» Söndag

 
En grådassig dag och regnet hänger i luften, har säkert regnat inatt men då har jag sovit så himla hårt hihi. 
Varför är det alltid  när man varit iväg på hopptävling att man blir  så himla trött efteråt? Skulle ju gjort massor när vi kom hem igår men icke sa nicke det var bara och lägga sig på soffan och vila lite.🙈
 
Tävlingen igår gick väldigt bra och tjejerna får vara nöjda över sina rundor med Speedy. Brukar inte vilja skylla på hästen men denna tävlingen får helt enkelt Speedy ta på sig sitt ondödiga stopp i båda klasserna. 
Speedy var himla fin och hoppar grymt fint och vi alla är nöjda med honom. ❤
 
Vi kommer också göra lite ändringar framöver så sista gången Isabelle hoppar för Lennart blir på torsdag. Ska snacka mera om detta på torsdag men känner att det är bättre att vi tar en paus och tränar för en annan tränare så slipper Wilma vara reserv och hela tiden tänka på om hon får vara med och hoppa eller inte.
Hos den andra tränaren är båda välkomna att träna och de kan ha kul ihop tjejerna. Förstår ju när gruppperna är fulla och Wilma enbart är reserv.
 
Isabelle gillar att träna för Lennart men kan ju vara bra att göra en paus och få känna att de har kul ihop tjejerna och känna att de båda kan träna för en tränare och slippa tänka från vecka om Wilma kan vara med eller inte.
 
Det blir nog toppenbra detta för tjejerna att de kan hoppa ihop och få tid tillsammans och ha kul ihop.
 
 
Härligt med lite extra dagar med ledighet och vad ska ni hitta på för kul?
 
 
 

» Lilla Edet på tävling =)


» =)


» Frisören

 
Riktigt liten egentid och egendag för mig igår ,först njuta av ett besök hos frisören och få nya slingor i håret och klippt.  
 
Till efteråt att äta lunch med sambo och en till och ha det allmänt trevligt och äta gott.
Som Skarabo jag är så var det faktiskt första gången jag åt på Enjoy och det har inte blivit av innan för det har alltid varit fullt när jag vill äta där. Ett populärt ställe i Skara att äta lunch på.
 
Det var lika populärt att äta där igår att de enda platserna som var lediga var vid en bänk och otur för mig att jag fick uppleva att sitta där med alla kuddar och dynor, för när jag satt på dynan så kanade den neråt mot backen så man känner hur hela en själv är på väg ner på marken när man sitter där att jag fick ta spjärn mot en sak under bordet med fötterna hela tiden för att inte åka ner i backen.
Kanske inte bästa första upplevelsen att äta där när man håller på och åka ner i backen men otroligt god mat och trevlig personal och kommer abslolut att äta där igen men då kommer jag boka plats så jag inte hamnar och få sitta på bänken.  
Det är ju bara att skratta åt det hela efteråt.🤣
 
Efter lunchen strossade jag runt i lilla staden och efter några timmar intog jag fika på Gutafssons och kan tillägga att jag fikade där inne två gånger, eftersom min son ville med fika där inne. 
 
Senare skulle vi hämta Wilma på busstationen och  vidare hemåt och bara byta om fort för att börja med sysslorna hemma som att mocka och hjälpa tjejerna när de red på ridbanan med Speedy och Tiffany.
Sen avsluta dagen med att äta sen kvällsmat vid 20.30  som blev kebab och strips.  
 
 
 
Ni som känner mig väl när det kommer till skor, igår använde jag mina nya skor som jag köpte förra året, alltså legat ett år i garderoben innan jag använt dem. Men men jag gillar att  slita ut dem gamla först  innan man tar på sig nya skor.  Jag i ett nötskal 🙈
 
 
 
 

» Lite blandat


» Tisdag och Wilma fått prova att rida på Speedy =)

 
Vad är det man brukar säga , finns inget dåligt väder ,bara dåliga kläder. 🤣
 
Isabelle red på Speedy först på vägen och värmde upp honom för att sen fick Wilma prova att hoppa på Speedy och det gick väldigt bra.
Varför Wilma fick prova Speedy är ju för att vi har avanmält Pantis till tävlingen i Lilla Edet för hon är för brunstig och ska inte iväg och tävla då, utan Isabelle är snäll och låter Wilma hoppa en klass med Speedy istället.
 
