» Lidköpings tidningen

Fredrik hamnade  i Lidköpings tidningen från tomteparaden och jag har lånat bilden av Sören Turesson och vi kommer att ringa till tidningen imorgon för att köpa bilden. =)
Riktigt kul för nu har vi verkligen gjort vårat "jobb" med att bli publicerade och få visa Bygg Fast i tidningen.
Bilden är tagen av Sören Turesson på Lidköpings tidningen
http://nlt.se/nyheter/lanet/1.3613131-tomteparaden-skapade-folkfest

» Tomteparaden

Tomteparaden och vi gick ju som sagt för Bygg Fast i Skara och det var riktigt kul att vara med tyckte både barn och ponnyer. Ponnyerna skötte sig utmärkt för att vara med för första gången.
Glöm inte av att rösta på oss , och det gör ni enkelt att gå in på www.loveskara.se  och rösta på Nr:24
Vi tog bara lite kort innan paraden eftersom vi inte kan ta kort när vi går i paraden men hoppas på att få lite bilder av andra som tog kort på oss.
PS. Liköpingstidningen tog kort på oss och ställde lite frågor så vi kanske dyker upp där.DS
 
 
 
 
 
 

» Redo inför =)

 
 
 

» Shopping i Göteborg


Dagen har vi tillbringat i Göteborg på Nordstan och på NK och shoppat vinterskor till barnen och ännu mera julklappar. =)
Fredrik köpte även min julklapp och japp jag vet vad jag kommer att få i julklapp redan nu, en SNYGG VÄSKA av märket Michael Kors, snacka om att jag är en lycklig tjej. =)
Vem vill inte få en snygg väska i julklapp. Visar redan nu hur den ser ut, för vem kan hålla sig att inte visa upp denna godbit.
 
 

 
 
 

» Tomten William

 
William köpte tomtekläder för några dagar sen och även lite annat såsom blinkande ljus och sånt som glittrar 😃  De andra sakerna som är på bilden nedan har inte vi köpt utan de ska sitta på två av våra ponnyer och barnen väntar med spänning på denna spektakulära tomteparad.
Vi ska gå för ByggFast  , ett fastighetsbolag i Skara!         
 
 
 
 
 

» Anmält till julklappshoppning

 
Precis anmält Isabelle och Gemma till en julklappshoppning. =)
 

» Hovslagaren

Även denna gången blev det Gucci-skor på hästarna och denna vinter bad jag ej om att slå på några snösulor.
Varför inga snösulor är för att just nu är det ingen snö ute just nu och denna vinter tänkte jag prova polarpad snösulor.
Ni vet såna som man tar på när de behövs.
Plus att jag och Isabelle ska rida i ridhus när det är snö. =)
 
 

» Här kommer bilderna från hoppträningen

 
 
 
 

» Hoppträning

Är så frusen så jag lägger ut bilderna senare från hoppträningen. =)

» Söndag

Söndag idag och Isabelle fick prova att longera Gemma lite själv vilket gick väldigt bra. Jag fick ta över sen eftersom Gemma hade lite väl mycket överskottsenergi och jag vill inte att det ska hända något med Isabelle som att fastna med logerlinan. Hon är ju så liten att det är svårt att hålla upp hela linan själv och inte trassla in sig.
 
Innan testade hon den nya grimman som Isabelle har köpt och enligt henne ska ponnyer ha lila grimma med glitter på hihi.
Efter det fick Thunderbird på sig sadel och träns för att gå ut och gå samt springa på vägen en kort runda.
Fredrik tycker Thunderbrird är lätt att springa med så det är ju en fördel till tre-årstestet. =)
Som vanligt bryr han sig inte om sadeln eller tränset.
Imorgon ska han också få sadel och träns på och bli longerad.
Efteråt fick han även på sig sitt nya täcke och det passade honom utmärkt även om jag inte tycker att blått är en färg till en fux. Men täcket kommer ändå inte att vara så rent så länge till efter hagvistelse. =)
 
 
 
 
 
 
 

» Barnfria i helgen

Lite egen tid i helgen och barnen är hos farmor och farfar och  bakar pepparkakor plus ett pepparkakshus. =)

» Shopping igen på Hööks

Vi shoppade ju när vi var i Stockholm på Hööks och även idag sprang jag in på Hööks och shoppade fast denna gången i Skövde.
Handlade även mera saker i Stockholm när vi var där men det är julklappar så det lägger jag inte ut här.
 
