» Onsdag hoppträning här hemma =)

 
Ikväll blir det hoppträning här hemma med Speedy och Gemma och Freja ska ridas ut.  Willy vilar ju fortfarande eftersom han har damer på besök.  =)
 
Den nya Tiffany vilar och kommer att köras igång ordentligt v.31 för då har hon landat tillräckligt här hemma och nu har hon ju bara haft ryttare på sig i 10 minuter tre gånger under tiden hon kom hit.
 
Håller på och kollar in olika sidor med inredning eftersom jag har möblerat om i vårat vardagsrum och fått ännu mera plats över och vill ha väggskåp med vitrinskåp och kollar även in sideboard som jag vill ha två stycken.
Tittar även på golvlampor/läslampor och ett lite hörnbord.
Men man ska ju välja färg, storlek, och så ska ju båda två komma överens om hur vi vill ha det.  Jag har en vilja och Fredrik har en vilja, för det mesta brukar vi ha samma smak och tycke men inte denna gången.
 
William har varit och klippt sig och ikväll ska vi åka och hämta hösilage. =)
 
Bild från i måndags då hon körde galoppjobb. =)
 
 
 
 

» Flera bilder

 
 

» Måndag

Har fått mycket gjort här hemma, härligt när man har semester och kan göra grejer som man ska komma ikapp med. =)
 
Willy har ju en shettis här som är på betäckning och den är väligt populär hos mina två barn.  Lycka att få rida andras ponnyer tycker Isabelle.
 
Gemmas föl har även tappat nästan allt fölpäls och han ser riktigt SNYGG ut.
 
 
 
 
 

» Floby på hopptävling

 
 
Floby och Isabelle hopppade LD+ med Speedy och blev felfri men ingen rosett med hem. Hon var riktigt glad efter ritten och nöjd med sig själv och Speedy.
Bra kämpat Isabelle =)
 
Molly hoppade även på Speedy i klassen LC och Molly gjorde detta kanonbra även om Speedy tvärnitade vid hinder nummer 2.  Vi är nöjda och glada att Molly vill tävla på Speedy. =) Något vi hoppas hon vill göra mera.
 
När vi kom hem efter tävlingen fick Molly testa att rida på Tiffany i 10 minuter och dels för att vi ville prova Mollys sadel på Tiffany.
 
 
Får lägga in mera bilder sen eftersom blogg.se krånglar.....
 

» Grevagården för hoppträning

Isabelle har varit iväg med Speedy på hoppträning i Grevagården för tränaren Elin G.
Här kommer lite bilder från träningen.
 
 

» Fredrik ridit barbacka

 
Fredrik skittade en kort stund på Tiffany barbacka innan regnet öste ner. Isabelle skulle galoppträna på grusvägen men fick avbryta för regnet.
 
Hon är ju så himla fin. =)
 
 
 
 
 

» Mockat hage, och plockat blåbär och svamp

 
 
 
Mockat i två hagar och även plockat bort brännässlorna i den ena hagen och rent och snyggt blev det.
Ska fortsätta i de andra hagarna nästa helg. Jag som skulle ta det lugnt i helgen men man kan ju inte sitta och rulla tummarna när man bor på landet haha.
 
Mina föräldrar kom med lunch och sen åkte vi vidare till skogen och plockade blåbär och svamp och det är ju något rogivande att göra iallafall och kul.
 
Hittade även min förra ridväg som jag red på när jag hade Magolino och även ridit Speedy den rundan.  Den ska jag och Isabelle inviga igen när jag hittat en sadel till Tiffany.l
 
 
 
 

» Sovmorgon

Härligt med sovmorgon till 06:15 och det behövdes kan jag säga och vilken annan människa man är när man fått sova ut. Igår på jobbet höll jag på att nästan somna när vi hade möte och då har det gått för långt.
Får stressa ner lite och göra det nödvändigaste och ta det lungt i helgen.
Men det har varit mycket denna vecka och mycket flängandes hit och dit och massor som behöver göras både hemma och på jobbet och då är det svårt att komma ner i varv när man ska försöka sova sen på kvällen.
 
Jag är ju en person om något ska bli gjort så ska det ske på direkten och inte vänta med ,  något som jag jobbar med att saker kan bli gjorda senare och det gör inget att man skjuter på något.
 
