» Nytt bett

Vart på Skara Hästsport och köpte ett nytt bett till Willy ett pelhambett.  Har haft kontakt med Hanna på Skara Hästsport och jag ville ha ett starkare bett på Willy på grund av att han har börjat med att dra ner huvudet för att äta gräs och gjorde även det igår i ridhuset för att dra tyglarna ur Isabelles hand och hon har ju tyvärr inte något att säga till om på ett vanligt milt bett. Hon är ju inte så stark så hon orkar hålla emot med armarna och magen plus skänkla på.
Vill även påpeka att Willy är mjuk och känslig i munnen, men han är ju ändå hingst och en smart ponny så då behövs starkare bett för att Isabelle ska slippa att han drar tyglarna ur handen.
 
Idag på ridbanan drog han bara tyglarna ur Isabelles hand en gång och hon fick upp han på direkten , så det gjorde verkligen under att byta bett.
 
Vill verkligen tacka Hanna på Skara Hästsport för bästa servicen som jag fick idag när vi var där med Willy i hästtransporten och provade ut bettet så det passade till honom och även att vi kunde ha kvar tränset. Svårt när man har en welshmountain ponny och allt ska vara så litet och passa på dessa ponnyer.
Superkul att få så bra service att bara parkera hästtransporten och ponnyn utanför butiken och få hjälp.
 
Köpte även mjukt och smidigt kindkedjeskydd i gel från Acavallo som Hanna redan hade satt på bettet och även Trust pelhamdelta.
Plus att vi köpte en röd rosett att sätta i svansen på honom eftersom de inte hade inne någon blå rosett för hingst och bättre än ingen rosett alls. Får ringa dit igen och beställa en blå rosett, glömde av att fråga när vi var där.
 
 En blå rosett betyder att hästen är en hingst! Hingstar behöver inte vara mer komplicerade än valacker men kanske ska du hålla dig undan om du har ett sto som dras till ståtliga män.. :-) På så vis kan både hingsten och ditt sto fokusera ordentligt på tävlingen istället för att bli kära i varandra!
 

Isabelle galopptränade med Gemma på grusvägen.
Fick även svar på CEM-provet alltså snopp-provet idag.
 
 
 

» Ridschema v.18 för Gemma och Willy

Ridschema för Gemma v.18
 
Måndag: Hoppträning för Emelie Ö
Tisdag: Vila
Onsdag: Galoppera på grusvägen
Torsdag: Vila.
Fredag: Pay and jump på Bergs hästklubb 30 och 40 cm
Lördag: Skritta ut
Söndag: Rida ut
 
Ridschema för Willy v.18
 
Måndag: Hoppträning för Emelie Ö
Tisdag: Vila
Onsdag: Galoppera på ridbanan.
Torsdag: Vila
Fredag: Longera plus lösgalopperade
Lördag: Pay and jump på Mariestads ridklubb 50 och 50 cm
Söndag: Skritta ut
 
 

» Hoppträning

Isabelle har varit iväg på hoppträning med Gemma och Willy. Hoppträningen gick som en dans och så kul att se på för nu är det fart och denna gången hoppade hon ett hinder som låg på 60 cm.  
 
 

» Hur vi gör rent våran hässtransport


Var iväg och gjorde rent våran hästtransport med en ordentlig rengöring och det blev ju så himla fint efteråt. =)
 
Vi tvättar våran hästtransport i godkänd tvätthall med oljeavskiljare. Så här gör vi i alla fall när vi gör rent våran hästtransport.
 

Först så sprutade vi på avfettningsmedlet UniClean Cocos som är

en naturprodukt baserad på kokosfettsyrarester och som gör den kraftull

och effektiv. Vi lät det verka en stund innan vi använde svampen för

att arbeta in och för att  få bort all smuts och alger. Sen spolade vi av

hela transporten med vatten. Efter det så sprutade vi på Smartab´s

fordonsschampo och körde över hela transporten med tvättsvamp

för att sedan spola av den med vatten en sista gång.

 

 

» Ridchema v.17 för Gemma

Ridschema v.17 för Gemma
Måndag: Hoppträning för Emelie Ö
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Lite hoppning här hemma
Söndag: Rida ut
 
 

» Lördag


Hästarna har fått vila i fyra dagar och idag hoppade jag  lite här hemma med Gemma och Willy som var superpigga och glada. =)
 
Min bror är på fotbollsläger och snart ska vi åka dit och titta på när han spelar match.
 
Med vänlig hälsning Isabelle
 
 
 
 

» Filmsnutt från hoppträningen i måndags


» Båda på hoppträning

Isabelle tog med både Willy och Gemma på hoppträningen.  

