» Rätt ,rätt, största mattester på Youtube

 
Sök på RÄTT, RÄTT om ni inte har missat en till om tips eller mattester på Youtube.

» Har inte tid att blogga

 
Hoppas ni haft en trevlig sportlov, det har mina barn haft iallafall. =)
 
Har inte tid att blogga så kommer ta en pause. 
 

» Begravning på alla hjärtans dag

Var på begravning igår och mycket som man tänker på och funderar på om livet , men en sak är säkert börja LEV era LIV och ta VARA på VARANDRA så LÄNGE man KAN för livet är för kort, alldeles för kort för att inte njuta och vakna upp och inte få uppleva det bästa man har i sin närhet.
 
Tänker inte skriva så mycket mera utan ta vara på varandra.
 
 

» Städar vid fodret och öpppnar paket.

 
Tisdags städade Isabelle vid fodret och hon visar även upp paket hon har fått förra veckan.
 
Idag när hon kommer hem får vi se om hon hinner göra en till vlogg om fleectäckena , när hon ändå ska städa där.
 
 
 
 

» Min bästa vän

Matilda Catoni och jag
 
Min bästa vän Matilda och roligt vi kommer att ha det imorgon. =)  

» Sportlov och tar ledigt från bloggen =)

 
Nu har barnen sportlov, äntligen och nu tar vi ledighet från bloggen och hoppas ni med får en trevlig sportlov och njuter av ledigheten.

» Alingsås Ryttarsällskap

 
Första gången Isabelle tävlade i Alingsås Ryttarsällskap och jättefin tävlingsplats som vi kommer åka flera gånger till när de har tävlingar där.
 
Hon hoppade LD och LC.
 
Hon tyckte han  var lite för stark denna tävlingen och vi får se om Isabelle ska ha ett annat bett när hon tävlar honom.  Hon är både nöjd och inte nöjd över dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Vlogg


» Hoppträning torsdag och idag är det fredag

Hoppträningen igår gick väldigt bra och kul att se Isabelle göra så stora förändringar i sin ridning sen hon börjat hoppa för Lennart. 
 
Om Isabelle och Speedy hoppar så fint som de gjorde igår lär det ju absolut gå bra på hopptävlingen på lördag. =)
MEN RIKTIGT SÅ enkelt och lätt är det ju tyvärr inte när det kommer till tävling och skillnaden från träning.
 
Det vet ju alla som håller på med denna sporten och med hästar, allt kan gå bra ena dagen och nästa dag kan det bli pannkaka av allt. 
Men som jag alltid har nämnt till min dotter ,hon ska rida för att det är roligt och vilja kämpa och ha kvar glädjen att åka ut med sin ponny.
 
Hon har det ju även bra att hon vet om att Speedy aldrig kommer att säljas att hon inte har den pressen på sig som jag vet många andra barn har som gärna vill att de ska få placeringar för att de enklare ska kunna sälja sin ponny.
 
Vlogg om hoppträningen kommer upp ikväll när Isabelle har hunnit redigera filmen.
 
 
 

» =)


» Pether Markne boken

 
Ny månad och en ny bok att läsa , denna gången blev det Häststens grundarbete med Pether Markne.
 
Alltid bra att läsa böcker för det gör att man bättrar på sitt ordförråd då man stöter på många nya och intressanta ord.
 
Läser ni mycket böcker?  Tipsa gärna om någon bra bok till nästa månad att läsa?
 
 
 

» Torsdag och hoppträning

 
Torsdag och hoppträning för Lennart ikväll för Isabelle och Speedy. 
 
Denna träningen får hon ta med Speedy eftersom hon ska tävla honom på lördag så behöver hon hoppa med Speedy innan tävlingen eftersom det inte går att hoppa här hemma på ridbanan nu när det är snö ute.
Hon tar med Pantis tills nästa träning istället.
 
Har ni sett när Felicia Bergström en Youtuber lägger ut "storhandla mat med mig" och hur kommentarsfältet svärmar över av personer som både tycker det ena och det andra om att hon storhandlar.
Jag tycker det är jättekonstigt att folk orkar bry sig, låt hon handla vad hon vill , eller äta.
 
Tycker det är toppen att hon storhandlar för det gjorde vi med förr när vi hade större frys , nu veckohandlar vi istället för att få plats med maten eftersom vi köpte en kyl/frys kombiskåp.
 
Men vi sparade in massor med pengar när vi storhandlade en gång i månaden mot vad vi gör nu när vi veckohandlar för man plockar alltid med något extra som man inte kan göra när man storhandlar.
 
Har sett flera Youtubers storhandla och det är så himla kul att se på och skulle aldrig falla mig i att lägga i vad de shoppar för mat eller stoppar i sig.  Tycker mer det är  kul att se på hur mycket mat de kan handla för de pengarna.
 
 
 
 
 

» Transparenta ridhuset

 

» Tisdag och ridhus hos Sylvia

 
Åkte iväg till Sylvias fina ridhus med Speedy och Pantis och härligt när man kan sitta och få infravärme under tiden man sitter och kollar på när Isabelle rider.
 
