklas från gång till gång. Är helt paff och glad att det går så bra och att hon får lära sig fort.  =) 
 
Hon ska fortfarande träna på galoppfattningar tills nästa lektion.
 
Kan lägga ut mera bilder senare, när jag får tid över. =)
 
 
 

» Tyngwndwn Gemma

Detta med att välja hingst kommer att bli svårt den dan vi vill betäcka Gemma för det första tycker jag om flera avelshingstar i sektion A och ja det är svårt att välja. Några är ju enkla att välja bort också men det låter jag ha för mig själv varför jag tycker så.
 
Fast detta kommer ju säkert att ändra sig tills vi är säkra på den dan vi vill ha ett föl och att Isabelle inte rider så aktivt på Gemma för just nu när Isabelle rider och "tävlar" finns inte tid till något föl.
 
Men denna hingst fastnade jag för: Heniarth Mr Milligan RWM 57 och bilderna är lånade här och mer info om hingsten går att läsa på länkarna: http://www.ekbacken.biz/hingstar.html   http://www.swf.nu/i-kvalitetsboken/sektion-a/