» Nyfikna är ni allt

Vad kul att ni är lite nyfikna och går in och kollar läget här på bloggen nu när vi inte har bloggat på ett tag. Ser på statistiken att ni är nyfikna.  Vi är i Spanien och njuter och har det gött. Vill ni se vlogg så får ni se på Isabelles youtube kanal.  https://www.youtube.com/watch?v=7iwhIORRJJo&feature=share

» GLAD =)

 

» Hämta halm och hundarna

 
Söndag och hämta halm idag och fixa och dona här hemma och det har typ regnat hela natten och enligt klart.se ska det även regna hela dagen.
 
Vi har två hundar en dansk/svensk gårdshund  med bra stam och även en blandrashund med raserna chihuahua och pinscher.
 
Båda hundarna är väldigt aktiva och rör sig väldigt mycket och gillar att vara där det händer saker. De gillar även båda att ha koll på flocken alltså vi människor. 
 
Vi fodrar våra hundar med Tasty hundfoder och även färskfoder från Halla foder och då är det kyckling exklusiv vi ger och så får de även matrester och vatten. Och så skämmer vi bort våra hundar med olika hundgodis.
 
Torrfodret Tasty köper vi hos en återförsäljare i Götene och de finns ju i hela Sverige och många jaktlag brukar fodra med detta foder.  
 
Direktförsäljning gör att vi kan erbjuda ett svenskt hundfoder av hög kvalitet till ett riktigt bra pris.
Hemligheten heter direktförsäljning. Genom att kapa mellanleden och leverera direkt till hundägaren utan andra intressenter än jakt- och hundklubbar kan vi pressa priserna utan att tumma på kvaliteten. Det är därför du inte hittar Tasty i butiken. Däremot går det alldeles utmärkt att beställa här på nätet. Både till din egna hund och till jaktlaget eller din klubb.
 
Detta är inget sponsrat inlägg utan jag vill bara tipsa om ett bra torrfoder till hund.  Dessutom tillverkas detta i Sverige i Småland.
 
Vi har fodrar med Tasty Energi eftersom våra hundar är väldigt aktiva. Gå in och läs på deras hemsida http://www.tasty.nu/  Vi ger 240kr för 15kg säck.
 
Hundarna får fri tillgång till detta fodret och vi ger det både uppblött och torrt till dem och givetvis fri tillgång till vatten.  För våra hundar funkar det alldels utmärkt att ha fri tillgång till fodret men andra hundar som inte är lika aktiva som våra hundar ska man inte ge fri tillgång. = Sånt man vet bäst om sin egna hund vad den behöver för att inte bli för fet eller för smal.
 
 
 
Sen får våra hundar som jag skrev innan färskfoder från Halla foder och det får de en bit i det blöta torrfodret och vi ger kyckling exkslusiv och de kostar 22kr/styck på Skara Hästsport. Finns hos flera återförsäljare bara kolla på deras hemsida.
 
 

» Hoppträning igår

Ser på statistiken att ni har koll när Isabelle är på hoppträning för då stiger antalet dubbelt så mycket som är här inne och läser.
Nästan att jag som förälder får lite dåligt samvete att jag inte hann skriva om Isabelles hoppträning för Nils igår.
 
Hon hoppade banhoppning igår och tränade på distans, hålla galoppen , gå ut i hörnen, komma rakt fram på hindrena, ställningen,  rätt galopp, sitta ner och driva fram till hindret. Sen fick hon beröm på att hon tränat ordentligt med sina skänklar. 
Speedy gör ju inget gratis för Isabelle och han känner på direkten när hon "fegar ur" och stannar eller springer åt sidan, något hon måste jobba med,  men det kommer och  bara att köra på och inte tänka så mycket med hjärnan.
 
Det blev ju väldigt mörkt när hon hoppade så vi filmade inte hela träningen och det som blev filmat går knappt att se.
 
 
 
 
 

» Italien sommaren 2016

Fredag och håller på och rensar min mobil på kort och filmsnuttar.
 