Nu till hästarna så provade jag mina två sadlar på Tiffany igår på stallgången och ingen utav dessa sadlar passar till henne utan det är enbart bara Isabelles JW-sadlar som passar.
Så det blir till att köpa en begagnad sadel nu i början tills jag har sparat ihop till den där Butet sadeln som jag vill ha senare på henne.
 
Får åka och prova sadlar sen när jag har semester om en vecka.
 
På tal om Butet sadel så satt även Mollys sadel perfekt på Speedy med en padd under och det är ju så jävla snygga men dyra sadlar. Dessutom passar ju Butet-sadlar de flesta hästar.
 
 
 
 

» =)

 
 

» Torsdag och Distriktsveterinären

 
Distriktsveterinären har varit ute hos oss idag och vaccinerat Tiffany och gjort tilläggregistrering och nu ska vi bara skicka in passet och två papper.
 
Nu ska hon vila efter vaccineringen.
 
Har lagt upp på min instagram filmsnuttar när hon hoppar och även lagt upp på facebook så ni får titta där om ni är nyfikna. =)
 
Dax att dricka lite kaffe och fortsätta här hemma, ha det gött.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Molly hoppat med Speedy

 
Duktiga Molly har idag hoppat med Speedy och jättekul att se på när en ryttare som Molly är så mjuk i sin ridning och har bra balans. =)
Molly provade hoppa med Speedy idag eftersom hon ska tävla honom i Floby i LC och Isabelle ska hoppa LD.
Tack snälla Molly för att du vill tävla honom. =)
 
När vi kom hem var det fix med de andra ponnyerna och Isabelle hann rida på Gemma också innan klockan blev för mycket.  Om ni letar efter en snäll barnponny är Gemma till salu när fölet kan gå ifrån sin mamma. (när fölet är 6 månader) så ni vet.
 
 
 
 
 
 
 

» Provridit den nya ponnyn

 
En stolt och glad Isabelle som fick prova att rida sin D-ponny först innan mig. 
En mjuk och fin trav har hon och galopp blev det inget denna gången utan en kort lektion för att bara testa vad för ponny vi har köpt.
 
Kul när det nya tränset passar till henne och får se sen längre fram om mina två sadlar passar till henne, men vill inte hålla på och prova nu när hon kom igår.
 
Innan galopptränade hon på Speedy och då följde Tiffany med och betade lite gräs.
 

» Ny JW grimma

 
Är man ny får man ju givetvis en ny grimma, av märket John Whitaker =)
 
 

» Ponnyn från Irland hämtade vi idag. =)

 
Vi var i Göteborg idag och hämtade upp våran nya D-ponny som kommer från Irland och hon är verkligen vacker och en otrolig kelgris. Ett sto på 5 år och hon är en Connemara.
 
Lastade på henne i Göteborg på våran hästtransport och då ville hon ju självklart inte gå på en till hästtransport efter att ha åkt så långt. Vi fick hjälp utav de andra som också skulle hämta hästar och lånade linor och tur var väl det eftersom det nya grimskaftet gick sönder och hon var fast innanför linorna. Herregud hur illa det kunde gått om hon kom lös mitt i Göteborg. Tack för hjälpen ni som hjälpte till. =)
 
Åkte hemåt och stannade i Alingsås och öppnade in till hästtransporten för att titta till henne och hon var riktigt barnvänlig mot Isabelle och William och hon ville bli klappad på.
 
 
När vi kom hem fick hon gå in i boxen och dricka vatten, äta lite hö samt kissa och bajsa. Sen tog vi ut henne på stallgången och borstade och myste med henne för att sen vidare ut till hagen för att kunna springa och röra sig efter den långa resan till Sverige. Hon ska snart få komma in i boxen igen och vila. =)
 
 
Hon är en grön ponny och har blivit riden i skritt, trav och galopp och hoppat över några hinder.
Förra ägaren har berättat att hon har haft ett hårt liv innan de fick henne och att hon blivit svält = fått dåligt med foder. Trots allt hon har varit med om är hon en kärleksfull häst som gillar människor.
 
