» Isabelle ger 10 av 10

 
 

» Bilder från hoppträningen idag med Speedy

 

» Söndag

Dagen började med att vi körde hästtransport och lämnade tillbaka hästen, tänker inte skriva något mer om hästen så respektera att  jag hade den på prov.
 
Detta tog ju nästan hela dagen och hann precis åka till Skara Hästsport innan de stängde. Hann kolla på sakerna i en kvart innan butiken skulle stänga. Provade ridbyxor och det blev två ridbyxor som jag köpte och jag gillar deras egna märke av ridbyxor grymt mycket, har ju flera såna sen innan. Blev även pälsglans och en hårborste till manen och svansen.
Köpte även flera band till säkerhetsstigbyglarna eftersom de går sönder ett band i veckan. (antar att de är i dålig kvalite nuförtiden även om de är bra att de går sönder lätt som de är till för.)
 
Eftersom Isabelle fyller 9-år den 3 juli så köpte vi ett par Freejump Soft `up Lite till henne i färgen rosa/svart som hon fick idag som lite tidig födelsedagspresent. Men dessa stigbyglar har hon inte velat ha innan utan nu har hon förstått att flera rider med såna och vill ha såna. Något hon gladerligt gillar NU.
 
 
 
 
 
 
 

» Skara Hästsport

 
Hann shoppa på Skara Hästsport på rean 😀👍🐎

» Bättre och bättre

 
Ridbanan blir bara bättre och bättre och får se om vi behöver köpa stenmjöl eller inte och behöver vi inte köpa stenmjöl så har ridbanan bara kostat oss 500kr att göra. Brà va 👍👏😄😀

» Harvar och plog

 
Köpt harvar och en plog. Harvarna ska vi ha till ridbanan och plogen vet jag inte riktigt vad vi ska ha den till , men målar man den i en fin färg och hänger blommor på den. 

» Klickar inte

Vill ju egentligen inte skriva ut detta eftersom jag har varit så himla positiv och glad som fått möjligheten att ha en häst på prov i en månad och så klickar vi ej med varandra och det är ABSOLUT inte hästens fel utan det är mig som ryttare om någon vill ha en anledning. Hade hästen ett dygn och blev ingen prov i en månad. 
Visst ska man ge hästen tid att få bo in sig lite först och vänta lite med beslutet men jag har redan bestämt mig för att lämna tillbaka hästen på söndag.  Ska rida imorgon och lördag igen och min sambo är lite besviken på mig men det är ju inte han som ska rida hästen varje dag.
 
 
 
 

» Måndag och hoppträning

Isabelle på Willy
Isabelle hoppade en oxer på 90 cm idag på hoppträningen för Emelie och hon hoppade med Willy och Speedy.
Duktig tjej som hoppade två hopplektioner i konstant regnande och är på strålande humör och fortsätter att kämpa på utan att gnälla.
Värre va det med mig som sov i bilen dit och var på uruselt humör och allmänt trött men blir glad åt att se min dotter som hoppar så högt och  man ser på henne hur lycklig hon är på att få rida och vara på hoppträning i regn.
 
 

» Harvar

Fredrik har harvat i ena hagen idag och jag hoppas att vi kan ha denna som ridbana framöver eftersom vi har sandmark och marken lutar så det blir ju naturligt avrinning av vatten.  Räcker det inte med sanden som är i marken får vi köpa stenmjöl och lägga på.
Den andra lilla "ridbanan" som Isabelle har ridit i sen tidigare funkar ju inte att rida i om man har en stor häst utan den har ju bara funkat att rida i om man rider ponny.
 
 
 
 
 
 

» Fredrik har byggt lite egna mini-terränghinder

Fredrik passade på och bygga lite egna mini-terränghinder till Isabelle som hon kan ha och hoppa med här hemma. Eftersom hon red på Gemma när Fredrik blev klar med första hindret fick Gemma testa på det först.
Efteråt fick Willy prova på och det gick ju utmärkt.
Speedy hade hon redan galopptränat på grusvägen så han får testa på imorgon.
 
Imorgon ska vi även dela på en blå tunna som hon kan ha och hoppa över  eller lägga under de vanliga hindrena.
 
 
 
 
 

» Bilder från Lilla KM

 
 
 
 

» Lilla KM 40 cm på Myråsens ryttarklubb och 50 cm pay and jump


» Tre hästböcker blev det också

 

» Shoppat =)

Började dagen med shopping i Lidköping för att köpa skor till mig på Intersport som jag ska ha när jag är ute och går. Handlade även ett baseballträ med boll till William. Handlade på Rydens ett par svarta byxor och en snygg finare t-shirt.  Fredrik köpte ett par längre shorts på Stadium. Isabelle köpte tre par shorts inne på Kappahl och även William handlade tre par short inne på Kappahl.
Efter det åt vi på The View och så god buffe de har och megasmarrig efterätt och kaffe.  Beställde även bord där eftersom jag ska ha mitt kalas där om några dagar.
Efter lunchen åkte vi vidare till Rörstrand och kollade där plus handlade kakor inne på Delicato.
Fattas en påse med tre hästböcker i men det får ett eget inlägg som vi handlade inne på Design Outlet.
Nu ska vi fika lite och sen ska vi fixa med ponnyerna. 
 
 
 
 

» 80 cm på hoppträningen


Isabelle var på hoppträning igår onsdag för tränaren E och som vanligt tog hon med Gemma och Willy till träningen. Men nästa träning har hon Speedy och Willy eftersom vi har betäckt Gemma med Willy och nu ska hon bara få ta det lugnt med mysiga utteritter så länge som hon vill, hon ska i alla fall få slippa hoppningen och det är Isabelle väl införstådd i eftersom det var hon som vill ha ett föl.
 
Gemma har ju ändå  avelsdiplom, flerfaldigt guldbelönad, Senior Champion. Har haft två stoföl sen innan och med Willys hela FINA "register" från Norge (som jag har nämt sen innan här i bloggen) och nu när han är godkänd avelshingst här i Sverige så hoppas vi på att det blir tipp topp och ploppar ut en ny stjärna hihi.
 
Åter till hoppträningen så hoppade Isabelle 80 cm på hoppträningen och jag är så stolt över min dotter som har så himla bra balans och hon fick även beröm av tränaren igår för det.  Det är inte många 8 åringar som har så bra balans men det är ju tack vare Gemma så som hon har fått slita med det stoet och hennes humör/dåliga självförtroende/envis åsna/ inget gratis från henne.
 
Men som Isabelle säger Gemma är den bästa ponnyn och hon är min prinsessa.
 
 
 
 
 
 

» Solosun är bra medel

Använder ni med Solosun till era hästar? Ni vet att den har fått byta namn från Helosan sol till Solosun. 
 

» ❤️❤️❤️

 
 RIP  8/6-2015 Min bästa vän finns i himlen. 

» Isabelle varit på hoppträning idag fredag för Emelie


» Isabelle varit på hoppträning idag fredag för Emelie