» Gott nytt år

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Min goding

 

» Hoppträning med Willy

 
Hoppträning med Willy och uppvärmingen började med en pigg kille som bockade och stuttsade lite som snabbt övergick till en ponny som ville testa lite gränser med Isabelle.
Isabelle ramlade av på lektionen och blev lite ledsen men kämpade på och fick bli lite envis och lite arg på honom så på slutet av lektionen hoppade han fint och började bjuda lite mer.
 
Isabelle klappade om sin hingst under lektionen och berömde honom massor.
 
 
 
 
 
 
 

» Hoppat liten mur

m
Ridhus idag med två kompisar och hoppat  över några hinder. Roligast var  att hoppa över en liten mur.
Mvh ISABELLE
 
 
 

» JW-hjälmväska

 
Isabelle fick en JW-hjälmväska som hon kan ha sin nya ridhjälm i.
Jag själv har ju min gamla hjälm i en röd JW-hjälmväska och nu när jag fick en ny ridhjälm i julklapp så får jag se mig om efter en ny hjälmväska.
 
Jag gillar grymt mycket att förvara hjälmar i hjälmväskor eftersom hjälmarna håller sig rena och att solen inte kan förstöra färgen på hjälmen när man förvarar dem i något mörkt.
Sen är det ju alltid lätt när man åker iväg och man vet att man kan bära hjälmen lätt i handtaget som är på hjälmväskan.
 
Enda nackdelen är väl om man förvarar hjälmen i en hjälmväska och man plockar i hjälmen när man har svettas lite är att hjälmen kan börja mögla eftersom det inte är den bästa ventilationen i väskan.
Någon som kan uppfinna en hjälmväska med bra ventilation lär ju tjäna pengar om det inte redan finns.?
 
Vilken hjälmväska gillar ni bäst?
 

» Min häst

Min häst är fullblodet Tricky Tree  som är en väldigt snäll häst, men vad gör det när ryttaren är lite feg och ju längre det går mellan ridningarna ju räddare blir man. Men jag har inga krav eller måsten att jag behöver rida på honom just nu, det tar den tid det tar helt enkelt. Allt är på mina villkor som med allt annat här i livet. Ingen annan  än jag själv bestämmer när jag vill rida.
Just nu går all min tid åt till mina barn och för de som har barn och hästar och barn som rider vet hur det är med den biten. De som vet förstår vad jag pratar om och har säkert vart i samma sits som jag.
 
Jag som aldrig har varit rädd innan utan alltid varit en tuff ryttare men en del förändras när man får barn, för man tänker för mycket.
 
Detta är inget jag ens behöver dela med mig av till andra för det är bara jag som betalar för en häst som står inte ni...
 
Lite info om min häst:
Nu åter till presentationen av Tricky Tree som är ett fullblod och är född 2006. Han är importerad från Storbritannien 2013,  som levande föl kostade han 1 miljon.  Han har väldigt bra stam och vill ni läsa mera om hans stam så gå in på www.galoppsport.se och sök på hans namn.
Far: Montjeu (IRE) 1996 Mor: Ruissec (USA) 1999
 

 

» Annandag jul hoppträning


» Hoppträning


Annandag jul och Isabelle har varit iväg på hoppträning med Speedy för Erika på Stall Backgården.
Hon hade på sig sin nya snygga hjälm på träningen och den blingar verkligen upp.
 
Jag filmade även och får se om jag får upp en filmsnutt senare eller imorgon beroende på om jag hittar filmredigeringsprogrammet på denna datorn , verkar inte finnas när jag tittar men har ju inte lärt mig datorn riktigt ännu.
 
 
 

» Vad vi fick i julklapp

Jag och Fredrik fick  : glaspartier till altanen som vi fick tidigare, en bärbardator, planeringskalender för familjen, ett paket Alladin , en Secrid plånbok, två stycken prenumerationer på valfri tidning, Charles  Owen guldhjälmen Sparkly Gold i färgen brunt/guld, en svart kavaj med byxor och en roller, 91:an tidning. presentkort på Ica-butiken.
 
