» Juniortoppen markarbete

 
Juniortoppen träff och vi åkte till Apelgården där det var markarbetshoppning för Matilda Löfberg. Träningen gick bra och Isabelle har lite att träna på tills nästa gång.
Första gången vi är på Apelgården och vi har ju endast åkt förbi den gården när vi åkt till Lidköping, vi bor 15 minuter från den gården.
 
Isabelle filmade lite innan vi åkte och jag filmade lite på träningen och vi kommer att klippa ihop en film på söndag och visa er hur en vecka ser ut i Isabelles hästliv.
 
Nu ska vi äta kvällsmat så jag hinner inte skriva mera men hoppas ni har haft en trevlig dag. =)
 
 

» Dressyrträning för Anneli Borgh

 
Isabelle och Speedy på dresyrträning hos Anneli Borgh och hon gillar ju att åka dit och träna.
Fredrik filmade lite och får se om det kommer med sen i filmen som Isabelle ska göra i veckan som ska innehålla veckans träningar.
 
 

» Söndag

 
Tilde och hennes mamma kom hit i morses vid 10-tiden och tanken var att de skulle rida på gärdet men där var det hårt, knöggligt och blött så det fick bli ett pass på ridbanan istället.
 
Fick hjälp i stallet idag också och vilken lyx det känns att få hjälp.  Ska jag vara ärlig har jag nog aldrig fått så här mycket hjälp i stallet av någon annan medryttare.
 
Direkt när de åkte så hämtade vi William som sovit över hos sin kompis och jag tittade även på Sylvias nybyggda ridhus och det var verkligen ett jättefint ridhus. 
Ser ni det häftiga väggarna i Sylvias ridhus.
Hem på direkten och duscha på en timma och göra iordning mig för att snabbt åka iväg med William till fotbollsträning och jag fick äta min lunch i bilen på väg till fotbollen. De andra åt ju lunch under tiden jag gjorde iordning mig.
 
När William spelade fotboll så åkte vi iväg till Skara Hästsport och köpte hästgodis, grisöron-godis, och köpte en skovel och grep som vi ska ha till ridbanan.
Fikade sen på City Cross och även handlade mat.
Shoppade även på Sportringen och det blev ett par nya tight till Isabelle som hon ska ha när hon tränar på STC.
 
Ska snart göra kvällsmat och se på någon film.
 
Nästa vecka blir en fullspäckad vecka men kul när man har mycket att göra för vi vet om att vi lever iallafall.
 
Får se om Isabelle kommer att göra en vlogg vecka.
 
 
 
 

» Lördag

 
Lördag och började för mig med ofrivillig sovmorgon eftersom batteriet i mobilen hade laddas ur under natten så jag vaknadade klockan 10:00 med världens humör. Dels så blir jag så trött och grinig och vet hur mycket tid som man sovit bort som man kan få massor med saker gjort om jag inte sovit så länge. Stressigt blev det också eftersom 10:30 kom Tilde och sin mamma, så det var bara rusa upp och dricka kaffe och in i duschen för att vakna till liv.
 
Fredrik vaknade ju klockan 06:00 så hästarna hade kommit ut för längesen och lite putt blir man ju att han inte väcker mig, men tack för sovmorgonen Fredrik. =)
 
Fredrik harvade  ridbanan men det gick enbart att använda halva ridbanan att galoppera på för den andra delen där jag inte saltat var för hårt för att göra något annat än att skritta och trava.
Så det blev pyttelite markträning med bommar  och mycket galopp på volt.
 
Både Tiffany och Speedy skötte sig utmärkt och tack snälla Iwett för att du är så gullig och mockade hela stallet och tack Fredrik för att du tog in hela halmbalen til logen.
 
Nu ska jag sätta fart här hemma och fixa och dona och ska vara tydlig med att vi inte skriver ut här allt vad vi gör med hästarna. Willy ska få motion sen också.
 
 
 

» Ridhus med Tilde

 
Vad kul att det gick så bra idag för Tilde och Tiffany , riktigt roligt och stolt jag blir inombords att hon är en tuff tjej Tilde. =) 
 
Isabelle tragglar på med sin dressyr och imorgon ska Speedy vila.
 
På lördag blir det markarbete här hemma och denna övning blir det.
 
 
 
 
 
 

» Juniortoppen dressyr och varit hos friören =)

Juniortoppen för Isabelle i onsdags och först blev det möte och träffa alla och fika. Efter det blev det ett dressyrpass.
Fick även reda på att västen, schabraket och fleccetäcket kommer nästa vecka. =)
 
Härligt har varit hos frisören och hon har gjort två slingor i mitt hår och klippt plus färgat mina ögonbryn.
Hinner inte skriva mera för snart ska vi iväg till ridhus.
 
