» Lite mera bilder från Susanna Rytterås som hon har fotat

 

» Jump Inn och Hööks i Uddevalla

Åkte till hästaffären Jump Inn som ligger strax utanför Trollhättan och Isabelle köpte sig en kavaj, vita ridbyxor, två stycken Mulle ridsockar, och en påse hästgodis.
Affären var väldigt liten men hon säljer ju även hästartiklar på webben.  Det var meningen att vi skulle köpa ett par ridstövlar där men då fanns det inte inne i Isabelles storlek och den minsta storleken som var inne var alldeles för stor för Isabelle.
 
Eftersom det inte fanns någon mindre storlek av ridstövel inne i den butiken åkte vi vidare till Hööks i Uddevalla på Torps köpcentrum och hittade ett par stövlar till henne där istället. Var ju inte direkt de ridstövlar som jag hade tänkt att köpa till henne eftersom jag ville att hon skulle ha  ett par andra ridstövlar men eftersom junior stövlar börjar på storlek 35 så får vi vänta lite längre innan vi kan köpa de. Hon har ju storlek 31 och väldigt små fötter och ben så hon drunknar ju i ridstövlar. Men dessa vanliga ridstövlar satt perfekt.
 
Köpte även på Hööks hundgodis, en jacka till mig, flugmedel, bromsmedel, en tunnare tröja till Isabelle och ridstövlarna.
 
Vi handlade även skolavslutningskläder, och byxor och linnen plus diadem, hårsnoddar men det kan ni se på Isabelles Instagram , här bjuder vi bara bilder på hästsaker.
 
 
 
 
 
 

» Så gulligt med så små skor

 

» Hovslagaren varit här

 

Hovslagaren har varit här och fixat med Speedy som fick nya skor i fram och verkad samt Willy som fick på sig skor i fram och verkad och Maggo fick hovslagaren plocka av skorna och det finns en anledning för att han inte fick nya skor längre men inget jag skriver ut här. Gemma är redan verkad sen några dagar tillbaka.
Tur att man har en snäll sambo som hjälpte till och tog in häst och ponnyer och de stod redo och klara innan hovslagaren kom eftersom jag jobbade och hade ingen möjlighet för att vara ledig.
 
Hovslagaren tyckte att Willy var fin och att han var snäll att sko, så tummen upp på det. =)
 
Ska snart läsa lite lätt i Hippson innan vi ska ut till hästarna  och fixa och dona.
 
På fredag ska jag och Isabelle iväg till en hästbutik som vi ej har varit på och hon ska få handla en nya kavaj och nya ridstövlar och vita ridbyxor och jag ska handla lite flugmedel och hoppas att jag hittar en fin jacka till mig.
 
Kul också att man får höra av flera personer som tycker att Isabelle rider bra, som kommer fram och säger det och det värmer i mitt hjärta för så som hon sliter och kämpar med sina ponnyer. 
 
 

» Isabelle hoppade 80 cm med Willy igår

Isabelle hoppade ett hinder på 80 cm igår på hoppträningen med Willy och hon hade även med sig Speedy.
Tänk, nu har man massor med bilder och filmer som jag kan lägga ut här som andra har filmat och tagit kort från när Isabelle provade på Team Chasing men tyvärr hinner jag inte att lägga ut det här just nu.  Det kommer upp om några dagar.
 
Har även massor med bilder från hoppträningen igår som ska upp här och det lär dyka upp längre fram.
 
Ha det gött alla så länge.
 
 

» Tack snälla Susanna Rytterås för bilderna på Isabelle och Gemma =)

Tack snälla Susanna Rytterås för bilderna på Isabelle och Gemma =)
 
 
 

» Isabelle provar på Team Chasing


» Ridschema v.21

Ridschema v.21 för Gemma
Måndag: Hoppträning för Emelie Ö
Tisdag: Galoppintervaller
Onsdag: Vila
Torsdag: Lekt på ridbanan
Fredag: Hoppat
Lördag: Rida ut
Söndag: Prova på Team Chasing
 
 Ridschema v.21 för Willy
 
Måndag: Hoppträning för Emelie Ö
Tisdag: Vila  på grund av tiden hann inte med för läxor.
Onsdag: Vila   på grund av att hinna med läxor.
Torsdag: Galoppintervaller
Fredag: Vila
Lördag: Rida på ridbanan och leka.
Söndag: Ridbanan
 
Ridschema v.21 för Speedy
Måndag: Vila
Tisdag: Galoppintervaller
Onsdag: Vila på grund av läxor
Torsdag: Vila
Fredag: Hoppning
Lördag:  Ridbanan
Söndag: Galopp och skritt
 
Jag vet jag har inte fyllt i för de andra veckorna men detta tar lite för långt tid att göra därav att jag inte lägger upp det varje vecka längre, tiden och åter tiden hinns inte med.

» Prova på Team Chasing

Bilden Isabelle och Willy
Isabelle ska prova på Team chasing på söndag och det är verkligen spännande och lite nervös faktiskt över att prova på något nytt, men skoj ska vi ha i alla fall. =)
 
Kul att en tjej som även hon heter Caroline tog kontakt med mig på facebook och ville att vi skulle prova på detta alltså min dotter. Tänk vad kul med hästvärlden att man får lätt nya vänner och får vara med i gemenskapen med andra som delar samma hästintresse och att stället typ ligger bara 20 minuter från oss.
 