Det är ju hästar och inga robotar så då får det bli så här istället att de turas om med Speedy. Han kommer känna sig som värsta kungen för han älskar uppmärksamhet.
 
Isabelle ska hoppa LD två faser och Wilma hoppar LC två faser i Lilla Edet.
 
 

» Fina vädret

 
Vi har så mycket vlogg-material att vi inte hinner redigera just nu eftersom man vill vara utomhus och njuta av det fina vädret.
 
Dagens agenda på schemat är att elda rishögen.
 
Har byggt upp veckans hoppövning här hemma och  det är bara Speedy som kommer att göra övningen för Pantis är för brunstig för att vilja jobba , så denna veckan får bli lätt longering och att Wilma får rida henne utan några krav.
 
 
 

» Tipsa om läckra marmorbord soffbord

Nu börjar gräset bli grönt på gräsmattan och man ser att det börjar växa upp gräs i hagarna som vi har harvat. 💚
En härlig period vi kommer in i, och även sett några blommor som kommit upp i backen och man njuter av att vara utomhus och få se solen värma.
 
Jag tror att ju äldre jag blir så försöker man hitta den där lilla saken att bli glad åt och inte kräva att man ska bli glad åt en  dyr present utan det vanliga vardagliga som redan finns som är gratis , tex som att solen lyser, gräsmattan blir grönare, och bara få andas in frisk luft.
Jag tror ni vet vad jag menar, för vi svenskar är ju bra på att klaga annars och glömma att njuta av hur fint vi har det i Sverige.
 
På tal om något helt annat , håller jag på och tittar runt på olika marmorbord alltså soffbord och svårt att bestämma mig vilken färg på marmorbordet eller om det ska vara runt bord eller fyrkantigt.
Tycker svarta marmorbord är snygga med svart underrede, men eftersom vi har en svart lampa i vardagsrummet och en dyrare svart matta så blir det nog tokigt att köpa ett svart marmorbord med svart underrede. 
Vill ju heller inte byta ut mattan för den kostade ju en hel del att köpa. Får nog inse att det blir för mycket svart eller kan det blir för mycket svart?
Annars är ju vitt marmor snyggt med underrrede med matt mässing, eller brun marmorskiva med  matt mässing.
Tål att fundera på.  
Ni får gärna tipsa om vart ni har köpt för marmorbord och gärna bild.
 
Nu åter till ponnyerna och ikväll blir det hoppträning för tjejerna för Lennart Lindelöw, även Wilma kom med , då snälla Åsa avstod sin plats denna gången. 
Tror det inte är många träningar kvar för Lennart denna gången , vet mer ikväll. 
Isabelle gillar att träna för Lennart så hon vill gärna fortsätta träna där men det kan ju bli lite tråkigt för Wilma om hon inte får träna för någon tränare för just nu är platserna fulla i grupppen.
 
Det vet vi väldigt väl när Isabelle gick i Juniortoppen och hon åkte och tränade för hopptränare och medryttaren fick aldrig tillfälle att få följa med för det var fullt i gruppen. Sånt vet vi om att det kan kännas lite orättvist.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Onsdag

 
Visst blev Pantis fin i sin nya magplatta med fuskpäls, hon fick inviga den på tävlingen i Tidaholm.
 
Dagens ridpass blev på ridbanan , tanken var att de skulle rida ut idag men eftersom jag köpte en möbel igår till vardagsrummet måste jag och Fredrik  bära in den i huset. 
Vilken tur vi fick in vitrinskåpet och den var verkligen tung att bära men skam den som ger sig.
 
Det blev ett Carpati vitrinskåp till vardagsrummet och ni som känner mig sen innan vet ju om att vi har en Carpati säng.  
 