 
 

» Hovslagren onsdag

 
Onsdag morgon och hovslagaren var här och fixade nya Gucci skor till ponnyerna. =)
 
Fredrik fick vara hemma och hjälpa till att bya ponnyer till hovslagaren.
 
Snart iväg till Juniortoppen till Lidköping =)
 

» Tiffany och Speedy

Vackra tjejen
 
Tisdag idag och vi åkte iväg till Alebäck med Tiffany och Speedy för att träffa Molly där. 
 
Härligt när vi kan åka iväg till olika ställen och miljöträna Tiffany. Nu har ju Tiffany varit där innan men ej på ridbanan förrän idag och dessutom är det mörkt ute på ridbanan men ändå lite ljus från en lampa och Tiffany beter sig som att hon alltid har varit på Alebäck så hon är en otroligt lugn ponny när hon blir riden på ridbanan.
 
Provade även ett annat bett på henne idag som jag använder när vi longerar/tömkör henne och detta bettet ska hon ha nu när hon blir riden också eftersom hon inte alls var framtung med detta bett.  Det förra bettet gör ju att hon får tryck i nacken och blir lite hängandes i tyglarna och nu när vi bytte till ett tjockare tredelat vanligt bett så gick hon så fint i en högre form och det märks klart och tydligt att hon gillar detta bettet bättre. Skönt när man kan se så tydligt och så fort hur en del trivs och inte trivs med vissa bett. 
Molly höll med mig också.
 
Isabelle galopptränade lite lätt, lite dressyr, volter, serpentiner och red lite som hon kände för idag var det inga krav utan bara ha kul på hästryggen :D
 
Speedy och Isabelle och Tiffany i bakrunden.
 
 
 
 

» Dressyrträning för Anneli B

Härligt för Isabelle att starta veckan med att åka till dressyrträning för Anneli B.  På dagens pass var Speedy väldigt busig och Isabelle fick jobba och det är väl tur det att hon får kämpa lite för det är ju det som hon lär sig mest på. Han ville gärna dra henne ur sadeln. Mycket övergångar och traggla och åter traggla.
 
Denna vecka kommer bli mycket dressyr för Isabelle och Speedy för det ska även börja med Juniortoppen i Lidköping på onsdag och första passet blir dressyrlektion. Innan är det möte och sen lektion.
 
Lite extra kul är att vi har även fått beställa en Spook väst och fleectäcke och ett Equiline shabrak som det ska stå Juniortoppen på och något mera som Juniortoppen tagit fram. Isabelle kommer säkert att ta kort på grejerna sen när de kommit.
 
 
 
 

» Söndag

Söndag och saltade halva ridbanan här hemma för att slippa åka iväg till ridhus eftersom man får mer gjort om man slipper åka iväg.
Fredrik har eldat ris i ena hagen och skönt när det tar på högen.
 
Härlig dag ute och nu ska jag fika lite. =)
 
 

» Filmsnutt


» Isabelle och Molly hoppat

 
Molly hoppade med Tiffany idag och Isabelle hoppade med Speedy. Först när Molly hoppade upp så skötte sig Tiffany utmärkt så i torsdags var det nog bara en fix idé hon fick när Tilde hoppade upp.
Skönt att veta att hon är snäll som hon alltid är. =)
 
Idag så var Speedy riktigt taggad, pigg och glad att få hoppa.
Tiffany och Molly gick det galant för och de ska ut på en centimeterhoppning den 5 februari och hoppa 70 cm.
Tiffany ska bara gå en runda och det är för att vi går sakta fram och stressar inte och vi har även bokat boxplats för både Tiffany och Speedy så hon slipper stå i hästtransporten första gången hon är i väg på hoppning här i Sverige.
Isabelle ska också hoppa på centimeterhoppningen men hon hoppar 70 cm och 80 cm.
 
Riktigt kul att se när Molly rider på Tiffany för hon är så himla mjuk och snäll mot henne.
 
 

» Äntligen kom Mattes correction pad efter 6 veckor

Äntligen kom Isabelles Mattes corretion pad igår och helt sjukt enligt mig att man ens ska behöva vänta så länge innan man får det man beställt i butiken , 6 veckor tog det.  Inte ens en litet plåster på såret att Isabelle har fått vänta så länge på Mattes paden, tex kunde ju gett ett schabrak eller något som jag vet många fått som väntat länge på en vara.
 
Men nu har jag lärt mig det att inte beställa i butik längre utan att först kolla runt med andra butiker eller beställa från nätet.
 
Det är en Mattes correction pad som Isabelle ska ha på sin dressyrsadel.
Köpte även en t-shirt till Isabelle från märket Horsewear.
 
 
Lördag och William har varit iväg på fotbollscup i Källby och om några timmar ska vi iväg till ridhus för att Molly och Isabelle ska hoppa Tiffany och Speedy.
 
