» Ridbanans vägar



1. Snett igenom rids  diagonalt över ridbanan. Man svänger alltid efter en kortsida. Många lite  erfarnare ryttare ökar gärna traven på diagonalen när de rider snett igenom.
  2. Vänd rätt upp. Oftast  säger ridläraren om man ska byta varv eller inte, men det vanligaste är att man  gör det.
  3. Halvt igenom är en  variant på snett igenom och ett bra sätt att byta varv på.
  4. Volter är ett bra sätt  att gymnastisera hästen på och gör den mjukare i sidorna. När du har lärt dig  att ställa hästen är volter ett utmärkt sätt att träna detta på! Tänk på att  voltens början och voltens slut ska vara på exakt samma ställe!

  5.  Volt tillbaka är det vanligaste sättet att byta varv på.
  6. Serpentiner är en lite  svårare ridväg som kräver uppmärksamhet av häst så väl som ryttare. Meningen är  att hästen ska ställas inåt i svängarna för att sedan gå rakställd på  raksträckorna. Börja med ett par bågar över medellinjen i skritt. Sedan när du  har lärt dig mer, kan du försöka dig på fler bågar i trav!
  7. Volterna. Ridning på  volterna är också ett utmärkt sätt att ställa hästen på. Här visas också hur  man byter varv på en volt, ett så kallat "S genom volten".
  8. Byt om volt innebär att  man rider en halv åtta och byter på så sätt volt.

Idag ska vi iväg till ridhus och dagens övning blir att rida de vanligaste ridbanans vägar. Det är ju något hon kan redan men detta är perfekt att rida igenom om man inte har hittat på någon bra övning och samtidigt kan hon rida alla vägar i galopp.
 
  • Hon ska träna på att rida alla vägar i galopp.
  • Hon ska träna på att vara bestämd och få Gemma att inte bli åhhh en läskig vägg bäst att gå lite innanför spåret. = Bestämd och rida fina vägar.
  • Fatta galopp på olika ställen.
  • Hon ska tränar på att fatta galopp och att kunna bibehålla galoppen en viss begränsad sträcka.
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo