» ❤️

 
 

» Ska ta bort "krokarna"

 
Så här blev tränset på min snygging och har rådfrågat om jag har satt tränset rätt av flera personer och har även fått råd att ta bort krokarna på tränset, något som jag gör imorgon.
Tänk vad kul det är i hästvärlden när man får hjälp av personer om man frågar och man får hjälp. TACK så mycket. =)
Jag själv är ju mer van vid hederliga vanliga träns och detta tränset blir man ju som nybörjare på nytt att ställa in hihih.

Ska bli kul att prova tränset imorgon och hoppas han gillar tränset och bettet. =)
 
 

» Grattis William

 

» Raketfart

 
Vill berömma Ridersport ännu mer. Jag beställde ett träns igår och fick det redan idag på förmiddagen. Snacka om bra service och sånt gillar jag grymt mycket eftersom jag inte gillar att behöva vänta på saker.  Såna ridbutiker gör ju att man lär beställa mera saker därifrån. 🚀🐎💨💨💨👏👍.
 
 

» Nu syns det mer och mer på hennes mage


 
 

» Vilken bra service =)

Vilken bra service jag fick när jag ringde till Ridersport och nu får jag tränset kanske redan imorgon eftersom de är kända för att skicka snabbt och ha bra service.
 
Åhhh vad glad jag är att de hade ett brunt i storlek full hemma och jag slipper vänta till September för att få tränset.
 
www.ridersport.se

 

» Hoppar 95 cm


» Bilder från hoppträningen med Speedy

 

» Bilder från hoppträning med Willy

 

» Grattis William =)


Grattis William på din 11-årsdag om fyra dagar men vem vill vänta på att få öppna sitt paket när det ligger ett playstation 4 i paketet och ett par Freejump Pro Lite i färgen grönt.
 
De har haft megakul i Malmö som de har varit i tre dagar med farmor och farfar .
 
 

» Bara att googla om man vill veta mera


» Film om tränset


» Göteborg och Malmö

  
 
 
 
Har haft en härlig dag i Göteborg och besökt Liseberg, Casino Cosmopol, ätit på Jensen Baufhuse och på Max.
Fikat och köpt polkagris och haft en trevlig dag med min sambo.
 
Barnen är i Malmö och hittar på roligheter där nere med farmor och farfar så vi har en barnfri helg och vad jag längtar efter mina barn men ibland är det bra att få lite egentid med sambon. =)
 
 

» Tränset var för litet

Tränset var för litet så fick lämna tillbaka det och får vänta tills nästa vecka innan jag får en större storlek eftersom det inte fanns hemma den nya designen av tränset hemma i den storleken.  Så det är bara att vänta och det är inte min starka sida att behöva vänta på saker hihi 
Update
Tyvärr fick inte Skara Hästsport  de i  brunt i storlek full denna gången utan det var ett svart i storlek full som fanns. Kommer in nya i Augusti/September och så länge vill inte jag vänta om det finns i andra butiker. Får ringa till Strömbergsgård istället och fråga om de har ett inne.
På Charlie hade också bara hemma i svart.
 
Fick tag på ett på Ridersport =)
 

» Shoppat på Skara Hästsport

 
Direkt efter jobbet åkte vi iväg till Skara Hästsport för att shoppa hästgrejer och det blev en hel del saker och till William köpte jag Freejump  Soft up lite i färgen grönt till han. Hade ringt dan innan och bad de lägga undan så jag verkligen visste om att de hade den färgen inne i butiken och tur jag gjorde det för det var bara den paketet inne i den färgen.
 
Visst är de fina och i en härlig färg ?
 
 
Köpte även den nya designen av RAMBO MICKLEM DELUXE COMPETITION BRIDLE  och hoppas denna storleken på tränset passar till min snygging.  Får ju ställa in och passa in det själv eftersom jag inte kunde fjäska med Hanna eftersom hon har semester men jag får byta storlek om denna inte skulle passa.
Tränset kostar ju några hundralappar mera än den förra designen.
 
Vill ni läsa mer om tränset så googla.

Tävlingsträns som är väldigt populärt. Utformat för hästen välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken. Tillverkat i miljövänligt läder, fodrad nos- och pannband samt nackstycke. Silverfärgade, rostfria spännen. Bettclips ingår. Nosdelen är något bredare än på originalet, pannband och nosdel är dekorerat med vita sömmar.

Läs gärna mer om Micklemtränset och dess fantastiska egenskaper på www.horseware.com
 
 
 

 
Köpte även ett par Dyon-tyglar eftersom det inte ingick några tyglar.
 

Köpte även det omtalade  baucher bettet och hoppas på att min häst gillar bettet.
 