Sand i Skara gillar jag ju extremt mycket att äta lunch på och som jag skrivit innan har ni inte varit där åkt dit, så himla god mat.
Bästa Cafet i Skara är ju Gustafsons konditori och bageri.
 
 
 
 
 

» Torsdag och ridhus

 
Speedy en pigg kille men ändå på bushumör och testade Isabelle lite på hästryggen men Isabelle löste det fort med att korrigera att detta är inte okej.
Hon tränade på det som hon fick göra hos Anneli i måndags.
 
 
Tilde red på Tiffany men det började inte så bra eftersom Tiffany  drog iväg i en hel serie med bocksprång.  Stackars Tilde flög av och som tur var gick det bra och Tilde hoppade upp igen och då skötte Tiffany sig utrmärkt.   Nästa gång Tilde hoppar upp ska hon dra in huvudet mot sidan av bogen.
 
 
 
 
 

» Onsdag

Härligt när man får hjälp  och redan är klar i stallet. Undra vad jag ska hitta på nu, men är nog värd lite kaffe och sitta och glo på tvn. 
 
Tilde har longerat Tiffany i mörktet och Isabelle gick med Speedy på ridbanan. 
 
William är på fotbollsträning just nu.
 
 
 
 
 

» Dressyrträning =)


» Mina schabrak och luvor


» Glömt att visa

 
Har ju glömt av att visa att jag köpt en luva av  Johanna Grant och märket är Equiline.  
Har även köpt ett Kingsland schabrak från en annan tjej.
 
På tal om schabrak och luvor har Isabelle spelat in en film om sina schabrak och luvor och den kommer upp snart.
Håller även på och fixar och gör om i sadelkammaren så ska fortsätta med det efter maten.
 
 

» Willy vaccinerad

 
Nu är även Willy vaccinerad och han fick åka till sin egna veterinär Jari på Distriktsveterinärerna.   Varför vi skriver hans egna veterinär är att det är bara Jari som har fått gjort saker med honom sen vi köpte Willy.
Han blir tillkallad avelshingsten av Jari så han har bra koll på Willy.
 
Nu är även han klar för tävlingsäsongen om 7 dagar. =)
 
Men vi får planera in rätt tävlingar eftersom vi bara får in två ponnyer i hästtransporten, så egentligen spelar det ingen roll att tre ponnyer är tävlingsklara.
 
Idag är det en vilodag för ponnyerna på grund av vaccinationen men på lördag och söndag blir det lugna skrittrundor.
 
I helgen ska vi även möblera om i sadelkammaren och hoppas jag får en bättre lösning hur jag ska få plats med alla hästgrejer inne i sadelkammaren.
 
 
 
 
 

» Ponnymätning

 
 
Då har vi varit på ponnymätning på Axevalla Hästklinik och Speedy blev slutmätt till C-ponny och Tiffany är nu D-ponny.
Både Tiffany och Speedy blev vaccinerade när vi var där så i veckan kommer det att få ta det lugnt.
 
Men nu kan tävlingsäsongen börja för Isabelle med sina ponnyer.
 
 
 
 

» Klippt och nytt täcke

 
Nu är Tiffany färdigklippt och hon tycker det är läskigt att raka benen så det fick bli så mycket som jag kunde ta.
Hon gillade heller inte att bli klippt i ansiktet så det blev bara lite på undersidan och på sidorna.
Att hon inte gillade att bli klippt på benen är jag inte så förvånad över eftersom denna dam inte ens gillar om man borstar på benen, går bättre nu än mot när hon kom.
Men restan av kroppen njuter hon av att bli klippt på. =)
 
 
 
 
 
 

» Tisdag

 
Kul att ni har börjat gilla och prenumerera på Isabelle`s youtube kanal och hon är otroligt glad åt detta. =)
Vi har ändrat lite och lagt in två nya bilder på hennes youtube kanal och de är Isabelle som har valt de och vi hjälper bara till eftersom hon inte kan allt detta ännu.
 
Snart ska jag ut och äntligen klippa klart Tiffany, har haft nya skär länge men inte haft tiden till att klippa klart henne. 
 
Imorgon onsdag är det ponnymätning och både Speedy och Tiffany ska dit och mätas. Detta året har jag inte tagit fel på Speedys ålder som jag gjorde förra året, klantigt av mig men jag tycker  ju det är så kul att åka och mäta ponnyer hahah.
För er som inte hänger med så åkte jag in och mätte Speedy ett helt år för tidigt.
 
Nu är ponnymätningen ute på Axevalla travbana på kliniken och får se om Isabelle vill göra en film om det.
 
Fredrik jobbar hemma imorgon och jag jobbar så han får fixa Speedy och Tiffany innan och hämta mig på jobbet när jag slutat med båda ponnyerna. Hoppas verkligen att Tiffany sköter sig, hon har lite problem att bli lastad och även stå still när man ska ta ut henne ur transporten men blivit mycket bättre nu när vi har åkt iväg så mycket till ridhus.
 
