» Hjo hästsportklubb LC+ bed Två faser A:0/A:0

 
Isabelle har varit på hopptävling i Hjo hästsportklubb och hoppade LC+ bed Två faser A:0/A:0 men blev utesluten.
 
Bra kämpat av Isabelle och Speedy blev lite väl tittig på blommorna som var dekorerat vid hindrena och hon försökte driva på men han känner ju knappt inte när hon driver. Hon smackade och använde spöt och gjorde så gott hon kunde och det är det som räknas att hon försöker och tycker att det är kul att tävla.
 
Jag är stolt över Isabelle och Speedy men hon behöver träna på att rida mellan hindrena innan startsignalen kommer så han får titta på så många hinder innan. Men hon gör så gott hon kan och det är ju därför hon är ute för att både hon och Speedy ska få rutin.
 
 
 Notis: Så kul när Isabelle kom till hinder nr 2 som var nära publiken så hörde man hur flera försökte smacka och hjälpa till Isabelle, så HIMLA GULLIGT GJORT =)
 

» Fredag och hagbygge

Fredag och fullt upp som vanligt och klockan är 21:40 och det är då jag har fått komma in och sätta mig ner. Först jobb sen massa ärenden och sen plocka ur hästtransporten med stängselstolpar och mäta ut vart alla stolpar ska vara och börja att bygga hage. Sen avbryta för att fixa med hästar och fortsätta med hagbygge.
Vi får fortsätta imorgon med hagbygget.
 
Fick åka till Skara Hästsport och byta tränset till en större storlek och ska prova tränset imorgon på Speedy och hoppas att det passar till han för det är ju så snyggt träns. =)
 
Innan bygga hage, riva grindstolpen
 
 

» Hovslagaren varit här

Hovslagaren var här imorses och Fredrik fick vara hemma och hjälpa till hovslagaren för jag var tvungen att jobba.
Trädet hade skött sig utmärkt när hovslagaren var här denna gången och nu har de fina och snygga hovar.
 
Nu dricka upp kaffet och ut och fixa med häst och ponnyer och prova nya tränset på Speedy.
 
 

» Shoppat på Skara Hästsport

 
Passade på att handla Dyon-träns och ett nytt schabrak till Speedy nu när Skara Hästsport har sin stora KAMPANJHELG som startar idag och sträcker sig fram till och med söndag. Kika gärna in på www.skarahastport.se eller i butiken i Skara för nu kan man ju verkligen fynda!
 
Dyon träns i vattenbuffelläder, vit mönstersöm, snabbspänne på käkremmen. Kombinerad nosgrimma och snygga graverade S/S spännen.
 
 
 
Anmält Speedy och Isabelle till några tävlingar och redan på söndag ska hon till Hjo.
 
 
 

» Följ gärna våran hingst på Facebook

 
Följ gärna våran hingst Brierdene Gwillam på Facebook, där kommer det upp lite mera info och uppdateringar inom avel och så vidare.
 
Isabelle är extra glad att hon får rida på ena stoet som kom för betäckning som vi inväntar brunst på , nu när Willy vilar så att hon får rida mera ponnyer.
 

» Kollar in TDB

Foto: Johanna Jung
Sitter inomhus, dricker kaffe och kollar runt på TDB efter tävlingar till Isabelle och Speedy. Tyvärr får vi avstå att åka till Mariestad på Juniaden för William ska spela fotboll på Junicupen då.
 
Vilket väder vi har även om regnet behövs för att gräset ska kunna växa.
William har tränat fotboll i detta väder och han är på strålande humör för det var första fotbollsträningen han var på sen han fick hjärnskakning och fraktur på näsan.
 
 

» Gota Cup 2016 i Götene


» Gota Cup 2016 i Götene

 
Igår var Isabelle och Speedy på Gota Cup i Götenen och fick två felfria ritter och laget kom på en tredje-plats. Bra kämpat av alla tjejer och vilka duktiga ponnyer. =)
Lag-klass rosetten kommer senare så det blev tre rosetter även denna omgång av Gota Cup.
 
Bra tävling och bra engagerat av Götene klubben och extra plus för den goda köttfärsåsen som var en snackis på stallbacken.
 
 
Film på båda rundorna kommer senare eftersom jag har lite för mycket att göra just nu.
 
 

» Naf lädervård

 
Har provat NAF lädervård idag för första gången och jag har ju haft detta läderputs ett tag men har inte använt det förrän idag. Det blev rent och fint och jag rekommenderar det plus att det doftar gott. Ett extra plus var att löddret inte fastnade i sömmarna eller i kanterna som det kan göra med vanligt lädertvål.
 
Får  5 av 5 av mig.
 