 
 
 
 
 

» Tävling dag 2 på Grevagården

Isabelle tävlade  i två klasser idag också och på LD´+ = Fick hon 13.78 fel och hamnar näst sist.
Redig tös som det började redan lite dåligt på framhoppningen med att hon ramlade av och tyvärr såg jag inte att hon ramlade av där eftersom jag pratade med några och ville att hon skulle rida själv utan min hjälp.
Hon kom gråtande med ponnyn till mig och förstår att hon blir lite ledsen, men vi gör ingen stor grej av det hela när hon ramlar av för jag vet att självförtroendet  får en TÖRN när hon ramlar av när hon är ledsen.
 
Tidsfel och han tycker hinder nummer tre är lite läskigt, flera ponnyer som stannade vid det hindret.  Kan bero på att de ser sig själva i fönstret på ridhuset eller att fotografen stod bakom lite längre bort.  
Men i vilket fall så spelar det ingen roll.
Sen blev det stopp på hinder nr 7.
 
LC+ Blev hon utesluten och det beror på att Speedy inte fick tillräckligt med hjälp från Isabelle och hon var väldigt nervös och såg på framhoppningenen ponny som kraschlandar i hindret och ryttaren flög av, så visste hon inte om hon ville rida längre och jag sa till henne pröva och sen får du gå ut om du inte vill hoppa.  Speedy känner av Isabelle på direkten som de flesta hästar gör när ryttaren blir nervös och lite rädd. Men som hon sa till mig testar jag inte så vet jag ju aldrig.  Speakern fick även ropa på Isabelle tre gånger att hon skulle gå till banan men då hoppade hon på framhoppningen och fick tillbaka lite mera av självförtroendet. Men hon hann in till banan som tur var.
 
Speedy måste lära sig att bajsa utan att stanna och Isabelle ska enbart hoppa LD nu ett tag och få tillbaka självförtroendet och så får hon testa på LC igen när hon VILL tävla högre.
 
 
Mycket beröm och applåder från mig som förälder direkt efter att hon kom ut på banan. = GLAD och NÖJD tjej efteråt =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Grattis Isabelle på din födelsedag =)

Grattis på 10-årsdagen Isabelle =)
 
 

» Grevagården dag 1

Grevagården dag 1 : LD+  Fick de 4 fel i omhoppningen onödigt pet.
 
LC ramlade hon av på hinder nummer 6 och blev utesluten, Speedy gjorde tvärnit.
 
En NÖJD Isabelle som är GLAD efteråt även när hon ramlade av.
 
Bara ta nya tag imorgon =)
 
 
 

» Tävling och regn

Idag är det tävling för Isabelle och Speedy på Grevagården och hon ska hoppa två klasser där, LD+ och LC och vi behöver inte åka dit så tidigt eftersom det är stor hästar först.
Hoppas vi inte åker för sent bara, så vi  missar klassen, men eftersom det regnar idag vill man ju inte vara där för tidigt om man inte behöver.
 
Tvättade Speedy igår och ska snart gå ut och packa in sakerna i bilen och leta fram regnkläder. Men ska jag vara ärlig så har jag nog inte mer än en regnkappa och hoppas det räcker.  Får faktiskt skärpa mig och ta tag i att köpa ordentliga regnkläder, men det är ju så fult med regnkäder.
 
Fredag åkte vi till Skövde till Hööks för att köpa nya ridvantar till Isabelle som hon får när hon fyller år, och hon har även fått 6st koner till ridbanan och de köpte vi på Biltema eftersom de var slut på Hööks. Hon hade även bestämt att hon ville ha saker på Teknikmagasinet och där blev det enhörnings bajs , och en mugg som ser ut som en toalett och någon mer sak som jag inte ens vet vad det är och lite skämt godis.
 
Shoppade även på Skara Hästsport igår och det får ni se i ett annat inlägg.
 
Hon får fira sitt kalas för de närmaste på Grevagården eftersom hon tävlar på söndag också när hon fyller år. Sen får hon ha ett kalas för sina vänner efter sommaren när kompisarna är tillbaka från semestern.
 
Sen får hon ju även en D-ponny i födelsedagspresent och den väntar vi ju på att ska komma från Irland.
Jag kommer ju att få rida D-ponnyn tills Isabelle har växt i den.
 
Dax att gå ut och packa bilen.