» Eftersom Isabelle gillade


Eftersom Isabelle fastnade för dessa stigbyglar alltså hon har inte fastnat i dem utan hon gillar dem skarpt mycket så ska jag köpa ett par till imorgon men till William och han vill ha färgen gröna på sina.
 
Dessa rosa ska ju sitta på hennes sadel och William ska ju ha sina gröna som han får imorgon på sin sadel.
De kostar ju en hel del men eftersom Isabelle berättade att hon fick bättre grepp med foten i dessa stigbyglar så investerar vi i ett par till.
 
 
 
 
 
 
 
 

» Barnens nya husdjur en guldhamster

 
 

» Hoppträning

 
 
Isabelle och Speedy var på hoppträning idag för Emelie och denna gången var de på Götene Ryttarklubb och hopptränade på deras tävlingshinder. Samma hinder som Isabelle hoppade igår på pay and jumpen  och perfekt för Isabelle och Speedy att få träna lite mera på muren och självklart de andra hindrena med.
 
Hon fick även träna med tre andra tjejer på denna träning.
 
Vi swichade även över pengarna för paddockridningen  så enkelt och bra och allt blir klart på en gång innan man åker därifrån.
 
 
 
 

» Blev tipsad om att köpa

Bilden är lånad här :
http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=902
 
Blev tipsad om att köpa  detta tränset till min häst som jag har vetat om ett tag att det finns och ska även köpa ett baucherbett. Tänk vad fort man får hjälp av personer bara man lägger ut en bild på Instagram hur min häst gör.
 
Bilden är lånad här:
http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=906
 
 Ska bara ringa till Skara Hästsport så vi kan ta med "trädet" dit till butiken så vi får hjälp med att köpa rätt bettstorlek och rätt storlek på tränset.  Får fjäska med Hanna så hjälper hon mig säkert hihi. =)
 

» =)

 Det var ju meningen att hon skulle hoppa med Willy men han åkte iväg igår och betäckte ett sto och kommer att vara iväg cirka i en vecka och då fick Speedy hoppa istället. =)

» Mobil bloggar

 
 
Det blev en rosett i 50 cm och på 60 cm blev det vägran. Duktig tjej som kämpade på bra men var lite nervös eftersom det ramlade av en tjej på framhoppningen som fick åka ambulanse för hjärnskakning och hoppas det inte hände något mer med tjejen.  Inne på banan vid 60 cm var Isabelle för nervös och lite skakad över händelsen så hon vågade inte rida på.  När vi gjorde iordning Speedy så väntade tjejen som ramlade av på ambulansen som åkte förbi och fick vända så Fredrik fick springa ut mot vägen och visa vart tjejen väntade.  Denna  muren hoppade Speedy första gången och andra rundan var det läskigt så han vägrade. Tur Isabelle ska på hoppträning imorgon på Götene för Emelie så de får hoppa muren  mera gånger.  

» Willy och Isabelle 60 cm


» Barbacka på Gemma


» Fredag klockan 22:00

William och mitt fredagsnöje att bygga en liten hoppövning klockan 22.00 en fredagskväll. Innan harvade Fredrik bana. Fast imorgon står det barbacka på schemat så får se vem som vill hoppa.
 
 
 

» Snygging =)

 

» Redig kille

 
Redig kille som inte stressade upp sig idag utan han stod snällt i stallet själv och vävde inget eller höll på med tungan. Han myste med mig i stallgången och ville ha kontakt, så fort han såg tränset ville han hjälpa till att få in bettet i munnen.
 
Vi red ut och han sket i blinningarna som var på honom och gick fram med raska steg som om han alltid gått den rundan, tittade inte på något utan framåt vi ska. =) Mitt självförtroende åkte upp väldigt fort och han var precis så som när jag provred honom.
 
 

» Isabelle varit på hoppträning

Hoppträningen gick bra med båda ponnyerna.
 
Jag gick även råd av Isabelles tränare att inte ge mitt fullblod något kraftfoder nu i början tills vi har lärt känna varandra och blir han för lat av att inte få något kraftfoder får jag öka på senare.  Ska även longera bort överskott-energin på honom innan jag rider och han är ju van vid att få jobba så det är ju inte så konstigt att han är som han är just nu med allt vilande.
Låter som en bra ide och jag har ju även själv varit inne på att ta bort kraftfodret nu i början men inte direkt vågat eftersom fullblod behöver ju mycket foder för att hålla vikten men då får jag ge han fri tillgång till hösilaget istället.
 

» Tar tid för honom att bo in sig

Vi går sakta fram med våran nya häst eftersom han behöver bo in sig lite först han har ju lite problem med att vara själv så första gången jag gjorde iordning honom i fredags när jag red ut honom så stod han på stallgången och vävde och tuggade med tungan.
 