 
 
 
 

» Lördag

 
Lördag och härlig sovmorgon och idag blir det till att mocka i hagar och fixa och dona inne på logen.
Isabelle ska rida på Speedy och ikväll ska han få en dusch så han är fin inför tävlingen imorgon.
Ska tvätta Skara Hästsport schabraket och göra rent sadel, träns och martingalen och putsa skorna och schapsen.
Hästtransporten ska fixas så vi slipper göra det imorgon.
 
 
 

» Nya tävlingsridbyxor

Isabelle har handlat nya tävlingsridbyxor på Skara Hästsport, det blev deras egna märke.
 
Hennes förra ridbyxor som hon har att tävla med blev ju skitiga när hon ramlade av i fibersand och tyvärr gick inte de vita ridbyxorna att få rena, även om vi tvättade de i Remol.
 
 

» Veterinären varit här =)

 
  
Distriktsveterinären har varit här och chippat fölet,gjort signalmentbeskrivning samt tagit tagelprov. Nu är det bara för mig att fixa med papprena och skicka iväg med rekommenderat brev med posten.
 
Han ska heta Gwydion och kommer att kallas för Gandalf eller Dyon här hemma.
 
Gwydion var en trollkarl och mäktig magiker i keltisk mytologi.
 
Att släppa ut ett sto och föl själv i hagen är ett väldigt svettigt jobb eftersom fölet springer gärna åt fel håll eller -Åhhh jag kan springa räserfart och leka och hoppa, mamma vart e du sen efter ett tag och sen snabbt iväg igen.
Tog ett grimskaft lite lätt runt halsen till slut och då fick jag ut dem i hagen.  Har fått tips om att köpa en hundsele så jag får göra det.
 
 
 
 

» Hoppträning på Grevagården

Kollat på när min dotter varit på hoppträning för Elin på Grevagården. =)
 

» Intressant läsning

http://www.hippson.se/blogs/Gastbloggen/gastblogg-far-ryttare-inte-hora-det.htm
 
Intressant läsning.
 
Vi tränade ju för en tränare innan som ständigt ville trycka ner Isabelle och även säga rakt ut till oss föräldrar att Isabelle inte ligger i den utbildningen ännu. Men som hästförälder är jag ju inte helt bakom när det gäller hästar och vart Isabelle ligger i för utbildningsnivå eftersom jag tränar henne själv också.  VET ju om hur mycket SLIT och JÄVLARANAMMA hon fick träna hos tränaren dessförinnan och hur bra det gick med dessa träningar. Tyckte det var väldigt konstigt och funderade på om vi ville lägga pengar på en tränare som inte ville att Isabelle skulle uppåt och får lära sig mera utan bara prata negativa saker om henne.
 
Eller om vi vill prata om höjden på hindrena som är populärt att prata om när man är i en viss ålder.  Vilket vi inte fick mäta utan jag fick ständigt säga till min dotter en ungefär höjd hon hade hoppat på varje pass.
 
 
Vi kan jämföra våran hingst som gärna vill testa Isabelle, något som gärna hingstar brukar göra ,inget ovanligt i det.
Förrförra tränaren sa vi till vad han gjorde för fel eller vad både Isabelle hade för problem hemma med ponnyn och vad vi vill jobba med. Tränaren fixade övningar och det gick galant på träningarna och på slutet av lektionen lossnade problemet och vi fick även träna på detta hemma. Superbra med en engagerad tränare som vill hjälpa och som frågade sin pappa om hjälp för att hitta bra övningar för att få bort problemet.
 
Åkte vi till den andra tränaren och berättade vad vi fick göra för övningar om hingsten skulle börja med sitt testande igen så LYSSNADE inte den NYA TRÄNAREN på vad vi fick för tips och övningar utan denna person var ju så klart BÄST och något sånt håller inte jag på med så vi gick bakåt i träningarna för den tränaren och så var inte tränaren speciellt rak i sak när hon skulle berätta för Isabelle något som min dotter var VAN vid INNAN att ha en tränare som är RAK och säger RAKT UT vad HON behöver TÄNKA på och HUR hon ska GÖRA.
Jag påpekade även som förälder till tränaren att min dotter är van vid lite hårdare ord och när hon tränar så taggar hon till lite extra och rider. Något som den andra tränare tyckte vad konstigt och sa knappt något ord till henne när hon tränade vilket fick oss som föräldrar att undra, vad FICK hon LÄRA sig på denna TRÄNINGEN? Har tränaren tappat rösten? 
 