Första filmen blir filmsnuttar från Venedig, Verona och Lazise och så kommer det en till film med bara bilder.
Ska även be Fredrik göra en film med det som han filmade och tog kort på under vistelsen i Italien förra sommaren.
 
 

» Bilder på kattungen

 
Det är inte lätt att få någon bild på den nya kattungen eftersom den ständigt leker med den gråa katten eller leker med hundarnas svans.  =)
 

» Torsdag

Säsongens första frostnatt drog in här under natten och gräset glittrar fint i trädgården.  
Försöker njuta så mycket som möjligt av hösten och alla fina färger som den ger på löven för snart om några månader är det vinter den säsongen gillar inte jag. 
 
Får se om vi skaffar ridhuskort för förra året utnyttjade vi det ju inte till max precis även om vi åkte till ridhus ofta men det var ju sån mild vinter att vi bara åkte dit när ridbanan var frusen eller för knöggligt på vägen att rida på.
 
Har ringt/smsat till några ridhus och ett säljer ridhuskort men säljer enbart till några stycken , två andra ridhus säljer inte ridhuskort utan de har valt att ta betalt per gång när man rider.
Tänk vad härligt egentligen med så många ridhus omkring oss att de är snälla att lånar ut att man får rida i deras ridhus.  
Sen vet jag också ridhus som inte längre taremot ekipage utanför "stallet" för att folk inte plockar upp bajshögar eller skräpar ner, sånt är himla tråkigt när personer gör för det drabbar alltid oss andra som är skötsamma som vill vara i ett ridhus under vintern.
 
Får fundera lite till om ridhuskort i vinter eller om jag går upp på nätterna och kör våran ridbana och saltar så Isabelle kan rida hemma istället. För inte åker travfolk till ridhus med sina hästar utan de sköter om sina rakbanor så de kan köra även vintertid.
 
Behövs ju ingen snillebilix  för att fatta , är man hemma på ridbanan  så sparar man ju in tid alltså tiden det tar att åka fram och tillbaka till ridhus, bensinpengar, och slitaget av att använda hästtransporten och bilen.
 
 
 

» Det stora hoppet

Tittade på "Det stora hoppet " igår och vilken underhållning och kaxiga döttrar och kul att de säger rakt ut till sina pappor och inget tramsande med orden, sånt gillar jag, raka puckar och våga vara ärliga.
 
Tycker det är tufft gjort av papporna att sitta upp på hästar och även galoppera för man ser ju klart och tydligt hur stela de är i kroppen när de är lite äldre.  
Har även sett på många Instagram-inlägg hur folk gnäller hur de rycker i hästens munnar och kan bara säga att så farligt rycker de inte , har sett värre folk på tävlingar rycka i sina stackar hästar munnar och även använda spöet mycket och då är inte de nybörjare  och alla är nybörjare i början.  Då får ni nog börja stänga ner alla ridskolor om folk rycker hästar i munnen om ni ska gnälla och släppa alla hästar i det fria.
 
Skrattade så vi tjöt i soffan och Isabelle somnade några gånger under programet men det är inte lätt alltid att vara vaken vid den tidpunkten om man går i skolan och läxor som ska göras och även håller på med hästar. Vi såg på programmet en timme senare än sändningstid.
 
Såg även på Nellys clinic och tyckte det var väldigt kort.
 
 
Isabelle hoppade lite serie igår och tjejen som red på Tiffany fick också prova att hoppa lite serie för jag ville se hennes balans och får se om hon vill fortsätta att rida, för det var nog lite problem hur hon skulle ta sig hit 3 gånger i veckan och det förstår jag om man är i den ålder då man har behov av skjutsning men trodde jag var tydlig att hon skulle ha klart med den innan hon kom och provred. Får väl vara ännu tydligare hädanefter och får se vad de säger idag.
 
 
 
 
 

» Medryttare kommer idag

 
Igår måndag så tränade Isabelle och Speedy i denna backen i skritt och direkt efteråt när hon kom upp i backen så var det galoppsträcka och i slutet av sträckan skrittade hon tillbaka för att sen galoppera till backen och sen bryta av till trav för att skritta ner och upp för backen igen och hålla på så några vändor.
 