 William fick : En ryggsäck märke Puma, en väska märke Nike, godishus, chokladtomte, t-shirt, 4st Playstation 4 spel som heter Knack, Fifa 16, Minecraft story mode, Star Wars  Battlefront, en valfri prenumeration på valfri tidning, En bok Sune i Ullared, Två stycken Kalle Anka pocketböcker, Basketkorg, pengar och ännu mera pengar. Playstation 4 laddare.
 
William och Isabelle fick en TV ihop en 42"
 
Isabelle fick: En tävlingskavaj som glittrar blå, Charles Owen guldhjälmen Sparkly Gold i färgen blå/guld, En bok Jag och Sigge, godishus, chokladtomte, pengar, en tröja och byxor, En väska märke Nike, Schleich hästutrustning, Schleich hästar 5st stora hästar och 3 st föl, Schleich Farm Life, Schleich grimma och täcke, örhängen. JW-hjälmväska.
 
Har säkert glömt något.
 
Vad för kul fick ni?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Köpt mig en egen julklapp

 
 
 
Eftersom min dator gick sönder imorses så köpte jag mig en egen julklapp.😀 Bra när det är rea på elektronikgrejerna nu.  Det blev en Lenovo bärbardator.   

» Datorn gick sönder

 
Kan tyvärr inte visa upp vad vi fick i julklapp för min dator gick sönder idag , klanten jag la mina hörlurar i datorn och någon har tryckt ner skärmen. ( det är mitt fel att jag la hörlurar där)  

» Sova gott

 
Kommer att sova gott inatt i nya lakan. Gillar min säng grymt mycket så härligt att sova i en eksäng.  Har ni fått några bra julklappar idag? Själv är jag supernöjd över mina julklappar och barnen är nöjda också. 😀🎅🏾

» God Jul

 

» Dan före dopparedan

Äntligen klar med julklapparna och herregud vad mycket folk som man får trängas med i butikerna. Fick följa med Fredrik och välja ut min egna julklapp på Skara Hästsport och jag är supernöjd, längtar tills jag får öppna paket imorgon hihi. 
Handlade hästfoder på Djur och Naturbutiken och snabbt vidare till Skövde för ännu mera julklapps-shopping på Elins Esplanad och affärer runt omkring. Åkte även och storhandlade på Coop i Skara.
 
In på  Ica Munken för att hämta våra paket från jobbet. Vi båda har fått presentkort från Delicard och Supékort och idag fick vi grejerna.  Jag valde en gryta med lock och Fredrik valde Southampton bäddset   4 delar.
 
Nu sitter jag och äter upp en vanilj kvarg och försöker stressa ner lite, eftersom jag åkte direkt efter jobbet och julhandlade och har inte varit innanför dörren förrän nu.
 
Fredrik håller på och griljerar skinkan och till kvällsmat blir det lite julmat och jag ska även slå in de sista julklapparna.
 
Hästarna har Isabelle motionerat på förmiddagen och Fredrik har fixat klart i stallet , bara att plocka in dem från hagen senare ikväll.
 
Dan före dopparedan och bäst att sätta fart igen. =)
 Bilden har Fredrik fotoat
 
 
 
 

» Frisören och ridbanan

Jobbat och sen iväg till frisören för att bli fin i håret och det blev väldigt fint, men det finns ett men haha vad frisören har höjt priset och det är inte varje gång när jag går i från frisören och reagerar på notan. Kanske dags att leta efter en annan frisör. Varför gå till samma hela tiden, varför inte förnya sig och prova någon ny. Men ändå skrämmande känsla att våga det där, oj tänk om jag inte blir lika nöjd med den nya frisören.
 
 Har även köpt stenmjöl till min ridbana och det är 04 och nu har jag lite jobb att göra med att få ut allt stenmjöl på ridbanan.
 

