» Hoppträning för Lennart Lindelöw ikväll =)

 
Torsdag och en glad tjej som vaknade imorses och ska få hoppa för Lennart Lindelöw ikväll och denna gången är inte Isabelle med som reserv utan snälla Sofia Ivehag fixade att Isabelle fick vara med och hoppa.
TACK snälla Sofia =)
 
 
Dagen flyter på som vanligt med stallsysslor och även in och köpa hästfoder.  
 
 
Isabelles favoritskydd eQuick eShock fårskinns framskydd , nästan så hon har övergivit sina Veredus-skydd.
 
 
 

» Shoppat igen med William

En del butiker slår verkligen in paketen så fint
 
Fotboll för William inomhus träning och under tiden han var på fotbollen så handlade vi mat och han fort till Jula för att handla en sak till bilen och sen iväg till Williams fotboll.
 
Åkte sen vidare till Skövde till Elins Esplanad för att köpa ett par vinterskor till William och shoppa lite julklappar.
 
Det som är så kul när man handlar och har tiden att reflektera hur kassapersonalen bemöter en när man ska betala, för tex på sko-butiken så var det mer öppna plånboken och köp mera.
 
Personen i kassabutiken började inte ens att säga hej utan hon sa , Du vet om att du kan köpa ett par till skor så får du den tredje skon gratis. Svarade: Nej behöver inga mera skor utan vi vill bara köpa dessa skor.
Direkt så säger hon: Du MÅSTE köpa denna spejen till skorna annars håller inte skorna länge.  JAG själv skrattar inombord och tänker för mig själv är hon normal människan och vad ska min son med spejen till när han växer fortfarande och får ändå köpa nya vinterskor till nästa säsong, vad ska han med spejen till då och säger NEJ vi ska inte ha någon sprej. 
Man ser på kassapersonalen hur hon ändrar sin glada min till en sur och låter oss betala för skorna och jag som kund undrar varför dessa JÄKLA påtvingande eller frågande om köp detta, passa på nu, grejer de har vid kassan bara för att lura kunden att KÖPA ännu MERA saker. 
VILL jag ha någon mera sak så köper jag det men vill inte komma fram till kassan och höra massor om köp detta eller lura kunden med att säga du måste köpa detta för att skon ska hålla längre. 
Nu är det ju inte hon som står i kassan fel untan det är ju så klart hennes chef som har tvingat på henne att tracka på kunden mera saker att köpa. Men för mig blir det mer att jag inte vill gå in i sån butik där personalen ska hålla på så. För det känns mer som att inte bryr sig om kunden utan mer om min plånbok.
 
Går in på Cervera och får så himla gulligt välkomnande och de låter en kolla ifred först innan de kommer fram och frågar om de kan hjälpa till med något.  Får verkligen toppenhjälp och personalen går in på lagret och tittar efter och är mån att vi ska står kvar där vi står och kommer tillbaka med ett stort leende och pratar trevligt till oss och hon verkligen läser av oss hur vi är som personer.  Den andra personalen börjar också småprata och man känner sig extra välkommen i butiken , inget tjatande om köp detta ,eller ditten utan lyssnar på oss vad vi vill ha hjälp med.  
När hon slår in paketen så tar hon verkligen tid att prata med oss och skämta lite och slår in paketet lite finare och man förstår att i denna butiken är de rädda om sina kunder och är måna att kunden ska gå därifrån med ett leende på läpparna och vilja komma in och handla igen.  I denna butiken har de verkligen förstått att man inte håller på och trackar på massor med saker ,utan kunden vet redan vad den vill köpa.
 
 
Det gör så stor skillnad när personalen kan läsa av hur kunden är som person och inte håller på , köp dettta, eller varför inte den här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Så kul i fredags

Vi hade det riktigt kul i fredags på Jula hotellet med julbord och bra uppträdande med musik.  Jättegod julmat och smarrig julgodis.
Kul med mycket dans och dansade med flera och buggade.  Trevlig stämmning och alla hade verkligen roligt och gemenskapen är så himla toppen att man hoppas att alla har den känslan.
 
Märks ju att man håller på och blir äldre för man orkar ju inte vara vaken lika länge som när man var yngre men taxin tog hos hem vid 01.00 
 
Lördags var jag bakfull hela dagen och den släppte verkligen inte förrän kvällen, tur man inte är ute så ofta att det inte gör något att en dag på ett år att man ligger och slappar en hel dag.
 
