» Lidköping Kinnekullehoppet meeting dag 2 30/4-2017


» SD.design CROWN pannaband KÖPT =)

 
Isabelle har nu köpt ett eget blingpannband till drottningen Tiffany och nu kan kungen Speedy blinga ihop. =)
Hon bestämde att hon ville ha ett vitt iallafall. =)
 
Isabelle håller på och redigerar sin film från tävlingen idag som dyker upp snart.
 
 
 

» Rebecka Ekmark som fotat Isabelle och Speedy =)

 

» Lidköping Kinnekullehoppet meeting dag 29/4-2017


» Fredag och disco , göra rent sadel och träns, tvätta

Härlig fredag och starta dagen med att grilla kyckling i ugnen och fixa kycklingsallad med pasta till hopptävlingen imorgon och ska även steka ägg och ha på mackorna till frukost, vi ska även ha med kladdkaka till fikat.
 
Dagen kommer gå i ett rasande tempo eftersom mycket som ska fixas under dagen och även när barnen slutar skolan ska Isabelle hinna rida Speedy för att sen göra sig iordning för att åka till kompis och dra till disco.
Williams klass är det som har hand om discot så det kommer bli en sen kväll och Isabelle lär väl vara trött imorgon när hon ska upp tidigt, men roligheter måste man också hinna med.
 
Under kvällen kommer ju Tilde och rider på Tiffany och jag ska även duscha Speedy och göra rent sadel och träns, martingal och packa saker till tävlingen imorgon och ska även fixa med hästtransporten och stallsysslor ska göra och även mocka hagar.
 
Vad brukar ni ha med för mat till tävlingar? Vi har ofta köpt mat på tävlingar men nu har vi varit med om flera gånger att man får så lite mat när man köper på tävling att det är bättre att ha  med eget så man slipper gå runt och vara hungrig hela dagen.
 
Tipsa gärna vad ni brukar ha med för mat för det är ju inte alltid så lätt att värma på mat på tävlingar, om det ens finns möjlighet att man får låna mickron.
 
Bild är lånad här.
 

» Min hingst =)


» SD.design CROWN

 
 
Tiffany har ju sitt fina " Rambo Micklem delux "tävlings träns  och jag håller på och tittar på SD.design hemsida efter ett nytt pannband till Tiffany, vill ju att hon också ska ha ett från CROWN som Speedy har.
 
Dessa pannband är ju både vackra och en snygg stil och glittrar enormt mycket.  
 
Har lite svårt att välja men vet om att jag inte vill ha helt vitt swarovski kristaler på eftersom  Tiffany kommer ju att blekna bort den gråa färgen mot vita täckhår så syns ju ändå inte det vita pannbandet.
 
 
Får se sen vad Isabelle väljer för pannband för det är ju ändå hennes ponny så hon har ju sista ordet vilken färg hennes ponny ska ha.
 
 
 
 

» Tisdag och hoppträning

De flesta har väl vaknat upp och tittat ut genon fönstret och sett att det ligger snö på backen , men i eftermiddag lär det vara borta för det ska ju regna.
 
Dagen bjuder på hoppträning för Matilda med Speedy och Isabelle, Vilken fin anläggning Isabelle är och hopptränar på och förra träningen fick de värma upp på utebanan och riktigt fint med häcken runt ridbanan och de stora bokstäverna runt ridbanan.
 
Träningen gick kanonbra och Speedy var väldigt pigg efter att vi har klippt honom. Vi skulle ha visat upp en vlogg men tyvärr råkade jag radera filmen eftersom Isabelle håller på och lär mig ett nytt filmredigeringprogram och klanten jag råkade så klart radera i skräpposten också.
 
Men riktigt kul redigeringsprogram vill jag säga så nu kommer filmerna se lite annorlunda ut hädanefter.
 
 
 

» Updaterar tävlingsschemat

Läckö Kinnekullehoppet meeting tre dagar men Isabelle ska bara hoppa två dagar eftersom Gota Cupen är den tredje dagen.  Så Lidköping den 29/4 och hoppa Lätt D+, Två faser A:0+A:0 Kinnekullecupen och
Lätt C, Två faser A:0+A:0 Läcköcupen
 
Lidköping den 30/4 och hoppa Lätt C, Två faser A:0+A:0  Kinnekullecupen enbart hoppa en klass den dagen.
Hit ska ej Tiffany eftersom det blir långa dagar och utan box plus om hon ska hoppa Gota Cupen den 1 maj = räcker den tävlingen.
 
Gota Cupen omg 3 Skultorps Ryttarsällskap den 1/5 och hoppa Lätt D, A:Clear Round och Lätt D, A:Inverkan
Hit ska Tiffany och hon hoppar samma klasser som Speedy.
 
Efter Gota Cupen i Skultorps Ryttarsällskap ska Tiffany vila i från tävlingar i en månad eller mera, för att smälta allt och hon har ju varit så himla duktig och fått med rosett varje gång hon varit på tävling.  Duktig ponny =)
 
Speedys del får vi se om vi anmäler till Lilla Edet den 13 maj och sen 3 juni i Falbygdens och att vi även tar med Willy till Falbygdens beroende på om han har ston hemma eller inte.
Sen är det ju Essunga den 10 juni och där tycker jag att vi tar med både Speedy och Willy.
 
 
 
 

» Gota Cup i Törebod omgång 2


» Gota Cup i Törebod omgång 2

 
Bäst att tänka på vad man skriver för egentligen är det ju inte Törebodas fel att det blåser så hindrena och stöden blåser ner som dominospelet.  Man får ju bara skratta åt det så här efteråt.
 
Men det finns ändå frågor i mitt huvud som jag inte riktigt kan släppa som att vem tillät att sätta STENAR på hinderstöden/infångarna för tänk om något barn hade åkt av och landat och fått STENEN i nacken eller i huvudet vem står för det om det händer något allvarligt.? JAG skulle lätt STÄMMA den föreningen.   Tänker jag inte hymla med. De la stenar vid hinderstöden/infångarna för att de trodde att hindrena skulle stå kvar , vilket det inte gjorde ändå....
 
Det andra är varför det inte var LIKA för ALLA som TÄVLADE att de funktionärena höll i hinderstöden/infångarna utan det gör de vid D-ponnyerna kanske på några C-ponnyer så vissa får HJÄLP och vissa som tex Isabelle får ingen hjälp vid hinderstöden/infångarna.
 
Hur det gick för Isabelle och Speedy i första klassen  LD bed A clear round gick det kanonbra och rosett.
 
I andra klassen lagklassen LD bed A fick hon och Speedy 12 fel något som inte är  vanligt för Speedy precis men förstår han när hinder nr 2 blåser omkull innan han ska hoppa och sen tror han väl att det tredje hindret ska blåsa bort så han stannar vid det och hoppar fint tills han kommer till hinder nummer 6 och stannar där också eftersom det kommer en vindpust och så får de  4 poäng tidsfel.
Efter denna rundan är hon ändå nöjd för hon vet om att detta inte beror på varken Isabelle eller Speedy utan vädret och vindpusten och hindret som blåser ner innan de ska hoppa det.
 
 
Tilde och Tiffany skötte sig bra och fick två rosetter med hem. =) Båda rundorna gick bra och Tiffany hoppar lite speciellt över hindrena men hoppar det gör denna damen.
Med tanke på allt blåst  är jag glad att vi tog på båda ponnyerna luvor så det inte blåser för mycket i de känsliga öronen. 
 
Nu ska jag värma mig i soffan, njuta och dricka kaffe. Isabelle är så trött att hon somnade efter denna blåsiga tävlingsdag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Glädje

Foto: Iwett
 
 
 
 
 

» Essunga ryttarförening 16/4-2017

 
Det fina med hästsporten är ju att det går upp och ibland går det ner och att man får kämpa och slita i denna sporten.
Lite facinerande att se att Isabelle blev en riktigt fighter när hon och Speedy fick ner en bom i LD bed två faser alltså i första fasen och kommer ut från banan och är riktigt arg på sig själv för att hon har så stora krav på sig själv och gråter lite, till att sen släppa det och focusera på nästa klass istället.
 
Till att sen hoppa LC bed två faser och flyga av vid hinder nr 5 och bara LE och SKRATTA åt det. Det var en vit grind under det hindret och klassen innan stod hindret på samma ställe utan grind under, flera ponnyer som stannade vid detta hinder.  En själv skulle ju bli mera arg och ledsen för att man ramlar av och blir utesluten men Isabelle är bara nöjd och glad och vi får skämta och skoja åt det hela sen efteråt.
 
 
Min fina fina Tiffany sköter sig utmärkt på tävlingsplatsen och när Iwett och Magnus står och håller i henne på tävlingsplatsen tar hon det hela med ro och står och vilar under tiden hon får vänta mellan klasserna.
Hon har ju aldrig ens varit där innan och bara skiter i att hon är på ett nytt ställe.
 