» Ridbanan

Imorgon kommer det något till min ridbana för att göra den ännu bättre. =)
 

» Klubb

Nu har vi bestämt vilken klubb Isabelle ska tävla för och det ser Isabelle framemot. Nytt spännande ställe för Isabelle och varför inte förnya sig lite.  =)
Får se om Isabelle  gör något inlägg här under vinterlovet annars tar vi lite bloggpause =)

» Gemma

 

» Söndag

 
 
Njuter till max av vädret som är just nu 11 grader varmt och lite blåst och även solen tittar fram. Vilken härlig vinter och skönt när man kan mocka utan jacka, mössa, och vantar.  Jag har även mockat i den ena hagen och utomhus behövdes heller ingen jacka när man arbetade.
 
Dagen kommer att bestå av häst och åter häst, Willy ska få hoppa över blåa tunnor dom enda hindren som fortfarande är kvar utomhus, Fredrik plockade in resten av hindren på logen och jag tänker inte plocka ut dem igen utan nu får de vara inne.  Speedy ska nog Isabelle göra samma sak med. Trädet ska bli longerad och Gemma ska bli ompysslad lite extra.
 
På tal om Gemma hon brukar gå ut själv till hagen det är bara att öppna dörren. Men inte imorses då stannade hon precis utanför boxen och fick syn på ena godishinken som stod på stallgolvet (William hade glömt att ställa tillbaka den igår) hon blev helt tokig och bet i den och gav sig inte förrän jag gett henne en godisbit. Jag fick akta mina fingrar för den damen var godissugen men det är inte lätt att vara dräktig och godissugen. Hon är inte typen annars som hugger utan hon är en DAM som är lite FISFÖRNÄM annars. SÅ HIMLA KUL att se henne ändras.
Jag vet intresseklubben antecknar.........
 
Håller även på och tvättar massor med schabrak och tvättmaskinen lär nog gå varm i stallet så stor som den högen är.
 
Nopp dags att surfa lite och gå ut igen i det fina vädret, vem vill vara inomhus nu, inte jag i alla fall. =)
 
 
 
 
 
 

» Lördag


Lördag och härligt när man inte behöver åka iväg till ridhus eftersom det går ju lite fortare om man kan rida här hemma, plus att man slipper all packning  som bli när man åker iväg.
 
Speedy fick köra ett hårdare konditionspass på grusvägen. Willy fick ett pass på ridbanan.
 
Barnen har även vinterlov och Fredrik är hemma i tre veckor medans jag jobbar och sliter hihih. =)
 
 
 Lördagsstek på G och så gott
 
 
 
 
 
 
 

» Kul att det redan

Otroligt kul att det redan är personer som frågar om Willy våran avelshingst om betäckning till sommaren på Facebook på privata meddelanden   och även när jag klev in i en hästbutik plus någon har frågat på min mejl.
Kul när vi inte ens har annonserat ut om sommaren, och spännande att ni går i tankar redan nu vad ni ska välja för hingst. Även om det känns väldigt långt till sommaren. =)
 
 
 
 
 
 
 
 

» Elektrikern

Håller på och fixar och donar här hemma och idag har elektrikern varit här och grejat inne i huset.
Hästarna får vila idag och vilket härligt väder vi har i december, 8 plusgrader, det är inte dåligt för att vara vinter.
Åhh längtar till tisdag då jag ska till frisören och få mitt hår fint!
 
 
 
 
 

» Filmsnutten från hoppträningen

 


» Hoppträning

Isabelle har varit på hoppträning ikväll och filmsnutt på det kommer imorgon. =)
 

» Isabelles inlägg

 

Dagens humör: Olika humör.

Dagens väder: Frost och kallt 

Dagens frisyr: Utsläpp

Dagens planer: Vara i skolan, vara med hästarna

Dagens undran:  Tänker på hur jag rider 

Dagens längtan:  Vara med djuren och leka med schleich (leksakshästar)

Dagens beroende: Inget

Dagens tråkigaste:  Engelskan i skolan

Dagens dröm: Vara världens bästa ryttare i hoppning

Två gamla bilder : En bild på våran Bamse shettishingst och Texas brunskimmel shettis.

