» Tvättat och bytt däck

Så här ser våran hästtransport ut underifrån efter 5 år och det finns inget att klaga på. =)
Vi har varit  iväg och tvättat hästtransporten både invändigt och utvändigt och bytt till vinterdäck, samt fyllt på med luft och justerat bromsarna.  Fredrik har även visat vad jag behöver beställa till hästtransporten och det är ju en sån liten grej så efter 5 år ska jag vara nöjd över hästtransporten, peppar, peppar.
 
 
Vad har ni för hästtransport?   Är ni nöjda med eran hästtransport? 
 
 
 

» Första hoppträningen för

Idag var det Isabelles första träning för hennes nya tränare Erika Andersson som är C-tränare. Och vilken bra lektion det var för att vara första gången. Nu har hon ju inte sett Isabelle rida innan men direkt så började hon lektionen med att hjälpa henne med saker som behövs träna på. Hon förklarade enkelt och bra och visade även hur Isabelle ska göra när hon inte förstod. 
Syns ju också att denna tränaren är väldigt populär för efteråt kom det massor med personer med stora hästar som skulle träna för henne och hon tränar ju även många ponnyryttare också.
 
Detta kommer bli kanonbra och Isabelle är nöjd efter träningen. =)
 
 
 

» Ett tips

 
Dessa saltstenshållare tycker jag är bäst och jag köpte mina på Ullared.  Skulle köpa flera såna när jag var på Ullared sist men hittade inga där då, och i andra butiker är de också svåra att hitta.
 
Vill ju så gärna ha flera av dessa för de är så himla bra. Hästarna slickar på sin saltsten och ingen saltsten som ramlar ner när det är lite kvar på stenen utan de ligger kvar i botten.
 
Ni vet de hederliga gamla blir ju lätt att de lossnar och saltstenen åker ner i backen.
 
 

» Onsdag

Sitter vid datorn  och surfar runt samtidigt som jag äter frukost och dricker kaffe = något jag inte ska dricka på morgonen men gör samma rutin ändå, svårt att ändra rutin bara sådär.
På tal om rutin så vet ju det flesta som håller på med hästar att de gillar rutin speciellt när de ska ha sitt foder eller bli utsläppta. En del håller ju inte med i den saken eftersom några säger hästen kan ju inte klockan och de dör inte av att stå inne en timme längre.
Nej hästen dör inte av att stå inne längre än vad de brukar göra men mina hästar gillar rutiner och de flesta hästar gillar rutiner.
Våra hästar kommer ut tidigt på morgonen vid 05:30
 
Nopp dags att sätta fart och vilket härligt höstlov barnen har med strålande sol och plusgrader ute. =)
 
 
 
 
 
 
 

» Nya ridbyxor

Isabelle som skriver inlägget
Här är mina nya ridbyxor från mormor och morfar. 
 
Med vänlig hälsning  Isabelle

» Gemma


Gemma är ju dräktig för er som har missat det med Willy och detta är något som hela familjen ser framemot och längtar enormt mycket efter fölet.  Jag skriver ju inte så mycket om henne längre eftersom hon går ju mest i hagen och njuter och blir ompysslad med borstning och lite promenader.
 
Bilden nedan när hon var i tävlingsform. =)
 

» =)

 

» Letar ny hjälm

 Denna vita hjälm som Isabelle verkligen gillar kommer ju inte att vara godkänd att tävla med efter december 2016 så vi håller på och letar efter en ny hjälm till Isabelle och givetvis vill hon ju ha en vit hjälm men på den fronten ser det mörkt ut att hitta en godkänd vit hjälm.
 
Vi har ju heller inte letat så himla mycket ännu ska jag ju vara ärlig och skriva men vi har letat efter lite hjälmar på nätet och hittat några hjälmar med den NYA MÄRKNINGEN som ska vara på hjälmen för att få tävla med alltså detta nummer ska finnas i hjälmen  VG1 01.040
 
Har ju hört detta innan med att vissa hjälmar inte kommer att vara godkända men inte tagit tag i denna information förrän i lördags när jag lästa på http://thetackroom.se/ 
 
Hon kommer ju att få en ny hjälm i julklapp med den godkända numret  VG1 01.040 i hjälmen och denna blåa hjälmen funderar vi på men vi har inte bestämt ännu eftersom vi vill söka efter flera hjälmar innan.
 
 
Bilden är lånad här: http://www.hastbiten.se/butik/ryttaren/ridhjalmar/ridhjalmar-ridhjalmar/charles-owen-yr8-sparkling/
 
 
 
Eftersom jag vet att Skara Hästsport säljer denna hjälm i sin butik, blir det ju till att gå in där och prova hjälmen först och även titta på andra hjälmar.
 
Vilken hjälm ska ni köpa ni som tävlar? 
 