Mera saker ska ju in i vitrinskåpet men får fortsätta imorgon och kul att få in kaffeservicen i skåpen under.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Vlogg från tävlingen


» Tävlat i Tidaholmsbygdens hästklubb

Lördag och åkte  iväg till Tidaholmsbygdens hästklubb med tjejerna och Fredrik plus Monica.
 
Tjejerna har haft en rolig dag på tävlingen och kul att det gått så bra även om inte någon av de blev placerade men är supernöjda över rundorna. 
 
Vlogg kommer upp senare när Isabelle har redigerat den.
 
Bjuder på några bilder så länge , inte lätt att få med alla samtidig i bild eller att ponnyerna ska stå snyggt. =)
Speedy har tiggt godis från två personer , han känner doften väl att det legat hästgodis i fickorna , kortet nedanför bildbevis på att han tigger godis , den lille godingen.
 
 
 
 
 
 
 

» Hör ofta

Jag får ofta höra åhhh vad härligt att ni har eget stall och ni inte behöver ha någon konflikt med någon annan eller gå på tårna för att vänta in att få en utskällning om man råkar sopa på ett visst sätt, exempel.
Eller att folk pratar skit om varandra och sprider lögner som inte är sanna. Eller som i många fall så kallade besserwisserattityden.
 
Ja visst är det fantastikst att få äga ett eget stall och bestämma sina egna regler.  
 
Jag är medveten om hur andra har som är inackorderade och både hört av andra hur de ligger till i deras stall och även när jag var liten och red i ett inackorderingstall hur man nästan kände av hur stämmningen var när man klev innanför dörren.
 
Jag själv som har eget stall är otroligt glad att få slippa höra om andra, eller hur den personen red, eller hur den,,,så vidare.....   När man har eget stall har man inte tiden att ens reflektera över andra utan man har fullt upp med sitt egna och går i sin egna lilla värld.  Kanske därför man mår så bra när man har ett eget stall för man slipper onödiga konflikter och osanningar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Ny dammsugare och städning

 
Isabelle och fina Tiffany och självklart behöver vi inte stressa med Tiffany eftersom det dröjer innan Isabelle har växt i henne. 💞 De kommer bli ett bra team ihop iallafall. 💕
 
Dagen blir till att fortsätta att städa här hemma, extra roligt att städa nu när man har en ny Bosch-dammsugare. Skoja bara aldrig kul att städa finns ju roligare saker att göra men något man måste göra vare sig man vill eller inte.
Tvättmaskinen går för fullt och nytt sköljmedel som luktar i hela huset när man tar ut tvätten ur maskinen, härlig känsla.
 
Ska snart avbryta städningen för att ut och mocka i stallet och fixa klart där. Ponnyerna ska vila idag måndag.
 
Kommer någon som ska köpa Isabelles ena Cresent cykel, säljer den för billigt men bättre att bli av med den än  stå här i något föråd.
 
Tisdag idag och fortsätter med städningen och städa i kökskåpen  och även ut och mocka och fortsätta med krattningen av gården som jag började med igår.
 
Wilma kommer hit och rider på Pantis och Isabelle ska rida på Speedy , blir ett dressyrpass.
Tiffany ska bli riden också.
 
 
 
 
 
 
 
 

» Söndag och ligger inte på latsidan

 
Söndag och Isabelle ligger inte på latsidan precis utan hon motionerar sina ponnyer för fullt och kämpar på. ❤
 
 

» Lördag


» Skara Hästsport, uteritt, Tiffany och Wilma har övningskört

 
Tjejerna red ut på en ridtur med Speedy och Pantis och det är andra gången som Wilma rider ut på Pantis. 
Pantis är verkligen som förra ägarna har nämnt att hon är pigg och fart i den ponnyn, tur man lyssnar på förra ägarna för inte hade det varit kul om Isabelle suttit på Pantis när hon drar iväg.
 
