» Morsdag

 
 
Har haft en perfekt mors dag och mina barn har fixat en heldag ute på Kinnekulle och kollat in alla fina herrgårdar, slott och naturen kring Hällekis. Vi är ju där ofta på sommaren och verkligen gillar att åka dit och bara ta det lungt och njuta av vattnet och den fina naturen.   Vi köpte även chilli och paprika plantor på Hällekis säteri.
 
 
 

» Gwydion börjar bli stor kille

 
Gwydion börjar bli stor kille och fått kulor och får fundera på om vi ska kastrera honom. Men får nog vänta tills efter sommaren och boka tid hos veterinären för kastrering eftersom nu är det ju massor med flugor och insekter.
 
 
 

» Shopping i bilder 2

Isabelle
Maskara till mig, provar en ny.
T-shirt till William
Shorts längre till William
T-shirt till Fredrik
Kortare byxor till mig
Kortare byxor till mig
Kortare byxor till mig
Solbrillor till Isabelle

» Shopping i bilder

Ett par nya skor till William
Ett par nya skor till mig, gick med de i dag, så sköna
Ett par skor till Isabelle
Skor till William
Saxar och tvättsvamp
Shorts till Isabelle
Shorts till Isabelle
Shorts till Isabelle
Shorts till Isabelle
 

» Equiline E-loggan med snurra

 
Glömde nog av att visa hur snyggt schabrak vi köpte som kommer från Equiline och med E-loggan och snurra på.
 

» Olja till klippmaskin köper vi på Hööks

 
Köpte olja till klippmaskinen och vi använder Bandini.
 

» Flugtäcke från Biltema

 
Som jag skrev i tidigare inlägg har vi ju haft Horsegard de med zebra ,några stycken innan och även Horseware flugtäcken men de har ju gått sönder väldigt fort och nu testar vi detta från Biltema om detta håller längre.
 
 
 
 
 
 

» Shopping, solen lyser,

Vilken härlig värme det är utomhus och fin färg får man ,har redan fått bonnabränna haha.
 
Igår fredag red tjejerna ut på en långtur och idag lördag kommer de att rida ut på en kortare uteritt.
Mysigt att komma ut i skogen och naturen. 
 
På tal om natur så träffade William och Fredrik på en rävunge och kunde uppleva den på nära håll, tänk vad härligt det är att bo på landet och få möjlighet att se sånt.
 
Torsdag  åkte vi till Elins Esplanad i Skövde och shoppade lite sommarkläder och vi var även inne på Biltema och köpte ett flugtäcke där för att testa om detta håller längre. Har ju köpt annars Horsegard flugtäcken de i zebra och även märket Horseware amigo men de gick ju sönder på direkten. Så nu testar vi om Biltemas flugtäcke håller längre.
 
Lördag och William har varit på fotbollsmatch på morgonen, sen har trädgården blivit fixad med och allmänt njutit av värmen och Isabelle har ridit ut med Molly. =)
Nu ska vi se på någon film och bara ta det lungt.
 
Bilder shoppingen får ni se sen.
 
 
 
 

» Shoppat på Skara Hästsport

 
Shoppat på Skara Hästsport och köpte ett Equiline schabrak med E-loggan och matchande snurra på.
Köpte även glanspäls ,nummerlapp, hårborste, borse, en hårdare borste.
 
 

» Hoppning och skrittat ut efteråt

 
Så himla kul att våran favorit-tjej Molly börjat rida på Tiffany igen.  =)   Har precis anmält Molly och Tiffany till Falköping den 3 juni och dit ska ju även Isabelle och Speedy.
Har även anmält Isabelle till Grevagården sommarhoppet och den tävlingen är ju längre fram.
 
Imorgon onsdag kommer även hovslagaren hit.
 
William fick även sin nya mobil idag. =)
 
 
 
 
 

» Lilla Edet tävling =)


» Tävlat i Lilla Edets

 

» Jag och min kompis =)


» Svårt och bläää tycker både jag och Speedy

 
Svårt och bläää med dressyr tycker både jag och Speedy men träna och åter träna måste jag.
Jag grät lite i början när mamma nämnde att jag skulle rida dressyr och hon sa till mig att rider jag inte dressyr skulle jag få gå in och göra mina läxor istället. Jag tjurade lite men gav med mig och kämpade på och när jag väl är uppe och rider så är det rätt kul ändå.
Behövde bara lite puff i baken.
 
 
 

» Juniortoppen markarbete

Igår tisdag var Isabelle på juniortoppen och hade markarbete och de fick träna för Ulf eftersom Matilda var på sjukhuset. =)
 
Får se om Isabelle gör klart sin vlogg ,hon nämde något om att det inte gick lägga in musik men får se om hon väljer att lägga ut vloggen ändå.
 
Idag har Isabelle dressyr på schemat med Speedy och imorgon ska Speedy vila eftersom hon ska hänga med sin kompis och göra annat än bara hästar. =)
 
 

» Sadelskåp

Isabelle fyller ju år i juli och hon har önskat sig ett sadelskåp i födelsedagspresent.
 
Har ni tips på återförsäljare av sadelskåp?
 