Grattis till Tilde som kvalade in Tiffany till Gota Cupen nu och duktiga Tiffany. =) Tur det inte är omhoppning i Gota för hon ska inte hoppa några omhoppnings-rundor förän hon är 7-8år.  Ska inte stressa fram med denna damen. =)
 
 
 

» Essunga ryttarförening 16/4-2017


» Vlogg från Elfstrands pay and jump


» Pay and jump hos Elfstrand

 
Isabelle och Tilde har varit iväg på pay and jump hos Elfstrand och det gick så bra att båda fick två felfria rundor var och hoppade 70 och 80 cm. 
 
Första gången Tiffany är på detta stället och sköter sig utmärkt och bara finner sig i att vara där. Speedy har ju varit massor med gånger hos Elfstrand efterom både Clara och Isabelle tränade för Emma för några år sen.
Isabelle blev även glad åt att träffa Emma igen men helt plötsligt blev hon lite blyg och skulle inte säga mycket i vloggen, men så kan det bli ibland hihih.
 
Riktigt kul att se när Tilde och Tiffany hoppade för nu börjar Tiffany få lite mera tryck när hon hoppar och mycket finare språng.
Men träna mera kondtion och  styrka  framöver och även  galoppintervaller och klättra i backar och hoppa mera serier som gäller för damen framöver så kommer hon hoppa ännu finare.
 
Speedy och Isabelle gick det väldigt bra för men Isabelle vet ju redan om vad hon behöver träna mera på.
 
 
 
 
 
 
 

» Pay and jump hos Elfstrand

 
Isabelle och Tilde har varit iväg på pay and jump hos Elfstrand och det gick så bra att båda fick två felfria rundor var och hoppade 70 och 80 cm. 
 
Första gången Tiffany är på detta stället och sköter sig utmärkt och bara finner sig i att vara där. Speedy har ju varit massor med gånger hos Elfstrand efterom både Clara och Isabelle tränade för Emma för några år sen.
Isabelle blev även glad åt att träffa Emma igen men helt plötsligt blev hon lite blyg och skulle inte säga mycket i vloggen, men så kan det bli ibland hihih.
 
Riktigt kul att se när Tilde och Tiffany hoppade för nu börjar Tiffany få lite mera tryck när hon hoppar och mycket finare språng.
Men träna mera kondtion och  styrka  framöver och även  galoppintervaller och klättra i backar och hoppa mera serier som gäller för damen framöver så kommer hon hoppa ännu finare.
 
Speedy och Isabelle gick det väldigt bra för men Isabelle vet ju redan om vad hon behöver träna mera på.
 
 
 
En vlogg kommer ut ikväll =)
 
 
 

» Outfit

 
 
Träns: Charlies Häst och Hund egna märke.
Pannband: Bytt ut pannbandet till SD Design som är köpt på Skara Hästsport
Tyglar: Dyon , köpt på Skara Hästsport
Bett: Happy mouth full cheek  , köpt på Ädelssons Sadelmakeri
Luva: Anna Scarpati, köpt från Sofie Burman
 
 
Förbygel: Dyon WC förbygel med martingal, köpt på Skara Hästsport
Schabrak:  Anna Scarpati, köpt från Madelene Jakobsson
Hoppgjord: John Whitaker Stud Guard , köpt på Skara Hästsport
Nummerlapp: Kingsland, köpt på Skara Hästsport
Padd: Mattes fårskinnspad, köpt på Skara Hästsport
Sadel:  John Whitaker kids sadel, köpt på Skara Hästsport
Stigläder: Santa Cruz stigläder, köpt på Skara Hästsport
Stigbyglar: Freejump Soft Up Lite rosa/svarta , köpt på Skara Hästsport
 
 
Senskydd: Veredus Olympus , köpt på Skara Hästsport
Boots: Eskadron fårskinnsboots, köpt på Skara Hästsport
Fleectäcke: Skara Hästsport Jersey fleecetäcke med Skara Hästsport logga på och Juniortoppen Lidköping ridklubb
 
 
Hjälm: Charles Owen YR8 Sparkly , köpt på AB Nian Hästsport
Jacka/kappa: Uhip ,köpt på Uhip
Väst: Spook-väst ej med på bild, men den hade hon på tävlingen också, står Skara Hästsport på och Juniortoppen Lidköping ridklubb
Säkerhetsväst: Svart , kommer inte ihåg märke men köpt på Skara Hästport
Ridbyxor: Märke Skara Hästsport
Ridsockar: Hööks , som mamma vann på lotter på en hästtävling.
T-shirt: John Whitaker , köpt på Skara Hästsport
Tröja:  Vit luvtröja köpt på Ullared.
Sporrar:  Sprenger sporrar, köpt på Skara Hästsport
Spö: Köpt på Skara Hästsport
 Kavaj: Animo kavaj - köpt från Molly
 Handskar: Roeckl Madrid , köpt hos Tysken på Göteborg Horse Show
 Chaps: Dyon köpt på Rittfors
Skor: Märke vet ej, köpta på Ullared
 
 
 

» Träning


» Tävlingar som Isabelle ska på

 
 
Pay and jump hos Elfstrand den 14/4  och hoppa 70 cm och 80 cm.
Dit ska även Tiffany med Tilde och hoppa 70 cm och 80 cm.
 
