» Shoppat på Kellfri

 
 
Shoppat på Kellfri två stycken fönstergaller och och boxen är snart klar. 

» Barbacka


 

» Klart med putsningen

Nu är vi klara med putsningen och jag har även måla första lagret med grått på väggen och ska måla en gång till när det har torkat. Tyvärr är det bara bild ännu när det är vitt, men det kommer senare bild på när det är färdig målat med grått på nederdelen.
 

» Nytt bett och nya tyglar


Varven mellan putsning och målning är det ridning som gäller och idag fick Speedy ett nytt bett, ett tredelat  fullcheeck-bett med applemouth och nya Dyon-tyglar.
Isabelle har ridit på ridbanan med både Willy och Speedy och det kom lite regn under tiden hon red och det känns i luften som att det ska bli åska, även om det åskade i natt.
 
 
 

» Grovbetong och armeringsjärn


Då var det gjutet och nu väntar vi bara på att få putsa väggen med putsbruk och måla med grå färg i boxen på nederdelen. Men som sagt det tar sin tid och nu får vi vänta och vänta på att det brinner/torkar grovbetongen.
Vänta är inte min starka sida men nu har jag ju inget val hihih.
 
På måndag ska jag även gå in igen till Kellfri och shoppa.  Är glad att vi bor så nära den butiken.
 
 
 

» Behöver inte gå på gym, bära stora stenar idag

 
 

» OutfitKollage Tilde Fröling
 
1 skjorta | 2 jeans | 3 solglasögon | 4 klocka | 5 skor | 6 väska
 
Sponsrat inlägg» Kellfri och Stålhs


Jobbveckan är slut men vi  tar  inte ledigt för att vila utan här kör vi på här hemma  och börjar denna fredagskväll att bila bort "foderbordet"  som ska bort så vi får en till box i stallet. Tanken är att Speedy ska flytta från sin förra box till denna istället och Speedys gamla box ska stå tom.
Maskinen har vi hyrat på Ståhls butiken.
 
Har även varit på Kellfri och köpt två hinderbommar som jag ska måla i helgen och de ska ju vara till de nya infångarna som Fredrik har gjort. Är ju inte riktigt klara med infångarna ännu för jag vill ju få in  en målad  grå häst i dessa.
Sen har vi gjort underställ/utfyllnad under hinderbommarna som är i färgen gult och får se om jag vill ha Sverige flaggan på eller om jag målar en grå häst på.
 
 

» =)Kollage Zalando
 
1. Hatt | 2. Jacka | 3. Jeans | 4. Skor | 5. Glasögon
 
Sponsrat inlägg» Hästslicens, ryttarlicense, shoppat, hoppträning,

Skaffat ryttarlicens till Isabelle och hästlicens till Willy så de kan ut och tävla. =) Har även shoppat lite på Skara Hästsport ett par Dyon-tyglar till Speedys träns och en hink med hästgodis , köpte även kylgele och ett par Rein bow.
Rein bow köpte vi enbart för att Isabelle`s hopptränare ville att vi skulle köpa det och nu hoppas vi det hjälper.
 
För er som inte vet vad Rein bow är för något så är det ett handtag som man sätter på tyglarna som är lämpligt för hästar som gärna drar tygeln ur handen på ryttaren.
 
Tygelhandtag Rein Bows från Teun Van Riel som du enkelt fäster på tyglarna för att få exakt rätt längd och för att hindra att tyglarna glider. Rein-bows hjälper dig hålla händerna i en korrekt position och ger dig mer styrka.
Lämplig för yngre ryttare och ryttare med funktionshinder. Hjälper nybörjare att koncentrera sig på ridningen istället för att hålla tyglarna i rätt position, men passar också perfekt för ett säkrare grepp i tävlingssammanhang. Även lämplig för montéridning. Kan användas på alla sorters tyglar
 
Får läsa i TR om hon får tävla med dessa? Annars får hon träna med dem hemma och hos hopptränaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Veckans hoppövning

 
Bild på veckans hoppövning.  Eftersom jag mest mobilbloggar och inte hinner med bloggen så tar jag lite pause. 

» Perfekt att ha vatten vid ridbanan i värmen

 
 

» Fri som en fågel

 
 

» Infångare

 
Vi håller på och bygger infångare men vi är inte klara ännu men så ser de ut just nu iallafall. 

» Fredag


Härligt att se att "trädet" har bott in sig nu,  att han har börjat lägga sig ner i hagen för att vila, det har ju tagit lite tid för denna kille att landa på ett nytt ställe och det är ju ganska förståligt. Tänk om en själv kunde gå och vila efter en arbetsvecka men inge rast och ingen ro här inte för mig utan här kör vi på i ett.
 
