» Nyklippt

 
 
Meganöjd av att prova hos en ny frisör och dit lär jag gå flera gånger.  Intressant läsning i Skara tidningen idag och härligt frukost på bästa cafe. 

» Trädet skrämde iväg

Trädet skrämde tyvärr iväg medryttaren idag och det var inte för att hon ramlade av igår utan han är ju en snäll häst men har lite problem att vara själv i stallet.  Ibland är det inga problem ibland gör han en väldigt stor grej av det hela men han är ju tyvärr ingen robot så man får ha lite mera tålamod med honom och jag förstår medryttaren att hon inte känner sig "rätt" ryttare för honom.   

» Glad och piggkille

Trädet har fått sig en medryttare. Tyvärr blev han lite överladdad när medryttaren skulle vänta in på Speedy och Isabelle så tjejen ramlade av och Trädet sprang hemåt. Speedy är ju så snäll som vanligt att han inte får panik utan Isabelle kunde hoppa av och leda hem Speedy. (för säkerhetens skull)
 
Tur att det gick bra med medtyttaren och hon vill rida flera gånger på Trädet så det verkar vara en tuff tjej som inte ger upp. =)
Fredrik fick plocka av sadel och träns på Trädet och ställde in han i boxen tills vi kom tillbaka. Jag gick och  mötte de när jag såg Trädet komma farandes.
 
Vi gjorde i ordning Speedy och sen fixade jag med Trädet och han var pigg och glad och vill inte stå still på stallgången. Han gjorde några konstiga jämfotahopp och lite bakutsparkar på stallgången. Kul att se att han blir så glad att få komma igång igen efter att han har vilat. =)
 
 
 
 
 

» Rida ut är det som gäller i påsk

 
Rida ut är det som gäller i påsk.  Härligt när man är ledig från skolan och få mera tid över att rida ut och göra längre galopprundor och längre ridturer.
 
Mvh: Isabelle
 
 

» Glad Påsk

 
Shopping igår på Eurohorse och idag ta bort isoleringen i stalltaket = kontraster till max.
 
Barnen fick leta efter påskägg i trädgården och det var mycket uppskattat och glada barn som fick stora påskägg med godis i.
Härligt väder ute och skönt att inte flänga och åka iväg denna påsk utan att få gjort lite här hemma istället nu när vi är lediga och fixa i trädgården och att ta ner isoleringen i stalltaket.
 
I ena delen av stallet har vi ju ingen isolering i taket och jag gillar verkligen när man kan se de gamla takreglarna och takbalken och få fram de fina trädet som vi ska måla vit sen i sommar. Så snart är även den andra delen borta med isoleringen i taket.
 
Har även städat i sadelkammaren och bland hästtäckena. Städade så fint bland hästtäckena att jag fick en hel täckeshängare ledig.
 
Isabelle har ridit ut och galopperat  och jag ska longera min goding.
 
Ja har vi inte massor att göra så fixar vi ännu mera jobb men det ska ju kännas att man lever.  =)
 
Glad påsk på er alla och njut av det fina vädret =)
 
En liten del av isoleringen.
Bästa katten Picasso 13 år som är inne i ved-förrådet.
 
 
 
 
 
 
 

» Träffade Douglas =)

 

» Euro Horse shopping

Här kommer lite bilder på vad vi köpte när vi var nere i Göteborg på Euro Horse. Några saker kommer nästa vecka eftersom det var beställnings varor och de inte hade med det ner till mässan men på Jumpnet.se beställde vi lite från som kommer som sakt nästa veck.
 
Sen fixade vi på Agria så Speedy är försäkrad och så köpte vi ett Agriga fleectäcke till Speedy. Plus att Isabelle och William fick träffa Douglas och ta kort och få autograf.
 
Handlade på Svensk ridsport lädervårds produkter från NAF och de blev leather balsam och cleanse & condition som luktar väldigt gott.
 
Blev ett  schabrak som vi betalade extra att få Isabelles namn på och det blev väldigt fint och kommer passa perfekt till Speedy. Kommer inte ihåg vad "butiken" heter.
 
