» Dressyrträning

 
Dressyrträning och hon fick träna på att förfina sin sits och göra skänkelvikningar.  Nu har vi i läxa att longera och träna ännu mera sitsen. Träna, träna, träna. =)
 
Ska även leta fram lite tyska filmer när folk rider, så hon får se den tyska "hårda"/fina"  ridstilen.
 
Speedy har på det nya schabraket som kommer från Jumpnet.se och kanon att han kan ha storlek full för då kan även Tiffany ha det.
 
 
 
 
 
 

» Höstlov

Speedys v.44
 
Måndag: Dressyrträning för Anneli Borgh och longera Speedy innan.
Tisdag: Longera på stubbåkern
Onsdag: Hoppträning för Elin Göransdotter 
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Åka till ridhus och Tiffany med
Söndag: Vila
 
Härligt att ha fixat ridhuskort till ett ridhus nu när det är mörkt ute så att vi kan hålla igång ponnyerna i vinter också.
Tiffany och Speedy och Willy blir de som vi kommer att åka iväg med till ridhus, Gemma är det ingen idé att hålla på och köra iväg till ridhus när hon ändå ska åka i december.
 
Här hemma är det fullt upp och företaget som är här fixar massor, men det blir ju ändå merjobb för oss eftersom ännu mera stolpar ska ryckas upp bla,bla och så vidare. Kratta löv, ta hand om träden som företaget tagit ner, hinna åka iväg till ridhus, träningar, städa, fotbollststräningar att åka till, fixa inne med de nya elementen och elektriker som ska komma. Och även hinna med att ha socialt liv och jobba.
Företaget fixar ju med annat också.
 
Men ska bli så skönt när allt är klart och kan börja planera nästa objekt.
 
Anmält Isabelle och Speedy till tävling  på Falbygdens hästsportförening och det blir den sista för detta året.
 
 
Vad shoppade ni på Elmia och var ni där?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Varit på Elmia och shoppat samt sett på fina hästar

Varit på Elmia och shoppat samt sett på fina hästar. Vill först säga att det är stort på Elmia och ett perfekt ställe att ha hästtävlingar och mässa på. Ska jag vara ärlig så visste jag inte ens vart mässan låg eftersom det var så stort haha.
Men vi hittade dit, alltså en trappa ner eftersom en person berättade det för oss. Pinsamt men är man blond så är man.
Kul att hoppningen var på överplan och att dressyren var på nederplan.
 
Vad beträffar shoppingen så fanns det mängder med butiker som var där och det blev lite smått och gott som fick följa med hem. Synd att Uhip inte tog med några barnkläder så det får vi beställa på internet och vi får skriva i rabatten när vi beställer.
Sen kollade vi på vintertäcke till Speedy på Strömbergsgården och tyvärr hade inte de med storlek 125 så där blev det inget täckesköp, utan vi köpte täcket från någon "tysk-utställning" .
Nummerlapp köpte vi på Skara Hästsport och Isabelle köpte någon sleich häst.
Köpte även ett schabrak från Jumpnet.
 
Fick  en mössa från Charlies och från Kraft fick vi en höpåse.
 
Kul att se på tävlingarna och även roligt att kunna se framridningen.
 
 
 
 
 

» Skriver från mobilen

 
Snart är det ett nytt år om två månader och redan nu går vi och Isabelle tänker på vilken klubb vi ska välja. Eller ska vi vara med i samma som hon är i nu eller ta nya vingar och pröva och se något nytt och inspirerande i en annan klubb.  De vi tänker lite extra på är Lidköping , Grevagården , Bergs hästklubb.   Bergs Hästklubb = tränar ju Isabelle ihop med denna klubben i hoppning för Emma Emanuelsson och hon har fått möjlighet att träna en gång för ( han jobbar utomlands) Christoffer Adriansson = de  låter allà vara med och anpassar efter nivån på ryttaren.  Grevagården = Tränar ju Isabelle för Elin Göransdotter som också anpassar nivån efter ryttaren,   stor och trevlig klubb med fin anläggning. Lidköping= Stor och fin anläggning och många som vi känner håller till där och nära oss. Isabelles dressyrtränare  Anneli Borgh tillhör ju även denna klubb.    Om två månader ska vi iallafall ha bestämt oss. 

» Ridschema och annat

Speedys veckoschema för v.43
 
Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Vila på grund av a
Onsdag:  Vila på grund av a
Torsdag: Vila på grund av a
Fredag: Vila på grund av a
Lördag: Vila
Söndag: Skritta ut
 
Nästa vecka blir en lugn vecka eftersom ponnyerna får vila i några dagar.
 
Måste bara säga igen att Sand i Skara gör så jäkla god mat, toppenställe att käka lunch på.
 
Elmia och planerar en dag som vi ska åka dit och försöker skriva min shoppinglista men vet inte så mycket som jag ska handla mer än vintertäcke till Speedy och Uhip täckkjol och kolla på några vinterjackor.
 
