» Tömkörning

Bilden är från början av passet
 
Tömkörde Willy idag och vilket litet monster han är att tömköra men jag vann över honom.
Han har ju börjat med lite dumheter när Isabelle rider honom och jag vill nästa kalla det för lite " försenad testperiod" .
 
 

» Envis förkylning och hosta

Det är en liten elak och envis förkylning jag har åkt på och fått medicin som tur är. Hoppas det släpper snart så jag kan börja rida igen. har extremt ridabstinens just nu. Men eftersom jag knappt kan mocka förrän man får hostattacker med massor med slem plus svårt att andas så går det sakta men säkert framåt. Har fått mocka i omgångar och har nog aldrig haft en så jobbig förkylning. Men det är ju något som går just nu så bara att gilla läget.
 
Nog om min förkylning för den är ju inget intressant att läsa om så tränar Isabelle hårt med sina ponnyer och hon ska ha massor med beröm för hon sliter verkligen med sina ponnyer.
 
 

» Mera bilder från hoppträningen

 
 
 

» Hoppträning måndag

Isabelle började med Willy och  tränar vidare med det som hon behöver träna på och på fredag ska vi ha en extra lektion med honom för det behövs.
Speedy fick en liten kortare lektion eftersom mörkret faller på  och det tog lite extra tid med Willy så Isabelle blev lite trött.
 
 
  
 
 
 Har lite mera bilder som kommer snart.

» Täcket

Fin han blev i sitt nya vintertäcke som han ska ha på sig senare. =)
 

» Shoppat på skara Hästsport

Har varit på Skara Hästsport och shoppat ett vintertäcke till Willy och det blev ett Horseware Amigo Hero 6 ponny plus medium 200g med hals.
Ska prova om det passar på honom snart, men det tror jag eftersom jag tog med hans ena täcke till butiken och mätte så jag slipper åka fram och tillbaka.
Det är svårt att köpa täcken till rasen welsh mountain eftersom en del täcken blir ju som klänningar för dessa små ponnyer.
Köpte även Instant Magic till Willy som jag ska ha när jag klipper honom och de på NAF tyckte att jag kunde ge Willy en halv tub av medlet.
Regntäcket med fleece som jag köpte på Ullared i fredag var ju alldeles för stort till Willy ,sitter som en klänning på honom och provade även på Speedy som är c-ponny och där satt täcket perfekt på längden men på ryggen blev det för kort.
Det stod att täcket skulle vara stort i butiken så jag köpte en storlek mindre i 105cm ,han har annars 115cm på täcken och som tur är har jag redan fått sålt det och det kommer en tjej imorgon och köper det.
 
Någon som frågade varför jag inte lämnade tillbaka det och här är svaret.
Jag kan ju inte åka hela vägen till Ullared för att byta täcket då det skulle kosta för mycket i bränsle fram och tillbaka till Ullared. För bara bränslet fram och tillbaka så skulle jag kunna köpa ett täcke för. 
 
 
 

» Städar i sadelkammaren

Håller på och städar i sadelkammaren för jag har haft besök av en mus bland mina schabrak. Den har förstört ett av mina dressyrschabrak som jag köpte på Skara Hästsport för ett tag sen. Så himla tråkigt när musen biter hål i schabraket.

Har alltid varit noga med att lägga mina schabrak i påsar när hösten/vintern närmar sig men denna gången var jag lite sen med det.
Därav att vi köpte stora förvaringsbag-påse att kunna lägga schabraken i så det bara är smidigt att dra upp dragkedjan och ta det schabraket som man ska använda och ändå ha möjlighet att se all schabrak när man öppnar påsen.
 
Har även råttgift i min sadelkammare så de dör de små jävlarna och vips så trampade jag på en död mus när jag städade så nu är i alla fall den borta.
 
Det är ju inte så vackert precis att ha schabraken i påsar men bättre det och få ha schabraken ifred.
 