 
 

» Shopping torsdag och hoppträning

Igår torsdag hade vi en mysig shoppingdag i Skövde och åt gott på Max.
 
Isabelle shoppade spelet  Sims 4 och William handlade två bilspel Need Speed for rivals och Gran Turismo sport.
Även jag shoppade till mig lite nya kläder som jag ska ha på mig ikväll när vi ska till Jula på Julbord och äta med .....piiip , pip ...... vet inte om jag får skriva ut det här på bloggen så låter det vara hemligt.
Shoppade även första julkappen, har ni börjat köpa julklappar ännu ?
 
På Max var vi rediga och fixade med Express och slog in våran egen beställning och betalade och slapp stå i kassan och vi trodde att man fick maten snabbare när man gör "jobbet" åt personalen , men icke sa nicke vi fick vänta och vänta på att flera innan som hade kommit efter oss fick sin beställning före oss så det var sista gången vi gör en Express. De som även gick fram till kassapersonalen och beställde fick sin order före oss. Så hädanefteråt går vi till kassapersonalen och beställer. Tur maten är god så det blev bra i slutändan. =)
 
Innan hade Isabelle varit på hopplektion hos en ny tjej och träningen gick väldigt bra,  en pigg Speedy och kul att vi får så bra beröm över Speedy hur fint han hoppar och att Isabelle är duktig för sin ålder.  
 
 
 
 
 

» 7 739 visningar

Lite kul att denna sockerbitschallenge blev så populär med 7739 visningar och snart har det gått ett helt år sen de gjorde den, tiden går fort.
 
 

» Hur vi får Speedy ren och fin

 
Hovslagaren tyckte Speedy var så vit och ren igår, och det är alltid kul att höra.  Nu är han ju inte skinande vit  varje dag eftersom han är skimmel och älskar att rulla sig i hagen.  Han är ju häst så det är ju naturligt för hästarna att skita ner sig och njuta av livet. 
 
Men detta använder vi oss av när vi gör rent Speedy till tävling eller om han behöver få en extra dusch för att bli ren och fin. 
Vi använder oss inte av dyra schampo och produkter som man köper av i hästbutiker utan vi har helt vanliga billiga produkter och som är bra att ha till häst. 
 
NR 1 är Grumme grön såpa som är perfekt till skimmlar att få de rena och fina. Billigt och bra och använder man magic brusch borste när man tvättar får man ett perfekt kombo för att de ska blir lättare att få bort smutsen i pälsen.
NR 2 är Yes diskmedel och detta är ett tips jag fått av många som visa häst på utställningar och snäppet ännu bättre än grönsåpa men vi använder det mest till svansen och manen  på benen innan vi kör grönsåpan.
 
NR 3 Potatis mjöl på benen handdukstorka benen och gnugga in potatis mjöl på benen ,  sen låt det torka och  borstar du bort så får du skinande vita ben.  Inget vi gör ofta eftersom diskmedlet är toppen mot vita ben.
 
NR 4 Leovet 5-star pälsglans tar vi på hela manen och svansen även i pälsen men inte där sadeln ligger.
Använder just nu detta pälsglans eftersom det finns kvar annars har vi Ullareds pälsglans eller något annat pälsglans varierar lite.
 
 
Glömde även att skriva på vintern har vi torrschampo till häst som vi köper i hästbutik, men just nu är våran slut så får köpa nytt.
 
 
 
 

» Hovslagaren varit här

 
Hovslagaren har precis varit här och skott Speedy , Tiffany och verkat  Gwydion och valde att inte ta på några snösulor denna gången utan bara brodd.  Skulle det bli mycket snö nu är det ju bara att vi kör bort snön i hagen med fyrhjulingen och snöbladet så slipper det snöstyltor. 
 
Tiffany är en riktigt liten hårboll får se om jag klipper henne i helgen.
 
 
 
 

» Liten fundering och ej mening att klandra ner på någon.

Liten fundering är det någon ”trend” just nu att småbarn/ungdomar har föreläsningar om hästar just nu på olika ridskolor ? 
Bara för de har tex en youtube eller ridit SM en eller två gånger. Vad kan de lära ut? Jag menar de är ju barn /ungdomar själva.
 
När jag var mindre fick man lära sig att hästar lär man sig på HELA LIVET , vad kan en ungdom lära ut som inte ens har hållt på med hästar hela livet utan är i början av sin karriär.?
 
Tack vet jag ryttare som har hållit på länge och är uppe i eliten sen flera år som John Whitaker, Malin Baryard , Peder Fredricsson med flera,  såna vill jag lära mig av och som fortfarande är i eliten nu när de är äldre. Min text är inte att klandra eller prata ner någon men vart är förnuftet att lära sig av de äldre ?
 
 

» Skultorp pony cup - meeting - sista dagen

 
 
Nu jäklar she`s back! Nu känner vi igen samma gamla Isabelle som är tuff och vågar. Så otroligt kul att se hennes ritt idag för nu var det verkligen nu jävlar ska jag bli dubbelnolla på denna runda. Man ser på filmen hur glad hon är när hon hoppar och som mamma visste jag  att rundan skulle gå bra för på framhoppningen red hon så himla fint och var riktigt taggad.
 
GRATTIS min lilla kämpare som inte ger upp och vet om att ibland går det ner och ibland går det upp och att vara nöjd över dubbelnollan och stråla av lycka på hästryggen.
 
Nu är detta tävlingsåret till ända vilket resulterade i 40 starter med varierade resultat.
Bästa minnnena för i år är tävlingen i Lilla Edet där hon blev tvåa i Lätt D två faser A:0/A:0 och fyra i Lätt D+ två faser A:0/A:0 samt tävlingen i Mariestad där hon blev ETTA i Lätt D+ A:Inverkan och fyra i Lätt C två faser A:0/A:0.
Allt är ju givetvis inte pallplaceringar vilket visade sig tydligt idag när både hon och vi är jättenöjda att hon dubbelnollade i en Lätt D två faser A:0/A:0 efter en lång period av rädsla som nu uppenbarligen är försvunnen!
 
 
 

» Skultorp pony cup - meeting

 
Tävling på Grevagården och det är Skultorps ryttarsällskap som har sitt pony cup -meeting där på fina Grevagården.
 
Isabelle hoppade LD två faser och hoppade bara grunden eftersom Isabelle slutar rida till hinder nr 6 men är toppen-nöjd över rundan och glad efteråt. Det var tur att hon hoppade för Lennar Lindelöw i torsdag för hon har verkligen tagit till sig av hans tips och råd.
 
Nu tar hon nya tag imorgon =)
 

» Film från hoppträningen i torsdag för Lennart Lindelöw


» Mera bilder från semestern

 
 
 

» Ännu mera bilder från semestern =)

 
 

» Lite bilder från Tabarca ön

 
 

» Hoppträning för Lennart Lindelöw

 
Vilken bra tränare Lennart är och vilken fart Isabelle hade och det är vi inte vana vid att se och hon var en riktig tuffing på träningen.  Hon fick väldigt bra tips av Lennart för Speedy stannade en gång och inget mera och hon måste ha mera kontakt med tygeln och inte rida med så lösa tyglar och fick även mera tips.
 
Fredrik filmade träningen och Isabelle ska göra klart den så fort hon har duschat klart. 
 
 

» Rittforsridsport på Facebook

Det är  himla kul att starta upp Facebook och man ofta ser uppdateringar från deras nyhetsflöde.
Jag skriver så klart om Rittforsridport på Facebook och kul när personen matchar med schabraket och luvan och skydden och andra saker att man får bra tips på vad jag ska köpa till Isabelle i julklapp.
 
Sen att det är väldigt aktiva på sidan gör ju bara det ännu bättre. Eftersom jag är lite hästpryl-tokig och gillar att följa nyheter och hålla lite extra koll på vad som är populärt och vad som är inne. 
 
Man vill ju gärna kunna se så som Rittforsridsport är aktiva med sin sida och man känner att man får följa med när något nytt kommer till butiken.
 
Inte bara när de är på mässor, kampanjer eller julkalendern......
 
Nu har jag iallafall fått inspiration om vad jag tror Isabelle vill ha i julklapp tack vare denna sida på Facebook.
 
Ska ni köpa något hästpryl i julklapp till någon ?
 
 
 
 
 
 

» Torsdag och träna för Lennart Lindelöw

Isabelle tycker det är spännande att prova en ny tränare idag som Lennart Lindelöw, ni vet Douglas pappa.
 
