» Anna Scarpati luva och schabrak

 
Köpte ett begagnat Anna Scarpati schabrak som en person inte har använt så mycket utan det är mer som nytt.
Snyggt och fint och detta passar ju ihop med Anna Scarpati luvan som vi köpte begagnat i januari.
 
 
 
 
 

» Hovslagaren, frisör, nya pass

 
Tisdag var jag hos frisören och fick mitt hår klippt och färgat i två slingor, så himla skönt att få håret fint igen.
Provade även en annan frisör fast på samma ställe. =)
 
Onsdag kom hovslagaren hit och gjorde så ponnyerna fick fina Gucci skor och det hände även en sak med den ena ponnyn så hovslagaren fick komma ut igen på kvällen.  Nu på morgonen är ponnyn fin och inte varm i varken hoven eller benent så det var bra att hovslagaren kom ut så fort. =) 
 
Idag torsdag ska vi åka och fixa nya pass till oss och barnen.
 
Njuter av det fina vädret som är ute och ska fixa i trädgården nu i några dagar och även William ska få upp sitt nya växthus som han fick i julklapp.
 
 
 

» Juniortoppen hoppning =)


» Tävlingen i Lidköping

 
Första klassen som Isabelle red var Lätt D+ bed. Två faser A:0/A:0 och hon dubbel nollar och hamnar på 11:e plats utanför placering av 35 startande. En glad och nöjd tjej.
 
Andra klassen Lätt C bed. Två faser A:0/A:0 Hon dubbelnollar även här och hamnar på en 16:e plats utanför placering av 50 st startande. Hon är väldigt nöjd över ritten, och säger efter klassen att hon måste våga släppa efter och våga rida på mera.  Håller med henne, men säger även till henne bättre att du har kontroll över ritten och det blir en fin och snygg runda.  Hon summerar dagen att hon är jättenöjd över Speedy och han är bästa ponnyn.
 
 
 
Vill tacka Lidöpings ridklubb för att de är måna om sina medlemar och låter de få låna gratis boxplats, perfet för oss som tar med en ungponny Tiffany som inte gillar att stå själv i transporten ännu. 
Det enda som jag ska TÄNKA på tills nästa gång vi har boxar är att sätta upp LAPPAR att ej KLAPPA på PONNYERNA. Tråkigt att det kommer in små barn till stallarna och klappar på ponnyerna och sen går och klappar på nästa ponny och sen nästa ponny.  Fick säga till några barn även om de inte förstod varför de inte fick klappa på våra fina ponnyer.
Detta är ju inget man behöver tänka på när man har ponnyerna i hästtransporten för där kommer det aldrig folk fram och klappar = inte vad jag har varit med om under tiden Isabelle varit på tävlingar.
 
 
Tiffany och Tilde hoppade 1B. Lätt D+, A, Lokal och de fick en placering.  Duktig Tiffany som kände igen sig denna gången på tävlingen och var väldigt lugn och harmonisk på tävlingsplatsen. Tilde fick kämpa lite med drivandet inne på banan och stillastående hopp men bättre att hon är duktig att hoppar hinderna och viljan att hon vill hoppa än att hon stannar.
 
Mera rutin behöver denna ponny och stolt och glad att jag köpt en bra "postorderskatalog" ponny som det så fint kallas när man köper ponny utomlands och enbart sett henne på bild och två filmsnuttar.
 
Det är det som är så himla kul att det som var så himla negativa om att vi köpte en ponny utomlands kan ju stoppa upp något och sluta vara så negativa och se själva vilken fin ponny jag köpt.
Varför jag skriver detta är att jag fick X-antal kommentar skickade till min privata meddelande på Facebook om hur dumt det är att köpa ponny utomland.
 
Men som vanligt kan inte SVENSKEN sköta sitt egna utan måste LÄGGA sig i andras LIV.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Tävling Lidköping


» Film på shoppingen


» Shoppat på Skara Hästsport och Djur och Naturbutiken

Medans William var på fotbollsträning passade jag och Isabelle  att shoppa på Skara Hästsport och Djur och Naturbutiken.
 
Från Djur och Naturbutiken köpte vi såklart betfor, mineraler, saltsten, Hippo foder och tre par boots till Speedy. Bootsen var på rea och då köpte vi alla par som var kvar till Speedy eftersom han gör sönder sina boots ett par i veckan.
Den ena bootsen är i bilen , därav att den fattas på bilden.
 
På Skara Hästsport köpte vi en magplatta av märket John Whitaker till Tiffany, Speedy har ju en likadan.  Köpte även en Acavallo lightweight gelpad med antislipeffekt till Tiffany så att schabraken slipper åka bakåt.
Ett hundschampo blev det också och ett par ridbyxor till Isabelle som var på rea.
 
 
 
 
 

» Anette Christensson - dressyrträning

 
Onsdag kväll åkte Isabelle och Speedy iväg till Lidköpings ridklubb och träffade Juniortoppen och hade dressyrträning för Anette Christensson.
 
