» Matgeek

Min son William tipsade mig igår om en matlagning-youtube alltså Matgeek och riktigt kul att se på även om jag inte hunnit se  många avsnitt ännu.
 
När vi ändå är inne på William min son så gillar inte han att vara med på sociala medier och det är något som jag respekterar. Han säger själv att han inte skulle vilja stå ut med det negativa som kan vara när man håller på med sociala medier och han har så rätt i det han säger till mig. 
 
Men många frågar varför inte William är med i vloggarna och han VILL INTE, och då respekterar vi det och han gillar heller inte när andra folk tar kort på honom.
 
Alla är vi olika och man får respektera och även om Isabelle är motsattsen till att VILJA synas och att hon drömmer om att kunna jobba med social medier.
 
 
 
Bjuder på ännu en matvlogg från mig i söndags åt vi detta goda Thai Wok kyckling med ris, kryddorna luktade ljuvligt och smakade även väldigt gött.
 
Igår måndag var William på sin fotbollsträning utomhus när det snöade, och såg väldigt nöjd och glad ut efter träningen. 
 
Ponnyerna vilade måndag och idag ligger det snö på backen att det får bli ridbanan som gäller nu när de inte har snösulor på, för det går ju att harva ridbanan så snön försvinner på ridbanan.
 
 

» Söndag

 
 
 
Söndag och bara fixat här hemma och William har varit iväg med sin kompis på äventyr så han fick hoppa över sin fotbollsträning idag. 
 
Isabelle har ju fullt upp med sina ponnyer och det är ju det som hon älskar att hålla på med och Speedy var riktigt pigg och taggad på galoppintervallerna.  Pantis blev ett pass på ridbanan.  
Tiffany och Gwydion blev omskötta som vanligt. 
 
Middagen blev kycklinggratäng och kvällsmaten åt vi  kyckling Thai Wok med ris. 
Kykling är något som jag kan äta varje dag, tröttnar aldrig på det.
 

» Hoppträning med Speedy för Lennart

 
Lördag och hoppträning för Lennart även idag men denna gång med Speedy.  Coola lugna Speedy som skötte sig utmärkt.
Läxa med Speedy fick hon också och det är ju det vanliga som hon redan vet om vad hon behöver träna på. =)
 
Hon är även anmäld till en tävling med Speedy som är snart, något som Isabelle längtar till. 
 
Hon har haft en toppenhelg med träning två dagar i rad och tycker att det varit riktigt kul att vara med och bästa tränaren.
 
 

» Frisören och hoppträning

I fredags så var jag hos frisören. Så himla skönt att få håret klippt och slingor.
 
Efter det så hopptränade Isabelle med Pantis och jag är grymt imponerad av att Isabelle inte gav upp utan istället kämpade på även fast det gick lite för fort ibland. 
 
Kan klart och tydligt skiva att jag själv var en nervös mamma för jag vet ju att Pantis är en svår ponny och tänkte för mig själv nu är det kört nu lär hon sluta med att rida och nu lär självförtroendet få sig en törn igen.
Men GUD så fel av mig som mamma att tänka så för Isabelle var riktigt TAGGAD att få hopppträna med Pantis och hon var en riktig TUFFING.
 
Innan har hon ju tjatat hål i huvudet på mig att hon skulle rida och ta med Pantis antingen på fredag eller lördag och hon hade visst skickat till Lennart och frågat vad det skulle bli för träning och han hade svarat henne att det blir enkel  lydnad.
 
Jag själv fortsatte att säga till henne att du ska inte rida dig in mera på ponnyn innan du tar med henne på hoppträning och hon nämnde då att hon hade skrivit till Lennart och han hade svarat henne och då hade jag inget att säga till om. 
 
Hon gjorde iordning ponnyn för att sen lasta på och en stolt och glad tjej som sitter i bilen att få ta med Pantis.
 
Jag som mamma får äta upp att denna ponny kommer att ta tid för Isabelle att rida in sig på och lära om från hur Speedy är att rida och bara låta henne få tuta och köra på med Pantis.
 
Idag tar hon med Speedy på hoppträningen. =)
 
 
 

» Hoppträning för Lennart Lindelöw med Pantis

 
Fredag och hoppträning för Lennart Lindelöw med Panter Van De Mountain. Första gången hoppade ordentligt med Pantis och tur hon började med experthjälp för det är krut i denna ponny och Isabelle fick mycket hjälp och råd och tips. Nu har hon läxa till nästa gång hon ska hoppträna. 
 
Imrgon lördag är det med hoppträning för Lennart men då får Speedy följa med.
 