 

 


» Ny tränare

Vi har hittat en ny C-tränare i hoppning till Isabelle, omväxling förnöjer.
Det gick fort och redan på torsdag ska vi dit första gången vilket blir
perfekt eftersom Isabelle ska tävla på söndag.
Kul med nya ögon som kan hjälpa Isabelle i sin utveckling till en ännu bättre ryttare.
Isabelle ser fram emot detta!
 
 

» Jag fodrar med Hippo och Kraft

Jag fodrar med Hippo och Kraft foder till mina hästar och de får  hösilage. Eftersom jag både har ponnyer och häst så får de ju olika  kraftfoder beroende på vad de behöver.
 
Grovfoder: Hösilage
Kraftfoder: Hippo Alfa grow, Hippo Bas Cool, Hippo Selection Strengt mineraler, Kraft Sport, Havre blå från Kraft och Betfor pellets från Nordic Sugar
Övrigt: Slicksten från Kraft i boxen och massor med godis som belöning.
 

De får ju även mycket godis som belöning. =)
 
 
 
 
 

» Köpt bilder av fotograf Fredrika Asplund

 

» Fredag

 
Härligt med fredag känns som en standard att skriva, men idag ska hästarna bli longerade eftersom Isabelle inte hinner rida efter skolan för hon ska på spökkalas.
 
William är väldigt glad att höstlovet börjar på måndag och vara ledig i en hel vecka, han har planerat den veckan väl. =)
På tal om höstlovet så blir det inget bloggande den veckan.
 
 
 
 
 
 
 

» Filmsnutt från hoppträningen i måndags


» Torsdag

Dagen började med att mitt ena öra krånglar och varit iväg till apoteket så imorgon hoppas jag att jag hör lite bättre så barnen eller Fredrik inte behöver höja rösten när de pratar till mig.
Intresseklubben antecknar antar jag.
 
Har gjort lite andra ärenden i stan och barnen har klippt sig och även köpt present på Skara Hästsport eftersom Isabelle ska iväg på spökkalas imorgon.
På tal om Skara Hästsport så passa på att åka dit om ni behöver köpa billiga ridbyxor till era barn.
Isabelle fick ett par nya ridbyxor igår av mormor och morfar.
 
Både ponnyerna och hästen har fått vila idag.
 

Har ni sett den amerikansk TV-serie The Blacklist?
Själv ser jag på den och kan knappt sluta att titta på den eftersom varje avsnitt är lika spännande och man hinner liksom inte somnat i serien.
 
 
 

» Onsdag

Onsdag och Fredrik har ringt idag till Svenska ridsportförbundet och toppenbra med sån service de har över telefon. 😀👍     Jag har ju semester nu så jag njuter av ledigheten till max och vilket härligt väder hela oktober har gett oss. ☀️  Dax att sätta fart så stallet är klart innan Isabelle slutar skolan så hon hinner att rida tre ponnyer innan det blir mörkt plus att min goding till häst ska få motion.  🌷🌸💐

» Veckans övning


» Hoppträning

Isabelle har varit på hoppträning ikväll med både Speedy och Willy. Tyvärr hinner jag inte skriva något om träningen eftersom klockan är 22.00
 
 

» LB med laget


» LC plus


» Tidaholm


En glad dotter som hoppade i laget och filmer och text kommer imorgon. =)
 

» Nytt ländtäcke

Nytt ländtäcke som är Charlies häst och hund egna märke.

» Slipning av klippskären

Vad kul att när man kommer in på en häst webbsida och man ser att de har , tjänster av slipning av klippskär som jag kan skicka till här i närheten för ett bra pris.  Har ju alltid fått köpa nya hela tiden eftersom de har varit LÄTTAST att göra det än att krångla iväg klippskären ända till Skåne.
 
Har ju ändå tre par skär som jag behöver skicka iväg och kostnaden blir ju mindre än att köpa ett par nya plus att jag får tillbaka tre fina och slipade klippskär.
 
Det enda jag behöver är att vänta i en vecka innan jag får tillbaka dem igen.
 
Behöver jag ju inte vänta så länge på att klippa klart våran lilla vita springaren.
 
 
 

» Speedy

 
Speedy har ju varit ute på flera pay and jumper men nu har han fått vila lite från det och enbart vara med på hoppträning och vi stressar inte fram med honom eftersom vi har all tid i världen att vänta och ta det i en lungt takt.  Han har ju aldrig varit något problem med att ta ut på pay and jumper för det har han ju redan visat att han tar det hela med ro och tar väl hand om Isabelle.  Vi väntar tills nästa år att ta ut han på tävling.   

» Hoppträning på Mellemarka

Isabelle var på hoppträning på Mellemarka ridhus och hon blev överförtjust i hoppträningen denna gången.
Men mycket berodde på att vi var i ridhus med Willy något som vi har kommit fram att han gillar att vara i. Ja det finns ju inga andra hästar som stör ut honom heller som det blir på en utebana med staket runt och han kan se alla damer haha.
 
