» Filmnsnutt från hoppträningen för Emma Emanuelsson


» Frisören, schabrak, boots och hovslagaren

 
I tisdags var jag hos frisören och blev fin i håret, med klippning och två slingor i håret, härligt att få håret omskött.
 
Onsdag kom äntligen bootsen från Skara Hästsport och visst är de snygga  i brunt och med fårskinnsboots.
Matchar snyggt till det nya Veredus schabraket som kom idag. Fick även rabatt på bootsen.
Snacka om fort schabraket kom från Rittforsridsport.
 
Torsdag idag har hovslagaren varit här och fixat så ponnyerna har fina hovar och nya skor på. =)
 
Som några har sett så ska vi sälja våra tre welshmountain ponnyer och det har gått så fort att Gemma eventuellt redan är såld i december. Är väldigt mån om vart hon hamnar och egentligen vet jag inte om jag ens vill sälja henne. Men jag kan ju inte spara på alla ponnyer om Isabelle behöver en större B-ponny eller liten C-ponny och även köpa en dyr sadel.(dyr sadel menar jag Butet, CWD, Bruno.
 
 
 

» Måndag dressyrträning och tisdag hoppträning

 
Dressyrträning för Anneli B i måndags och Isabelle fick träna lite nytt och nu har hon lite att träna på i veckan.
 
Hoppträning för Emma Emanuelsson idag tisdag och Isabelle var riktigt tuff och fick beröm för att det gick bättre denna gången, film kommer imorgon på hoppträningen.
 
Både idag och igår fick Speedy inviga shabraket och luvan och han ser ut som en Gröngöling. =)
 
Fick ett meddelande från Ulricehamn att de har ställt in tävlingen i helgen för att de ha febriga hästar på anläggningen, tummen upp för att de säger till och ställer in tävlingen.  Så man inte riskerar att åka på något. 
 

» Köpt ett begagnat schabrak och beställt ett nytt schabrak

 
Köpte ett begagnat Anna Scarpati schabrak med luva precis. =)
 
 
Har även beställt ett nytt  Veredus schabrak i färgen brunt med guldig logga. Beställde på Rittfors Ridsport.
Vet om att denna butiken skickar fort eftersom förra gången fick vi sakerna typ två dagar efter.
 
 
 

» Söndag

 
Min son håller på att sälja kryddor till klasskassan och han har sålt en hel del. Igår gjorde vi iordning beställningarna och även jag köpte kryddor för 500kr och tre oljor. Jag köpte de kryddor som han har visat upp när han säljer . Nu behöver jag verkligen inte köpa kryddor på ett tag. De andra kryddorna står bakom de nya kryddorna och några syns tyvärr inte på bilden. Men rekomenderar verkligen att köpa dessa kryddor om ni vet någon som säljer dessa för det gjorde hela matlagningen och grymt god sås fick jag gjort igår allt tack vare dessa fantastiskta goa kryddor.
 
Brukar ju inte direkt skriva om mat i min blogg men alla äter ju mat och igår var det rikigti kul att äta när maten var så himla gott kryddad. Annars brukar ju vi vara rätt fega med att testa och exprimentera men bäst att ändra på det nu.
 
 
 
Gillar ni med att laga mat eller är det bara ett nödvändigt ont att laga för att man måste?
 
När vi ändå är inne på mat så testade jag det nya stället Sand i Skara och maten var så himla god att jag var tvungen att äta där dagen efter också. =)
Rekommenderar verkligen Sand och vad fint de har gjort inne i restaurangen och trevlig personal som verkligen är mån om att fråga hur maten smakade.
 
Två sista bilderna är maten från Sand i Skara
 
Stallet är klart och hästarna är ute och njuter i hagarna och snart ska jag fixa iordning mig för vi ska åka till Kinnekullegården och äta mat.
Ridning får det bli efteråt.
 
Har ni varit på Kinnekullegården och ätit mat där?
 