 Igår stod Speedy och han inne på stallgången  och då stod han och myste med mig och jag fick även borsta hans öron något han gillade grymt mycket, riktigt lutade mot borsten.
Red på ridbanan ett och ett halv varv tills han började vända och bocka med mig på ryggen och det var endast för att blinningarna bet honom under magen.
Kan ärligt säga att jag inte är någon tuff ryttare längre och blev lite feg eftersom han efteråt började tugga hysteriskt med tungan och stressade upp sig. Bestämde mig för att longera honom istället så han fick göra av med lite energi och jag vågade inte hoppa upp igen.
Gick in i stallet eftersom Isabelle skulle rida lite längre och han stod snällt inne på stallgången. =)
 
Idag gick jag på ridbanan med honom och han  fick panik i samma hörna som igår och det kom massor med blinningar på honom, stackarn, så han höll på att springa rakt på mig.  Tränade lite lydnads övningar efter det och han lyssnade på mig stundtals tills han började stressa upp sig och började med tungan och gapa. (gick med grimma och grimskaft)
 
Jag blir arg på mig själv som aldrig har varit rädd förut utan nu funderar jag och tankarna går i mitt huvud att jag inte ska rida längre MEN DET VILL JAG JU ändå. =)
Men han behöver ju få tid att bo in sig men ändå vill jag ju inte att han står så han samlar på massor med energi för han får ju ändå rätt mycket kraftfoder.
 
Tänk att jag håller på och jämför honom med mitt förra fullblod som jag fick ta bort som var en riktigt "tanthäst" och  inte stressade  upp sig över något.
Vet att det tar tid för en häst att bo in sig.
 
Vet inte riktigt vad jag vill komma med inlägget mer än att ibland behöver man skriva av sig och ta nya tag men tankarna går och undrar om jag bara ska vara ponnymamma.
 
Han är en häst som jag gillar mycket och blev kär i honom när jag provred honom och även tre andra personer har rekommenderat mig honom eftersom han är så snäll, men är man lite rädd så är man och då kan en sån sak som att hästen bockar göra en rädd, även om det inte var hans fel utan blinningarnas fel.
 
 
Imorgon ska han få vila helt från mig och på torsdag ska vi rida ut har jag bestämt och spreja på massor med flugmedel.
 
Fast om jag tänker efter är det blinningarna jag är mer rädd för än för honom hihih? 
 
Många säger ju att det vill ha ärlighet i bloggen och livet går ju inte alltid spikrakt uppåt och jag skäms inte för att jag har blivit rädd eftersom det är naturligt att man blir det efter att man har barn för man tänker för mycket med hjärnan. 
 
 
 
 
 

» =)

 

» Blixten slog ner hos oss förra söndagen

 
Det åskade och blixtrade förra söndagen hemma hos oss och blixten slog ner i vårat aggregat alltså i jordspettet och jag var ändå redig som stängde av strömmen innan eftersom jag visste om att det skulle åska. Men vad hjälpte det när blixten slog ner  så hela skiten gick sönder och den brände även sönder ena rep-tråden till hagen.
Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv , jag flög upp fort ur soffan och hela huset skakade och det kändes som fönstrena skulle gå sönder. Och tur var så hände det inget med  ponnyerna som var i hagen.
 
Igår lördag fixade vi med hagen och vi har en hage kvar att fixa med så otroligt onödigt extra arbete för er som har egen gård vet ju hur långt tid det tar att fixa och laga staket.
Tur är att det går på försäkringen så vi har redan fått pengar av försäkringen och skaffa ett nytt aggregat men då har inte någon hästaffär inne något aggregat i den dyrare klassen utan de har bara inne skit kvalite. Så nu har vi fått beställa ett från internet och jag hoppas den kommer fort.  Tycker det är lite konstigt att hästbutiker inte har inne såna saker på lager.
 
Igår så hoppade även våran nya häst ut från hagen och som tur var stannande en person bilen och knackade på och sa att våran häst var lös. Hoppas aggregatet kommer fort så vi kan slå på strömmen för det blir inte kul om hingsten får nys om att det inte är ström i hagen.
 
Tur Fredrik har semester så han kan ha ett extra vakande öga så hästarna är kvar i hagarna.
 
 
 
 
 

» Hinderbod

 
Våran nya hinderbod enligt Fredrik vet inte om jag håller med eftersom det finns spindlar där inne. 😳🐜

» Så kär i hästen

 
Så himla kär i denna hästen och fick en härlig ridtur.  =)
Vi har även byggt ett nytt hinder till ridbanan, perfekt att ha tunnorna att hoppa över och även lägga under hindrena, eller som på bilden lägga björkar på.
 
 

» Isabelle har shoppat =)

 
Isabelle har shoppat två par ridbyxor på Hööks och ett grimskaft. Hon handlade även på Skövde ridsport ett rosa schabrak.
 