 
 

» Tyckte detta var lite roligt

 
Nu när man precis kommit hem från Stockholm för två dagar sen och läser en artikel på Facebook och trycker på länken och läser vidare och jag kan inte mer än skratta för jag och barnen tänkte på samma sak när vi var i Stockholm och gick förbi Hovstallet och det låg hästskit på marken och där är det HELT naturligt att det hamnar skit i den FINARE delen av Stockholm mitt i centrum och tror knappas ingen klagar på hästskiten i Stockholm men i Lund kan en person gnälla över lite skit.
 
 VEGOBAJS  =) Det nya ordet istället för hästskit.
 
 Artikeln hamnar om Lund.
http://www.sydsvenskan.se/lund/kan-polisen-strunta-i-att-plocka-upp-bajset/
Två citat från texten
– Jag förstår att det sticker i ögonen. Men vi är inte skyldiga att plocka upp efter oss, säger Nicklas Karlsson, biträdande enhetschef för polisens rytteri.
 
– Under alla omständigheter försvinner ju sånt här snabbt från gatan. Kommunen sköter det bra och fåglar plockar undan det mesta på ett dygn. Jag ser inte riktigt problemet om jag ska vara ärlig.
 
 
 
 

 

 

 

» Thunderbird

Thunderbird blir bara finare och finare. =) Tiden går så himla fort och man har svårt att fatta att han är tre år nästa år. 
Måste sätta igång och planera för honom inför:
  • Åka och träna löshoppning
  • Tre årstestet
  • Ha sadel på sig mera
  • Ha träns på sig mera
  • Träna på att visa för hand
  • Lösgaloppera

 

 

» Tack snälla

Härligt att få vakna upp på ett hotell och bara gå ner och äta frukost som redan är klart, men nu är det tyvärr åter till vardag och här hemma får man vackert vakna upp till verkligheten med att fixa frukosten själv hihi.
Bilden överst är från vårat hotellrum och även denna gången hade vi balkong och rummet var väldigt fint. =)
Bilderna nedanför är också från hotellet.
Vill även tacka för att min granne är så otroligt snäll och passar våra hästar under tiden vi var borta. Det uppskattas enormt mycket och tack ännu en gång för hjälpen. =)
Hunden ska vi snart åka och hämta på hundpensionatet och vill även säga tack till barnens farfar som har tagit hand om katterna och kaninerna. =) Så kul att veta att man har personer som vill ställa upp och hjälp till så man kan åka iväg på lite minisemester.
 
 
 
 

» Stockholm

 
 
 
Har varit på Freys hotell i Stockholm jag och barnen har bara njutit av Stockholm nästan så jag känner att jag vill flytta hit. :)  
Söndag till tisdag och shopping på schemat har det stått på agendan och äta ute varje lunch och kvällsmat plus frukost på hotellet.  Jag och barnen har hållt oss till smeten mitt i Stockholm. 

» Stockholm i mitt hjärta

 
 
 
 
 
 
 

» När Speedy och Thunderbird är i farten

Det kommer inget levande djur ifrån Speedy och Thunderbirds hage när de är i farten. Inte alltid lika kul att vara hästägare och få mocka ur det döda djuret.
 

» Onsdag

Veckorna bara rusar iväg och snart är det jul, det är helt sinnesjukt vad tiden går fort och självklart längtar man ju till julafton.
Julafton och öppna paket det är som att man blir ett barn på nytt, men INTE riktigt ännu är det jul så bäst att lugna ner sig.
På tal om jul har ni fixat klar julklappar ännu, håller ni på eller är ni redan klara?
Jag själv brukar vara ute i god tid och vara klar med julkappar långt innan men några julkappar är faktiskt kvar att fixa.
 