Nu behöver ju inte Lennart någon beskrivning för är man insatt i hästvärlden så vet man vem han är. Lennart är A-tränare i hoppning och är även A- banbyggare. 
 
Isabelle ska ju enbart rida för Lennart idag för att Wilma har en skadad ponny så får Isabelle hoppa in istället och hoppa. Kanske får hoppa någon gång till beroende på hur Wilmas ponny mår och krya på med din fina ponny.
 
Detta blir ju perfekt med att hon får träna för Lennart denna vecka eftersom Nils är utomlands.
 
Det blir ju lite tätt inpå meetinget men Isabelle behöver träna innan och bra att få tips från en annan tränare också.
 
Sen har jag även talat om för Isabelle att hon får gärna komma sist i tävlingen i helgen för det är ändå VILJAN att hon vill tävla och försöker som räknas och att hon TYCKER det är KUL. =) Vi vet ju vad Isabelle behöver jobba med och man blir ju aldrig bättre om man inte försöker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Bilder från Torrevieja

Härligt att dricka kaffe på resturangen och se havet.
Någon kyrka inne i centrum
Bada mycket men man får passa sig så det inte kom undervattensvågor.
Där vi badade var det barnvänligt men man får ändå se upp.
Jag intog goda drinkar och snacks. 
Sen flyttade man arslet till en annan resturang och intog lite mera drinkar och goda glassar
 

» Flera bilder från Torrevieja

En resturang där det pratade svenska och vi intog kaffe och fikade två gånger och även åt kvällsmat där en gång och sjöng svenska låtar. Mysigt litet ställe.
Låg bara två gator ifrån hotellet.
Parkering för hundar fanns utanför varje butik, mataffär 
Havet =)
Mina föräldrar igen
Stora glas med öl och tog rätt långt tid att dricka upp dessa, tur man har tid på semestern att sitta och njuta.
God Sangria och även det fick man i en hel kanna.
Trerätters åt vi ju varje kväll och så himla mycket mat att vi nästan rullade från resturangerna varje kväll, synd bara att alla maträtter innehöll stripz.
Godaste efterätten åt den massor med gånger hihih.
Sen blev det lite tramsande på piren och härlig promenad
 
 
 

» Flera bilder från Torrevieja

Marknad och kul att alla kunde ha ett eget skjul de kunde ha sina saker och sälja på, fanns mycket skit och bra saker om man ville fynda kopior av väskor, solglasögon, klockor och så vidare.
Någon staty i centrum 
Mina föräldrar och i bakrunden är många resturanger och längre bort badade vi på stranden.
Min pappa som tar kort på oss.
Vet faktiskt inte varför det fanns sånahär sittplatser med statyer på, men fint att kunna sitta så nära havet . =)
Isabelle skulle härma damen.
Någon blå soffa i centrum där många resturanger ligger och man ser havet bakom.
Bakom den blå soffan som är i bilden över så finns havet och här går man på den trevliga båten som tar oss till ön Tabarca. 
Fortsätter man till vänster där man går på båten finns båthamnen.
Till vänster resturanger och till höger är båthamnen. Går man på denna gata och forstätter rakt fram kommer man ner till badområdet. Hotellet ligger inte så långt ifrån denna gata.
Inne i själva centrum och där små butiker finns och matbutiker.
Vi intog även pizza på våra balkonger på hotellet och supergoda pizzor med god skinka på.
 
 

» Bilder från Torrevieja

 
 
 

» Knorr pasta snack pot Carbonara

 
Igår testade vi denna Knorr pasta snack pot carbonara som kostar 10kr på Coop.   Finns i mera smaker och idag ska vi testa en annan sort.
Just denna carbonara luktade väldigt gott och smakade extremt gott, pastan var ej sladdrig.
 
Först var jag lite skeptiskt och tänkte vad är detta för skit men om det äter detta i armèn så måste det ju vara bra.
 
Perfekt att ha med tex till tävlingar eller träningar och bara värma vatten och lägga i en termos för att sen hälla i maten och vänta i 5 minuter.
 
Ännu bättre nu på vintern när man som förälder får stå och frysa i ett hörn när man tittar på när barnen gör sina aktiviteter och få i sig ett värmande måltid.
 