Köpte 5 st grimmsakft på Börjes.
 
Köpte hästgodis på PS of Sweden.
 
Vi köpte även en grooming väska av märket Eskadron från en Reitsport-manski.
 
Vi fick även en mankam
 
 

» Köpt foto från Björn Evans från Mariestad

 

» Hjo hästsportklubb pay and jump 70 cm och 60 cm

 
Vi åkte till Hjo hästsportklubb för att Isabelle skulle hoppa pay and jump med Speedy och det var första gången vi var i Hjo.
Vill börja med att säga vilken fin anläggning och bra planerat vart de har framridningen och framhoppningen och ridhuset precis brevid så man kan se allt utan att springa runt som en förvirrad höna för att hitta.
 
Fin anläggning och kul att allt var så nära och ännu bättre att de har gjort så fint vid hindrena och pyntat med blommor och att de tog tid på rundan när man hoppade. Första pay and jumpen som vi har varit på där man tar tid på pay and jumpen.
Det roliga var att Isabelle sa innan vi åkte dit, kan du ta tid på min hoppning så får jag se hur tiden är. Men detta behövde jag ju inte göra för det gjorde ju de redan.
Perfekt att veta och få möjligheten att veta hur tiden ligger till på en pay and jump.
 
Hon hoppade 60 cm ch 70 cm.
 
60 cm blev en felfri runda men sämre tid eftersom hon travar då och då, men hon var lite nervös på ett nytt ställe.
70 cm blev det fyra fel men jättebra tempo och varför hon fick fyra fel är att hon svängde lite för tidigt in på hinder nr 2 men bra att hon vill träna svängar inför omhoppning. 
 
Hon var nöjd och glad åt båda rundorna och glad att Speedy beter sig så lungt och snällt när han kommer till ett nytt ställe och knappt tittar på att de har pyntat med blommor.
 
 

» Hjo på pay and jump

Varit i Hjo på pay and jump och film och mer text kommer upp imorgon.
 

» Hoppträning i onsdag

 
Filmsnutt från hoppträningen i onsdag med Speedy =)

» Hoppat med hingsten

Hoppat med hingsten här hemma  MVH: Isabelle
 

» BRA INFO =)

http://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/hastar-i-trafiken-detta-galler-och.htm

» Köpt sockerbitar

 
 
Köpte 4st sockerbitar av ett företag som har lagt ner sin firma och de hade 16st hoppblock kvar och vi hann att få tag på 4 st eftersom de var så populära och för ett bra pris gick ett åt fort.  Men det blev två gula och två vita som fick följa med hem. 😀👍 

» Min idol

Min idol, hoppas jag träffar han nästa vecka. MVH Isabelle

» Lite mera

Många känner ju till PS of Sweden och även jag gör det och tänker faktiskt titta lite mera på deras grooming-väska i färgen hallon. Känns som en bra väska att ha med när Isabelle är iväg och tävlar och ha saker i som pustmedel, nummerlappar, snoddar, pälsglans, och så vidare.
http://www.psofsweden.se/sv/grooming-bag-hallon.html Bilden är lånad här.
Ska givetvis kolla in deras nya  spring - collection
 
 
 
Ska även kolla efter NAF putsmedel till läder eftersom mitt snart börjar ta slut av det som jag anväder nu och varför inte prova något nytt?
Till min dressyrsadel har jag ju redan mitt Bates-medel så där lär jag inte använda något annat till.
 
Har ni provat NAFs putsmedel ? Är det bra?
Eller köra på Akne tvål och creme istället
 
 
 
 
 
 
 

» Dagens samhälle

I dagens samhälle måste man vara hård som sten, i alla fall om man håller på med hästar.
I dagens läge när det finns mobiltelefoner, ipad, datorer är det lätt och enkelt att titta hur resultatet gick för den som tävlar.
DÅ behöver man inte som BARN komma fram till ett annat BARN och säga: - Fick du ingen rosett?
 