Hon skulle  ha fortsatt lite mera men det kom en svärm med älgflugor tur de inte gillar Speedy som är skimmel, men oss människor var de på och landade på min röda jacka flera gånger och dödade x-antal tills jag fick panik och inte ville sitta på fyrhjulingen och vänta när hon red.
 
 
Idag tisdag kommer Tiffanys nya medryttare eller vi får hoppas att det blir det. Beror ju på om allt går bra och om vi trivs med tjejen som kommer och även Tiffany ska trivas.
Eftersom det blev som det blev med den förra så är jag ännu mera kräsnare nu och regel nummer ett är om man inte kommer 3 dagar i veckan så får man leta efter en annan häst att rida på.
Hos mig är det inte bara komma när man känner för det, utan här får man ta ansvar för det är ingen robot/leksak.
 
Men vi är superglada att denna tjejen vill prova och har varit väldigt tydliga innan hon kommer idag vad som gäller.
 
 
 
 
 

» Ridschema v.42 för Speedy

Serie och måtten 3 meter, 5,5 meter 5,5 meter 3 meter. Går att hoppa i båda varven och inridning i galopp och perfekt övning för att lära hästen vänta och använda bakbenen ordentligt.
 
 
Måndag: Klättra i backar i skritt och intervallträna i sanden. 
Tisdag: Hoppa lite serier  endast kortare pass.
Onsdag: Vila
Torsdag: Skritta en timma på asfalt. 
Fredag: Hoppträning
Lördag: Ut och skitta i skogen och grusvägen.
Söndag: Vila
 
 
Idag är det: Måndag
Dagen idag: Städa, tvätta laga mat, stallet och mocka och sköta om ponnyerna.
Idag tycker jag om: Att det inte är många dagar till .....
Idag har jag : Städat, tvättat och håller på fortfarande.
Idag borde jag: Stanna upp och tänka på hur lyckligt lottad jag är.
Idag tycker jag : Att vädret är kanonfint för att var höst.
Denna vecka med ett ord: Längtar
Veckans bästa: Att det har ordnat upp sig med en grej.
Veckans värsta: Går inte att lita på folk
Dagens värsta känsla: Att återigen få den där känslan att den personen  inte var min riktiga vän.
Dagens bästa händelse:  Resan som man längtar till
Dagens hiss: Går till min granne som bor lite längre bort
Dagens diss: Städa och tvätta, finns roligare saker att göra.
Idag är jag nöjd med:  Vädret utomhus, och härligt att solen lyser.
Idag är jag missnöjd med: Vänner som lovar , men sen i slutändan inte svarar i telefonen. Hur fegt är inte det?
Idag saknar jag: Mitt fullblod Magolino och rida på, världens snällaste häst som finns i trappalanda.
Idag avskyr jag: Det är ett väldigt starkt ord så jag ger det ett frågetecken ?
Idag älskar jag: Min sambo och mina barn. 
Idag just nu ska jag : Stänga av datorn och fortsätta med städningen och tvätten.
 
 

» Nya kattungen


» Fredag

Bilder från Mariestad som vi inte hunnit lägga upp, sen i somras.
 
 
Äntligen fredag och lite standard att skriva det varje fredag. Mysig dag helt enkel när man lagar något extra god maträtt till kvällen och får unna sig lite godsaker som chips eller godis eller varför inte lite kex och något gott vin till.
 
Imorgon lördag ska vi hämta hem en till  pälsboll, en liten kattunge som kommer att bli lekkamrat till den gråa kattungen.   
 
Vi får se om vi åker till hemmaklubben och tittar på nationella hopptävlingar men det tror jag inte att vi hinner eftersom vi ska göra annat  = inget jag skriver ut här vad vi ska göra.
 