 

» Min sms röst går till i SWART

 
Har tittat på alla filmer som är nominerade i SWART och att vinna en SWB-häst 2018 
 
Min sms röst kommer att gå till Anna Blomgren Rogers och jag fastnade verkligen för hennes filmsnutt och man ser hur hon brinner för hästar och även att få en trygg häst och glad, och superkul att se att hon miljötränar hästar.
Ser ni filmsnutten där hon rider och har hästen bakom ett stort vitt lakan och ett blått lakan som föreställer vågor.
Det tycker jag är grymt proffisigt gjort att få den tilliten att hennes häst litar på henne, och inte få flyktinstinkt.
 
Kan säga att hennes filmsnutt fick mig att vakna upp och verkligen titta på hela filmen, mot vad många andra gjort sina filmer, för jag ska vara ärlig att jag somnade nästan vid en del filmsnuttar och bara nej ingen till som börjar med att stå vid sin häst och berätta om sig själv och inget händer.
 
Nu menar jag inget negativt med de andra filmerna om sin presentation men denna tjeje gick verkligen in för sin och ville verkligen få en att vakna upp och fortsätta se klart filmen.
 
  Gäller det att sticka ut från mängden. Hon har verkligen gjort ett bra första intryck.
 
http://swart.horse/nominerade/   Tryck på länken för att se alla som är nominerade

» Klippt Speedy ikväll

 
Klippte Speedy ikväll och har kvar benen och lite i ansiktet att klippa eftersom det regnat ute var ju benen blöta och då går det ju inte att klippa där om man inte vill förstöra klippmaskinen.
 
 
 
 

» Onsdag

 
Maten igår kväll och var riktigt hett och har lärt mig att inte hälla i hela burken Samba Oelek även om det smakade sjukt gott ändå.  Ikväll blir det rester från igår eftersom jag gjorde mycket mat och då ska vi hälla i matlagningsgrädde i och äta ris till.
Vet om att någon har nämt till mig att om man häller i matlagningsgrädde eller vanlig grädde , eller lite fett i  ska det försvinna lite av det starka, så vi får hoppas att det stämmer.
 
 
Härligt väder ute nu när snön försvinner och på ridbanan är det knappt någon snö alls och det hurrar vi över att det ska vara plusgrader i några dagar framöver att det går att rida på ridbanan.
 
På lördag och söndag kommer det några som ska kolla på Gwydion och det är både blandade känslor just nu för mig att ta in, känns ju att sälja en ponny man fött upp själv men samtidigt kan jag inte samla på ponnyer.
 
 
 
 
 

» Tisdag och vi i femman

 
Igår måndag var William på sin fotboll och härligt att klubben har konstgräs att de kan vara utomhus på vintern och spela.
 
Jag och Isabelle var snabbt inne på Skara Hästsport och tittade efter boots som var på rean, men hittade tyvärr ingen storlek till Speedy.
 
Men Isabelle fastnade för ett snyggt rose  Eskadron Heritage Sweat Rug svettäcke med insidan av fleece och utsidan av jersey att spån och strö inte fastnar så lätt.  Men det som hängde i butiken var till stor häst. Vet ej om det finns i ponnystorlek heller.  Kanske var tur ändå att det inte hängde ett till ponny för hur många fleectäcken har du egentligen Isabelle,  behöver du mera ?
 
Igår på kvällen gjorde jag även kycklingmarinad med samba oelek i och råkade ta i hela burken så maten kommer nog vara riktigt hett ikväll.  Har stått i kylskåptet i ett dygn och ska lägga i wokade grönsaker i och persilja.
 
Eftersom Isabelle är iväg med klassen i Vi i femman och kommer hem sent blir kvällsmaten senare än vanligt.
 
Jag kommer att få motionera hennes ponnyer idag eftersom hon kommer hem när det är mörkt. Blir till att longera ponnyerna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Matvlogg och snö


» Söndag och ridbanan och Skara Hästsport

 
Härligt väder ute, solen lyser och det är en perfekt dag att köra bort snön för att sen lägga salt på ridbanan.
Nu går det ju iallafall skritta och trava på ridbanan tills vidare. Ponnyerna lär ju inte få några snöstyltor heller eftersom jag valde att inte ta på snösulor denna gången heller vid skoningen eftersom snön ska ju inte vara kvar så länge ändå enligt klart.se
 
Just nu äter vi falukorv med ägg och makaroner. Efter maten blir det att dricka lite kaffe och sen åka till Skara Hästsport för att shoppa häst- och hundgodis. Sen CityGross och handla mat. 
 
Har även grusat här hemma så vi slipper halka.
 