När jag även städade i sadelkammaren hittade jag även mina märkes täckesgjordar som jag har letat efter ett tag, tänk vad glad man blir när saker dyker upp igen hihi.
 
 
Nu dags att dra ut och fixa med hindrena och bygga upp en liten hage och även åka och hämta halm.
Ska även hinna med att fixa med Willys betäckningsrapport ikväll, något som måste lämnas in.
 
 

» Shopping hästgrejer, ridkläder, kanin, hamster, hund, fågel,

Ett fodrat regntäcke till Willy får se om det passar till honom eftersom de stod att storlekarna var rätt stora, tog en mindre storlek.
Ett elband som jag ska ha på ett ställe, 2st pälsglans, en flaska blå spray, en påse häst godis, en faska färdigblandat Jodopax, en ryktsten, hästbandage klister, gummiband, förpackning med saltsten, hästgodis slicksten vitlök, hundlever-godis, vildfågelmat
4st Mulle ridsockar till Isabelle
HV-Polo fleece/tröja till Isabelle
7st ridsockar till mig
En mössa till mig att ha i stallet, ett möss-pannband till Isabelle, ett par ridvantar att ha i stallet till mig, och ett par ridvantar till mig.
En brun ridjacka till mig
Djurmat hink, gnagare majs, gnagare mineral, gnagarblandning,  sen i bilden är Isabelles hamster Zingo
 
 

» Shopping del 4 JAG och övrigt

En fin svart jacka med guldiga detaljer
Sockar, stringtrosor, trosor
Mobil-plånbok skal
Lite blandat med saker
Underlakan
Tvättmedel som typ fanns i varenda kundvagn
Köpte även till mig själv ridjacka och ridsockar och vantar och mössa som kommer i hästinlägget.
 

» Shopping del 3 Isabelle

5 par byxor
Trosor, sockar, en bikini
5st t- shirtar
6st tröjor
Hon fick även godis och ridsockar och fleece-ridjacka som kommer i ett annat inlägg
 

» Shopping del 2 William

Headset till PS4
Boxershort och sockar
5 par byxor
5st t-shirtar
6st tröjor
Sen fick han även en bok och godis.

» Shopping del 1 till Fredrik

En fin blå jacka med vita detaljer på även om det inte syns på bilden är jackan blå.
Två tröjor och fyra t-shirt
Mössa, vantar ,sockar ,  boxershort
 
 

» Shopping på Ullared

Har varit på Ullared och shoppat loss och gud vad grejer jag har fått med mig hem. Men alltid lika kul att vara där nere och shoppa även om jag blev lite besviken på hästavdelningen som var mycket utplockat och tomt i hyllorna. Jag som hade skrivit en hel lista med hästgrejer som jag skulle köpa men tyvärr fanns det inget vintertäcke till Willy och heller inte ett enda schabrak köpte jag för de var väldigt fula.
Men det blev ändå rätt mycket hästartiklar med hem ändå. Det är ju bara att gilla läget att jag råkade gå ner vid fel tidpunkt.
 
Blev rätt mycket som jag shoppade och får väl visa bilder på vad jag handlade i olika inlägg för annars blir det mycket bilder.
 
 

» Foto tagit av Johan Svensson

Åhhh vad glad man blir när man får bilder från personer som har tagit kort på tävlingen och tack ännu en gång för bilderna Johan Svensson.
 
 
 

» Clear round och KM i Götene

Jag själv som mamma överlede att åka med till Clear round och KM i Götene,  är ju fortfarande förkyld och har feber. Just nu ligger jag i soffan och fryser samtidigt som jag svettas = tänker inte göra ett skit!
Isabelle och Willy började med en clear round på 50 cm och där blev de felfria, en fin runda och rosett efteråt.
 
Sen tävlade hon KM i 60 cm på b-ponny och på andra hindret som givetvis var rött hihi svängde han åt sidan och hon fick fyra fel. Annars red hon på bra och ritten såg fin ut.
 