Innan träningen när vi var hemma berättade jag för Isabelle att hon och de andra i gruppen ska få träna för Anette och hon rusade ut i stallet och tog in Speedy och gjorde iordning honom och flätade hans svans och pannlugg och tog in han sen i boxen redo och klar innan avfärd.  Lite kul att hon var så glad att få prova en ny tänare.
 
Nu vet hon vad hon ska träna på och lite kul att hon sa efter lektionen när vi plockade av Speedy , så får jag inte göra för Anneli.  Men jag förklarade för henne att alla tränare har sitt egna sätt att lära ut och sen får du själv välja vad du ska träna på.
 
Hon var glad och nöjd över träningen och hon hoppas hon och de andra får träna för Anette igen. =)
 
 
 
 
 
 

» Tävlingsplanering

Mamma och jag har anmält mig till flera tävlingar och nu ser listan ut så här:
 
Lidköping Mio-hoppet den 26/3-2017 Lätt D+, Två faser och Lätt C, Två faser med Speedy.
Tiffany följer med och hon går 1B. Lätt D+, A, Lokal.
 
Gotacupen Ponny Omgång 1 , 9/4-2017 Tidaholm för Speedy ,både förklass och lagklass.
 
Pay and jump hos systrana Elfstrand den 14/4 och hoppa 70cm och 80 cm
Tiffany ska också dit ,  hon ska hoppa 70cm och 80 cm med Tilde.
 
Essunga Ryttarförening den 16/4 och hoppa Lätt D, Två faser 317.4.3 (A:0+A:0) och
Lätt C, Två faser 317.4.3 (A:0+A:0)
Tiffany ska också dit och Tilde hoppar LD A och LC A
 
 

» Stallvlogg och mycket mera


» Söndag =)

 
Söndag och Fredrik är och gör Isabelles idellt arbete för föreningen på Lidköping. Eftersom Isabelle är för liten för att jobba själv får en förälder ställa upp och hjälpa till i klubben.
Fredrik är och hjälper till på en dressyrtävling och han står där hela dagen så  alla medlemmar behöver därför ställa upp 1 heldag eller 2 halvdagar per termin och eftersom Fredrik står där hela dagen idag så har vi gjort vårat för denna terminen. Sen är det de andra medlemarna som får göra sin del så alla hjälps åt.
 
Vilket härligt väder det är ute och i veckan plockade jag ut mera hinder för jag hoppas att det inte kommer något mer snö. Såg att en del bommar behöver målas om även om många bommar är fräscha för de är ju inte så gamla mina bommar.  Färg till bommarna har jag ju redan hemma så det är väl bara för mig att få tiden till att få det gjort.
 
Isabelle ska rida ut på en långtur med Speedy och Willy ska hon rida på ridbanan och Tiffany ska jag tömköra.
Lilla Gwydion ska  ledtränas även om han redan kan det , men han har kommit in i en fas där han bara vill "leka" och bita den som leder honom. 
 
Ha en bra dag i solen =)
 
 
 
 

» Hoppträning igår tisdag =)

 
Hoppträning igår tisdag med Juniortoppen och träningen gick väldigt bra och det är ju samma saker som hon behöver träna på som vanligt.
 
Speedy ska vila idag onsdag och Tiffany ska galopptränas.  Willy ska hoppa på ridbanan.
 
Imorgon torsdag kommer bli en spännande dag för mig och tyvärr får jag inte skriva om det här på bloggen eller på Facebook men jag är  taggad och så GLAD. =)
 
 

» Gårdsarmatur LED

Något vi har glömt av att visa er här på bloggen är att vi har fixat gårdsarmaturer till ridbanan och satt upp det på ena sidan av gaveln på stallet mot ridbanan.
 
Perfekt att att ha såna amaturer att tända när det blir mörkt ute och även kunna rida senare utan att stressa att man måste rida  innan det blir mörkt ute.  Nu går vi ju mot ljusare tider på kvällarna ändå nu när det blir sommartid.
 
Vi har även en gårdsamatur framför stallet och den lyser upp grymt bra.
 
Vi ska ju även gräva ner telefonstolpar runt ridbanan och få ljus men det är lite hårt i backen fortfarande för att gräva så det får vi vänta lite längre fram med att fixa.  Sen är ju veden prio nummer ett att få bort innan något nytt projekt påbörjas.
 
 
 
 
 
 

» Tisdag

 
Tisdag och ikväll är det hoppträning för Isabelle och Speedy för Juniortoppen och något hon längtar till.
 
I måndags red tjejerna ut med Speedy och Tiffany  mycket galopp stod på schemat och Tiffany skötte sig utmärkt för det är första gången hon gått den rundan. 
 
På tal om tävling så har vi ändrat lite till Lidköping och även Tiffany följer med dit, så nu ser tävlingsplaneringen ut så här istället.
 
Lidköping Mio-hoppet den 26/3-2017 Lätt D+, Två faser och Lätt C, Två faser med Speedy.
Tiffany följer med och hon går 1B. Lätt D+, A, Lokal.
 
Gotacupen Ponny Omgång 1 , 9/4-2017 Tidaholm för Speedy ,både förklass och lagklass.
 