Om vi tar min dotter som både har och ställer väldigt höga krav på sig själv när hon tävlar och blir väldigt besviken på sig själv om det inte går bra (naturligt att man bli ledsen).
Något som jag som förälder ständigt påminner Isabelle om att i denna sport vill jag att hon ska tävla för att hon ska TYCKA att det är KUL och att GLÄDJAS med sin ponny. Det gör inget om man inte får en rosett och jag försöker även säga till henne att glömma bort att det gick "dåligt" med den andra ponnyn och ta nya tag.
 
MEN är man en tävlingsmänniska som min dotter verkar vilja vara så kom då inte fram och säg: - Fick du ingen rosett?
 
Detta har jag och min dotter pratat om ikväll och hon ska ALDRIG gå fram till ett annat barn och säga:-  Fick du ingen rosett?, utan vi kan kolla på mobilen först hur det gick och sen gå fram och säga grattis.
 
Det roliga är ju att när min dotter fick en ROSETT med Speedy men vart var det barnet då och GRATTA henne för ROSETTEN hon fick ,ne då ser man inte RÖKEN av henne....
Rent allmänt är folk rätt snabba med att säga bättre lycka nästa gång när det gått dåligt men om det går bra ser man inte dem utan då tisslas det och tasslas istället.
 
 

» Snällare hingst får man leta efter =)

 

» Anmält till tävlingar

Då har Isabelle och jag kollat på TDB och anmält Isabelle och Speedy till en till tävling på Essunga ryttarförening.  Där har vi aldrig varit förut och ska bli kul och se något nytt ställe.
Hon ska hoppa LD, A och Lätt C, Två faser (A:0+A:0)   
 
Anmält till Töreboda hästklubb också.
 Anmält till Hjo Hästklubb pay and jump 60cm och 70 cm.
 
Känns för övrigt att vi bor bra och på rätt ställe för vi har inte speciellt långt bort till tävlingar.
 
Vet om att klubben som Isabelle är medlem i har pay and jump nästa helgen den 20:e  och att Hjo hästsportklubb har den 24 och 25 har Götene.
 
 
 
 
 

» LD och LE clear round Mariestads Ridklubb

 
Idag har jag varit på Mariestads Ridklubb och hoppat LD clear round och blev felfri. Det var superkul och han var verkligen med mig och lyssnade på mig så jag är nöjd.
 
På LE var han lite tittig mot en vägg och tittade mycket omkring sig inne på banan men gjorde ett utmärkt jobb för att vara iväg på ett nytt ställe och slutade med bara 4 fel. På framhoppningen blev han pigg och undrade varför de andra sprang förbi honom så han blev lite på tårna men mamma sa till mig att vara lugn och inte spänna mig och då blev han genast bättre.
 
Nöjd och glad att ha en så fin ponny som Speedy som jag fått hoppa in själv och jag själv är ju inte så gammal heller hihi.
 
Willy var också med och hoppade LE clear round och han var väluppfostrad inne på framhoppningen och sög tag i hindrena men inne på banan ville han bara ut igen till brudarna som var på framhoppningen så han är ju som han är.  Men bästa hingsten som är väluppfostrad ändå men lite Emil i Lönneberga hyss inne på banan och där har jag inget att säga till om när han snurrar runt och vill springa till utgången men ändå hoppar han fint över hindrena.
Tänker inte tävla med honom mer för han gör bara att mitt självförtroende åker ner i backen så han ska bara bli riden här hemma hädanefter tills jag växt och blivit lite större så jag har mer att säga till om.  MVH: Isabelle
 
 
 
 
 
 
 

» Filmsnutt från hoppträningen på Grevagården


» Hoppträning

Har varit på hoppträning på Grevagården för Elin Göransdotter och nu ska jag sova. Mvh Isabelle 

» EuroHorse

Ett Dyon schabrak är ju väldigt stilrent och snyggt marinblå färg med logga och passpoil i beige.
Hoppas det shabraket  finns att köpa på Eurohorse  mässan på Gotenburg Horse show.
 