» Fiskat och grillat


Haft en underbar dag utomhus med fiske och grillning och tack snälla farmor och farfar för att ni fixade en perfekt dag för fiske. =) Mamma tog massor med bilder från fiskeplatsen och det var väldigt fint där vi var.
Farfar fick en stor regnbåge.
Detta får vi göra om flera gånger.  
 
Efteråt red jag på Gemma och sen efter ridpasset lekte jag lite på Gemma med att stå på henne, riktigt kul att göra det. Direkt efteråt var det Willys tur.
 
Med vänlig hälsning Isabelle Arvidsson
 
 

» Tre ponnyer ridna och en häst

Isabelle har varit riktigt redig idag och ridit tre ponnyer och det märks så himla tydligt att hon gillar hästar för er som har missat det hihi.
Fick även en mysig utteritt eftersom hon följde med på en tur på Speedy i skogen och det kallar jag livskvalite till max.
Innan red hon Gemma och Willy på ridbanan här hemma.
 
Vill även tacka för att någon måste ha länkat min blogg för herre jisses vad många som har varit inne på min blogg idag.  Annars vet jag inte varför statistiken ökade så mycket. =)
 
Nu ska vi se på en familjefilm Storm rider så ha en trevlig helg alla.
 
 
 

» Två snygga och fina welsh mountain ponnyer

 

Brierdene Gwillam

 
Tyngwndwn Gemma

» Fredag och lördag


Fredag - Isabelle hoppade med Gemma på ridbanan och red ett vanligt pass med Willy på ridbanan.
 
Lördag - tog mig en välförtjänt sovmorgon eftersom jag gått upp klockan 04:00 varje morgon denna vecka. Mycket som ska hinnas med på dygnets få timmar och mindre sömn får det bli, 6 timmar sömn per natt.
Fastän en hektisk vecka är det ändå sysslor som ska göras på helgen också och snart ska jag och Isabelle rida ut. Mycket annat som ska bli gjort inomhus och mycket som ska fixas i stallet.
Men visst är det härligt när det är fullt upp. =)
 
 

» Isabelle har ridit två ponnyer

Isabelle har ridit Willy på ridbanan och hon skuttade över hindret som var på ridbanan och har galopptränat med Gemma på grusvägen. Man ser riktigt hennes lycka när hon rider.
 
 

» Skrivit ut papper

Alla papper utskrivna  och veterinären kommer hit på måndag och fixar allt som han ska göra och han ska även göra CEM-prov alltså snopprov.
 
 
 
 

» Varit på hoppträning

Isabelle har precis varit på hoppträning och som alltid är lektionen så bra.

» Ridschema v.16 för Gemma

 
Ridschema v.16 för Gemma
 
Måndag: Hoppträning för Emelie Ö
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Galoppera på vägen
Fredag: Red på ridbanan här hemma
Lördag: Red på ridbanan här hemma.
Söndag: Rida på ridbanan här hemma.
 
 

» Åkte iväg till ridhus

Isabelle åkte iväg till ridhus med sin hingst "Willy" och perfekt dag för att vara i ridhus så som det härjar och blåser ute.
Isabelle passade på att göra volter runt hindrena som fanns i ridhuset och svängde och red runt mellan hindrena och tränade på att göra halt.  Han är så himla snäll och gör allt som Isabelle vill att han ska göra och hon gillar honom grymt mycket. =)
 
 
 
 
 
 

» Trevlig ridtur

Jag och Isabelle har haft en trevlig ridtur tillsammans med tre till ryttare varav en är Isabelles kompis. Superkul att vi kunde rida ut så många och ha med våra barn på ridturen. 😄 

» Fredag


Fredag och jag har ändrat lite i Gemmas  ridschema och får se sen när Willy kommer igång ordentligt när han får bättre kondition och börja skriva ridschema för honom också.
Tanken är ju att Isabelle ska börja hoppa med Willy också på hoppträningar men det är ju längre fram när han fått bättre kondis.
 
Fredag och idag blir det nog bara lugna puckar och ser på någon film och lite fredagsmys med chips och godis.
 
Lördag är William på fotbolls- träningsmatch och Isabelle ska iväg till kompis. Efteråt ska Isabelle rida ut med sin kompis och jag får följa med på Maggo och två till äldre personer ska rida med.   Willy ska bli riden på ridbanan. Speedy ska köras.
William ska skjutsas till kompis för att spela dator hela natten , det kallas väl för LAN och han ska vi hämta på söndag igen. =)
 
 
 

» Madonna


» Precis anmält Isabelle och Gemma

Jag har precis anmält Isabelle och Gemma till Bergs Hästklubb´s pay and jump där hon ska få hoppa 30 och 40cm. Alltid lika kul att åka dit, en trevlig klubb. =)
Bilden är från förra årets då hon var på Bergs Hästklubb
 
Fick reda på att en annan familj ska ha pay and jump hemma hos dem utan rosetter och det blev ett rätt enkelt nej från Isabelle att åka dit samt att hon sa: -Då kan jag lika gärna hoppa hemma!
 