 
 
 

» Ridhus lördag

 
Isabelle lastade in två ponnyer i hästtransporten  och åkte iväg till ett jättefint ridhus.
 
Det bästa med detta ridhus är ju att det tog oss bara 5 minuter att åka dit.  
Var kravlöst pass på båda ponnyerna och bara få in lite språng inför nästa vecka då Isabelle börjar hoppträna för L.
 
 
 

» Lördag

 
 

» Lyssna om "olikheter"

 
Lite kort samanfattat om man inte vill se filmsnutten.
 
 • Ifrågasätta eran livstil kommer alltid folk att göra, men så länge du mår bra så gör vad du vill.
 • Inspirera ,tänka med glädej, äta rätt, träna, och så vidare.
 • STRÄVAN efter sin egna val.
 • STÅ FÖR SINA VAL = Våga stå för sina val, och skit i att ständigt bli ifrågasatt för du gör hur du vill med ditt liv.
 • ANNORLUNDA ÄN NÅGON ANNAN = Varför tränar du inte? Varför äter du så?  VÅGA vara annorlunda än någon annan.
 • Varför ifrågasätta andra? 
 • Gör vad DU VILL, så LÄNGE DU MÅR BRA. 
 • OTROLIGT TACKSAM att andra inte LEVER som JAG.
 • Tänk om alla tänker som jag?  Det skulle ju inte GÅ  tex äta som jag en viss rätt, då skulle ju det inte finnas längre i affären för då skulle ju varan vara slut i butiken....
 • Tänk om alla skulle vara likadana? Fantastik att andra gör som de vill. Vi är olika människor.
 • Bli älskad av alla , det går ju inte ,, men så länge man själv mår bra.
 • TACKSAMMA att alla inte samma, respekterar varandra.
Dett är något man kan tänka i hästvärlden , Hur skulle det se ut om alla tränar fälttävlan?  Jo det skulle vara trångt och alla kan inte vara med eller det skulle ständigt vara fulla platser.
 
En som frågade mig en gång varför tränar inte Isabelle fälttävlan?  Ja hur skulle det se ut om alla tränade fälttävlan bara för att DU GÖR DET.   Man gör sina EGNA VAL I LIVET.
 
Våga vara annorlunda än någon annan, varför ska du hoppa för den hopptränaren för att din bästa kompis tränar för den tränaren. ALLA STÅR för sina EGNA VAL och GÖR hur du VILL med DITT LIV.
 
 

» Fredag

 
Äntligen fredag! 
 
Visst är det härligt att det är fredag och ikväll ska det bli hemmagjord potatismos och stektfläsk med löksås.
Inte för att varken jag eller barnen gillar lök så är det gött med smaken och gör man stora lökbitar kan man ju plocka bort löken ur såsen.  Eller som jag gjorde när jag var liten silade såsen för att jag skulle kunna äta den.
 
Mat är både känsligt ämmne och otroligt gött , en del har börjat fråga privat varför lägger ni ut om mat, ja varför inte ? Alla äter mat , det är naturligt.  Men vill ni inte se mat så är det bara för er att titta bort eller kolla på något annat. I det flesta Youtube-klipp som finns på Youtube när man ser på vloggar kommer det upp om mat eller vad personer äter i sina vloggar. Jag tycker det är lite mysigt att se vad andra äter och få lite inspiration om nya maträtter eller helt vanligt hederligt svensk mat som husmanskost.
 
Alla måste vi äta för att orka hålla på med hästar , jobba, eller fritiden, eller orka träna som fotboll och så vidare.
 
Detta åt vi igår torsdag och smakade himla gott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Lära ut, och prata på rätt sätt, eller utbildad sätt att lära ut på.

Min son William nämnde igår när vi satt i bilen, ofta han öppnar upp sig mera när vi sitter i bilen och gillar att prata och diskutera olika saker, att han fått en ny lärare igår.
 
Tänker inte gå in på vilket ämne eller vilken lärare det gäller som han pratade om men han nämnde att de fått en ny lärare och att denna läraren var riktigt bra på att lära ut och få en att lyssna. 
William nämnde helt plötsligt att läraren inte är utbildad men var viktigt att tala om för oss föräldrar att en utbildad lärare är inte bättre än en som ej är utbildad. 
För jag lärde mig så mycket av denna läraren som inte var utbildad som lärare för hen kunde verkligen "prata" och få oss att stanna upp och lyssna på allt vad han berättade under lektionen.
 
Slutade med att min son verkligen fick ett ahhha upplevelse och började undra varför ett papper på en utbildning skulle göra en människa bättre på att lära ut.?
 