 
 
 
 

» Fyllt i språngrulle plus betalat stoavgifter

Fyllt i språngrulle och fixat med papprena som ska skickas in till Welshsponny föreningen för våran avelshingst "Willy" och betalat stoavgifter så nu ska vi bara skicka dessa papper med rekomenderat post.
Mycket att hålla reda på om man är ny som jag är i detta, men med bra coaching från bästa Susanne så går det som på räls. =)
 
 
På torsdag kommer hovslagaren och då ska Willy få på sig skor igen så vi hoppas vi hittar en tävling snart i närheten och som är lite lägre nu i början efter att han har kommit igång nu igen efter att han betäckt ston.
Annars får han starta nästa år om vi inte hittar någon tävling.
 
Speedy har jag anmält till Ulricehamn nästa helg och även anmält till Falbygdens hästsportförening.
Till Mariestad tänker jag INTE anmäla till eftersom de har haft någon typ av förkylning som ej är smittsam men bättre att ej åka dit.
 
 
 
Inte snyggt med blåa boots men snart kommer de andra.
 
Det blev galoppträning idag eftersom ridbanan var för halkig att rida på.
Gemma och fölet =)
 
 

» Köpt bilder från

 
 

» Veredus Olympus Senskydd och boots

 
 
Ett par nya senskydd till Speedy i märket Verdus Olympus köpte jag idag på Skara Hästsport. Snygga och vet ju om att dessa kommer passa perfekt på Speedy.
 
Lite tråkigt bara att Eskadron fårskinnsboots inte har kommit ännu, börjar allvarligt tröttna rejält att köpa hästgrejer när man ständigt får beställa saker och sen får man vänta i X-antal dagar innan de kommer, när man fick ett mejl om att det tar 5 dagar och så har det gått 14 dagar och i butiken idag säger de att jag får vänta tills nästa vecka och då går det ju ännu flera dagar innan de kommer.
Förstår ju klart och tydligt att de inte kan skicka efter ett par boots, men går ju att ringa och säga att det kommer att ta flera dagar än dessa 5 som de mejlade om först.
 
Kunde ju lika gärna köpt bootsen på ett annat ställe och dessutom kan jag inte vänta längre på bootsen så jag köpte ett par andra boots så länge tills de dyker upp.
 
Får hoppas att dessa blå boots passar till Willy sen när de andra kommer, så de inte blir liggandes i stallet.
 
Ett par HorseGuard boots blev  det så länge tills de andra kommer.
 
 
 
Det är ju inte första gången som jag är inne i en hästbutik och det är slut, och man får beställa och sen kanske inte sakerna kommer alls för de har glömt av att beställa, eller andra bortförklaringar.....
 
Eller när jag ringde igår och frågade om de har kommit så får man höra va det de svarta du skulle ha....nej ett par bruna.
 
 
 
 
 

» Lite bilder från Verona =)

 

» Grevagården för hoppträning

 
Hoppträning för bästa Elin på Grevagården och Isabelle fick beröm av Elin för hon ser en riktig skillnad på hur Isabelle rider nu och mot vad hon gjorde i början.
 
Som mamma är det riktigt kul att  Isabelle tränar för tre tränare just nu och både jag och Fredrik vet om att vi valt bra tränare och en bra kombination av alla.
 
Vet om att det sticker lite i andra att Isabelle rider för tre tränare men nu har hon den turen och min dotter går in för det och lyssnar och tar till sig allt vad hennes tränare säger.
 
 
 
 
 

» Dressyrlektion

 
För Isabelle började dagen med att hon hade ont i magen och sjukanmälde henne. Men efter att ha vilat hela dagen så blir man helt plötsligt frisk bara man nämner ordet träning med Speedy.
 
Visst är det lite kul hur hästar och hur man vill må gör att man blir frisk på direkten, alltså den där VILJAN att intala att man mår bra och bara kör på. Förstår faktiskt inte varför inte hästar ingår i friskvård när det visar så tydligt att barn mår bra med djur och även vuxna.
 
