» Shoppat på Skara Hästsport

 
Isabelle har till Speedy Kentucky-grimman med fårskinn och den kostar 899kr och den är grymt fin. 
 
Idag såg vi att Skara Hästsport hade rea på sin egna grimma, som typ är en kopia på Kentucky-grimman och är mycket billigare i pris 299kr just nu i helgen och den är säkert lika bra som den äkta.
En sån grimma fick bli Tiffanys tävlingsgrimma.
 
Speedy i den äkta Kentucky-grimman fast i brunt.
 
Passa på ni med nu om ni vill ha en snyggare lite billigare än Kentuckys-grimma nu när Skara Hästport har rea i helgen på Skara Hästsport grimman i ludd.
 
 

» Lördag och byta tränare igen

Härligt med lite sovmorgon och starta dagen med frukost i soffan och titta på youtube-vloggar. Det känns som en lugn dag att starta dagen med, precis som andra som gillar att läsa tidningen på morgonen.
 
Fredag kväll var vi hela familjen och spelade bilbingo och riktigt kul fredagsnöje tyckte barnen som vill spela en annan dag till.
 
Innan vi skulle börja träna för Emma igen så har jag pratat med Gustav som precis flyttat hit till Falköping att Isabelle skulle träna för honom och på torsdag blir första träningen här hemma och skönt att slippa åka iväg till träningar och istället ha träningar här hemma  och bara gå utanför dörren.
Tack snälla Gustav för att du är snäll och kommer hit och har träningar för Isabelle.  
Ni som följer Isabelle på instagram vet redan vilken Gustav det är hon ska träna för.
 
 
I onsdags var sista träningen för Emma för uppehåll under Falsterbo och semester , sen fick vi reda på dagen efteråt att träningarn skulle flytta till ett annat ridhus och till ett annat ställe som jag tycker ligger lite för långt bort att åka till. 
 
Kommer givetvis att visa flera bilder från Edinburgh ska bara få tid till att lägga upp de här, men det kommer.
Kan ju bli bra att inte visa allt på en gång heller.
 
Isabelle fyller ju år den 3 Juli och hon har redan nu fått en för tidig födelsedagspresent en ny vlogg-kamera , och jag har även beställt ett nytt stativ till kameran som kommer senare. 
Just nu har hon mycket nytt att lära sig med nytt redigeringsprogrammet att det kan ta lite längre tid innan vloggarna kommer upp på Youtube.
 
 
 
 
 

» Testar godis från Skottland


» Hoppa för Emma Emanuelsson

Är det någon här som vill hoppa för Emma Emanuelsson på onsdag i Bjällum, Lunnagården, Broddetorp 
Nivå från LC 
Pris:380kr 
Hör av er till Sofia Stenbrink 0768901721
 
Läs mera här: http://www.bergshk.se/Nyheter/hopptraningforemmaemanuelssononsdag27juni/

» Ballantre Albany Hotel Group Edinburgh

 
Vi bodde på Ballantre Hotel Group Edinburgh som ligger i New Town nära York Palce och exakta gatan som hotellet ligger på är Albany St.
Fint hotell och väldigt bra personal som var väldigt måna om oss och hälsade så fort de såg oss, och fick toppenhjälp också med min nya resväska som gick i baklås. 
 
Väldigt god frukost på hotellet och den intogs längst ner och massor med godigheter att välja på att äta.
 
Vi hade gångavstånd till de olika ställena som vi gick till och ville vi vara lata kunde vi bara gå runt hörnet till York Place och ta spårvagn men det gjorde vi aldrig , använde bara spårvagen när vi skulle till hotellet från flygplatsen och tillbaka till flygplatsen från hotellet. Vilket var väldigt billigt att åka 35 minuter för £ 6.00 per person.
 
Vi hörde även av en annan person att man skulle undvika bussar att åka med om man inte ville fastna i rusningstrafiken.
 

» Shoppat smink

 
Det räckte inte med shoppingen i Edinburgh utan jag ville shoppa mera här hemma. Jag fick mina födelsedagspresenter när jag kom hem från Edinburgh och passade då på att åka till Skara Hästsport och sen vidare till Skövde och köpte smink och lite annat kul, tänker inte visa allt här på bloggen för den tråkiga svenska avundsjukan som finns. 🤣
 
Förut sminkade jag mig bara med Make up Store smink men nu använder jag  Id bare mineral och blandar olika märken.  Inte för att jag sminkar mig varje dag.
 