 
 
 
 
 

» Nyklippt Speedy

 
 
 
 

» LC Falbygdens hästsportförening


» Falbygdens hästsportförening och tävlat

 
Falbygdens hästsportförening har Isabelle tävlat på idag och hon är jättenöjd över båda rundorna.
 
Första gången Speedy var iväg till Falköping och han skötte sig utmärkt men på framhoppningen tyckte han det var lite läskigt när speakern pratade så han tittade extra mycket i något hörn men skötte sig galant.
 
På tal om speakern så får han beröm av mig för han pratade både högt och tydligt och med goa skämt när han pratade. Livade upp stämmningen extremt mycket när det regnade så mycket när vi var där.
 
Hon hoppade LD bed A : Där var Speedy i med ena bakhoven i ett hinder men det var Isabelles fel som inte hade tillräckligt med tryck vid det hindet. På sista hindret (nr 7) sprang han åt sidan för det var lite läskigt men hoppade fint över på det andra försöket.
 
LC bed Två faser : Blev det felfri ritt i båda faser och en strålande glad Isabelle som kom ut från banan. Bra och fin runda och han lyssnade extremt bra på Isabelle och hon hoppade mitt på hindrena.
 
Film kommer upp imorgon och även från träningen från torsdag.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt i soffan eftersom jag har feber och åkt på förkylning.

» Christoffer Adriansson

Isabelle har idag hopptränat för Christoffer Adriansson och filmer och kort kommer upp imorgon , för jag hinner inte lägga upp det nu.
I måndags red hon dressyr för Anneli Borgh och där går det framåt =)
 
 

» Söndag

 
Skulle klippt Speedy idag med det får jag göra en annan dag eftersom tiden inte fanns för det.
Får hoppas att jag hinner i veckan som kommer.
 
Har anmält till ponnymätning för Speedy och Tiffany nästa år.
 
Måndag är det dressyrträning för Anneli Borgh och på onsdag får vi hoppa över hoppträningen för Elin G eftersom Isabelle och Speedy ska hoppträna för Christoffer Adriansson på torsdag.  På lördag är det hopptävling i Falbygdens Hästsportförening.
 
Vecka 42 schema för Speedy
 
Måndag: Dressyrträning för Anneli Borgh
Tisdag: Rida på stubbåkern
Onsdag: Vila
Torsdag: Hoppträning för Christoffer Adriansson
Fredag: Rida ut
Lördag: Hopptävling på Falbygdens Hästsportförening
Söndag: Vila 
 
 
 

» Stressigt

Idag är det en stressig dag och mycket flängande runt till många som har beställt kryddor. Imorses mockade vi stallet och hästarna är utsläppta och fodrade enbart bara Speedy som har blivit riden ännu, de andra får motion ikväll om det inte hinner bli för mörkt.
 
Ska snart göra mig iordning för att åka på kalas och har inte ens hunnit köpa present ännu , brukar inte vara ute i sista sekund men just nu är det lite mycket på vardagarna med aktiviteter och hästar.
 
I helgen ska vi även hinna flytta på jordgubbsplantorna eftersom de är i vägen när ett företag kommer hit och ska fixa lite och dessutom plocka ner trådarna till ena hagen och dessutom får vi nog rycka upp lite stolpar så de stora maskinerna får plats. Även markera ut vart jorden/sanden som blir över , vart de kan lägga de. De ska även plocka ner massor med träd som vi själva får kapa upp sen till ved. Vi kommer att sälja veden som blir av träden om någon är intresserad.
Företaget som kommer ska även göra annat också men skriver inte ut allt här vad de ska göra.
 
Har även beställt hem nya el-element med en app som man kan ändra temperaturen när man inte är hemma och elektrikern får beställa ett element till stallet som är godkänt för att vara i stall.  För er som undrar har vi dragit bort våra gamla vattenburna element för vi vill inte hålla på och elda med kökskaminen, utan ska köpa en vanlig braskamin sen och elda i.
Kul är det också att någon köpte våra vattenburna element och de var ju inte så gamla mer än 4år, några var äldre men de har vi slängt.
 
Bäst och skynda sig.
 
 
 
 
 

» Ej lagt ut någon annons

Många som frågar vart de kan hitta annonserna på ponnyerna och jag har tyvärr inte hunnit skriva någon annons än.
Det enda jag gjort är att skriva på Willys hingstsida på facebook och här på min blogg.
 
Gemma är  redan såld men stannar hos oss till december.  Har man snälla och barnvänliga ponny som Gemma så säljs de väldigt fort. =)
 
Hingstar är ju alltid lite svårare att sälja eftersom många inackorderings stall inte tar emot hingstar om man inte har eget stall. Sen säljer inte jag till vem som helst och han ska ej kastreras om han säljs för han har inga problem med att vara hingst, han är en hingst som knappt märks av att han är hingst.
 