Nu får vi måla röda/vita hinder här hemma och träna på.
 
Givetvis en besviken dotter efter ritten med 4 fel men det släppte fort när vi  berömde henne för en alldeles utmärkt runda ändå. Det handlar ju inte om liv och död utan allt ska ju vara så kul som möjligt.
 
Vi som föräldrar är bara glada att hon sitter kvar på hästryggen och kommer ut helskinnad. Det har hon ju varit med om nu att två ryttare flyger av och hon får se de åka iväg med ambulans.
 
 
 

» Igår hästtandläkaren

Brukar ju inte skriva ut här på bloggen när vi är hos hästtandläkaren , men igår provade vi en ny hästtandläkare som inte bor så långt ifrån oss.  Han heter Johan Lundh, ni som har varit hos han känner ju igen er från stallinredningen.
 
Fick en härlig sovmorgon till 10.45 eller härlig och härlig vaknar upp och är förkyld och har feber men kroppen behövde i alla fall sovmorgon och Fredrik fodrade och släppte ut hästarna tidigt.
 
Dagen kommer att gå i ett och dags att dra. =)
 
 

» Styngflugeägg

 
Köpte två sånahär för att enklare få bort styngflugeägg på hästens ben. Ska bli intressant och testa. 
 

» Fleecetäcken

Igår plockade jag undan och städade bland täckena, och tvättade allts som behövdes. Ska plocka bort lite hästhår från ett fleecetäcke idag med ryktstenen.
Har ni något annat tips på hur man får bort snabbare hästhår från fleecetäcken?
 
Hädanefter ska jag bara köpa täcken som har en slät utsida som förhindrar att spån och smuts eller hästhår fastnar.
 

Längtar tills nästa vecka då jag ska till Ullared och shoppa, har en hel lista med hästgrejer som jag ska köpa och hoppas på att det mesta finns där i Ullared när jag ska dit och shoppa loss.
 
Köper ni med hästgrejer på Ullared?
 
 
 
 
 

» Gemma och Willy

 

» Skiss på hoppträningen

Det var ju längesen jag ritade upp en skiss från hoppträningen ,men eftersom det tar så långt tid att göra det blir det ju inte så ofta längre men ska försöka bättra mig.
Isabelle hoppade övningen med både Willy och Speedy och hon fick lite att bita i när hon hoppade med Willy men en nyttig träning eftersom Willy behöver lyssna mer på Isabelle.
 
Vi har ju ägt Willy i 5 månader och på fredag ska han till hästtandläkaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Måndagens hoppträning

Måndagens hoppträning fick Isabelle träna på det som hon behöver träna på med Willy och Speedy fick göra samma sak och det var en nyttig träning.
 
Bilder kommer senare.

» Mera bilder från Töreboda hästklubb lokal-tävling

Bilderna är fotade av Sara Gustavsson
 
 

» Fotografen MA`s foto har tagit bilden på Isabelle och Willy

 

» Lokal tävling i Töreboda

Isabelle och Willys första lokala tävling i Töreboda gick sådär, men Isabelle kämpar på tills nästa tävling med laget och hon fick ju två fina rundor ändå även om han vägrade på ett hinder och tiden knappar på och han drog till staketet för att han såg Fredrik stå där så hon fick tidsfel. 
Han hoppar fint och på andra rundan åkte bommen ner på hinder nummer två  hon fick fyra fel.
 
Men alltid lika kul när det kommer fram personer som berömmer Willy för sitt utseende och att de tar tid till sig att gå fram och säga något snällt. =)
Laget kom på en andra plats, bra kämpat tjejer. =)
 
Nu vet vi ju vad vi ska träna på tills nästa gång och den mentala biten måste vi också träna mera på eftersom om det går "dåligt" så ska man inte behöva gråta när man kommer ut från banan utan hon måste lära sig att släppa det fort och gå vidare även om man får tidsfel och vägran eller en bom åker ner.
 