 
 

» Drottning Silvias barnsjukhus

Isabelle ligger och väntar på att åka in i Gammakamera
 
Göteborg idag för att åka till Drottning Silvias barnsjukhus för att kolla Isabelles hjärta och göra en Gammakamera undersökning.
 
Så här är Isabelles ord att göra en Gammakamera undersökning: Först kom vi in i ett rum så att jag fick bedövningsalva på båda armväcken. Sen fick jag vänta ungefär 1 timma och de satte i en spruta i armen och sen vidare till maskinen för att först ligga där och vänja mig lite först. Sen åker jag in i maskinen och de trycker ner maskinen så den är nära min kropp, lite läskigt men jag försöker vara lugn. Sen tar de min arm och sprutar in radioaktiva ämnen så bilderna blir bra enligt sköterskan.
 
Nu måste jag dricka mycket så jag kissar ut det radioaktiva i min kropp.
 
Får vänta på vad läkaren säger om några dagar om mitt hjärta har mamma och pappa berättat.
 
Summerar dagen som lite läskigt, lite roligt och spännande, och väldigt nervös.
 
För att hon var så duktig  på sjukhuset får hon biljetter till Göteborg Horse Show. =)
 

» Hoppat med Tilde

 
 
Säger en gång till att  coolt att Mollys och Isabelles sockerbitschallenge blev så himla populärt och den är nu uppe i  2247 visningar, grymt gjort tjejer. =)
 
Isabelle och Tilde åkte iväg till ridhus och hoppade lite lågt med Tiffany och Speedy. Dom jobbade mycket på volt och Tiffany tyckte att utfyllnadshindret var riktigt läskigt men med lite övertalning så hoppade hon över det galant.
 
Imorgon ska Isabelle till Göteborg och hon tycker det är väldigt jobbigt och även jag som mamma har väldigt lätt till gråt när vi pratar om det eller tänker på det.
 
 
 
 
 

» Dressyrträning och galoppjobb

 
Lördag och dagen började med att Tilde kom hit och red ett galoppjobb på stubbåkern och Tiffany skötte sig utmärkt och gjorde även ett glädjebock.
Riktigt kul när Tilde är här och sköter om Tiffany för hon är så himla nogrann och verkligen hjälper till.
 
Får rida på stubbåkern för grannen, så kul när man har snäll granne. =)
 
 
På eftermiddagen hade Isabelle en riktigt kul dressyrträning för Anneli och Isabelle behöver traggla med skänkelvikningar i trav så det får bli hennes läxa att träna på i veckan.
 
 
 
 
 
 
 

» Vad kul att ni är så många

Vad kul att ni är så många som tittar på sockerbitschallenge som Isabelle och Molly gjorde.
Är det något mer ni vill se eller att de gör så kanske vi kan fixa det. =)
 
I skrivande stund är det 683 visningar  Update: 1157 visningar och den har bara varit uppe i tre dagar.
 
 
 

» Ridhus

 
Något som vi inte har skrivit om förän nu är  att Tilde är Tiffanys nya medryttare. =)
 
Eftersom det blivit så himla kallt ute och hårt i backen så åkte vi ivägt till ridhus för att galoppträna.
 
 
 

» Anna Scarpati luva

 
Ett litet paket med Anna Scarpati luva kom hem igår till Isabelle.

» Så snygg förbygel

 
Butet förbygel med martingal , så jäkla snygg och skulle blir perfekt till Tiffany. =)
 
Vilken förbygel med martingal gillar ni?

» Sockerbitschallenge med Isabelle och Molly


» Sockerbitschallenge med Isabelle och Molly

 
Molly och Isabelle testade på att köra sockerbitschallenge idag och Molly vann med ett fel, grattis Molly. =)
I slutet testade de på att hoppa ihop och det går lysande sa sickan hihi.
 
Kommer upp en film från sockerbitschallengen snart. =)
 
 

» Måndag ooch hämtat Gwydion´s pass

Idag är dressyrlektionen för Speedy och Isabelle framflyttad till lördag istället och då fick Speedy vila idag.
 
Tiffany vilar idag och imorgon ska Speedy och Tiffany till ridhus. 
 
Isabelle red  Willy här hemma och gjorde markarbetsövningar som klockan och klövern. Hon sa att det hade gått bra med övningarna och jag fick tyvärr inte titta på för hon ville rida själv under tiden jag mockade i stallet.
 
Gwydion blev borstad och omskött och han trivs att gå med sin pappa Willy i samma hage på dagarna och är lite väl kaxig mot farsan.  Hämtade även ut Gwydions pass idag.
 
Inte dagens bild.
 
 
 
 
 
 

» 2017