 
 
 

» Edinburgh, Saint Andrews universitet, The Old Course St Andrews

Vi har haft en mysig vistelse i Edinburgh och även i Saint Andrews där vi bland annat såg universitet och golfbanan The Old Course samt några mera byar när vi åkte bussturer. 
Vi var även på ett nybyggt Whiskyställe (2014) som heter Kingsbarn och ägs av en familj och någon till som är från den rika familen Wemyss som bor i ett slott och äger typ hela byn där de har sitt Whisky destilieri.
Otroligt kul att åka dit och få lära sig mera om whisky. Rekomenderar verkligen att ni åker dit om ni gillar Whisky.
God Whisky med vaniljsmak som jag blev förtjust i.
 
Bott på fint hotell som låg nära till allt, alltså gångavstånd till alla saker som man vill se på när man är i Edinburgh.
 
Kan inte få in i ord hur fint och vackert Edinburgh är och dess natur med så fina gamla vackra byggnader.
 

» Fyllt år och resa till Edinburgh

 
Fyllt år i fredags och har tyvärr inte firat min födelsedag denna gången för jag tycker det är lite "fjantigt" att hålla på och byta presenter med varandra, bättre att  köpa det man vill ha själv istället.
 
Istället har både jag och Fredrik en resa till Edinburgh ihop att se framemot och vi åker om två dagar, alltså på tisdag. ❤
 
Detta är det bästa att jag och Fredrik får åka ihop tillsammans på en kärleksresa. Bästa presenten och vi måste tacka William och Isabelles farmor och farfar som gör detta möjligt för oss. Eftersom de ställer upp och är hästvakt, barnvakt, hundvakt, och passar huset medans vi är borta. 
 
Köpt nya resväskor och jag längtar samtidigt som jag är rädd för att flyga.
 
 
 
 
 

» Hoppträning i onsdag för Emma Emanuelsson


» Väntar in och hoppträning ikväll

 
Isabelle på väg till skolan och hon tog sista farväl och sista kortet och ser ni på bilden att man nästan kan tro att Pantis ler ett leende mot Isabelle samtidigt som Isabelle får sista pussen av Pantis.
 
Ett djur ska aldrig lida och det är våran rättighet att göra lidandet kort och att det ska gå fort. Som djurägare innebär denna biten också att ta sista farväl.
Isabelles sista farväl ser ju lite trevligare ut mot vad jag kommer att se sen.......
Men bäst att skona Isabelle och låta henne uppleva glädje och kärlek.
 
Har varit med om detta innan och hållt i häst, denna gången vill jag inte hålla i men måste och MÅSTE INBILLA mig att jag är STARK som KLARAR detta och får tänka att hon inte behöver lida mera.
 
Verkligheten är så här och det är inget att humla över och livet går vidare.
 
 
 
Jag är stark och jag klarar detta. 
 
Pantis du kommer att få ett riktigt fint liv där uppe i trappalanda och vi kommer aldrig glömma av din personlighet som ponny som älskar uppmärksamhet och vill gärna pussas och köra upp din mule i våran famn.
Har aldrig träffat på en ponny som du som är så kontaktsökande och gnäggar så fort hon ser oss.
 
Ikväll väntas det hoppträning, och livet går vidare även om det kan kännas jobbigt.
 
 
 
 
 

» Ny mobil även jag och plocka av skorna på Pantis

Även jag har bytt till en nyare mobil såsom Isabelle har gjort. Så nu har vi likadana mobiltelefoner.  Synd bara att jag var så klantig att jag inte uppgraderade den gamla telefonen så massor med bilder försvann nu på Pantis men jag överlever. Tur man har bloggen att se tillbaka på bilder om jag vill titta.
Även de flesta nya mobilnummer försvann inte bra men men.
 
På tal om Pantis så närmar det sig nu och ikväll ska vi plocka av henne skorna och vi kommer inte att blogga på ett tag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Andra dagen på tävlingen och hon blev 5:a =)

 
Grattis Isabelle till 5:e platsen i LC. ❤ Riktigt fin runda du och Speedy hoppade och vilken helg du har haft i Mariestad. 💕
 
Vlogg kommer upp senare .
 