Som de flesta pratar om är vädret och nu tycker jag vädret är perfekt lagom = inte för kallt, enda nackdelen är väl allt regnande men jag har tur som har sandhagar så hagarna inte är  geggiga och blöta som tur är.
 
Ni hästfolk hur är era hagar just nu?
 
 
Nu när det närmar sig vinter eller det är vinter så ska vi åka iväg med Thunderbird på löshoppning.
Vi har gjort intresseanmälan till ett ställe, men som sagt det beror på vem de har fixat som håller i löshoppningen. Man blir VÄLDIGT KRÄSEN efter att ha löshoppat för den bästa Uno Bohman som verkligen kunde detta med löshoppning och man fick proffshjälp och förklarat på ett utmärkt sätt.
Han kunde sätta personer på plats, de som  "jag vet bäst" typen av hästfolk med hans ständiga kluriga frågor och de kunde knappt svaret på frågan.
Det var nästan så jag skrattade inombords för mig själv för jag verkligen hatar folk som är den typen av hästfolk.FÖR NÄR MAN HÅLLER PÅ MED HÄSTAR BLIR MAN ALDRIG FULLÄRD. =)
 
Ps ni som vet vad jag menar med texten har verkligen fötterna på jorden. ds.
 
Speedy är ju fortfarande ungponny och kommer att få vila i december och januari. Viktigt med viloperioder eftersom jag vill att han ska hålla länge den kära och goa ponnyn. =)
 
 
 
 
 

» Hoppträning

Isabelle och Clara var iväg på hoppträning och det gick väldigt bra idag. =) Men när de skulle skritta av på slutet blev Speedy rädd för något och Gemma fick något fnatt och Isabelle flög av och hamnade på huvudet. (får hoppas hon inte får hjärnskakning)
Clara ramlade med av så tjejerna får väl bjuda på tårta tills nästa gång.
 
Bilderna blev tyvärr suddiga.
 

» Fina muggar

Fina muggar som kom idag =)
 

» Kul att ni fortfarande tittar in här

Jag är ju väldigt noga med att ha det fint och iordning i stallet och det gäller även ute på logen.
Ute på logen har vi fixat idag lite extra och gjort det fint. =) Det tar tid även om man har ordning för det finns alltid saker som man vill ändra på och nu ska även hindrena in på logen idag också.
Är så glad och nöjd över att vi har detta stora utrymmet för det behövs verkligen.
 
Bjuder på lite bilder på logen för det är nog det bästa jag  vet om man läser en hästblogg när bloggaren bjuder på bilder hur det ser ut i stallet och även runt omkring. Man kan ju bjuda på bilder även om man inte visar allt.
 
Dagen till ära är det fars dag och mina barn ska fira den lite extra ikväll. =)

 
 

» Fredag

Fredag idag och Jag har varit på ett snabbt möte på ett företag och är väldigt glad att jag får hjälpa till med detta. Tänker inte skriva ut vad det gäller, ni kommer att få se kort när det väl gäller om jag hittar någon som fotar oss hihi.
Mycket som ska planeras till detta och det är två av våra ponnyer som ska vara med och mycket som ska införskaffas till detta.
Nu får jag nog sätta punkt här så jag inte försäger mig.
 
Ikväll är det mycket som ska packas och fixas inför hästloppis som jag ska vara med på imorgon och hoppas jag får sålt mycket hästgrejer som jag inte använder. Ska ha med två sadlar som jag har tänkt att sälja och massor med schabrak och även ett par Tretorn-stövlar som jag endast har använt max ger max 10gånger
Ska även sälja lite skydd och ännu mera saker.
 
 
Nej bäst att sätta fart och gå ut och mocka de boxar som blev kvar och börja att packa hästgrejer plus annat som ingår när man har häst hemma.
 