Åter till dressyrlektionen så gick det väldigt bra och nu ska hon träna  på övergångar, skänkelvikningar och handställningen.
 
Speedys schema i veckan
 
Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Vila
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr
Lördag: Longera/sitsträning
Söndag: Rida ut i skogen 
 
 

» Lidköping LD+ felfri 9:e plats av 22

 
Lidköping idag. Isabelle hoppade LD+ och gjorde en dubbel nolla vilket resulterade i en 9:e plats av 22 stycken startande. En glad tjej efter ritten och vilken fin ritt de gjorde ihop mycket kul att se. =)
 
Molly hoppade Speedy i LC och vid hinder nr 2 blev Speedy bajsnördig och saktade in men Molly klarade av att få fram han, en fördel med lite längre ben.  Nolla i fas 1 och i fas 2 8 fel.
 
 
 

» Maginfluensa och tänker på fotografer inne på banan

 
 
Hatar att ha maginfluensa och mår skit dåligt, har legat i soffan och i sängen från när jag kom hem igår från jobbet och idag har jag inte spytt men har fått  gå på toa x-antal gånger.
Är dessutom uttråkad till max eftersom jag inte orkar göra något och tur det finns datorer så man kan surfa lite.
 
Tur man har en snäll sambo som tar hand om alla djur och även barnen som hjäper till. =)
 
Lite tråkigt att läsa om en ryttare som är utomlands och tävlar och en fotograf var ivägen inne på banan.
Man undrar ju varför fotografer  överhuvudtaget är inne på banan för de är väl ändå inte de som betalar startavgiften?
Eller varför är de ens inne på banan? De kan väl fotografera utanför.
 
Har aldrig förstått mig på varför de är inne på banan, dessutom har min dotter varit med om att en fotograf har förstört för henne, men vi har aldrig klagat eftersom hon hoppade LC.
 
Vem bestämer att en fotograf ska stå inne på banan?
Kan man säga till i meddelandet när man anmäler tll tävling att man inte vill ha någon fotograf inne på banan?
 

» Onsdag

William och Willy
 
 

» Dressyrlektion

 
Fjärde dressyrlektionen och Isabelle sköter sig exemplariskt och hon har verkligen lätt för sig. Hon har en bra ponny som gillar Isabelle´s ridsätt gör ju det ännu bättre.
 
Tränaren sa att Isabelle är lättlärd, har bra balans och mjuk i sin rörelser vilket hästarna gillar.
 
Värmer att höra såna ord från en tränare. =)
 
 
 
 

» Tävling i Töreboda

Isabelle och Speedy med sin rosett =)
 
Tävling även denna helg och nu var vi i Töreboda och Isabelle hoppade LE bed .A  och rosett blev det.
Lite lekande lätt för Isabelle och Speedy men bra för självförtroendet att gå ner lite i klass och hoppa lite lägre.
Nöjd och glad tjej.
 
Eftersom det gick bra för Isabelle idag så får jag köpa ett par nya benskydd och boots i bak till Speedy.
Hon har bestämt att jag ska köpa Veredus Olympus Senskydd och boots med ludd i bak.
Molly hade på sina egna skydd på Speedy när hon red och nu vet jag vilken storlek som passar på honom.
 
Molly hoppade LD+ bed två faser och de kom in lite fel på hinder nummer fyra så Speedy tvärnitar och Molly gled av. Tur det gick bra med Molly.
 
 
 

» Fredag

 
Fredag och hästar som vanligt på schemat och medryttaren kom hit idag och red på Tiffany, vilket gick jättebra.
Imorgon och på söndag ska jag rida.
 
Isabelle och Molly ska tävla imorgon på Speedy så han blev duschad och fixat med sadel och grejer som ska med.
 