» Mobil inlägg

 
William hjälper till och motionerar ponnyerna 💙👍😄

» Förstår att ni är nyfikna =)


Som jag skrivit innan så provred jag ju Tricky Tree i fredags och fastnade för honom på direkten. Han har tyvärr inte funnits ute på någon annons utan jag fick tag på honom genom kontakter och jag är glad för den hjälpen. =)
 
I måndags skrev vi papprena, betalade och hämtade hem honom så nu står han hemma hos mig och får landa några dagar så på fredag ska jag rida på honom.
Direkt när vi lastade av honom fick han hälsa på Speedy och de fann varandra på direkten. =)
Suddig bild
Nu åter till presentationen av Tricky Tree som är ett fullblod och är född 2006. Han är importerad från Storbritannien 2013,  som levande föl kostade han 1 miljon.  Han har väldigt bra stam och vill ni läsa mera om hans stam så gå in på www.galoppsport.se och sök på hans namn.
Far: Montjeu (IRE) 1996 Mor: Ruissec (USA) 1999
 
 
 

» ATM

 
Isabelle leker med fyrhjulingen😄👍

» Ska berätta om hästen

Ska berätta mera om hästen när jag får lite mera tid över att sitta vid datorn.  =)

» Skriver från mobilen

 
Nu är han min och vi är på väg hem❤️😄🏇

» Hämta hem min nya häst

 
Idag ska vi hämta hem min nya häst och han är så snygg så man smälter när man ser på honom.     Är enormt glad och i fredags var jag och provred honom och jag fastnade för honom på direkten. 

» Anna Elfstrand har fotograferat och jag har köpt bilderna =)

Anna Elfstrand fotade alla som var med på deras pay and jump och jag har köpt bilderna.

De andra bilderna var för stora för att lägga in här.
.

» Tränat

 
 
 
 
 
 
 
 

» Barnkalas på Stellas lekland

Isabelle har firat sitt 9 -årskalas på Stellas Lekland i Skövde och det var verkligen ett toppenkalas med fina vänner och massor med lek och även mat och godispåse i slutet. Hon fick även ett paket från Stellas lekland en gul sjöstjärna-gosedjur. Av sina kompisar fick hon det som är på bilden här nere på bilden och de märks att hennes kompisar har KOLL på att hon gillar HÄSTAR för det mesta var något med häst.
Hon tackar så mycket för presenterna och är glad att ni ville dela denna dag tillsammans på Stellas Lekland.
 
Som mamma kan jag tycka att det är lite synd när inte föräldrar ringer och säger att deras barn inte dyker upp för då kunde vi annars ha bjudit in någon annan.
 
Efter kalaset ville Isabelle upp till Hööks där hon köpte ett par nya skydd till Willy. Härlig färg.
 
Åkte vidare till Granngården och köpte Kraft sport foder och Kraft havre blå till nya hästen som kommer till mig på måndag.  Har aldrig fodrat med kraft förut utan alltid gett Hippo-foder men eftersom denna herre äter Kraft foder så ska han äta det hos mig med.
 
Är det någon här som läser som fodrar med KRAFT foder och tycker det är bra foder.?
 
 

» Ny jacka


Köpte en ny jacka i veckan  och ville köpt till Isabelle också men de var slutsålt i barnstorlekar. Imorgon ska Isabelle träna på Team Chasing banan med två andra barn, och vi tar med oss Speedy denna gången så får han testa på.
 
På tal om jackor och tryck så ska vi skaffa egna jackor med en logga på, vi håller på och försöker hitta på först hur vi vill att våran logga ska se ut först bara.  Sen är tanken att vi ska trycka upp på jackor, schabrak och täcken.
Vi vill ha en häst som hoppar över vårat stall namn.
 
Igår var jag och provred en häst och jag gillade hästen enormt mycket och den blir min på måndag. =)
Så himla snygg och vackert huvud har han.
 
 
 
 

» Bilder från igår

 
 

» Sen kväll

 
Precis kommit hem från att vi hämtade våran Willy som har varit iväg några dagar. Han är enormt saknad av både två och fyrbenta vänner 💖😄

» 50 cm plus 60 cm

 
 
Isabelle har varit på pay and jump hos Elfstrands häst alltså hos Emma som Isabelle tränade för förrut och hon fick en rosett och en minnesrosett. Hon hoppade 50 cm och 60 cm med Speedy.  Hon fick även beröm för fin matchning hih

» 30 balar

 
Gött och härligt att komma hem från jobbet och se att 30 balar hösilage är hemma på gården. 👏😃 Nu snabbt iväg till pay and jump. 

» Två fnittriga tjejer

 
Två fnittriga tjejer igår kväll på Speedy och Gemma. 😜 Willy är iväg och träffar en dam och han sköter sig utmärkt redig hingst vi har.