Ska även kolla på tävlingsdatabasen efter tävling till Isabelle och Speedy, men det får bli en tävling lite längre fram eftersom hon inte ville tävla denna månaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Torsdag

 
Herre gud vad det har regnat inatt och nu på morgonen, himlen har verkligen öppnat sig.  Blir ändring på ridschemat även denna vecka , kanske därför jag inte gillar att skriva ut ridschema längre för man ändrar alltid i dessa scheman. 
 
Nu idag torsdag får vi ändra så hon får rida på grusvägen utanför oss  istället för på stubbåkern,  det blir för djupt  att rida på stubbåkern nu när det regnat mycket.   Och rida ut gör vi inte denna veckan eftersom det är älgjakt och vi kan se från vårat fönster att de har älgmöte vid scoutstugan  som ligger brevid vårat hus.
 
Då blir det att se ett nytt avsnitt av Wahlgrens värld  ikväll och varken jag eller Fredrik är mycket för att se på tvn men nu när det är höst och det är mörkt ute på kvällarna  är det härligt att titta på tvn och se serier och annat som man missat att se.  För när man bor på landet är det ju väldigt mörkt ute nu vid denna årstid och det är skillnad om man bor mitt i stan där det finns gatubelysning och man kan vara ute längre.
 
Det är ju inte så att man på landet ååhh nu ska jag vara ute i mörkret och hitta på saker att göra i trädgården eller vad man nu vill göra för något , nej man är inomhus och fixar och donar istället.
 
 
Isabelle och William följer ju Joakim Lundell och även jag nu när barnen har talat om vem han är och Isabelle har köpt hans bok Monster och den håller vi på och läser ur nu.
Tänk vilken resa denna Joakim gjort varit i botten och nu i toppen även om jag kan tycka att mina barn inte ska läsa om just honom för allt dumt han har hållt på med men sen inser man så är livet för en del och alla växer inte upp med silverskeden i munnen.
 
 
 
 
 
 

» V.41 ridschema för Speedy och Isabelle.

 Lite bilder vi inte har hunnit lägga upp på bloggen =)
 
V.41 Ridschema för Speedy och Isabelle.
 
Måndag: Hoppträning för Nils 
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr och jobba mycket på volt och även mamma longera och träna sits och balans.
Torsdag: Rida på stubbåkern och mycket galoppfattningar.
Fredag: Vila
Lördag: Hoppa serie och även variera antal galoppsprång med bommar.
Söndag: Leka och ha kul med Speedy = Gymkana.
 
 
 

» Onsdag

 
Här kommer filmsnutten från hoppträningen i måndag som Isabelle har klippt ihop.
 
 
 

» Måndag och hoppträning för Nils och fotbollsträning

 
Måndag och Isabelle var på hoppträning hos Nils och hon fick börja med att värma upp som vanligt och sen in och variera volt och steglängd.  Variera antal galoppsprång och längd alltså rida på 4 galoppsprång och sen nästa 5 galoppsprång mellan hindren. 
Hon skulle variera vart hon red över bommarna alltså innerkanten är kortare språng och ytterkanten längre språng och i mitten normala språng och bya varv ofta.Tänka på att få hästen ställd och böjd efter voltspåret och även över hindret.
Tänka på sin sits och blick och hästens i balans och följer inner och ytterskänkel för att kunna hålla det böjda spåret.
 
Sen vidare till att hoppa en serie på medellinjen och sen två hinder/bommar på volten som hon hoppade i början, ni ser i filmen sen som Isabelle ska göra, så slipper jag förklara i ord. 
 
Serier är ju bra att hoppa för att träna sits och följsamheten och balansen och bra gymnastik för hästen.
Tänka på hur hon rider före och efter hindret och komma mitt på hindrena.
Hon avslutade med att hoppa den sista hindret i serien på 110cm och hoppar det men efteråt var hon ju inte så följsam och håller på och flyga av och tyckte det var för högt men stolt över sig själv att hon ändå hoppade det.
Hon sa att hon inte ville hoppa så stort även om man behöver träna på sina "rädslor" och behålla sitt självförtoende så kan man lura lite med att sänka i fram på oxern så hoppade hon det en gång till och tänkte inte ens på att det var i samma höjd ,,fniss. =)
 