 

» Vlogg dag 1 tävling och Granngården


» Maroon 5


» Mariestads ridklubb ,Juniaden

Isabelle varit iväg på tävling på Mariestads ridklubb , Juniaden och hoppat Lätt C bed. två faser och LC + bed. två faser och fick två dubbelnollor även om båda rundorna är utanför placering är hon nöjd och glad. 
Hon var riktigt tuff idag och riktigt kul att se.
 
Vlogg kommer upp senare, så slipper jag skriva mera men vi var även på Granngården och handlade efter tävlingen.
 
 

» Vlogg


» Tisdag

 
Nu har jag alla 36 balar hemma som jag beställt och det lyser upp rätt fint på gården med den gula färgen. Som jag skrev i ett annat inlägg så står de gula balarna för barncancer.
 
När vi ändå är inne på cancer så har Pantis, den ponnyn som Isabelle fick i julklapp av oss och inte haft så länge, har en cancertumör i munnen och kommer att få vandra vidare till trappalanda. Vi är otroligt ledsna men ändå skönt att veta att hon inte kommer att ha ont något mera i himlen.
Just nu i skrivande sekund så inväntar vi bara besked från försäkringsbolaget om när hon ska vandra vidare.
 
Kommer inte skriva mera ingående om detta för det är något som bara rör oss i familjen och vi vill smällta allt detta först innan folk kommer fram och frågar massor med frågor. Men nu vet ni varför det snart kommer att stå en ponny mindre här hemma.
 
 
 
 
 

» Axevalla Hästklinik med Pantis

❤❤❤ Pantis ❤❤❤
 
 

» Städar och kollar på trav

Fredrik har fixat i trädgården där andra lasset hösilage ska stå och klippt gräset där och krattat att det nu är klart inför när lasset kommer.
 
Städat lite inomhus och tvättmaskinen går för fullt och även Isabelle har fått rensa ut i sin garderob och provat kläder , hälften av hennes garderob försvann eftersom hon har växt lite. Härligt då blir det även en Ullared-trip i augusti.  William ska också prova kläder och rensa ut ur sin garderob när han kommer hem.
 
Gött att grilla i nya grillen och hunnit grilla två gånger redan med den, ska även grilla ikväll så tredje gången  gillt och invigt den rejält. Grillar ni med mycket nu i sommar?
 
Isabelle tappade sin mobil i stallet innan tävlingen och Speedy var snabb att trampa på den också, att vi har fått beställa en ny telefon. Lite synd när det var den mobiltelefonen hon jobbat ihop själv med att sälja jultidningar.
 
Tittar just nu på trav och bloggar samtidigt och dricker kaffe, får ju ta lite pause när man städar. 😂
 
Imorgon måndag ska vi till veterinären igen på återbesök med Pantis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Isabelle tävlat och vi shoppat =)

 
 
Hos Falbygdens Hästsportförening har Isabelle och Speedy varit iväg och tävlat idag.
 
 
Första rundan gick superbra och Speedy verkligen lyssnar och gör som Isabelle vill. Lite pigg men på ett bra sätt och lydig.
Rosett fick de och detta var i Lätt D bed.A . Duktiga och samarbetet var riktigt kul att se på. =)
 
Andra rundan låg hon placerad tills sista ryttaren red och Isabelle hamnar precis utanför placering. Hon är jättenöjd över rundan även om Speedy försökte köra med Isabelle vid ett hinder, men hon löste det bra och var bestämd mot honom, syns inte så tydligt i filmen men vi som känner Speedy ser det, hihi. 
Detta var i LC bed. två faser.
Isabelle är väldigt nöjd över denna tävling.
 
Varmt och åter varmt var det på tävlingen men vi hade med mash till Speedy så han fick i sig tillräckligt med vätska. Glad åt att detta foder finns när man har en ponny som Speedy som gärna inte vill dricka när han är iväg.
 
Kom hem och gjorde iordning Speedy och sen vidare till Skara Hästsport och shoppade ny skär till klipparen.
Handlade sen mat och även en ny större grill inne på Jula och lite tillbehör till den.  
Ska bli gott och inviga den ikväll. =)
 
Fredrik får inte packa hädanefter eftersom han packade ner mina ridstövlar så Isabelle red runt med för stora ridstövlar men det gick ju bra ändå.