'Fölet är till salu när han är 6 månader och han säljer vi heller inte till vem som helst. Vill helst att han hamnar hos någon som vill hålla på med utställing och behålla honom som hingst så länge som möjligt.
 
Vi är måna om vart våra welshmountain ponnyer hamnar.
 
 
 
 
 

» Dressyrträning

Bakdelsvändningar
Sitta ner i traven
10 meters volt
 
Isabelle har tränade dressyr hos Anneli B med Speedy som hon gör varje måndag nu för tiden.
Det hon tränade på står här uppe och något hon även ska träna på i veckan är bakdelsvändingar.
 
Veckans schema för Speedy är:
 
Måndag: Dressyrträning för Anneli Borgh
Tisdag: Hoppträning för Emma Emanuelsson Träningen inställd Emma sjuk.
Onsdag: Vila
Torsdag: Träna på bakdelsvändningar
Fredag: Vila
Lördag: Galoppträna på stubbåkern och träna på bakdelsvändningar
Söndag: Rida ut och klippa
 
Inte dagens bild

» Gick bra med provridningen

Vad kul att det gick bra med provridningen av Gemma. Men det visste jag ju sen innan, vem kan motstå en så snäll ponny och snygg =) Nu får vi tid över också och smälta in det hela och hon kan inte komma till ett bättre hem sen i december.
 
 
 
 

» Ridit på stubbåkern

 
Härlig höstväder och Isabelle skulle galoppträna på vägen och så kommer grannen ut och säger till Isabelle att hon kan rida på hans stubbåker och då blev hon överlycklig.  =)
Galopptränade och kul att vi får rida på stubbåkern nu när ridbanan är för halkig att rida på.
 
Gemma galopptränade  hon också och fölet undrade  vad de höll på med?
Imorgon kommer även den lilla tösen som ska eventuellet köpa Gemma och provrida , men Gemma kan vi ju inte sälja förän i december ändå så de får vänta lite, men då har de ju möjligheter att komma ut flera gånger och provrida henne innan.
De håller på och bygger stall och det är snart färdigbyggt och passar tösen och Gemma ihop kommer vi ha jättenära och kunna hälsa på.
 
Willy och Tiffany har fått vila idag. =)
 
Gwydion = Gemmas föl
Undra vad mamma håller på med, bäst att stå här och kolla läget.
 
 
 
 
 
 
 

» Hoppträning 5/10-2016 Grevagården


» Dressyrträning

 
Isabelle varit iväg på dressyrträning och idag hälsade hon väldigt högt till tränaren hihi. =) Kul när hon gör framsteg och känner sig mer och mer "varm i kläderna" när hon åker iväg och tränar.
 
Som jag skrivit innan har hon mycket att lära och alla små framsteg är bara pluspoäng och framförallt att hon VILL TRÄNA dressyr. 
 
Speedy har fin "kostymen" på till träningen och det är enbart för att Isabelle gillar att börja använda luvor.
 
 
Tiffany hade sin medryttare här idag och hon skulle rida över bron idag och kom över , men sen tyckte Tiffany att det var läskigt på andra sidan så hon tvärvände och stackars medryttaren ramlade av.
Tur det gick bra med medryttaren och så här är det ju med hästar, ena dagen kan något funka perfekt att gå över bron och nästa gång kan de se spöken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Tiffany

Fina Tiffany och idag tog Fredrik med henne ut på en promenad och skulle testa att gå över bron som ligger väldigt nära och vad gör hon,,, jo hon blundar när hon går över bron hihi.
 
Tiffany blundar när hon går över bron,  hihi
 
 

» Snygga sadlar =)

 
https://cwdsellier.com/eu/en/pages/2gs-mademoiselle
http://leadsports.se/cwd/
 
Tänker inte skriva något om sadlarna för de flesta som är inne i hästvärlden vet vilka dessa sadlar är och om man vill veta något mera om sadlarna så googla.
 
 
 http://www.aleridsport.se/dressyrsadlar/49-butet-hoppsadel-i-dubbelt-lader-kalvskinn.html
 
 
Butet sadel så snygg, och måste vara dessa "ränder"  i. Tycker det ser snyggt ut och de utan "ränder" sticker inte ut tillräckligt i mina ögon. Men en Butet är ju alltid en Butet.
 
Bruno Delgrange
https://www.brunodelgrange.com/
 
Fin sadel och i denna färgnyans skulle jag vilja ha , men Butet sadel och CWD sadeln är snyggare.
 
Återförsäljare i Sverige är Eponea AB och några till.
 
Antares sadel
 
Snygg och gillar att den sticker ut med hästloggan.
http://shop.erikjerneld.se/product/begagnad-antarès-evolution-175-xa
 
 
 
 Vilken sadel tycker ni är snyggast?
Vilken sadel skulle ni välja?
 
Själv tycker jag det är svårt att välja för alla är lika snygga, men Butet är nog den jag gillar mest  men gillar även CWD och Antares sadeln.