 
Med vänlig hälsning  Isabelle Arvidsson
 
 

» Hansbo event vintertäcket

Skojade till det lite på Facebook om det är någon som gillar att laga täcken så kan ni få täcket gratis hahah. (ligger i soporna nu)
Tur han har ett till Hansbo vinteräcke i stallet.
 
Ska kolla efter ett nytt horseware täcke till han ifall han får för sig att förstöra det andra Hansbo täcket också.
Alltid bra att ha täcken på lager. =)
 

Vilket horsewaretäcke gillar ni bäst till era ponnyer?
 
 
 
 
 
 

» Liten filmsnutt


» Ridhus

Vi fick åka till ridhus idag eftersom det blivit minusgrader och ridbanan hemma är stenhård. Även vägen är stenhård men då fick hon ju passa på och hoppa lite med Willy och Speedy.
 
Willy tyckte att vi hade tagit fram lite väl tittiga hinder såsom murmattan samt lagt koner under hindret. Han hoppade över allt utom när hon hoppade murmattan åt andra hållet där den är vit så sprang han åt sidan, men hoppade sen på andra försöket.
Duktig kille som vill göra rätt. Efteråt blev det lite lättare konditonspass.
 
Speedy var riktigt taggad och pigg och blev megaglad när det kom fram hinder i ridhuset. Han blir ibland lite väl stark för Isabelle men han var ändå såpass reglerbar att hon hade kontroll som tur var. Speedy fick också ett lättare konditonspass efteråt.
 
 
 

» Lördag

Vi skriver ju inte ut varje dag här på bloggen hur vi  tränar våra hästar, eftersom det blir ju  tråkigt att läsa om.
Men dagens övning blev TIMGLASET och den brukar vi träna på i olika omgångar ibland kör vi inte hela utan bara kör förvänd volt tillbaka men med längre avstånd att man utnyttjar hela långsidan istället för halva plus att Isabelle kör den i galopp.
http://www.hippson.se/ridovningar/timglaset-kor-mjuk-slalom.htm
 
Hon ska även göra samma övning med Willy sen efter maten.
Dagens lunch blir: Kebabtallrik = får fuska ibland, men vem gör inte det?
 
Vad hittar ni på för roliga övningar? Någon ni vill bjuda på?
 
Köpte även en till hink med hästgodis i veckan med smak av hallon, har även  kvar lakrits-godiset och kanonbra att man kan köpa hästgodis i stora hinkar för man har godiset väldigt länge.
Finns på Skara Hästsport.
 
 
 
 

» D-ponny

När Isabelle går över till D-ponny = dröjer ju ett tag, men då kommer jag nog att överge den fina rasen Welsh  eftersom Welsh cob är ju mera grövre än de andra kategorierna och jag är inte lika förtjust i de. 
Hör och häpna kan jag överge denna fina ras. Fast om jag väljer New forest  så det ju  welshponny i den rasen också om man googlar.
 
"Det första belagda försöket att förbättra New Forest-ponnystammens kvalitet gjordes så tidigt som år 1208, då 18 Welshponnyston släpptes ut i skogen tillsammans med de vilda hästarna." 
 
New forest ponnyn får ju heller inte vara skäck = något som är bra eftersom jag inte gillar skäckar.
 
Men det dröjer ju ett tag innan hon rider d-ponny så ännu behöver jag inte leta efter en annan ras.
 
Vilken ras var eran d-ponny?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Välja klubb eller samma

Då är det snart dax att ta tag i vilken klubb Isabelle ska tävla för eller om man kör på samma.  Vilken klubb ska ni tävla för nästa år? 

» Hoppträning tisdag

 
 
 

» Söndag

Dagens humör: Fixarhumör.
Dagens väder: Blåser storm och regn
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens planer: Göra rent ugnen, göra klart med julpyntningen på altanen, mocka, fixa med hästarna och  baka kakor,
Dagens undran: Är det något coolt att ge sig ut i detta väder och rida ut, alltså något man behöver överbevisa att man har snäll häst eller snällaste, mitt fullblod skulle jag aldrig rida ut med i detta väder eftersom han krånglar bara vi tar in och ut han från hagen och stallet. Studsar och far runt. Bara dumt att utmana ödet.
Dagens längtan: Till jul
Dagens beroende: Kaffe och åter kaffe, något som jag inte ska dricka så mycket av.
Dagens tråkigaste: Att stormen gjorde att vi inte åkte iväg till ridhus, vill inte ha ett nedfallet träd i min dyrbara last. Även om det inte finns träd på stora vägen.
Dagens dröm: Drömmen slår till när man minst anar det.
Dagens låt: Lyssna däruppe.