Vi som ofta åker till fotbollsträningar, hopptävlingar, träningar och man ska hinna sköta om stallet på 1 timma med mockning och fodring och göra klart ponnyn innan man ska iväg hinner inte alltid äta kvällsmat när man kommer hem från jobbet eftersom det är sånt stressande att åka iväg så ofta får vi äta väldigt sen kvällsmat och man är hungrig och då passar detta utmärkt som mellanmål innan man ska äta kvällsmat och man slipper vara hungrig.
 
Sen när man kommer hem från träning ska man ju göra klart det man inte han på den timmen och då är klockan väldigt sent och man är ofta trött och grining för man inte hann äta innan man åkte iväg. Nu slipper man ju detta om man tar en Knorr måltid i bilen.
 
Självklart kan man vara den perfekta husmor och göra matlådor för hela veckan och frysa in men jag gillar inte alltid att värma på alla maträtter för det blir ju så äckligt tex med frusen potatis att värma upp på. Sen ska man ha tiden att stå en eftermiddag och göra massor med matlådor.
 
De dagar man inte åker iväg på träning eller tävlingar är jag väldigt noga med att vi ska äta vid en viss tidpunkt men nu när det är vinter och man ska hinna tex rida innan det blir mörkt så äter vi lite senare, men då är det ju också perfekt med ett mellanmål innan kvällsmaten.
 
Har ni testat Knorr snack pot ?
 
 
 
 

» Film från första rundan


» Tävlat i Tidaholmsbygdens hästklubb

 
En liten tuff tjej som var bestämd och gjorde sitt jobb utmärkt i LD clear round även om Speedy räddade upp det på hinder nr 7 eftersom hon kom för nära på det hindret.  En toppenrunda annars och bra kämpat Isabelle. =)
 
Kan säga att vädret ändrade sig fort när vi åkte till Tidaholm. Hemma var det varmt till att sen komma utanför Falköping och se snö och sen i Tidaholm blåste det kallt. =)
 
Dax för LD + två faser och innan Isabelle skulle starta så ser hon ryttaren innan som gjorde en tvär sväng mot första omhoppningshindret och underlaget släppte så ponnyn la sig och ryttaren slog huvudet i marken samt fick benet under ponnyn. Hon verkade klara sig bra och hoppas att det gick bra med tjejen och ponnyn.  Men Isabelle stod ju precis där och såg detta och vi tror Isabelle blev lite rädd men hon vågar ju inte erkänna det. De vägrade på två gånger på hinder nr 4 och sen ett till hinder och blev utesluten. 
 
Men hon rundar av det med att hon är supernöjd och är taggad till nästa helg. =)
 
Vi vloggade inget när vi var på tävlingen men Fredrik filmade båda rundorna.
 
 
 
 
 
 

» Inte våran vita ponny som sprungit lös

Lite gulligt att barnen på Isabelles skolbuss säger , den ponnyn känner vi igen, för den sprang lös igår. 
TYVÄRR ÄR INTE fallet så utan jag var hemma igår HELA DAGEN och våran Speedy har varit i sin hage hela dagen. 
Så det är någon annan som har en VIT ponny som varit lös.  Hoppas den har kommit till rätta. =)
 
 
 
 

» Dressyr och fixar med bilderna från resan

 
Onsdag red Isabelle ett dressyrpass på ridbanan och i början hjälpte jag henne till att hon sen bad mig gå ut från ridbanan och göra annat.  Inte alltid lätt att träna sin dotter för vem vill lyssna på sin morsa när man tränar och börjar blir stor tjej.   Men hon vet om också att hon inte har något val för man kan inte träna varje dag för tränare , kan kan man väl men det kostar också att träna varje dag för en tränare så hon får helt enkelt stå ut med mig. =) Sen vill man ju lägga sina pengar på annat också och inte bara på hästar, väldigt kul att åka ut och resa och njuta av livet med.  
 
Det frågade jag en C-tränare i hoppning (länge sen jag frågade)  hur hon har gjort med sina döttrar och hon svarade tydligt och bra, de hade inget VAL eftersom jag är ju tränare själv och inte lägger jag pengar på en annan tränare när de kan träna för mig.  Hon svarade även allt går, bara att man får ha mera tålamod.
 
 
 
 
 
 

» Nu är hon taggad på att tävla Isabelle

Nu är hon taggad på att tävla Isabelle att hon ville igår att vi anmäler henne till en till tävling i helgen. 
Hon tycker att det går så bra på hoppträningar nu att hon är redo att tävla igen och är taggad på detta.
 
