» Fredag

 
Speedy är ju lite kräsen när det kommer till vatten på olika tävlingsplatser och han dricker ju men dricker inte mer än nödvändigt.   Förstår ju killen för här hemma hos oss dricker han ju kommunalt vatten och ej vatten från någon egen brunn så han är ju bortskämd med det.
Och ska jag jämföra som människa så gillar jag ju att dricka vårat vatten och verkligen hatar att dricka vatten hos grannen längre bort när jag är där för att då smakar det järn, (de har inte dragit in kommunalt vatten)
 
Så nu köpte vi Slobber Mash och kommer att ge han det varje gång vi är på tävling.
 
 
 

» Skara Hästsport shopping och mitt tävlingsskåp =)


» Shoppat på Skara Hästsport

Hoppas ni har haft en fin midsommar och det har vi haft och jag fick ju även ett presentkort på Skara Hästsport alltså min present när jag fyllde år.
 
Vi åkte till Skara Hästsport idag  och shoppade och jag köpte en dyr Kingslands jacka till mig , så otroligt mysig jacka och gillar den grymt mycket. 
Köpte även ett till Equiline schabrak med E-loggan på och har även beställt luvan till schabraket som kommer om fyra veckor
Blev även en snygg tävlingstopp till Isabelle med spets på.
Hundleksak blev det också.
 
 

» Stalltäcke

 
Ett tjockare stalltäcke till Tiffany blev det också på Hööks när vi var där och köpte tävlingsskåpet.
 

» Tävlingsskåp och hösilage =)

 
Isabelle fick sitt tävlingsskåp idag som födelsedagspresent och hon fick den några dagar för tidigt eftersom hon redan har vetat om detta sen innan att hon skulle få ett skåp i present.
Hon är supernöjd och glad.
 
Fick även hem ett lass med hösilage och extra kul att balarna är i rosa. Skönt att även slippa åka iväg och hämta hösilage så ofta.
 
 
 
 
 
 

» Helgens tävlingar

Isabelle och Molly tävlade i Mariestad på lördagen och det ser ni ju i filmen som ligger i förra inläget hur det gick för tjejerna och de är nöjda och glada båda två och även nöjda över ponnyerna.  Behöver ju inte skriva så mycket om det för Isabelle kom ju på en delad 1:a plats på LD+ bed A Inverkan och fick 23 poäng på inverkan.
 
Molly red även hon samma klass och kom på en 3:e plats och Inverkanspoäng 21,5
 
Sen red Isabelle Lätt C bed två faser och hamnade på en 4:e plats.
Molly red också LC men i avd B och blev felfri och har nu kvalat in Tiffany i LC avd A.
 
Söndagen så åkte bara Isabelle och Speedy och egentligen var det inte meningen att vi skulle åka idag men vi efteranmälde oss.
 
I Lätt C+ bed två faser blev hon ju utesluten och jag ropade på Isabelle att hon skulle gå ut innan men hon hörde mig inte när det blåste så. Han ville ju inte hoppa efterom han var kissenödig killen och fick ingen ro att kissa innan hon skulle in på banan. Men de ropade på att hon skulle gå in ,alltså funktionären och då sa jag till Isabelle perfekt att du får gå in på banan för där inne hinner han ju kissa innan du ska hoppa. (han brukar göra det) men inte denna gången. 
Han kissade så klart på direkten efter att han kom ut på banan. =)
Inte lätt när det trycker på.
 
Isabelle kom ju med att hoppa i Lätt B bed A1a Juniaden final och det gick jättebra på framhoppningen och hon tuffade på sig rejält och hade ett leende på läpparna. Sen när hon kommer in på banan fegade hon ur  och tyckte det var väldigt högt och det är förståligt och Speedy känner ju det på direkten att hon inte är med och hjälper till så han stannar två gånger på första hindret och sen hoppar de och blir ett till stopp på tvåan.
 
Men jag sa till Isabelle att det är för högt innan , men hon var bestämd att hon ville pröva och går det skit så är ju inte det hela världen. Men efteråt säger hon vid bilen mamma jag håller mig till LC och LC + och provar LB längre fram igen, ett bra beslut tycker jag.
 
 

» Tävling Mariestads ridklubb 1:a och 3:a och 4:a och ungklass felfri


» Hoppträning i onsdags för Elin Göransdotter


» Härlig uteritt för tjejerna


» Tisdag

 
Tisdag och Molly och Isabelle har ridit ut i det fina vädret och efter att de ridit klart passade vi på att ta kort vid de fina lupinerna.   Skulle ha tagit flera vackra bilder med blommorna men eftersom Speedy gjorde så den ena blomman kom på Tiffanys ben och hon tyckte de var läskiga fick hon stå lite längre bort hihi. =)
 
Imorgon blir det hoppträning för Elin Göransdotter och både Molly och Isabelle ska dit. 
 