Det har varit bra med de förra ägarna att de har varit klara och tydlig innan vi köpte Pantis hur hon är.  ❤För visst har någon  varit med om att man köpt häst och folk gärna bara pratar gott om sin häst och inte nämner något negativt.
 
Ridturen gick utmärkt även om Pantis är en pigg dam och hon tittar ju inte på något utan framåt ska hon.
 
Efter ridturen var det Tiffanys tur att få ryttare på ryggen igen efter sin vintervila. Hon är extra kelig i stallet och vet om att hon ska få sadel och träns på sig, hon är redo och viljan finns hos henne att hon vill köra igång igen.  Svårt att få fram i ord hur man märker på henne att hon vill börja jobba igen. 
Vi säger till Wilma att vi tar det säkra och kör "unghäst" uppsittning även om vi skippade att ta huvudet vid bogen.
Hon står mest och undrar ,  ska du hoppa upp nu eller, skynda dig så vi kan sätta igång. 
Den vilan har gjort gott för Tiffany och hon är nöjd och frustar mycket när Wilma rider henne.💖
 
Efteråt åkte vi sen till Skara Hästsport för Wilma skulle köpa sig ett par nya tävlingsridbyxor. Det blev ett par av Skara Hästsport egna märke Safir med snygga detaljer runt fickor, bling längs hela sömmen baktill och fram vid fickorna, silikongrepp högt upp på byxorna.
Rikgtigt fina ridbyxor. 💪
 
Wilma övningskörde även till Skara och även hem och vilken duktigt tjej som kör så bra för att bara har övningskört under så kort tid. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Vunnit en bok =)

 
Bert Karlsson har en sida på Facebook som heter Berts värld och en Youtube-kanal.  Där vann jag en bok och ska bli riktigt intressant att läsa i helgen. =)
 
Har även läst hans gamla bok Bert Karlsson Oraklet i Skara för jättelängesen, tror det var i början när jag och Fredrik träffades.  Vet om att jag hade den boken i mitt nattduksbord och den låg där länge. När jag menar länge så är det en bok som fick stanna kvar och ej hamna i soperna efter att man läst klart.
 
Denna boken Bert Karlsson -så blir du miljonär kommer även mina barn att läsa, de är redan och undersöker boken och försöker ta den ifrån mig så de kan läsa den före mig ,,hihih.
 
Bert Karlsson har gjort mycket för Skara och jag tycker det är intressant att se hans klipp på "Berts Värld"
 
 
 

» Vlogg från hoppträningen för Emma Emanuelsson


» Torsdag

 
Isabelle vill först börja med att säga tack så mycket för att ni följer henne på Youtube och är extra glad att hon fått ännu mera prenumeranter på kananlen i veckan. =)
Det betyder väldigt mycket för henne och hon är väldigt glad åt detta.  ❤
Sen vill hon även tacka för era gulliga kommentarer och vilka fina ord ni skriver. 
 
Fredrik filmade när de var på hoppträningen och den vloggen kommer upp ikväll eftersom vi kom hem sent igår. Isabelle ska redigera filmen först bara.
 
Tjejerna hade det riktigt kul igår på hoppträningen och även i bilen hem var det mycket  skratt och fnissandes.
Tänk att det gör så mycket att få ha med en kompis på hoppträningar och i stallet och även sällskap på ridturen.
Blir ju så mycket roligare då.
 
Alla som har eget stall vet vad vi pratar om , även om Isabelle har med sina kompisar hem är det inte samma sak eftersom de är lite för små för att vara själva i stallet och oftas rider inte de lika bra och ofta måste jag som förälder hjälpa till elller att föräldrarna tar för givet att de bara kan komma hit och rida för Isabelle har ponnyer.
 
Vi kan heller inte sätta upp vem som helst på Pantis för den ponnyn kräver lite att man är tuff och vågar och henne kan vi inte låta nybörjare rida på som det blir om hon skulle ta med en kompis hem från skolan.
 
Därför är det extra kul för Isabelle att vi hittar medryttare som är äldre än henne och kan vara med i stallet och även jag som förälder kan andas ut att man vet om att de kan rida och man kan göra andra saker under tiden Isabelle och medryttaren rider.  
 