 
 
 

» Stallvlogg en söndag


» Mariestads ridklubb =)


» Mariestad ridklubb felfri två rundor =)

 
Isabelle har varit iväg och tävlat på Mariestad ridklubb idag och hon fick två felfria rundor. Hon hoppade Lätt E bed. A och Lätt D bed. A.
En glad och nöjd tjej och Speedy var duktig som hoppade jättefint. 
 
På tävlingen gnäggade han åt sin tjej Tiffany väldigt mycket och ville gärna inte gå för långt ifrån henne.  Det är kul att de är så bra kompisar för han gör verkligen så att Tiffany är lugn på tävlingen.
 
 
Fina snälla och goa Tiffany gör ett strålande jobb som är ute på tävlingsbanan för andra gången i sitt liv och gör det med bravur vilket resulterar i att Tilde och Tiffany får en felfri ritt i Lätt E bed A. Även om ritten innebar lite spänd och vinglig Tiffany. Jag sa till Tilde innan att hon skulle trava så mycket som möjligt första rundan.
Hon är inte direkt tittig på hinder men vill gärna ha hjälp av Tilde och hoppar några hinder stillastående.
 
Detta kommer ju bli bättre med mera rutin på tävling och vi går ju sakta fram med damen. =)
 
Lätt D bed A fick det ett typiskt pet på hinder nummer 4.
 
Rent allmänt med Tiffany så skötte hon sig utmärkt på tävlingsplatsen för att aldrig ha varit där och Speedy lugnade ner henne väldigt mycket med att bara närvara. I transporten stod hon snällt och jag fick tränsa henne där utan att hon skulle backa ut med rumpan, alltså trycka rumpan mot bakbommen,. Hon har en förmåga att vilja komma ut fort från hästtransporten när den står still. 
 
Stolt och glad över tjejerna. =)
 
Kommer upp en film imorgon när jag redigerat.
Var är min brud?
 
 
 

» Fina vänner =)

Kul när man har fina vänner som lånar ut deras duschspilta och man kan tvätta och göra rent ponnyern ordentligt. =)
Isabelle  träffade Gemma  och mysa lite med henne och hon var otroligt glad att få se henne igen.
 
En som njuter att bli duschad =)
 
 
 

» Tiffany gillar sadeln

 
 

» Dressyrträning och sadelköp =)


» Lyckoänglar säljer Tilde

Fotograf: Iwett
 
Tilde säljer lyckoänglar och de kostar en för 25kr eller två för 40kr.  Hör av er till mig om ni vill köpa av Tilde kringelmaden@hotmail.com
 
Isabelle har fått lyckoänglar av Tilde och det blev jättefint på Speedys martingal och på Tiffanys träns.
Bilder kommer upp på det  längre fram.
 
 
 

» Köpa sadel till Tiffany och dressyrträning

 
Vill först börja med att säga vilket väder det är och tråkigt att snön kom nu i mars, men det är ju bara att gilla läget helt enkelt.
Det går ju iallafall fortfarande rida på ridbanan och det är ju ett extra plus.
 
Ikväll är det dressyrtäning med Juniortoppen för Isabelle på Lidköping ridklubb och jag ska även köpa en hoppsadel av en person när vi är där till Tiffany.   Min hoppsadel som jag har passar inte på henne och denna sadel som jag ska köpa nu kommer garanterat att passa eftersom vi har ju redan provat Isabelles John Whitaker sadlar på henne förut och de passar på henne, bara att Isabelles sadlar är 15,5 och vi behöver 17 " om Tilde ska sitta i sadeln.
Kan ju också vara skönt för Tilde att få hoppa i hoppsadel och inte i dressyrsadel.  Jag gillar ju verkligen min nya dressyrsadel och skönt att få ha den ifred sen.
 
Inte den finaste bilden på Tiffany, men här är Isabelles ena JW-sadel på.
 
Som ni har märkt så skriver jag inte så mycket på bloggen längre ,dels så gillar ju Isabelle mer youtube och även jag har lite för mycket just nu med att min kära pappa ligger på sjukhus och gjort det i flera veckor och det blir mycket åkande dit och det tar på ens krafter för vi har ju även hästar att ta hand om och även barn  och hinna ikapp med städningen här hemma och barn som ska på sina aktiviteter som fotboll och ridning.
 
 
 
 
 
 

» Göteborg horse show


» Anmält till tävlingar

 
Då har Isabelle och jag kollat lite tävlingar som hon ska åka på.
 
Mariestad den 11/3- 2017 Lätt E ,A och Lätt D,A med Speedy och Tiffany ska också åka dit ,fast Tilde hoppar.
 
Lidköping Mio-hoppet den 26/3-2017 Lätt D+, Två faser och Lätt C, Två faser med Speedy.
 
Gotacupen Ponny Omgång 1 , 9/4-2017 Tidaholm ej anmält ännu men dit ska hon med Speedy.
 
 
Sen ska de även på flera tävlingar men det tar vi längre fram.
 
 
 
 
 
 

» Tisdagens hoppträning