Hade en trevlig uteritt igår med en person och kul att vi ska försöka planera in så vi kan rida flera gånger ihop men som sagt det ska ju passa oss båda med tider.
Kul är det också att dela med sig av lite nya ridvägar och hoppas hon visar lite nya ridvägar som hon känner till, även om jag har ridit mycket där hon har sin häst finns det ju säkert någon runda som jag missat.
 
 

» Mätning på Skara djursjukhus

Vi var inne på Skara Djursjukhus idag med Willy och mätte honom på min lunchrast.
 
Det är inte illa att vara 14 år och bli slutmätt. När vi ändå är inne på detta med mätning så känns det som att de flesta som vi har köpt ponny av "skiter" i detta något som jag tycker borde vara en självklarhet att man gör när ponnyn blir 8 år.
Självklart kan man ju inte begära att personer som säljer ungponnyer ska göra detta för de blir ju slutmätta vid 8 års ålder och ska man tävla innan får man ju ha mätintyg. Men nu har vi nog mätt alla ponnyer som vi har köpt och vad är det som gör att personer "skiter" i detta för det är ju inte speciellt dyrt att göra?
 
Dessutom har vi också fått chippa x antal ponnyer för det är ju något svårt att göra också för vissa även om det är lag på det i Sverige.
 
Bara mina tankar och funderingar som ploppade upp under tiden vi var där och tur att vi sköter oss i alla fall =)
 
 
 
 
 
 

» Hoppträning med Lillemons Speedmaster


» Hoppträning filmen med Willy


» Fina fina ponnyer vi har =)

Isabelle har varit iväg med Speedy och Willy på hoppträning och vilka fina ponnyer vi har. =)
Filmer på träningen kommer upp imorgon.
 

» 👍👍👍👍

 
 

» Hoppar trekombination

 
 

» Målar ena delen av stallet

Kul att ni är så många som tittar in här även om jag inte är så aktiv med bloggen direkt. Just nu håller jag på och målar ena delen  av stallet och denna gången målar jag grått på nederdelen. Målar ju varje år i mitt stall efter att vi har högtryckstvättat stallet eftersom jag gillar att ha det fräscht och fint.
 
Men nu har jag lite uppehåll med målandet en stund för tacos-mat.
 
 

» När man frågar ett barn hur hoppträningen gick

När man frågar ett barn hur hoppträningen gick får man ju lite konstiga ord och nu vet jag när hon säger: Fick rida som en banan, så menar hon LINJER. hahaha.
Att barn är så roliga att diskutera med vet ju det flesta som har barn.
Är stolt att hon kan beskriva vilka hinder hon rider och vad det heter för där har hon stenkoll på vad det heter.
 
Hon sa även att det var den BÄSTA hoppträningen innan hon ens hade stängt ytterdörren till huset.
 
 

» Hoppträning

Isabelle var iväg på hoppträning idag och fick hör att Speedy hade varit pigg. Det gjorde susen alltså att klippa honom även fast han inte hade så mycket sommarpäls. Själv kunde jag inte följa med eftersom att jag är sjuk. 

» Veckans övning

 

» Longering

Isabelle longerade Gemma över en upphöjd bom på ridbanan och det gjorde hon superbra, i ett lugnt tempo och bara för att Gemma skulle få göra något annat.  Vi tar det ju lite lugnt med Gemma eftersom hon har föl i magen och vi vill ju ändå att hon får röra på sig varje dag.
 
Det var första gången Isabelle longerade med ett upphöjd bom och rent allmänt så är det väl tredje gången hon longerar något som hon håller på och lär sig.
Som mamma tycker jag det är lite läskigt när barn håller på och longerar för det är där det kan hända det mesta med hästar men hon måste ju få lära sig.
 
 
 
 

» Mobilbloggar

Översta bilden före
Nedersta bild efteråt
 
Nu blev jag klar med klippningen även fast han inte hade så mycket sommarpäls svettas han en hel del nu i värmen och nu blir det till att trappa upp hans träning ännu mera. 
 
 

» Blev klar med hästarna 22:30


Att tillbringa hela dagen med häst och familj är något som jag uppskattar enormt mycket och idag blev det sent när vi var klara med hästarna klockan 22:30.
Kan säga att barnen slocknade rätt fort i deras sängar.   Behöver ju inte gå in direkt på detaljer vad vi har gjort  under dagen men avslutade i alla fall en ridtur ihop med Isabelle på Gemma och jag på trädet. Det var ljust när vi begav oss ut på ridtur och rätt mörkt när vi kom tillbaka från ridturen. Men vilken perfekt tidpunkt att rida ut på för det fanns inte en enda blinning eller fluga på hela ridturen.
 
