» Aldrig hästens fel

Det är aldrig hästens fel att det gick dåligt på en hopptävling utan för det mesta är det ryttaren som behöver vara tydligare.

Igår var det Isabelles fel som höll in Speedy för mycket för hon tyckte han blev stark, men jag som såg på tyckte det gick långsamt och att hon inte red fram han tillräckligt.
 
Men så här är det också i denna sporten att ibland går det bra och ibland går det dåligt inget att hänga upp sig på och som tur är är det bara att träna vidare.
 
Isabelle är på tävlingar med sin ponny för att hon ska lära sig och att hon och ponnyn ska ha kul ihop.
 
 
 
 

 

 

» Grattis bästa William =)

 
Grattis bästa William som fyller år idag. =)
 
 

» Skövde ryttarförening

Glada ändå även om det inte var deras dag idag men så är det i denna sporten. =)
 
 

» Liten stallvlogg och klippt Speedy


» Torsdag och nya hovslagaren varit här

 
Torsdag redan och snacka om att denna vecka gått fort. 
 
Den nya hovslagaren har varit här och fixat så ponnyerna har fina Gucci skor.  Jag jobbade under tiden hovslagaren var här men Fredrik har ju semester så han fick vara med.
 
Nu dricka upp kaffet och snart ut och klippa Speedy. =)
 

» The Butterfly Exercise


» Onsdag och hoppat här hemma =)

 
Onsdag och idag har tjejerna hoppat här hemma och helskotta vad det dammar på ridbanan, men så torrt som det är ute nu är det ju inte så konstigt.   Skulle egentligen saltat och vattnat ridbanan innan de skulle hoppa här hemma men jag råkade somna i soffan och då fick det bli efteråt jag gjorde jobbet istället.
 
Igår fick vi ett lass med hösilage igen till ponnyerna och har nu hemma hösilage för ett helt år.
Känns skönt att ha det hemma och slippa åka iväg. 
 
Åkte iväg till Skara Hästsport för jag ville fråga om luvan hade kommit efter en månad men nu stod det i papprena som tjejerna visade att jag får kanske vänta i en månad till innan den kommer.
4 veckor sa personen som vi beställde luvan att det skulle ta och igår sa de 8 veckor. Det är helt sinnesjukt när det gäller hästartiklar när man beställer att man ska behöva vänta så  länge. 
Börjar tröttna för det är ju inte första gången det tar sån jävla tid.
Undra varför det alltid är så här med hästartiklar men inte om man handlar i andra butiker.
Nu är det ju inget som personalen kan rå för men de kunde ju ändå ringt och frågat om jag ville vänta ytterigare 4 veckor eller om jag ville beställa från en annan hästbutik som jag vet har luvan hemma.
 
Film kommer upp snart på Isabelle´s Youtube kanal och riktigt kul att det är ännu flera som prenumerar på hennes kanal.
 
Imorgon ska jag klippa Speedy och en ny hovslagare kommer även imorgon. =)
 
Givetvis flera säckar salt, men så intressant är det inte att ta kort på haha.
 
 
 
 
 
 

» Söndg =)


» Floby på tävling lördag

 
Lördag och tävling på Föreningen Floby Ryttare och hon hoppade LD och LC
 
Lätt D bed. Två faser A:0/A:0 :  Gick rundan väldigt bra och bra tempo, sen i omhoppningen vid näst sista hindret så åker stiglädret och stigbygeln  ut från "säkerhetsgrejen" och det är ju bra att sakerna funkar men behövde ju inte gjort det då, haha. Vi bara skrattar åt det och som jag skrev innan perfekt att sakerna funkar ur säkerheten.
 
Hon stannar upp och vet ju inte om hon vågar hoppa utan en stigbygel men åter igen så säger jag hoppa och hon satsar och gör ett strålande jobb att hoppa med en stigbygel på sista hindret
Hon hade ju fått en bättre tid om inte detta inträffar men är nöjd över rundan ändå. Hon red ju felfritt även om hon hamnade utanför placering.
 