Både jag och Fredrik håller med William och ibland är det verkligen den personen som kan få en att stanna upp och verkligen få en att lyssna är den som man lär sig bäst av och det är ingen utbildning som man kan få på ett papper hur man lär ut bäst.
 
Det är nästan lite som när jag tittar på STRÄVAN på Youtube , herre gud vad man vill lyssna på denna människa för sättet han pratar och att han verkligen vill att man ska förstå på är att man tappar hakan och bara ,hallå man är ju fast och bara vill sluka all information man får ut av denna personen. 
 
Det är väl så det är med Isabelles träningar och jag som förälder har fastnatlite vid att en tränare ska ha sina bokstäver. Men i själva verket kan även en tränare som inte har någon bokstav va lika bra som den som har bokstäver. I grund och botten är väl att den som är utbildad är mer pedagogisk i sitt sätt att prata men det är inte alltid den som är pedagoiskt som lär ut bäst eller den som man vill lyssna mera på.
 
Det är verkligen en balansgång det där med att få en LÄRARE/TRÄNARE/ COACH att man stannar upp och får den där ahha upplevelsen och säga denna läraren/tränaren/coachen vill jag lyssna mera på.
 
 
 
Har ni någon person som ni tycker är bra som lär ut på ett bra sätt utan att ha på papper att den är utbildad.?
 
Är det maktspråk som gör att man vill lyssna?
En peron som har de rätta kommandot i sitt kroppspråk.
En person som tittar på de personer i ögonen som den ska lära ut till.
En person som utstrålar styrka när den pratar.
En som tar plats när den pratar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Boken Therese Lindgren

 

» Säger varken bää eller buuu

Ja jag har inte missat vem som vann Jerringpriset igen och tänker inte skriva varken bää eller buu. Det gör ju tidningarna så bra ändå att skriva nedvärderande om ridsport. Så varför ens bry sig , det är väl så vi ridfolk gör när folk pratar skit vi bryr oss inte. Därför jag tycker det går lite utför när folk försvarar och säger det är visst en sport. Vi i ridsporten kan fixa en egen GALA nästa år.  

» Unboxing och mat

 

» Tittar på Strävan

 
Jag är i perioder då jag gillar att laga mat och ofta då slukar jag infon från youtube, olika mat-tips på Facebook, eller googlar så fint det heter.
 
Just nu har jag fastnat bokstavligt tavlat för Strävan på Youtube, vet ju inte vem det är men googlade lite och Kenny Dahlström heter han och herre gud vilka maträtter han gör och inser vilken kunskap denna mannen har i vad man stoppar i sig.
Ja han är ju personlig tränare och jobbar med detta med kroppen och så vidare , inte konstigt att han är kunnig.
 
Första gången jag kom in på hans Youtube-kanal var faktiskt igår när jag sökte på Youtube på kyckligrätter och blev helt i CHOCK först över hur mycket matlådor denna människa gör.  Nu vet jag ju att folk som tränar mycket äter mycket och rätt mat för att få dessa muskler.
 
Men fattar ni hur ENKELT och gott ALLT han lagar ser ut, och verkar gilla att göra den mesta maten i ugnen.
 
Nu har jag verkligen fått lite mera recept och ny inspiration till att laga mat.
 
 
 

» Hovslagaren

Sitter och äter lunch ,rester från igår kycklinggratängen och ska snart ut till stallet för att mocka och göra klart så mycket jag hinner innan hovslagaren kommer.
 
För klockan 13:00 kommer  hovslagaren hit och fixar så ponnyerna får Gucci skor.  
 
Har även fixat på lördag att Isabelle kan rida i ridhus och hoppa lite med Speedy och Pantis.  Eftersom det är stenhårt i backen här hemma går det ju inte att hoppa hemma och det var 2 månader sen sist Isabelle hoppade med Speedy så han har verkligen fått ledigt från hoppning. Tycker jag är toppen att han har fått vila ifrån hoppning så länge eftersom snart drar det ju igång igen med hoppträning och tävlingar.
 
 
 
 

» Presenterar ponnyerna

 
Presenterar ponnyerna och lite annat =)

» Fredag och ridit två på Speedy plus matlagning =)

Jag och min bästa kompis Matilda Catoni =)
 
Mvh Isabelle Arvidsson
 
 

» Vi ses v.4 istället =)

 
Har ju lovat mig själv att inte blogga mycket detta året så vi ses , V.4 istället när Isabelle ska hoppträna för Lennart Lindelöw  två dagar.
 
 

» Hårt i backen

Paddocken har varit mjuk och bra att rida i ett bra tag nu i vinter men från i lördags har det varit minusgrader och hårt i backen. 
 