Hon red fram lite på deras utebana innan hon fick komma in till ridhuset och inne i ridhuset får man tyvärr inte så bra bilder men bjuder på några ändå.
 
Speedy var pigg och glad och öronen framåt hela tiden under hoppträningen och han verkligen ville hoppa den lilla kanin som han är.
 
Läskigt hinder tyckte Willy
 
 
 

» Söndag

Bild från igår lördag
Isabelle tränar på med sina ponnyer och idag söndag har hon tränat på galoppfattningar med Willy och på svängar och galoppera lite snabbare korta raksträckor.
Speedy red hon typ samma men mera galopp för att få bort hans mage.
 
I lördags hoppade hon några språng med både Speedy och Willy.
 
Fredags så galopptränade hon både Speedy och Willy.
 
Måndag är det hoppträning för båda killarna.
 
Har klippt Speedy på halsen och i ansiktet och tur jag inte klippte längre eftersom skären gav upp.
 
 
 
 
 
 

» Lycka , glädje och vän =)

 

» Tröttnat på att blogga

Härligt höstväder ute och så mysigt när löven ramlar ner på backen.  Ska vara ärlig har tröttnat lite på att blogga och att läsa de bloggar som jag läser, behöver lite mer nya bloggar att läsa så tipsa gärna på bra bloggar att läsa.
Helgen är välplanerad och ni får ha det så bra.
 
 
 

» Hotell i fyra nätter

Har haft det mysigt i Västerås på Elite stadshotellet så himla vackert och fint hotell. Rekommenderar verkligen att bo här.  Dagarna har ju gått åt till att ätà ute hela tiden och shopping med inslag av att gå i mysiga gator. 

» Ärevarv

Ärevarv är väl något de flesta barn vill vara med på och känna glädjen med sin ponny och att ryttaren och ponny har gjort ett bra jobb inne på banan.  Men jag förstår inte varför de måste rida varvet så snabbt och gärna i skengalopp så ryttaren nästan tappar balansen i kurvorna och är extremt nära staketet och att gruset flyger på de som tittar på.  Vad får de ut av detta?  Stackars ponny som har kämpat och jobbat bra så är tacken efteråt Rid så jävla fort du kan, eller spring så fort du kan ponny för detta är TACKEN du får efteråt.  Varför inte rida i en fin galopp och KLAPPA sin bästa vän som gjort ett bra jobb.  Tack vet jag att speakern sa till alla på tävlingen på Mulltorp att rida lungt.  Töreboda blev jag både arg inombord och tappade nästan andan när de skengalopperade när de red ärevarvet.  Alla gör som man vill men bara undrar vad ni får ut av att ponnyn får som tack att skena runt varvet?                                På större tävlingar och äldre ryttare rider de ju varvet snyggt prydligt och man ser att de klappar sina hästar under tiden de rider ärevarvet. 

» Tävling

Hinner inte skriva så mycket om tävlingen men Isabelle har varit iväg till Mölltorp och tävlat med Willy och första rundan blev det fyra fel. Andra rundan blev det tidsfel, han sprang bredvid hindret , och en bom åkte ner så hon fick 10 fel.
Så fint som han hoppade var riktigt kul att se men onödigt pet på första rundan och andra rundan var bara typiskt ponnyfasoner att springa bredvid hindret. Bra kämpat båda två och vi är glada att vi har en väluppfostrad hingst, något som vi fick beröm för. En utav funktionären sa till en annan person att hingsten Willy var den som var väluppfostrad av alla ponnyer eftersom det var rena kaoset på framridningen och framhoppningen.
 
 

» En extra nyttig lektion = glad dotter

 
 

» Klippt Willy

 
Har precis klippt klart Willy och han stod och njöt under hela klippningen, det var bara ansiktet han var väldigt rädd om så där klippte jag honom inte. Vilken tur att jag slapp använda medlet som jag köpte.  Duktig kille 😍😍😍😍

» Hovslagaren

Torsdag och hovslagaren har varit här och fixat så hästarna har fina hovar. 
 
 
 

» Vad jag önskar mig i julklapp

Snart är det jul och dags att försöka hitta på vad man önskar sig till julklapp.  Detta är vad jag önskar mig just nu.
 
Nr 1: Är ett par Ice Vibe Boots som det flesta vet vad det är så behövs ingen närmare info, men finns här tex
http://www.stromsbergsgard.se/ben-transportskydd/ice-vibe/ice-vibe-boots
 
Nr 2: Är ett par nya bruna ridstövlar Mountain Horse Sovereign High Rider
 
 Nr 3: Detta täcke.

Horseware Rambo Grand Prix Sport Cooler
http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=2183