Hon ska tävla i Tidaholm i helgen och kommer hoppa LD clear round och LD+ två faser och vi börjar på lägre hinder så hon behåller sitt självförtroende.  Hon hoppar 70 cm och 75 cm.
 
Helgen efteråt ska hon också tävla men denna tävlingen har hon planerat länge att hon ska vara med på och då är det Skultorp ponny Cup och  tävlar hon två dagar, vill hon kan hon hoppa tre dagar men eftersom fredagen är en Warm Up-klasser  så skippar vi den dagen. Tycker det blir för mycket om hon ska hoppa tre dagar nu när hon varit ifrån tävlingar att det räcker med att hoppa lördag och söndag.
Lördag hoppar hon enbart LD två faser och söndag LD två faser och är med i LD cupen.
Tävlingen håller till på Grevagården.
 
Både Tidaholm och Grevagården är fina tävlingsplatser och vi gillar att vara på dessa tävlingsplatser. =)
 
Dagens fråga: Vilka tävlingsplatser gillar ni att tävla på ?
 
 
 
 

» Hoppträning måndag =)

 
Speedy har ju vilat när vi var i Spanien ,han fick en liten kortare vintervila och Isabelle han rida Speedy två gånger innan hoppträningen igår.  Det bästa med att de vilar en vecka är ju att de inte hinner tappa någon konditon. 
Han ska få vila längre sen i januari eller februari då det brukar bli dåligt väder.
 
Hoppträningen gick väldigt bra och en pigg Speedy och det märks nu på Isabelle att hon inte är rädd längre och vi skojade till det lite igår med Isabelle och nämnde att hon skulle vila från ridningen i en vecka nästa gång hon blir räddd för allt var som bortblåst igår.  Vi vet ju att detta går i perioder och gör ingen stor grej av det heller.
 
Kul att ni gillar att gå in på bloggen när Isabelle är på hoppträning och vi har nog aldrig haft så många besökare som när hon tränat för en tränare som Nils. =)   Både jag och Isabelle gillar Nils som tränare så vi förstår om ni vill hänga med på hennes hoppträningar och Fredrik filmade träningen.
 
Det är så himla kul att det går så fort framåt på dessa hoppträningar och att Nils är på henne och  kan verkligen rekomendera att ni börjar träna för Nils om ni vill ha en duktig hopptränare. =)
 

» Klippte Speedy igår

 
Klippte Speedy igår .
 

» Hemma efter Spanien resan =)

 
Varit 8 dagar i Torrevieja och Torrevieja ligger lite drygt 4 mil söder om Alicante i Spanien. 
 
Vi har njutit till max och ätit ute hela tiden alltså inte lagat någon mat utan bara sättit ner arslet på en stol och fått allt serverat och klart och njuti av goda drinkar och öl och vin. Lite kul att ena servitören bestämde sen vad jag skulle dricka för drinkar och han gav mig goda drinkar. =) Kul att prova på så många olika resturanger och väldigt god mat även om maträtterna innehöll pommes stripes  till varje rätt. Åt trerätters menyer varje kväll.
 
Kaffe får man ju verkligen lära sig vilken resturang man ska sitta på och dricka det eftersom många serverade kaffe i små koppar med innehåll  bara i botten, alltså lite kaffe och starkt.  Heter det Espresso? 
Ätit goda glassar.
 
Badat och solat har vi med hunnit med även om vi mer var där för att se oss omkring och en dag åkte vi ut med en stor båt som man kunde se fiskar och andra kryp under vatten i båten, alltå längst ner i båten fanns fönster att kolla ner i vattnet. Båten tog oss till en lite ö som heter Tabarca och det var väldigt mysigt och litet där och vi hann gå runt hela ön på kort tid.  Det var väldigt mycket lösa katter på ön men inte mer än i Torrevieja.
 
Isabelle har gjort en vlogg om när vi åkte till Tabarca ön och mera filmer och bilder kommer upp senare när vi får tid över.
 
Haft en toppen resa och njutit till max och längtar tills nästa år då vi har bestämt att vi ska åka till Mallorca.
 
Vill tacka alla inblandade som gjort det möjligt för oss att resa och tack för att ni är så gulliga och tar hand om alla djuren och sköter om huset när vi fått ha det trevligt och skönt på resan. 
Alla som har djur vet ju om att det är mycket att organisera för att ens kunna åka iväg på en resa.