Det är svårt med tränare som inte vill LYSSNA på vad vi fick lära hos oss den förra tränaren och som gick bra att göra dessa övningar medans den andra tränaren inte vill VETA vad vi fick göra hos förra tränaren.
Hände en sak med Speedy och då berättade jag vad vi fick göra med förra tränaren och den nya tränaren lyssnade inte på vad jag sa utan det gick inte ha en dialog eller diskussion men den därav att vi bytte TRÄNARE.
 
En tränare i våra ögon ska lyssna, kunna föra en dialog, och även säga till oss vad vi behöver träna på och även som jag har som mål när jag slänger ut pengar på träningen så ska vi kunna åka hem i bilen och veta vad Isabelle fick lära sig denna lektionen.
 
 
 
 
 
 
 

» Blandade bilder från förra helgen

 
 

» Lördag

 
Lördag och det är verkligen kyligt ute och regnet är i luften även om det redan har regnat inatt ska det regna hela dagen idag enligt klart.se
Känns iallafall som en perfekt dag att se på någon film och komma ikapp med tvätt högen här hemma och städa lite.
 
Så himla mysigt att kela och gosa med Gemmas föl och man  bara njuter av att se på den lilla godingen. =)
 
Willy våran hingst har ju lite vila nu när han träffar sin dam. Glöm inte att följa han på sin Facebook sida på Brierdene Gwillam
 
Isabelle skulle ha hoppat här hemma i onsdag men trött som hon var somnade hon här hemma efter skolan så hoppningen blev flyttad till torsdag istället och vi hade byggt upp en ny banan och Speedy var riktigt taggad när han visste att det skulle bli hoppning.
 
Tog bort hindrena igår och passade på att harva banan innan det började regna.
 
Har fått frågan om andra får hoppa på våra hinder och självklart får man göra det, men ser gärna att ni tar bort bajset från eran häst från ridbanan och är rädda om våra hinder.  Ring eller sms till min mobil 070-6774086
 
 
 
 

» Fredag

 

» Gemmas föl =)

S
 

» HJÄLP tack =)

Försöker hitta tävlingkavaj i färgen grön eller röd till barn.  Grönt verkar ju vara väldigt svårt att hitta, någon som kan tipsa och hjälpa mig.
 
 

» Shopping på Skara Hästsport

 
 

» Lite bilder från tävlingen i Lidköping

 

» Filmer från meeting från Lidköping


» Lördag i Lidköping meeting

 
Dagen gick så här =)
 

» Nöjd över dagen

Nöjd över dagen är Isabelle även om hon ramlade av i andra klassen. Men en kämpe ponny och en kämperyttare.
Hon ska visst tävla imorgon också = något som inte jag som mamma hade koll på men nu vet jag. =)
 
 

» Tävling idag

Mobilbloggar och Isabelle har varit iväg på meeting i Lidköping och tävlat. Har gått jättebra och både ryttare och ponny är nöjda över dagen. LD bed À blev det endast 4 fel och det beror på att det svarta Mio hindret tittade han lite extra på. I klassen LD+ bed två faser fick de nolla i grunden och 4 fel i omhoppningen och det var för att det var hindret med det enda grinden.  Nöjd ryttare och hon är  så glad att han sköter sig på ett nytt ställe och ny miljö. 

» Willy hingsten

Min bästa hingst =)
 
 
 

» Vecka 18 ridschema

Ridit ut idag
 
Måndag: Ridit ut i skogen.
Tisdag: Vila och tvätta Speedy
Onsdag:  vila på grund av sjukhusbesök med William min son 
Torsdag: Tävling meeting Lidköping
Fredag: Tävling meeting Lidköping
Lördag: Tävling meeting Lidköping
Söndag: Skritta ut i skogen
 
 

» Söndag

 
Söndag, solen lyser, ridbanan har blivit harvad  och jag har byggt upp en ny hoppövning på ridbanan.
Isabelle har ridit på Speedy och efter maten ska hon hoppa med Willy.
 
 
 
 

» Söndag

 
 
Längtar så himla mycket till att vi är i Italien och njuter av den fina staden och vackra miljön. 
 
Denna vecka som kommer ska Isabelle på torsdag och fredag och lördag iväg på Läckö Kinnekullehoppet Meeting 5-7 maj med Speedy. Blir Isabelles första meeting och vi bor ju  nära Lidköping så det är ju perfekt.
 
Nästa tävling blir Gota Cup Ponny omg 2 Skövde serien den 22 maj.
 
Willy ska träffa en dam denna vecka. =)
 
Fotboll med William och igår var han på fotbolls cup och härligt när man ska pussla ihop bådas träningar/tävlingar så det inte krockar med varandras och på torsdag när vi är iväg på hopptävling är det ren tur att fotbolls matchen blir på kvällen så båda kan åka iväg till sina tävlingar.
 
 
Nya fotbollskor och skydd på =)