Det märks så klart och tydligt även om hon blev lite "rädd" så litar hon på Nils och gör som han säger.
Som förälder var jag riktigt stolt över Isabelle igår på träningen för jag vet ju om hur hon är när hon blir lite "rädd" och det är ännu en gång varför man ska träna för tränare för att få upp självförtroendet. =)
 
Högt men hon hoppar ändå =)
 
William i sina nya fotbollskläder
 
William var på sin fotbollsträning under tiden Isabelle var på hoppträning och här är han i sina nya snygga fotbollskläder och man får passa på och ta kort på honom när man får göra det.  
 
Det blev en sen kvällsmat men så god kotletter som kokat och god sås med egengjorda strips på potatis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Barbacka och träna balansen

 
Torsdag vilken härlig varm kväll vi hade det, vindstilla och varmt i luften och mysigt att sitta på stolen vid ridbanan och se på när Isabelle red barbacka och tränade på sin balans.
 
Städade även sadelkammaren igen , något jag gör ofta för jag gillar att ha ordning och reda där inne och såg  även lite mus spillning på ena gula Ullared påsen som låg på marken så den ska jag och Isabelle gå igenom när hon slutar skolan för där i vet jag att det finns saker vi inte behöver längre. Saker som halloween maskerad dräkter som hon haft när hon spökat ut och påskdräkter och tomtedräkter och även andra saker som grimmor och massor  med hästsaker i. Tror hon växt ifrån att hålla på och klä ut sig på hästryggen nu när hon är 11år.  
 
Att ha mus spillning i stallet har ju alla som har stall men fyllde på betesstationerna med gift igen och nu ska de dö de små mössen.
 
Får tips om ponnyer som är till salu och vi är inte intresserade av att köpa en till ponny till Isabelle eftersom hon redan har tre ponnyer och jag vill inte ha mera ponnyer.
Förstår om ni tror att vi ska köpa en till ponny nu när vi sålt hingsten nydligen. Det var likadant när vi sålde Gemma fick vi massor med tips på ponnyer som är till salu och jag vill inte ha mera ponnyer.
 
Men det är kul att just ni vill att vi ska köpa eran ponny men jag vill egentligen bara ha två ponnyer och tanken är att vi ska även sälja Gwydion längre fram men det har vi inte bestämt ännu för Isabelle vill rida in honom först innan vi säljer han och då är han till salu om några år.
 
Hoppas jag är tydlig nog i texten nu att vi inte letar efter någon mera ponny. =)
 
 
 
 
 
 
 
 

» Onsdag

 
Onsdag igår och när barnen kom hem blev det läxor först och sen hade vi visst lovat barnen att åka till Slöjd Detaljer och köpa modellbygge och färg och penslar till William och Isabelle håller på och syr här hemma och hon skulle ha saker till det som garn ooch mera saker till sina schleich hästar. Ni vet det är populärt att sy saker till dessa små hästar som täcken och göra grimmor.
 
Sen var det raka vägen till Jula och shoppa saker till Williams cykel och lite mera grejer.
 
Det var ju kanelbullens dag igår så in på City Cross ooch handla bullar och någon rolig halloween dricka till fikat och även shoppa mat.
 
Efter det skulle ju William på sin fotbollsträning men han fick avstå igår eftersom han skulle fortsätta med sina läxor och göra klart det. 
 
När vi kom hem sen var det stallet som gällde och det hann bli mörkt att Speedy fick sin vilodag och ändrade lite i ridschemat. 
 
Håller ni på med något modellbygge ? 
 
 
 

» Barbacka tisdag och olika hästappar

 
Liten tuffing som red barbacka på stubbåkern igår kväll och som vanligt är Speedy så snäll mot henne.  
Nu skulle hon bara ta det lite lugnt och mest skritta men så klart hon ville testa på att galoppera barbacka på stubbåkern.
 