Isabelle tycker att det är väldigt viktigt att man får en rosett efter felfri runda, det är hennes belöning.
Bara att lyssna på vad hon säger, det är ju ändå hon som ska tycka det är kul :-)
 
 Ändrat Isabelle ska rida ut med sin kompis på lördag...

» Ska vara en rubrik här.....


Igår var vi iväg till ridhus och man får ju passa på att rida i ridhus när man har ridhuskort, men nästa månad har jag ej tänkt att lägga ut något ridhuskort för då kan vi använda ridbanan vi har här hemma istället, ja vi använder ridbanan redan nu också. Men varför hålla på och åka iväg nu när det är så fint väder ute. =)
 
Hur gör ni? Rider ni fortfarande i ridhus när det är fint väder ute? Eller har ni börjat använda eran ridbana utomhus?
 
Fast jag ska ärligt säga att jag inte har frågat Isabelle`s hopptränare ännu hur vi gör med hoppträningarna   eftersom de tränar hon ju i ridhus, men då får väl tränaren komma till oss eller så får vi komma hem till deras ridbana där de har hemma på sin gård. Det löser sig alltid, får fråga på måndag när hon har sin hoppträning.
 
Det är det som är det roliga när man håller på med hästar att man alltid får hålla på och planera och strukturera upp saker hela tiden och så ska det ju klaffa alla som är inblandade också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Lite bilder på "Gemma" och " Willy"

 

 
 

» Ridschema v.15 för Gemma

Ridschema v.15 för Gemma
 
Måndag: Hoppträning för Emelie
Tisdag: Rida på ridbanan här hemma.
Onsdag: Åka till ridhus och träna på volter och svängningar
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Rida ut med hennes kompis
Söndag: Vila
 

» Filmsnutt från hoppträningen


» Supernöjd tjej och ponny

Supernöjd tjej och ponny Gemma som har varit iväg på bästa hoppträningen för Emelie och de har hoppat trekombination.
 
Isabelle red för första gången utan sporrar på Gemma och det gick som en räls där inne alltså  pigg och glad ponny.
Och så kul att se att både ponny och ryttare vågar ta för sig mera ,  äntligen. =)
 
Filmsnutt kommer upp senare.
 
 Givetvis köpte hon hästgodis för sina påskpengar hon fick i sitt ägg på påskafton.
 

» Kommer att lägga ut mera bilder på

Vill ni se mera bilder med mera uppdatering så följ mig på Instagram där jag och Isabelle heter  kringelmaden

» Provat nya sakerna på Willy

 

» Varit på Hööks

 
Vi fick ju åka till Hööks igen och byta grimman och täcket eftersom de var för litet för snyggingen och de hade tyvärr inte inne större storlek i grimman eller täcket så det fick bli en annan grimma och ett annat stalltäcke. Plus att vi köpte ett nytt grimskaft och nya tyglar till det nya tränset eftersom de andra tyglarna var för korta. Kul att det var så enkelt att byta ut allt och inget krångel i butiken.  Gillar grymt mycket Hööks service .:)

» Första ridturen

 
 
Första ridturen på Willy och vilken gentleman man han är. 

» Lokatt

Vi kom precis hem för en stund sen och då såg vi en liten lokatt precis utanför våran brevlåda mot gärdet.
Vi tog bild men bilden är dålig.

» Pay and jump på Myråsens ryttarklubb

 
Isabelle har varit iväg på pay and jump på Myråsens ryttarklubb och hoppat 30-40-40 cm och det blev tre rosetter med hem. Duktiga båda två =)
 
 
 

» Lycklig Isabelle är som äntligen har snygga Willy hemma. =)

 
 

» Torsdag

 
Torsdag och Isabelle har galopptränat med Gemma idag lite lätt eftersom hon ska hopptävla imorgon och då kör vi inte lika hårt. Men det bästa med att galoppera utanför oss är att vi har en liten backe så det blir ju inte att hon bara galopperar rakt utan hon får springa uppför en backe och det är ju perfekt att träna på. Det vill säga backen är inte för liten och inte för stor heller och den är lite längre.

Dags och dricka lite kaffe och  ikväll eller i natt kommer Willy. =)
 
 
 

» Shoppat till Willy

 
Varit på Hööks och shoppat till Willy och han kommer bli så läcker i denna färg hihih =)