Det bästa är ju också att under tiden Isabelle rider på den ena ponnyn kan den andra ponnyn stå i en box i ridhuset och hålla koll på istället för att stå själv i transporten.
 
Isabelle kommer göra en vlogg så ni får se där vad hon gjorde.   
 
 
 

» Pay and Jump med Pantis i Lidköping

 
Det som är bra med pay and jump's är ju att man tränar på att tävla för att se hur ponnyn beter sig inför en tävling.
Nu får vi ju börja med att Isabelle enbart haft Pantis i en och en halv månad, känner inte ponnyn tillräckligt, inte hittat knapparna ännu och ska lära om sig hur det är att rida en piggare hoppglad ponny som är svårriden.
 
Vi vet ju om vad vi köpt för en ponny så det är ju ingen nyhet för oss att ponnyn VILL göra JOBBET SJÄLV och att den är en väldigt framåt ponny. Nu är inte Isabelle så gammal och det har varit äldre ryttare på ponnyn innan som tycker det är kul när det går lite fortare.
 
Förra ryttaren nämnde att det inte gick att rida på framhoppningen för att ponnyn stressar upp sig och har enbart hoppat ett språng och sen gått ut. För Isabelles del så lyssnade ponnyn väldigt bra på Isabelle på framhoppningen och var lite mer åt det latare hållet på första framhoppningen. Nästa framhoppning gick det också bra men lite piggare mot hindret och hade bra bjudning och Isabelle klarar av ponnyn strålande bra.
 
Första rundan i 70 cm är ponnyn kontrollerad pigg men ändå lite lat att det blev motorstopp vid hinder nr 2 och Isabelle är nöjd över rundan men vill hoppa en gång till eftersom hon stannade vid hinder nr 2.
 
Red andra rundan och är fin till hinder nr 4 och sen vid vid hinder nr 5 vill hon sköta jobbet och drar iväg med Isabelle och hon har även spö på denna runda och man märker klart och tydligt att ponnyn blev stressad över spöet. Isabelle blev lite chockad över att hon drar iväg så med henne, något som är förståligt och det är ju för att hon inte är van vid att rida så pigg och glad ponny.  Så klart hon blir ledsen över att inte ha någon kontroll över ponnyn men efter rundan säger hon jag ska ha med ponnyn till Lennart träningen och jag nämner till henne att ponnyn är lite för svår för henne, men hon vill inte ge upp så fort utan tänker kämpa vidare.
 
Någon nämner en sån ponny skulle jag aldrig köpa , men nu har vi köpt en sån ponny och hon behöver lära sig hur hon ska kontrollera ponnyn som hon gjorde på första rundan.
 
 
 
 
 

» FREDAG =)


» Tiden går fort

Väldigt smal och annan frisyr och ser lite sur ut på kortet.
 
Snacka om att tiden går så himla fort , känns inte så längesen att William var en liten goding och satt i barnvagn, nu blir han 14 år detta året.
 
Jag fick barn väldigt tidigt eller kanske fel ordval beroende på vem man jämför med. En del skaffar barn tidigt i livet och en del skaffar barn sent. Jag var 20 år när jag fick William och på övre bilden är jag 21 år.
 
 
Nu är jag 34 år  och ser lite rundare ut men vad gör det när man har två friska barn och ett bra liv. Jag klagar inte det finns de som har det värre.
 
Mitt första hus köpte jag med Fredrik när jag var 20 år och det köpte vi väldigt billigt och fixade iordning det helt och hållet och sen gick vi med vinst på det huset och köpte då våran lilla gård när jag var 23 år.
 
Isabelle fick jag när jag var 22 år och det skiljer endast två år mellan William och Isabelle.
 
Fredrik och jag blev tillsammans när jag var 18 år och vi har då varit ihop i 16 år, vi är förlovade.
 
Därför jag kan bli lite förvånad när folk klagar om både det ena och det andra och folk som säger mycket vill ha mera eller gnäller över sina liv. 
SNÄLLA öppna upp ögonen och se vilket bra liv ni lever och sluta hitta fel.
 
Men  LEV era EGNA LIV och sluta jämföra med hur andra LEVER sina LIV och sluta GNÄLL och tyck synd om er själva.
 
 
 
 
 
 
 
 

» Vad Isabelle har i sina ryktväskor

 
Har ju fått lite frågor på Youtube att ni vill se Isabelles hästutrustning och vi kan ju börja med att visa denna vloggen för två år sedan om hennes ryktborstar.  
Vi behöver ju inte göra en ny vlogg om hennes ryktborstar för det är typ samma borstar som hon hade för två år sedan och några borstar har jag haft när jag var mindre.
 
Sen vet jag om att hon har en vlogg med sina schabrak, men den behöver hon nog göra om för vi har gett bort många schabrak sen dess och införskaffat nya schabrak.  
 
Ni ville se hennes fleectäcken och det kan vi givetvis göra en vlogg om, bara ni inte hinner somna innan hon visat alla fleectäcken.