Håller även på att titta på vilka som ska vara där på utställar-listan och vill gärna köpa sockerbitar som är populärt att ha som cavaletti/hinderstöd och tycker dom är så grymt bra! enkla o smidiga, perfekta för markarbetsträningen. Även att de är populära att ha som utfyllnad under hinder och Speedy kollar alltid en extra gång på dessa hihi.
 
Sen ska vi även kolla på stallfönster för jag vill ha ett nytt till sadelkammaren. Men det lär man ju inte få med hem samma dag antar att det är beställningsvara under mässan.
 
Givetvis kommer vi köpa andra saker också men inget som jag kommer på nu.  
 
 
Ska ni till mässan och vad ska ni köpa?
 

» Tidningen ridsport

Tidningen ridsport har mejlat till mig och frågat om jag vill annonsera på deras hemsida under Hingstar Online för welsh för våran avelshingst "Willy". Och givetvis ville jag det. Dessutom publiceras en samlingsannons i tidningen i nr 5 och avelsextra.
 
http://www.tidningenridsport.se/Avel/Hingstar-online/Brierdene-Gwillam/
 
Tryck på länken över om ni vill se.
 
 
 

 

 


» Måndag

 
Brukar ju inte skriva ut varje dag vad vi gör med våra ponnyer eftersom jag själv tycker det är rätt tråkigt att läsa på andras bloggar om man inte är iväg hos någon tränare.
Men idag var Isabelle iväg till ridhus och hoppade med Willy och Speedy fick ett galopp-pass.
 
Har precis bokat tid hos en ny frisör och nu blev jag enormt nervös även om det är några veckor dit. =)
 
 

» Filmsnutt från hoppträningen för Emma Emanuelsson


» Två som har det kul i snön

 

» Dyon förbygel/martingal

 
Snacka om vilken snabb service Charlies Häst och Hund har. Vi beställde denna Dyon förbygel/martingal på onsdag eftermiddag och fick den på fredagen. Knappt så jag hann blinka innan den dök upp hihi.
Man blir verkligen extra glad över att få hem grejen så himla fort och jag rekommenderar starkt den butiken.
Nu har vi handlat mycket i den butiken men aldrig skickat efter något förrens nu och vi lär ju beställa flera saker i från den butiken om vi inte hinner åka dit. =)
 
 
 
 

» Falkenberg

 
 
 
Varit i Falkenberg med mina jobbarkompisar och haft det enormt trevligt med att bo på Grand hotell och ätit god mat på Gustav Bratt och sett på revyn och in på småtimmarna har vi varit på Harrys. Mycket skratt och glädje och att man skrattar så man får ont i magen. Är otroligt glad att ha så fina arbetskamrater och att alla har så bra gemenskap med alla. 

» Betällt en Dyon förbygel/martingal

En förbygel ur Working Collection i slitstarkt läder av vattenavvisande buffel. Avtagbar martingal del.
Kommer med silverspänne
 
Bild lånand här
 

» Hoppat för Emma Emanuelsson

Isabelle har idag hoppat för Emma Emanuelsson och den tränaren behöver ju ingen närmare presentation för henne vet ju de flesta som är inne i hästvärlden vem hon är.
 
Isabelle var iväg med Speedy på travet i deras ridhus och hopptränade för Emma. När vi kommer in i ridhuset och Isabelle har värmt upp en stund så blev Speedy både taggad och glad att få hoppa med flera hästar så han började bocka med Isabelle på ryggen. Förstår honom att han har ju mest varit med på privatträningar innan.
 
Emma berömde Isabelle för att hon har bra balans och hon behöver blir lite mera bestämd över Speedy för han testar henne en del och även att vi ska köpa en martingal till honom.
 
Isabelle var ju lite blyg att komma in till en ny grupp så hon tog ju inte för sig mer än nödvändigt men VILKEN bra tränare och Isabelle hoppas hon kan hoppa in och hoppa flera gånger om någon inte kan vara med, eftersom hon hoppade som reserv.
 
Har filmat också men eftersom andra blev med i filmen vill jag inte lägga upp det här, får se om jag har tid att radera och klippa bort de andra.