Essunga Ryttarförening den 16/4 och hoppa Lätt D, Två faser A:0+A:0  och Lätt C, Två faser A:0+A:0
Dit ska även Tiffany med Tilde och hoppa Lätt D, A och Lätt C, A
 
Gota cupen ponny omg 2 den 22/4 Töreboda Hästklubb  Lätt D, A:Clear Round och Lätt D, A
Lagklass Bedömning A:idealtid Hit ska inte Tiffany eftersom hon inte har kvalat in till Gota Cupen ännu , blir hon felfri i Essunga har hon kvalat in.
 
Läckö Kinnekullehoppet meeting tre dagar men Isabelle ska bara hoppa två dagar eftersom Gota Cupen är den tredje dagen.  Så Lidköping den 29/4 och hoppa Lätt D+, Två faser A:0+A:0 Kinnekullecupen och
Lätt C, Två faser A:0+A:0 Läcköcupen
 
Lidköping den 30/4 och hoppa Lätt C, Två faser A:0+A:0  Kinnekullecupen enbart hoppa en klass den dagen.
Hit ska ej Tiffany eftersom det blir långa dagar och utan box plus om hon ska hoppa Gota Cupen den 1 maj = räcker den tävlingen.
 
Gota Cupen omg 3 Skultorps Ryttarsällskap den 1/5 och hoppa Lätt D, A:Clear Round och Lätt D, A:Inverkan
Hit ska inte Tiffany om hon inte kvalat in från Essunga......
 
Sen har ju Tilde lite regler om hon inte rider 4 dagar i veckan blir det inga tävlingar (räknas ej med de dagar hon tävlar i veckan) och hon har ju även att hon ska ta hand om mockningen i hagarna de dagar hon är här.
Sen får man tänka också på att Tiffany är ung och behöver smälta saker och ta det lite lugnt så hon får inte följa med till alla tävlingar heller.  Även om hon behöver rutin men hon ska hålla i många år tills Isabelle ska tävla med henne om några år.
 
 Isabelle har också regler som hon ska göra för att hon ska få tävla så det är inte bara Tilde men Speedy är ju lite äldre så honom rider hon ju flera dagar än vad Tiffany behöver gå. Sen har ju Isabelle sin hingst hon rider och även att hon tar hand om sin Gwydion. Gwydion hjälper Tilde med på också =)
 
 
 
 
 
 
 
 

» Film från Gota Cupen


» Gota Cup i Tidaholm

 
 
 
Fotot har Moa Pettersson tagit på mig =)
 
En riktigt grym dag har Isabelle och Speedy haft även om det gick lite för fort i lagklassen för Isabelles del. Men som sagt det är ju så han ska vara på tävling så inte vill vi sakta ner farten på killen när han gör det han gillar bäst att få hoppa. Nästa gång får Isabelle tänka på att ta ut svängarna mera.
 
Hon sa att han var pigg och glad och att han var lite stark därav att det gick lite fort också.  Två fina rosetter fick hon med hem och de är hon nöjd över. =)
Vilken plats laget  kom på vet jag inte för de nämnde bara ettan, tvåan, trean  i högtalaren.
 
Fotot har Therese Pettersson tagit.
 
Isabelle tycker det är superkul när hennes kompis och klasskamrat är på tävlingar och få umgås med henne.
Hon är även nöjd och glad att vi bytte klubb till Lidköpings ridklubb för alla barn umgås med varandra och har kul ihop. =)
 
 
 
 
 
 
 

» Williams växthus

 
William fick ju ett växthus av oss i julklapp och nu håller vi på och får upp hans växthus så han kan börja odla saker där inne.
Han har inte direkt bestämt sig ännu vad han ska odla men Iwett har visat William vad han kan köpa så återstår om han vill odla det. JAG skrattade så jag nästan kissade på mig när jag såg bilden.
 
Tur det finns sidor på Facebook så William kan få lite inspiration och se hur andra har gjort och gör i sina växthus.
 
 
 

» Uteritt =)