 
Hon önskar sig även trästege för täcken och schabrak.
 
Och även boxgardin och så vidare till tävling.
 
 

» Härlig uteritt för tjejerna

 
Här där vi bor finns det väldigt fina ridvägar och rider man iväg lite längre bort finns det fina sandvägar som är perfekt att galoppera på. =)
Jag som hästägare är väldigt noga med att ponnyerna får variera underlag och göra olika saker så man inte gör samma sak hela tiden. Men det vet ju de flesta om som har häst hur viktigt det är.
 
Sen är det ju alltid vacker och härligt och komma ut i naturen. 
 
 
 

» Hingsten

 
Från strålande sol och värme igår till att idag regna och vara lite kyligt ute, men det hindrar inte två små tjejer att rida när det regnar och ha kul.
 
De turades om att rida på hingsten Willy som behandlar tjejerna kanonbra och låter de turas om att hoppa upp och ner och byta ryttare  medans de har lektion med varandra. 
Sen att det regnar och de blir blöta bekymer inte tjejerna för fem öre, eftersom båda töserna vet om att ponnyerna måste ha motion även om det regnar.
 
 
 
 

» Lördag härligt väder

Lördag och härligt väder ute och solen har lyst varmt hela dagen.
Dagen har gått i att fixa med riset och veden här hemma, vi har även eldat och mockat i hagarna och krattat fint.
 
Givetvis har vi miljöträning med ponnyerna under tiden vi eldar och som vanligt bryr de sig inte.
 
Isabelle har även ridit på Speedy idag och han är fin och fräsch.
 
 
Som de flesta vet har jag ju lite förkärlek till Michael Kors iallafall när det gäller väskor.  Vilket märke gillar ni på väskor?
 
 
God mat på Sand i Skara och favvo-cafet Gustafsson även om jag ska låta bli godbitarna men man lever ju bara en gång.
 
 
 
 
 

» Speedy mår bra =)

Många som frågar om Speedy så jag skriver ut här att Speedy mår bra. Vi har haft änglatur när det gäller Speedy.
Våran bästa älsklingsponny och här kommer lite bilder från Lidköping som fotograf Rebecka Ekmark tagit
 
 
 
 

» Skultorps ryttarsälskap Gota Cup sista omgången

 
 
 
Dagen började kanonbra och riktigt kul att komma till en fin anläggning som Jutagården och se alla fina hinder och blommor som de har fixat vid hindrena. =)
 
Vi åkte dit med Speedy och Tiffany och Isabelle red första klassen en LD bed clear round.
Rundan gick väldigt bra och en rosett.
 
När Speedy skrittat av så lastade vi på honom på hästtransporten för att se när Tilde skulle rida på våran ponny Tiffany men tyvärr så blev det ingen hoppning för Tilde och Tiffany eftersom Speedy hade hamnat över bommen och låg ner i hästtransporten.
 
Jag hade enbart gått på toa och var borta högst i 10 minuter från när vi lastade in han och Fredrik hör en duns vid hästtransporten och han var SNABB till transporten (stod vid framridningen = nära våran transport) och fick rådet av Åsa att stänga dörren i fram och sen lossnade han på mellanväggen och en snäll kille hjälpte Fredrik att bära ut mellanväggen.
Sen försökte Åsa och Linda få upp Speedy som låg ner i transporten men han reagerade inte. De fick ingen kontakt med honom.
Sen kom jag efter att folk ryckt tag i mig och jag gick in i hästtransporten och pratade med Speedy och då fick vi kontakt med honom och Åsa och Linda fick ut honom eftersom han reste på sig då.
 
Var säkert flera folk brevid men tyvärr så kommer inte jag ihåg det för jag var så chockad så tack till er också.
 
Jag var chockad/hysterisk över att se min ponny ligga där så jag ville först ha bort alla folk som stod och tittade för det blir inte bättre att folk står och tittar och skrämmer upp ponnyn med folkmassa omkring. Och är otroligt glad att ALLA HJÄLPTE till även om jag blev så chockad och hysterisk under tiden.
 
Tur att Speedy kom ut ur transporten och verkade vara okej , och jag gick en kort runda med honom för att jag ville se hur han rörde sig så han inte hade blivit skadad i transporten. Under tiden jag går med Speedy i grimma säger en tant till mig att jag inte får gå med honom i grimma och jag förklarar för henne att Speedy har gått omkull i hästtransporten så jag bryr mig inte det minsta om att jag går med honom i grimma och skäller ut tanten.
Vem tränsar på en ponny som fastnat i hästransporten innan man vill kolla om det är okej med honom.
Nej man bara går och skiter i regler att hästar måste ha träns på tävlingplatsen utan ser till ponnyns BÄSTA FÖRST innan några regler.
 
Jag var ju chockad så tanten fick en rejäl utskällning av mig och det var ju egentligen inte min mening att skälla så hårt men som sagt PONNYN GÅR FÖRST.
 
Nu fick vi rådet av veterinären som jag pratade med i telefon att släppa ut Speedy i hagen så han inte blir stel av händelsen och imorgon kommer veterinären ut till oss för att checka av läget med Speedy. Som tur är verkar han okej och mår bra.