» Hoppträning med Gemma och Willy

Som varje måndag åker Isabelle iväg på hoppträning för Emelie Ö och hon har med sig sina två ponnyer Gemma och Willy och idag hoppade hon 75 cm några enstaka hinder och kul att det går så bra nu =)

» Speedy och Isabelle ❤️❤️❤️❤️

 

» Lördag

Jag på Maggo och Isabelle på Willy
Dagen har spenderats i stallet som vanligt och Isabelle har ridit Speedy på ridbanan, hoppat med Gemma samt en uteritt med Willy där jag red med på Maggo.
 
Det var någon som skrev en kommentar om att "personen" inte har Instagram och därför inte kan se filmsnuttarna vi lägger ut på våra Instagram-konton. Vad man då kan göra är att starta upp en Instagram och enbart ha för att kolla in andra om man är nyfiken och inte kan hålla sig från att titta. =)
Jag har även försökt att ta "code" som man kan trycka på och dela på tex bloggen men det funkar tyvärr inte här.
 
Som i den verkliga världen kan man tyvärr inte göra alla glada men VILL du titta är mitt tips att du börjar fixa ett instagram-konto.
 
 
 

» Isabelle har shoppat på Skara Hästsport

Isabelle har varit iväg till Skara Hästsport och köpt 3kg hästgodis och Naf pälsglans och en massageborste för sina egna pengar och hon köpte även fredagsmys-godis till sig själv.
 
Hon är ju väldigt noga med att ge sina ponnyer godis så de får belöning. NAF pälsgalans är första gången Isabelle testar och hoppas på att det är lika bra som de andra märken vi har använt, måste ju testa lite nya saker också.
 
 
 
 

» Ridit tre ponnyer

Tredje ponnyn riden och första gången hon galopperade på Speedy idag plus första gången hon hoppade 70 cm med honom. =)
Filmsnutt finns på Isabelles instagram.
 
Gemma har hon ridit ut med och det var meningen att hon skulle rida till ett par terränghinder i en skog i närheten men de var tyvärr nerplockade eller de låg brevid.
 
Willy har fått hoppa på ridbanan
 
Maggo får vila idag.
 
 

» Brierdene Gwillam

Nytillskott till Svensk avel =) En hingst att inte missa =) I CV finns bla : Diplom sto i Sverige (enda avkomman i landet) Linners Shakira, massa fina föl i Norge, jobbat som handikapp häst, lärt barn att rida osv =) Finns utanför Skara hos mig Caroline Arvidsson

 
Här kan ni läsa mera om han när han var i Norge, men nu är han i Sverige och jag är den nya ägaren av denna snygga hingst. =)
 
http://www.ponniavl.no/h_dyret_res.aspx?ID_NR=15410
 
http://www.ponniavl.no/File/Hingstekatalog_2009/Welshhingster/Wa_Brierdene_Gwillam.pdf
 
http://www2.welshpony.no/  Där vi köpte han ifrån =)

» 65 cm på hoppträningen

Kul att ni fortfarande tittar in här även om jag inte är så aktiv här längre men igår på hoppträningen hoppade Isabelle 65 cm med Gemma. Filmsnutt på det finns på instagram.
 
 
 

» Tiden hinns inte med

Hinner tyvärr inte blogga därav att det blir mindre inlägg här och nu är vi mera aktiva på Instagram och där heter jag  https://instagram.com/kringelmaden/  och min dotter har precis skaffat Instagram igår och håller på och lär sig hur detta fungerar och henne kan ni följa här  https://instagram.com/gemma_och_willy/ 
 
 
 
 

» 60 cm på hoppträningen

Nu går det undan och idag på hoppträningen hoppade Isabelle 60 cm med Gemma. Så kul att hon har två fina ponnyer som gillar att hoppa och de hoppar riktigt fint båda två.
 
 
 

» Film från båda rundorna och framhoppningen


» Pay and jump på Mariestad ridklubb

Isabelle har varit iväg med sin hingst Brierdene Gwillam på pay and jump för första gången ihop på Mariestad ryttarklubb. Det var även första gången hon hoppade 50 cm på en "tävling".  Första rundan blev hon felfri i och andra rundan fick hon tyvärr 4 fel men vi köpte ändå två rosetter eftersom den andra rosetten får bli en minnesrosett.
Tänk vilken snäll hingst vi har köpt och kul att det gick så himla bra på pay and jumpen och vi får vara stolta över både ponnyn och dottern. =)
 
Tänker inte skriva så mycket mera utan vi är så himla stolta och så himla nöjda över dagen och kul att det var flera personer som kom fram och sa att han var fin och snygg, det värmer i mitt hjärta. =)
 
Kommer absolut att åka flera gånger till Mariestad ridklubb för vi blev så bra bemötta direkt när vi gick ur bilen och vi trivdes utmärkt under tiden vi var där.
 
 
Film på rundorna kommer senare.

» Glad tjej även

 
Glad tjej även om Gemma tyckte hindrena var lite läskiga på Bergs Hästklubb och hon hoppade 30 och 40 cm

» Live update

 
Gått banan en gång och memorerat den en gång. Lätt och enkel bana enligt Isabelle.  Håller ni tummarna att Gemma hoppar över alla hinderna 🐴💛👏👍