Det här med olika  häst appar som många bloggar och vloggar om att man ska testa tycker jag som förälder är helt knäppt för igår var det mer fokus på mobilen och titta på den en ,hallå det är en häst på stallgången.
Mamma måste bara fylla i här, mamma måste bara starta den först innan jag sitter upp, mamma jag glömde stänga av den ,måste trycka här.
 
Nu frågade min dotter om hon fick prova den innan hon började och jag som förälder måste ju också hänga med i nyheter och låta henne testa och beröm ska hon ha att hon frågade mig innan hon startade appen. 
Men om hästappar tar sån tid att hålla på med kommer hon inte få fortsätta med detta för det är ju ändå en säkerhet att ha full fokus på hästen.
 
Nu har jag själv när jag red på mitt fullblod också testat olika hästappar men det var inte så mycket att fylla i mer än att man startade när man red och sen stängde av när man ridit klart och dessutom kunde någon annan ha koll på vart man red och om man flög av så då är appen bra. 
 
Men nu igår  var det  himla mycket som hon skulle fylla i  innan hon red och efteråt att barnen blir så fokuserade på mobilen att de glömer av säkerheten när det står vid en häst.
 
Tänker inte skriva vilken hästapp hon använder för jag vill inte göra någon reklam för det och heller inte ge något plus på att använda hästappar när man håller på med hästar.
 
Så jag kommer som förälder gå mot strömmen och ge dessa hästappar en tumme neråt.
 
 
 
 
 
 
 

» Måndag hoppträning för Nils

 
Måndgen som jag skrev igår började dagen med regn och på kvällen när Isabelle var på hoppträning var det uppehåll.
 
Hoppträningen för Nils gick bra och kul att se att Isabelle verkligen lyssnar och tar in allt Nils säger och man ser här på bilden att hon ler när Nils förklarar för henne hur hon ska göra. Syns klart och tydligt att hon trivs med Nils som tränare.
 
Frågade henne igår om hon ville att jag skulle efteranmäla henne till en tävling i närheten men hon svarade så vuxet att hon ska träna mera och ville att jag skulle kolla på tävlingar i november istället.
 
Nu vet hon vad hon ska träna på i veckan.
 
Måndag: Hoppträning för Nils
Tisdag: Lite lugnare dag och skritta ut barbacka på stubbåkern.
Onsdag: Dressyr och rida utan stigbyglar och fokus på sitsen och balansen. Vila
Torsdag: .Dressyr och rida utan stigbyglar och fokus på sitsen och balansen.
Fredag: Vila Variera antal galoppsprång mellan bommar
Lördag: Galoppintervaller på stubbåkern
Söndag: Rida ut
 
 
 
 

» Liten vlogg

 
Isabelle har fixat med en ny vlogg "Liten dag i stallet" och tanken var att William hennes bror skulle filma med sin drönare när hon red på stubbåkern men det blev inget filmat med drönaren.  William får fixa lite med justeringen av drönaren eftersom han har innan kraschlandat den några gånger så nu krånglade propellern.
 
Nu regnar det här hemma så vi fick väl bara fint väder i helgen.  
 
 
 
 
 
 

» Höst och Brittsommar

 
Vad härligt när solen lyser och värmer upp dagen, känns nästan som att det är varmare nu än i somras.
Iallafall en fin helg med Brittsommar. =)
 
Vet ni vad Rederiet är för en serie?  Den såg jag på när jag var liten och den håller vi på och tittar på nu igen.
Tänk om de kunde göra en ny version av denna serie, man förstår verkligen varför man satt klistrad en gång i veckan när man var mindre för den är lika spännande nu att se.
Dessutom nu när det börjar bli lite mörkare på kvällarna passar det ju utmärkt att krypa ner under en filt och se på ett avsnitt eller flera med lite tända ljus och mysa lite. 
Isabelle gillar också att se på Rederiet så hon är helt fast i serien. =)
 
Får se om jag hinner klipppa Speedy igen för pälsen växer i rasande fart (överdriver) , klippte ju han för en månad sen.
 
 
Lövblåsen får jobba idag med, bäst att sätta fart.