 
 
 

» Tack så mycket

Oj! hjälp vad många ni är som har tittat in här igår på min blogg och nu på morgonen är det också många.
Får tacka ponnysanning.se för att ni la upp en bild på min dotter. =)
 
 

» 8 dagar

Nu har vi fodrat Thunderbird med detta  i 8 dagar och vi ser redan resultat. Trodde faktiskt inte att vi skulle märka sån skillnad så fort, men det är verkligen kanonbra.  =)
 
 
 
 
 

» Stalosan F

Jag använder stalosan f och det är verkligen  bäst. =)

» Fina ,fina Speedy

Fina Speedy och han var också med på halloweenhoppningen med ryttaren Clara.
Han är verkligen den bästa ponnyn som vi har köpt och är så JÄVLA snäll i alla LÄGEN.  Som ungponny han är och kommer in till ridhuset där banan är och skiter i att hindrena är pyntade och utsmyckade och bara hoppar på som vanligt, det kallar jag snäll och cool ponny. PS. Vi har ägt Speedy sen han var ett årDS. 
 
Kortet är fotat av: Johanna Jung 

» Måndagens hoppträning

Dagens hoppträning för tjejerna blev en blöt och regnig träning. Men det passar ju utmärkt att det regnar för då får Speedy lite mer träning av vattenpölar ,de få vattenpölar som var på denna fina ridbana.
Gemma hoppade fint och nu har det blivit lite mycket hoppning för hennes del och hon kommer att få några dagars vila nu när hon har varit så duktig och snäll. =)
 
Eftersom det regnade så blev det inte så mycket bilder på träningen.

» Film från halloweenhoppningen


» Tack för korten Johanna Ljung

Johanna Ljung har skickat massor med fina bilder till mig som hon har tagit  på Isabelle och Gemma plus  Speedy  och tack så mycket för korten. =)
 

» Halloweenhopping och vann för bästa utklädnad

 
Halloweenhoppning har Isabelle och Gemma varit på idag och hon hoppade 20 och 30cm samt att hon vann för bästa utklädnad. =)
 
Första rundan 20cm var Gemma lite tittig men otroligt snäll och var lugn vid allt nytt som att hindrena var utsmyckade och fina.  Gemma blev lite "rädd" eller förvånad är mer rättare ord när applåderna kom efter ritten och hoppade till, men Isabelle satt kvar.  EN ROSETT blev det också
Film på hela rundan finns. Glömde av de fick även en god spökklubba efter ritten.
 
Andra rundan på 30cm och Gemma skötte sig utmärkt och tittade även denna gången. Men att komma till en halloweenhoppning och sköta sig så bra med allt nytt är Isabelle extremt nöjd med Gemma. ROSETT och SPÖKKLUBBA
 
Isabelle och Gemma VANN för BÄSTA UTKLÄDNAD och det tycket hon var det BÄST med allt hihih. =)
Hon vann ett dödskalle"skål" med godis i .
Film finns på det också.
 
Alla barn som var med och hoppade fick även en glass och det var väldigt uppskattat.
 
Speedy var också med på halloweenhoppningen och skötte sig också utmärkt på "tävlingen".
 
Brosan var med som stöd och utklädd.
 
 Film kommer ut senare ska nu fixa hage som rådjur eller älg har gjort sönder och sen klippa Speedy igen. =)

» Pay and jump på Mölltorps ridsällskap

Idag den 1 november har Isabelle varit iväg på pay and jump till Mölltorps ridsällskap och hoppat 20cm plus 30 cm.
Båda två var väldigt duktiga idag och Gemma är ju som alltid lite tittig i början och vill gärna hitta något som hon kan bli extra rädd för, men så länge inte Isabelle gör en så stor grej av det så brukar det gå bra.
 
Kul att komma till ett nytt ställe att vara på och givetvis kommer vi att åka dit flera gånger när de har pay and jumper. Det är ju ändå inte så långt ifrån oss. =)