När vi ändå är inne på Molly, våran lilla favorit tjej så är ju hon enbart hos oss nu under tiden hon inte har någon häst att rida på.  Vi är jätteglada åt den tiden hon är här hos oss och tävlar Tiffany.
Molly och Tiffany ska ju tävla ihop på lördag. =)
 
Nu när jag letar efter medryttare om jag nu hittar någon som jag vill ha i mitt stall, är ju väldigt kräsen och håller på och gå igenom lite personliga meddelanden från Facebook och ibland undrar jag hur folk tänker.
Skriver jag söker till ridning och tävling söker jag ju inte folk som bara vill komma ut en dag, eller har de tänkt komma ut bara den dagen då de ska tävla. ?
Eller personer som ber mig att flytta på Tiffany eller att låna ut henne i några veckor, HALLÅ VART står det att jag vill låna ut henne, fråga kan man ju alltid göra men för mig blir jag mest förvånad att INTE FOLK läser ordentligt innan man skriver till någon.
 
Så det kommer nog mer sluta med att vi tar föl på henne istället, ska bara hitta en hingst först som jag vill betäcka henne med.  Hon kan ju må bra av att få ta in allt bra hon har gjort och bara få njuta.
 
 
 
 
 
 
 
 

» Söndag och medryttaren vill bara komma hit och borsta

 
Snyggt med de nya Freejump stigbyglarna och stigläderna och Dyon förbygeln/martingalen på Tiffany.
 
Söndag och Isabelle har ridit dressyr och medryttaren C har fått gjort ett markarbetspass.
Efter passet på Tiffany säger medryttaren att hon egentligen bara vill komma hit till oss och borsta och mysa med hästarna. Hon känner sig ringrostig och vill inte rida och lite förvånad är jag eftersom passet med Tiffany gick väldigt bra.
 
Är man ringrostig får man ju bara träna vidare men jag TVINGAR ingen att rida och vill hon inte rida behöver hon inte men förklarar för henne att vi behöver ingen som kommer hit och bara borstar på ponnyerna och hoppas hon hittar ett annat ställe att vara på och få borsta på hästar.
 
För oss blir det för mycket folk om även hon är här och bara borstar och vi ändå får leta efter en ny medryttare.
 
Får ge det en vecka med att leta efter en ny medryttare annars tar vi föl på henne istället och hon får smälta allt bra hon har gjort på kort tid.
 
 
 

» Lördag


» Hoppträningar

 
 
Nu när Juniortoppen är slut och bara en träning kvar men den väljer vi att inte åka på eftersom den krockar med Elin Göransdotter träning som vi ska på onsdag och även Molly ska dit  med våran Tiffany. 
 
Vi fick frågan om vi ville fortsätta med Juniortoppen till nästa termin och till en början ville Isabelle vara med igen för det är kul med gemenskapen men nu fick jag ett SMS om att Emma Emanuelsson drar igång sina träningar igen till hösten så ville Isabelle vara där istället och även hoppa för Elin Göransdotter.
Förra gången var ju Emma träningar varannan vecka och vi hoppas på att vi kan få ihop att vi åker på Elin träning den ena veckan och Emma träning den andra veckan om de nu inte krockar med samma vecka vill säga.
Skulle få veta vilken dag det gäller så fort som möjligt.
 
Själv tror jag vi gör ett bra beslut eftersom om medryttaren till Tiffany vill hoppa så har den ju möjlighet att följa med på hoppträningar nu när Isabelle valt att åka på Elin träning och de får säkert hoppa in om det finns plats eller om någon inte kan komma på Emma träning.
 
Skulle Isabelle valt Juniortoppen så kan ju inte medryttaren följa med och hoppträna eftersom den gruppen är ju inte för andra som inte är med i Juniortoppen.
 
Så så här ser läget ut framöver med hoppträningar och som förälder ska det bli riktigt kul med Emma Emanuelsson träningar och Elin Göransdotter träningar för de har väldigt bra upplägg på sina hoppträningar och svåra övningar.
 
 
 

» Shoppat igen på Skara Hästsport

 
Fredag och direkt efter jobbet åkte jag till Skara Hästsport och shoppade hästgrejer, så himla kul att shoppa.
 
Det blev ett par Freejump  pro grip stigläder och nedanför kan ni läsa om dem. Detta är den nya versionen av stiglädret och ska inte skava på sadeln som de gamla har gjort, man fick med två saker som gör att det blir bra grepp och man väljer mellan mocka och gummi.
 
Stigläder i mjukt skinn med nylonförstärkning. Insidan på stiglädret är utbytbart och fästes med kardborre. Levereras med ett par i läder och ett par i gummi som ger extra bra grepp. Kan klippas för att passa de olika storlekarna på stiglädren. Platt bred ovandel för bättre kontakt samtidigt som stigbygeln hamnar i rätt position utan att låsa fast skänkeln. Passar endast med Freejumps egna stigbyglar.
 