Lätt C bed. Två faser A:0/A:0 I denna klassen blev hon utesluten och det beror enbart för att första hindret var en oxer och dessa oxrar gillar inte Isabelle att hoppa, de flesta som känner Isabelle vet om detta. 
Hon har ju en förmåga  att låta bli att hoppa oxer på framhoppningen också när hon är lite blyg och inte är så tuff av sig och då känner ju Speedy detta för han gör ju tyvärr inget gratis för henne utan hon måste rida och hjälpa han.
Men detta är ju något som vi jobbar på och sitter det hårt i huvudet att oxrar ser läskigare, bredare och högre än vanligt räcke så får vi nu åter igen bara låta henne hoppa oxrar här hemma.
 
Men detta med oxrar gör vi  ingen stor grej av heller utan vill hon inte hoppa oxern någon gång på framhoppningen så är det bara ta nya tag till nästa tävling då hon hoppar oxar och nästa gång inte vill, till nästa gång hoppar.  Det går ju i perioder och det vet vi ju om.
 
Mycket sitter bara i skallen och det ska försvinna bara. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Floby på tävling lördag


» Stallvlogg en fredag


» Onsdag

 
Onsdag och tjejerna red på ridbanan och kul att Tiffany trivs med den nya medryttaren Elina och extra kul att hon kommer upp på henne på direkten. =)
 
Varmt och härligt ute nu och ridbanan behöver saltas om det nu inte ska regna på fredag.
 
Åt god lunch på Jula hotellet idag  och annars blir det Sand i Skara som jag intar min lunch på.
 
 
Dax att dricka kaffe och se om det är något på tvn.
 
 
 
 

» Varken du eller jag


» Lördag

 Bild från Grevagården sommarhoppet
 
Härlig sovmorgon för en gång skull och ingen hopptävling vi ska på denna helg, otroligt kul att åka iväg på hopptävling med min dotter men ibland finns det andra saker som man vill göra på helgerna.
Men nästa helg blir det till Floby och där vet jag om sen sist vi var där att där kryllar det av insekter och luktar bajs speciellt där man parkerar hästtransportena haha.
 
Speedy är ju lite nervös inombords därav att han gärna vill kissa innan han ska in på hopptävling och på Grevagården kissade han innan varje start. Vilket både Isabelle och jag är glada åt att han kissade innan så han inte gör att han blir utesluten som i Mariestad, men nöden har ju ingen lag. =) 
 
 
Just nu så sitter jag och surfar samtidigt som jag bloggar och gör mat, har strimlat lövbiff och väntar på att det ska få puttra klart så jag kan göra iordning såsen och sätta in den färdiga vitlöks-potatisgrarängen i ugnen.
 
Håller även på att städa och komma ikapp med tvätthögen som bara växer och växer.  
 
Vad ska ni hitta på idag, ska ni ut och festa eller bara ta det lungt hemma och njuta?
 
 
 
 
 

» Hoppträning igår och klippt och slingat håret idag hos frisören

Isabelle var på hoppträning igår på Grevagården för Elin G och jag filmade lite , men sen glömde jag av att filma eftersom jag tjatade för mycket med Fredrik.
 
Isabelle håller nu på och gör en filmsnutt som kommer ut snart.
 
Dagarna går i ett just nu och kul att ha mycket att göra men ständigt det där sakerna som man skulle hinna med att göra får man räkna med att inte hinna med just nu.
 
Tiffany har fått en ny medryttare och det är väldigt kul och de verkar trivas ihop. =)
 
Dagen idag har jag varit hos frisören och fått håret fixat med nya slingor.
 
Har massor med bilder från tävlingar som ska upp här på bloggen men inte haft tid med att lägga uppe de här.
 
 

» Shoppat på Skara Hästsport

Isabelle har shoppat på Skara Hästsport idag och vi fick gräva i de nerpackade påsarna efter schabrak som skulle med till Falsterbo.
Men hon hittade ett schabrak som hon köpte och det är ett Anna Scarpati schabrak brunt med 3 passpoaler på.
 
Grymt snyggt.
 
 

» Grevagården söndag =)


» Grevagården sommarhoppet lördag =)

 
Bilder kommer upp senare =)