Gammal bild: Får bli på min förra travare igen.

 

 

 

 

 

» Min son är i tidningen

http://www.skaraborgslanstidning.se/article/skola-samlar-till-flyktingar/
Min son är till höger på bilden ,han i randig tröja =)
Fotot: Per Claesson
 

» Rätt kost ger bättre ridning

Rätt kost ger bättre ridning = För att orka måste du äta rätt.
 Här får du ett bra recept på en god maträtt
 
 

» Lördag

Hästarna fick äta sin frukost inne i stallet och vänta lite längre med att få gå ut idag pga av vädret och det är enbart för att fullblodet slet sig igår när jag plockade in dem.
Mockning och gjort klart i stallet och sen in för paketinslagning och lunch. Har ni slagit in några paket ännu?'
 
Lite kaffe och ut igen för att göra iordning Willy som skulle åka iväg till ridhus. Åkte först till ett ridhus men det var uppbokat och som tur är var klockan så mycket att Axevalla körhall var ledigt att vi åkte dit.
Isabelle och Willy konditionstränade där inne.
 
Speedy blev longerad här hemma.
 

Nu håller vi på och gör porterstek och om cirka 2 timmar får vi äta kvällsmat, blir med potatis och sås.
Lätt mat som sköter sig själv , bara att vända på steken x-antal gånger.
 
 
 

» Gemma i ett nötskal


Haha Gemma i ett nötskal
 
 

» Djur är bäst

Djur är bäst
  Isabelle Arvidsson

» Fredag

Har sparat ut hans man lite från stubbmanen som han har haft innan men det lutar nog åt att jag klipper stubbman igen eftersom den är bara tunn.
 
Fredag och William har varit iväg på Laserdome kalas och vilket blåsigt väder vi har haft här och tanken var ju att åka iväg till ridhus idag men vem vill ge sig ut på vägen i onödan när det har blåst ner träd här och där på vägen = bäst att stanna hemma och låta hästarna vila.
Kanske farligt att vara i ett ridhus nu när det blåser ändå. 
 
Hoppas det inte blåser lika mycket i helgen.
 
 
 
 
 

» Vilka fina kommentarer

Maja                                                                                               
Så galet duktig! Blir helt mållös! Haft en liten paus från bloggande/läsande av bloggar och galet vilken utveckling sen sist jag klickade in här! Otroligt roligt att följa!
 
Vanessa                                                  
Gud så duktigt! Och så fin ponny!
 
 Vilka fina kommentarer om hoppträningen och Isabelle tackar enormt mycket och blev extra glad. =)

» Film från hoppträningen


» Hoppträning

Film på hoppträningen igår onsdag med Speedy kommer upp ikväll eller när jag hinner redigera.  Han var pigg och det märks fort på Speedy när han är klippt så blir han ännu piggare och gladare. 😀 Speedy fick beröm för han hoppar fint.  Isabelle fick träna på det som hon behöver träna på alltså ut i hörnen och i kombinationen att styra honom rakt han vill gärna svänga lite åt sidan vid andra hindret i kombinationen som de flesta hästar vill.  Hon fick ju träna på flera saker men orkar inte babbla upp allt.  

» Paket med hjälm

 
 
Så jäkla snygg hjälm. 😀👍

» Vackra och snygga Gemma =)

 

» Varför har vissa så svårt att

 
Här i bakgrunden på bilden ser ni klart och tydligt att vi mockar efter oss om våran ponny har bajsat i ridhuset så plockar vi upp det.
VARFÖR har vissa så svårt att mocka efter sin häst/ponny när de är i ett ridhus. ?