» Tiden går fort

Bilden : Isabelle och Willy hoppar 85 cm för två år sedan.
 
 
Nu är det bara tre dagar som vi äger Willy och jag har inte riktigt fått in det i mitt huvud att han är såld. 
Även om jag gillar honom grymt mycket så är det synd om honom om han skulle vara kvar hos oss och bara gå i en hage och skrota för det tycker han egentligen inte är så kul. 
 
Men som man brukar säga en ponny mindre mer tid till annat, och dessutom om man vill åka bort är det lättare att få hästvakt om man inte har för många hästar.
 
Nu ska vi smälta detta med Willy och Isabelle tar detta väldigt bra, men återstår tills på söndag vad hon tycker när det blir mer verklighet att han är såld.
 
Han ska bli Gotlänning för er som är nyfikna. =)
 
 
 
 

» Spöhållare

 
Nu är den nya spöhållaren uppe i stallgången, tur det ser rent och prydligt ut när spön hänger så.
Har ju annars haft spöhållaren på en plats där den inte syns så tydligt eftersom jag inte gillar att det är framme saker på stallgången ,men nu kan man gömma de bakom täckeshängaren.
 
 
 

» Ny stallklocka

 
Ny stallklocka i stallet som Isabelle köpte på  Power Big Meet i Lidköping när det var i somras och den satte vi upp igår. Enligt Isabelle måste man ha en Mustang-klocka i stallet. =)
 
Vi satte även upp whiteboard tavlan och den nya spöhållaren igår.
 
 
 

» Del tre shopping Ullared William

 

» Del två Isabelles shopping på Ullared

 

» Ullared shopping del ett

Mysig dag på Ullared med mina barn och sambo och vi har verkligen shoppat och haft en toppendag. =)
Även om en heldag på Ullared tar på en och man är väldigt nöjd att komma hem och bara ta det lugnt en stund. 
 
Isabelle har filmat lite under tiden vi var där och även filmat vad hon handlade som kommer upp på hennes Youtube-kanal. Har inte hunnit ta kort på hennes saker ännu men det ser ni ju i hennes filmsnutt och ej hunnit ta kort på Williams shopping ännu men kommer upp senare.
 
En del saker har även Isabelle börjat använda så det kommer inte bli med på bild, blir för mycket att ta kort på.
 
 
 
Mer bilder kommer imorgon.
 
 
 
 
 
 

» Klippt Speedy och inköpslista till Ullared

 
Klippt Speedy och han verkligen njuter av det. Ska även klippa Tiffany någon dag.
 
Äter frukost och ska skriva klart inköpslistan till Ullared. Jag verkligen gillar Ullared och nu när barnen blir äldre så får man ju se om det är några kläder som passar herrskapet, alltså om det är kläder som de vill ha.
När jag tänker tillbaka till mig själv när jag var tonåring och var på Ullared med mina föräldrar då var det inga kläder som fick följa med hem för jag skulle bara ha märkeskläder något som inte fanns då på Ullared. Så det slutade alltid med att mina föräldar handlade till sig så fick jag handla kläder i butiker hemma istället.
 
Men nu har ju Ullared förändrats rätt  mycket sen jag var liten och blivit till det bättre.
 
Ska handla på hästavdelningen även om jag har tillräckligt med hästgrejer så är det alltid bra att köpa på sig pälsglans och medel som är hälften så dyrt där nere.
 
 
Brukar ni handla på Ullared/Gekås?  
 
 
 
 
 

» Följ med på hoppträning på Grevagården för Elin Göransdotter

 
 

» Onsdag hoppträning, fix i stallet

Bild: Våran egna uppfödning Gwydion får en dusch.
 
 
Onsdag och barnen har dragit till skolan och allt är nytt för min son William som börjat i en hel nybyggd skola och de har delat upp klassen med andra elever och man märker hur glad och stolt han är för att få gå i denna nya skola. =)  Inte ens vi fick gå i en nybyggd skola när vi var mindre.
 
Ett hett ämne nu när alla barn börjar skolan igen, snälla mobba ingen , utan ser ni någon som blir mobbad ta modet att gå fram och gör inte som alla andra utan våga gå mot strömmen och ta med den som blir mobbad och umgås och ha kul ihop.  Alla vill gå till skolan och må bra. Tänk efter och hur vill du bli bemött. 
 