Snygg blev hon i sitt fleecetäcke =)
 
 
 
 
 

» Nya ridstövlar

 

» Filmsnutt


» Hoppträning

Isabelle fick fixa iording Speedy själv idag och även packa sadel och träns och mera saker och sen mötte de upp mig med hästtransport inne i Skara och så åkte vi på direkten till hoppträning.
 
Hoppträningen gick superbra och Isabelle var väldigt nöjd över lektionen , kommer film på hopplektionen imorgon.
 
 
 
 

» Tiffany

 
Tiffany har fått en ny medryttare och det känns otroligt bra eftersom jag inte hinner rida varje dag eftersom vi åker iväg på träningar och annat som är privat. Känns otroligt bra att Anna-Maja ska rida Tiffany minst 3 dagar i veckan och jag de andra dagarna.
 
Det är även andra gången som Anna-Maja rider på Tiffany och det går jättebra.
 
 

» Dressyrlektion och nya ridstövlar

Bilden: Isabelle lyssnar på sin tränare.
 
Som ni har sett på Isabelles instagram så har hon nya ridstövlar. =)  Bilder kommer på det här också när jag får mer tid över.
 
Dressyrlektionen var toppenbra och jobbade på det som de jobbade med förra gången och även handställningen och hon fick rida med ett papper i handen.
 
Nu har hon lite att jobba med så resten av veckan ser ut så här med Speedy.
 
Måndag: Dressyrlektion
Tisdag: Vila  
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Dressyr
Fredag: Rida ut och jobba dressyr i skogen
Lördag: Tävla hoppning
Söndag: Vila
 
 
 

» Tävling Gäsene

 
Molly och Isabelle har tävlat i Gäsene idag
 
Isabelle red Lätt D+ bed. A: Inverkan och gjorde en toppenrunda förutom att Speedy blev bajsnödig vid hinder nr 2, hon är väldigt besviken på att han var tvungen att stanna och bajsa.
På pappret sen står det 2. Häst och ryttare- kommunikation Ok, men ett toalettbesök =(
 
Molly red Lätt C bed två faser: Nolla i fas 1 och Nolla i fas 2 och hamnar på andra plats utanför placering.
De var bara tre stycken som red.
Duktiga och kul med en dubbelnolla även om det inte blev placerade.
 
 
Köpte även Mollys Animo kavaj så nu har Isabelle en Animo kavaj, =)
 
 
 
 
 

» Speedy

 
Skriver ju inte alltid om ridpassen här hemma för det blir ju lite långtråkigt i längden att läsa för vi gör ju som det flesta andra som har hästar, rida ut i skogen, galopptränar, hoppning, dressyr, markarbete, longera, tömkör och även kör tex som Speedy.
 
Dagens ridtur: Med Wily på ridbanan och Speedy red hon ut i skogen.
 
Isabelle har plockat iordning Speedys grejer som ska med imorgon till tävling. Jag ska bara kontrollera så allt är med.
 
En bra grej som jag har beställ kom i veckan och det är nummerlapp som det står HINGST på.
 

» Lördags funderingar

 
Tittar lite för skojs skull på hästnet en gång i veckan ungefär ibland mer och ibland inte alls, men man ser samma hästar som har varit ute nästan i ett år eller ett halvår, bara att de har förnyat annonsen så att det står "nyare" datum.
Är det svårt att sälja hästar nu? Går det trögt på den fronten? Går det fortare att sälja PRIVAT än att lämna iväg till ett försäljningstall?  Har lite kolla på några försäljningsstall som man kan se att hästarna är kvar sen länge på hästnet ,bara att datumen ändras.
 
Varför jag undrar är för jag ser många ponnyer blir sålda lätt och är det lättare att sälja ponnyer än hästar?
 
Ser även på facebook samma ägare förnya på olika sidor och även uppdatera, och även skriva idag går den för detta priset och imorgon är det ett annat pris. Eller köp den idag så får du den billigare.
 
 
Vad är bäst att sälja privat? Eller att lämna iväg till försäljning?  Eller är det att många köper utomlands nu förtiden.