Denna vecka börjar vi med skrittrundor alltså Road Walk om vi vill skriva med ett annat språk. Sen så får vi se om det blir lite plusgrader på slutet av veckan isåfall får det bli att bygga in styrka genom att klättra i backar och göra en del galoppjobb för att bygga på konditionen. 
 
Igår var Pantis förra ägare här och besökte oss för att se hur Pantis bor och hur hon har det på det nya stället hos oss.
Alltid kul att de vill följa upp sin förra ponny och givetvis är de välkommen flera gånger och komma och hälsa på henne. 
 
När vi ändå är inne på Pantis så vill jag ännu en gång berömma hur snabbt dom jobbar i den föreningen för att göra ägarbyte. Vi hann ju inte ens blinka förrän vi fick hem papper om ägarbyte och betala och då har det också varit röda dagar som jul och nyår. 
Såna föreningar gillar vi där det går fort och smidigt. =)
 
Det var även snabba när vi köpte Tiffany och gjorde tilläggsregistrering.
 
 
 
Det efterfrågas En dag i stallet så Isabelle har fixat det idag.
 
 
 

» Lär mig tricks med häst och skrittrunda

 
 
Många pussar får jag av Pantis =)
 
Isabelle Arvidsson 

» Saknar eller inte

 
Får upp gamla minnen från Facebook och ibland när man får upp såna bilder så kan man sakna att jag inte rider längre.  Eller inte...
Tänk egentligen har ridit hela mitt liv och så bara när jag tar bort Maggo känner jag att jag inte vill rida längre. 
Köpte ju en annat fullblod efter Maggo men det var inte samma sak, inte heller Tiffany är samma sak.
Det är nog svårt för mig att ta in en ny häst i mitt liv och jag njuter mer av att vara på backen och se på när min dotter rider.
 
Vet om att jag kan drömma om att rida men sen när jag vaknar upp är jag glad att jag inte rider längre. Det enda positiva när jag red var att jag var smal, det är jag inte längre, haha. 
 
 

» Löshoppat Gwydion och Pantis

 
Gwydions första löshoppning och han tyckte verkligen att det var så himla kul.  Han fick ju inte hoppa så många gånger eftersom det var första gången men man ser ju på honom att han tyckte detta var superkul.
 
Pantis märker man ju klart och tydligt att hon blivit löshoppad förr för hon visste ju vad hon höll på med.  Hoppade väldigt fint. 
 
 
 

» Fredag =)

 
Härlig vinterdag och vi fixar här hemma och tänk att det är vinter och man kan gå utan vinterjacka.
Hur gött är inte det?
Det började komma lite snö från himlen men inget som lägger sig på backen. 
 
Fredrik har harvat ena hagen och skönt att vi har sandgjord här hemma att det inte blir för blött i hagarna. Blev helt perfekt att harva hagen och nu blev det fint , nästan så ponnyerna har ett nytt parkettgolv att gå på i hagen.
 
I eftermiddag ska vi löshoppa Gwydion och Pantis. Det blir första gången för Gwydion så vi får se vad killen tycker om det.
 
I "Pantis" pass kan man se hur Pantis såg ut som föl och hennes mamma. Ser väldigt söt ut men det gör ju alla föl.
 
 

» Krattat och mockar hagar

 
Jag gillar att mocka i hagen och kratta så det ser snyggt och fint ut.  Har man som rutin att mocka varje dag i hagarna så blir det inte jobbigt.
Dessutom är det ju kanon att det inte är någon snö för nu kan inte , DET SOM GÖMS I SNÖ kommer upp i TÖ.
 
 
 

» Fått lova av Isabelle

 
Min första egna filmtrailer som jag gjort och fått lov av Isabelle att lägga upp den här. Så här är livet som ponnymamma och få skäll och höra både det ena och andra när man tränar sin egna dotter.  Tur att hon har mera respekt för sin tränare och skulle aldrig ens våga säga emot sin tränare.
 
 

» Januari 2018

Måste ju bara blogga nu när det är ett nytt år och vi dansar in det nya året 2018 med regndans eftersom det regnar.
 
Ponnyerna har inte tagit någon skada av några nyårsraketer utan de har sovit i sina boxar och bara tagit det lugnt detta året med, även hundarna var lugna.   
 
Nytt år och nya möjligheter och imorgon tisdag startar vi dagen med att Distriksveterinären kommer ut och det är även sista dagen imorgon som Fredrik är ledig eller han är ledig på fredag också en del har det bra.
 
Isabelle har bestämt sig för att vara medlem i Lidköpings ridklubb i år igen.
 
V.4 Börjar hon med helgträning för Lennart Lindelöw och något hon ser framemot att börja träna igen.