Mörkt.....
Fick en kommentar att någon anonym  frågar vad som hände på Hästivalen i Falköping och det hände inget med Speedy eller Isabelle så det behöver ni inte spekulera om, utan det var en annan orsak och det har vi redan nämnt till två personer som vet om det och det räcker med att de vet om de som höll i det. MER behöver inte jag berätta eller ens nämna här på min blogg eller berätta för någon annan huvudsaken är att alla personer kan göra fel och det är mänskligt.
Sen är det ju såklart att man ska få en anonym fråga om det också.....
 

» 👍👏😀

 
 

» Så snygg ❤️

 

» Får bli en ridpass här hemma istället

 
Får bli ett ridpass här hemma istället ❤️

» Hästivalen Falköping

 
Isabelle värmde upp på två hinder sen valde vi att åka hem. 

» På väg på äventyr med Speedy

 
 

» Hovslagaren

Bild från hoppträningen i onsdags
Idag fredag kom hovslagaren hit och Fredrik fick ta hand om det eftersom jag jobbade. Tänk vad kul det är när man får hjälp av sambon, GULD värt att han är intresserad och vill hjälpa till.
 
Hade en annan hovslagare idag som heter Björn som de flesta vet vem det är,  en enormt duktig hovslagare och han kom enbart hit denna gången för att min vanliga hovslagare bad honom att hjälpa till eftersom hon har haft semester och fått hjälpa hemvärnet att leta efter en person i skogen, så hon behövde vila ut.
Det är tur det finns personer som hjälper till och letar efter försvunna personer. =)
 
Isabelle har även fått träna på bomövningen nu på kvällen med Willy och Gemma och hon fick lite att bita i. Men det är ju det hon behöver träna på och åter träna. Filmsnuttar finns på min Instagram  där jag heter kringelmaden.
 
Ska snart ut och tvätta Speedy  så ni får ha en trevlig helg. =)
 
Bild från hoppträningen i onsdag
 
 
 

» Högtryckstvätt, måla igen, hoppträning

Fredrik har högtryckstvätt ena delen av stallet i veckan eftersom han har semester så får han passa på och göra det.Vi ska även göra andra delen senare. Ska även måla IGEN i stallet, gör det varje år eftersom jag gillar att ha det snyggt och fint i stallet men denna gången ska jag måla lite mörkare i boxarna på nederdelen av väggen och ljust där uppe.
 
Igår var Isabelle på hoppträning och som vanligt lika kul att åka dit.
 
 Bilder kommer senare när jag får tid över.
 
 
 
 
 

» Fredagens övning för Isabelle

 
Fredagens övning för Isabelle = galoppera över bommar och svänga och avståndsbedömning och för att lära sig att reglera hästens galopp

» Måndag


Måndag och vilket härligt väder det är helt plötslig nästan så man inte är van längre vid värmen så som det har regnat och åter regnat.
På tal om att det har regnat så mycket är våran ridbanan helt perfekt just nu, vet om att en del har vattenpölar på sina ridbanor.

Ska hitta på en rolig övning som Isabelle kan hoppa men det får hon vänta med att hoppa eftersom hon ska på hoppträning imorgon. Update: Blir hoppträning en annan dag.
 
Har haft en mysig uteritt med Isabelle och det är lite roligt att Speedy som är skimmel inte har några blinningar på sig och "Trädet" har massor med blinningar på sig. Lite lustigt att de drar sig till en speciell färg, även om de inte satte sig på honom eftersom jag hade dragit på massor med flugmedel och dessutom två olika flugmedel.
 
Det är väl nackdelen att de kom tillbaka när solen tittade fram.
 
 

» William har haft paintball kalas


William har haft paintball kalas och det var ett väldigt uppskattat kalas.  De fick köra många matcher och de spelade tills de blev svettiga. Kul att Isabelle fick vara med i ett hörn också och spela, hon fick ju lite panik först och inte vågade köra men med en perfekt tränare som följde med henne in på planen så blev hon tuff och tyckte det var skoj.
William fick lite väl mycket adrenalin i kroppen och när han blev träffad första gången fick han lite ont men som tränaren sa det gör inte så ont det är mera att barnen jagar upp sig.
 
Efteråt grillade vi hamburgare och korv och åt på deras grillplats.
 
Har även haft en mysig uteritt med min dotter idag och "trädet" verkar gilla bettet och tränset. Han höll inte på något med tungan och vi får se om han fortfarande gillar bettet och tränset hädanefter.
Bästa och mysigaste hästen och alldeles underbar. =)

Försökte ta kort på honom men han är inte speciellt taggad åt att stå still men det lär han vänja sig vid eftersom jag gillar ju att ta kort hihi.