Sen är det toppen att äldre tjejer kan umgås med yngre och ha det lika kul för det är ju ändå hästar som är deras gemensamma sport.
 
 
 

» Shopping

Shoppat en Knights magplatta med fuskpäls till Pantis så hon får det mjukt och skönt. 💖
Innan har hon fått låna Speedy eller Tiffanys magplatta men nu fick hon en egen.
 
Gillar när varje ponny har sina egna saker även om de kan dela så vill man ändå att de har sina egna.
 
 

» Williams växthus

William fick ju ett växthus av oss en jul  och förra sommaren var det första gången som han odlade där inne och han har gjort ett superbra jobb och fick massor med tomater och, tomaterna fullkomligt älskade att bo där inne i växthuset för han fick så mycket tomater och kul också att man kan få så mycket tomater även om man inte gör efter konstens alla regler.
 
För hur roligt skulle livet vara om man skulle följa alla regler och inte få pröva sig fram och det har ju William visat att han KAN eftersom han fick ett bra första år i sitt egna lilla växthus.
 
Under påsken har han fixat lite i sitt växthus och även igår köpte han fröer för sina egna pengar. 
Bara det tycker jag är ett bevis på att han håller på och växer upp och köper sina fröer själv och tittar vad HAN VILL sätta i SITT EGNA växthus.
 
Nu kostar inte fröer så mycket att köpa heller så vad gör det om det skulle bli dåligt och inte växa något alls , huvudsaken är att han gör något eget och att han får göra som HAN VILL i sitt egna växthus. 
 
Det finns bra tips på förpackningarna hur man ska göra med varje frö , men man behöver inte följa dessa tips om man inte vill. 
Han har även sidor på Facebook som han är med i om växthus och där får han massor med tips och ideer om han vill göra som alla andra eller om han väljer att pröva lite själv.
 
Nu till helgen ska han sätta ner sina fröer i små krukor först och förvara i stallet , tills de har växt till sig och sen sätta ner i växthuset.  Nu när vädret är som det är , vill man ju inte sätta ut något i växthuset just nu så de fryser.
 
 
DET är KUL när BARN vill skapa något EGET och göra något med sina händer och få göra sina egna misstag och prova sig fram och inte bara göra efter alla REGLER.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Lite bus med Gwydion

 
 
 

» Annandag påsk

Fotograf: Bengt-Göran Filipsson
 
Annandag påsk och snart slut på påsklovet , vilket barnen tycker är tråkigt eftersom lovet har gått så himla fort.
 
Under ledigheten har vi fixat lite extra i trädgården och även i två av hagarna har vi harvat och mockat upp hästbajs.  Har även fixat så de kan gå i skogsdungen igen. 
 
Dagen blir att Isabelle ska rida på Pantis och Speedy och longera Tiffany och även Gwydion ska få extra pyssel.
William ska hänga med kompis. =)
 
Även jag och Fredrik ska kolla efter dagsturer som vi ska åka på när vi är i Edinburgh och titta efter vilka som har trevligast tur med både slott,  åka båt , öppna landskap och även whisky-provning.  
Finns så många bolag som åker ut på dagsturer, men man vill hitta den där speciella och vi kommer att prova att åka på en dagstur med ett bolag och även dagen efter åka med ett annat bolag.
 
 
 

» Pay and jump 1 April

 
Var iväg på pay and jump imorses i närheten av oss, tog oss en kvart dit.  Isabelle och Wilma hoppade 70 cm och 80 cm och felfria. 
 
Lite extra kul att få möjlighet att hoppa fram på lite terränghinder och givetvis fick de hoppa fram på banan också eftersom underlaget var lite hårt/halt/knögligt där de hade tänkt haft framhoppningen. Men detta blev ju kanobra ändå att få värma upp lite lätt på terränghindrena också.
 
Isabelle är jättenöjd över rundorna och även Wilma och Pantis skötte sig exemplariskt, lite stressig men kontrollerad och ej för fort tempo.