Just nu sitter jag och dricker förmiddagskaffet med Fredrik som har semester och tittar lite på hästhoppning från Göteborg på tvn och ska även skriva en inköpslista till Ullared som vi ska åka till.
 
Ska snart gå ut igen för att fixa klart med det nytvättade stallet och sätta upp lite nya täckeshängare på nya stället som de ska vara på. Halma i boxarna och sätta in nya saltstenar och hänga upp vattenhinkar och så vidare.
 
Ikväll är det hoppträning som gäller för tjejerna och Speedy och Tiffany ska med till Grevagården.
 
Många skickar privata medelanden till mig på Facebook och frågar om Willy  och jag  svarar tyvärr ej på dessa medelanden  utan vi kommer berätta vart Willy hamnar om vi får för de nya ägarna. Willy kommer heller inte flytta förrän 3 september. Men han kommer att hamna på ett fint ställe. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Brierdene Gwillam kommer snart att bli väldigt saknad

Brierdene Gwillam våran avelshingst kommer snart att vara mycket saknad , kommer berätta mera sen.
 
Härliga minnen med favoriten och vi kan ju tyvärr inte be Isabelle sluta växa så vi får ha kvar våran goding.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Nu är det färdigstädat vid fodret

Fint och prydligt.
 
 
Äntligen tycker Isabelle att jag är klar vart jag ska förvara kraftfodret.  Min dotter blir lite tokigt på mig när jag inte kan bestämma mig vart kraftfodret ska stå, har flyttat och ändrat på detta i flera år. Men nu har det fått en plats i Gemmas gamla box.
 
Jag är ju en sån person som gillar att ha det ordning och reda i stallet och nu är jag nöjd över resultatet.
 
Tur man inte bestämer sig på en gång utan att man ändrar och orginiserar runt lite tills man är nöjd. Bilden nedanför är ju tur att jag inte valde att ha för det tog ju massor av plats.
 
Tänk vad smidit det var igår när jag köpte havre , bara ställa ut lite tunnor utanför min väg så var havren i och bara köra in till stallet.    Det kallar jag lyx.  =)
 
Högtryckstvätten funkar nu och imorgon ska vi göra klart det sista med tvättningen av stallet.
 
 
 
 
 
 

» Torsdag och tvättar ena delen av stallet

 
Många är intresserade varför inte Tiffany tävlar längre och självklart kan jag skriva om det, det är ju ingen hemlighet även om jag som person tycker det är konstigt att andra lägger så stor vikt i mina ponnyer haha.
 
Men till saken är att hon är 6år och gjort ett lysande jobb.Tiffany som har varit ute på 13 tävlingar och fått med sig rosett nästan varje tävling utom på typ tre ställen.  Så jag som ägare är supernöjd över henne och kommer inte att stressa med henne. Hon är ung fortfarande och så behöver vi inte STRESSA för hon ska ju bli Isabelles nästa tävlingsponny när hon växt ur Speedy om x-antal år.
 
Så nej Tiffany ska inte tävla något mer i år, men hon kommer säkert att åka till någon pay and jump men inte mer än det.
 
Jag tänker långsiktigt och vill gärna ha kvar madamen i många år till och hon ska ju som sagt bli Isabelles tävlingsponny om x-antal år.
 
Vi har även en medryttare som heter Elina på Tiffany och de gillar varandra grymt mycket. 
Elina var med på sin första hoppträning förra veckan med Tiffany och båda två gjorde ett bra pass.
 
Just nu vilar Tiffany i en vecka men på lördag sätter vi igång henne igen efter en kort vila.
 
 
Håller på och tvättar ena delen av stallet , alltså hingstboxarna och givetvis slutade högtryckstvätten att fungera men vi tvättade för hand istället och ska kolla på högtryckstvätten på munstycket om det endast har fastnat något skit i munstycket för jag vill gärna inte skura den andra delen för hand.  
 
Bäst att sätta fart för jag håller även på att tvättar alla täcken och ska se vilka som passar på Tiffany.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Hoppträning på Grevagården , Isabelle och Elina =)