 
Blev även en till förbygel/martingal av märket Dyon till Tiffany så nu kan Speedy och Tiffany matcha ihop.
 
 
En till nummerlapp Kingsland och jag köpte ju en för cirka en vecka sen och den råkade jag tvätta i tvättmaskinen så nu blev det en ny igen haha.
 
 
 

» Torsdag

 
Dagarna går i ett och hinner tyvärr inte blogga så ofta nu, eller hinner gör man väl alltid bara att jag inte prioriterar bloggen just nu.
 
 

» Köpt nya Freejump soft up pro stigbyglar

 
Köpt nya Freejump soft up pro stigbyglar i silver, GRYMT SNYGGA =)
 

» eQuick eSHOCK framskydd med fårskinn

eQuick eSHOCK framskydd med fårskinn köpte jag till Speedy och även Tiffany kan ha dessa.
Köpte de begagnade av Molly som enbart har använt dessa typ 4 gånger. De är alltså som nya och fick köpa dessa för ett bra pris.
 
Nya kostar dessa bensydd 1497kr
 
Så här står det om skydden  :   Lammullsfodrade senskydd med den stötdämpande flytande gelén FluidGel. Hög hållfasthet och hög dämpning ger din häst maximalt skydd.
Anatomiskt utformat för att säkerställa komfort och skydd runt senan. Yttermaterialet är förstärkt med TPU, mjukt neoprenfoder, tvättbara kanter i lycra för att minska risken för skav, två fästpunkter och elastiska band för enkel justering. 
 
 

» Falbygdens hästsportförening och tävlat

 
Lördags var tjejena och tävlade i Falbygdens hästsportförening och Isabelle hoppade med Speedy en LD clear round och blev felfri.
 
Isabelles och Speedys runda i LD clear round felfri och sista hindret var Speedy i bommen men den låg kvar som tur var.  Första gången Isabelle och Speedy tävlar på utebanan i Falbygdens.
 
På framhoppningen fick jag be Molly gå ut med Tiffany eftersom han ville bara åt hennes håll och skrek rätt rejält åt sin tjej.  För er som inte förstår så kunde man skritta på en volt brevid framhoppningen och under tiden Isabelle hoppade fram så var Tiffany och Molly på volten.  Efter att Isabelle hoppat fram , fick Fredrik säga till att Molly kunde komma in igen.
Kul att Tiffany och Speedy gillar varandra men inte kul för Isabelle som inte har så mycket att säga till om när hon sitter på Speedy som gärna vill åt Tiffany. Kommer bli bättre sen med mera rutin och att de förstår att de inte kommer skiljas åt på tävlingar utan att de ser varandra igen.
 
 
Tiffanys och Mollys runda i LD clear round började vid första hindret ett onödigt stopp och det är enbart för att alla funktionärer 4st står vid detta hinder och Tiffany vågade inte gå fram till hindret då. Ni ser klart och tydligt på filmen sen som Isabelle håller på och redigerar hur funktionärena backar..... Lite tråkigt..
 
Rundan sen tycker jag blev riktigt fint om vi jämför de andra rundor på tävling när hon överhoppar vid varje hinder, nu när Molly rider har hon mera fart och tryck så hon orkar hoppa fina språng.
 
 
Lätt C bed två faser red Isabelle och Speedy en felfri runda och hamnar på 9:e plats utanför placering och duktigt gjort av Isabelle och Speedy och extra kul när hon tävlar mot äldre tjejer.
Hon var jättenöjd när hon kom ut från banan.
 
Lätt C  med Molly och Tiffany fick hon en felfri ritt och riktigt kul och berättade till Molly innan att många hade stannat vid Volkswagen hinder och även Tiffany tittar på detta hinder och fick en felfri ritt.
 
 
 
 
 
 

» Torsdag

 
En ny tjej har börjat att rida på Tiffany och även Molly rider på Tiffany just nu.  Riktigt kul att hon har två ryttare som rider på henne. 
 
Tiffany skötte sig utmärkt som vanligt och Isabelle red på Speedy under tiden och senare hoppade hon med hingsten.
 
 

» Juniortoppen avslutning

 
Juniortoppen hade sin avslutning igår på Kronocamping i Lidköping och de började med att spela äventyrsgolf. Golfen tyckte Isabelle var kul och efter golfen gick de in på restaurang Sjökanten och åt god mat.
 
Vi var även några vuxna som var med och vilken god pizza jag åt där, mycket mat fick man och tog med en doggy bag som jag åt på min lunch på jobbet idag.
 
Nu är det uppehåll och då får vi leta efter en ny hopptränare under tiden och Isabelle vill ju gärna hoppa för Elin G igen.