Det är ju naturligt att man blir besviken och ledsen på en själv när sånt händer men eftersom det finns flera tävlingar och hon ska på mera tävlingar så får hon se framemot nästa tävling istället.
 
Det är ju inte en dans med rosor när man håller på med hästar och allt kan ju inte gå spikrakt uppåt utan man måste ju få lite bakslag för att sen få känna på den där vinnande känslan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Onsdagens hoppträning

Onsdagens hoppträning blev för Therese Överlien på Bölaholm i Götene med laget och Isabelle var där med Willy.
Det gick väldigt bra på träningen och denna gång hade vi på grästygeln på Willy, synd att man inte får ha på den på tävling bara.
 
Dan innan var Willy väldigt billig eftersom han drog igenom staketet med Isabelle på. Tur att det inte hände något allvarligt med Isabelle och att hon av ren reflex lutade sig bakåt med kroppen. 
 
Det som är så roligt med personer som skriver på Facebook och talar om för oss på direkten att hon måste rida mera dressyr.
Man undrar vart personerna har fått det ifrån att min dotter inte tränar dressyr?
Vi skriver inte ut om allt på Facebook eller här på bloggen vad vi gör med hästen/ponnyerna utan endast det vi vill visa upp.
Jag själv som mamma rider dressyr något jag gjort sen jag var liten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Varit på Skara Hästsport och

 
Ett schabrak, fleectäcke, höpåse

» Hoppträning måndag

 
 
Hoppträning måndag och träningen var lite klurig. 

» DIV 2 ponny hoppning MÖTE

 
Idag är det DIV 2 ponny hoppning  MÖTE som Isabelle ska gå på. 😀 

» Boxen klar

Speedy i sin nya box och han verkar gilla boxen. =) Vi har nu gjort klart boxen och var en sväng på min lunch upp till Skara Hästsport och kollade om de hade hängare till hinkarna och som tur var hade de två kvar så nu slipper vi åka ända till Hööks för att köpa det.
Köpte även ett par nya ridbyxor till Isabelle som var på rean och kunde ju inte låta bli även om ridbyxorna var lite stora men de var ju så billiga. Ville ha kollat till mig själv också men eftersom jag åkte på min rast så fanns det ingen tid till att prova några till mig.
Åter till boxen igen så köpte vi plåt på Borga Plåt för att sätta upp  på stolpen som finns i boxen så att inte Speedy får för sig att bita i träet på den bärande stolpen. Blev både snyggt och fint ut.
Suddig bilder men man ser ju ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Fönstergaller

 
Nu är fönstergallerna uppe 😀

» Hoppar en meter, på ett hinder


» Rein bow handtagen


 
Vad Isabelle tycker om Rein bow handtagen!
 
  • Gillar dem på direkten.
  • Var bra till Willy
  • De var sköna att hålla i
  • Fick bra grepp
  • Gick bra att svänga och styra med
  • Gick bra att hoppa med

 

 
 

» Shoppat guldiga hinkar


Shoppat guldiga hinkar på Djur och Naturbutiken (Rosen`s) väldigt fin färg på hinkarna, men skulle Isabelle ha varit med och shoppat hinkarna så skulle hon nog ha valt en annan färg.  Köpte även en saltstenshållare och två stycken fodertavlor och givetvis kraftfoder när vi var där inne men det är ju inget roligt att ta kort på.
 
Skulle också ha köpt hinkhållare till hinkarna men de var slut i butiken, så får åka en sväng till Hööks och handla det istället i veckan.
 
Fredrik håller på i stallet och får upp fönstergallerna.
 
Har även satt upp foderskylten och ett handtag på boxen.
 
Jag tror nog intresseklubben dog lite av inlägget.....
 
 
 
 

» Hoppträning måndag

Isabelle hoppar 85 cm med Willy på hoppträningen och med Speedy hoppade hon en meter på ett hinder, film på det kommer sen.
Hinner inte blogga utan dags att dra.