» Lite teori

 
Isabelle har gjort en liten vlogg om tränsets delar och nästa gång kommer det om sadelns delar. 
 
 
 
 
 
 

» V.14 hoppa för Emma Emanuelsson

Fick ett sms igår om tjejerna ville vara med och hoppa för Emma Emanuelsson v.14 och det sms:et kom precis i rätt tillfälle.😊
 
Eftersom Lennart-träningen är inställt V.14 på grund av att Lennart ska på "utflykt".  
 
Nu får ju Isabelle träna ändå och även Wilma och givetvis är de reserver på träningen denna gången.
Isabelle har ju tränat för Emma förut och hon blev extra glad åt att hon få chansen att hoppa för henne igen, även om det bara är denna träningen.
 
För sen drar ju Lennart träningen igång igen v.16 .
 
Sånt här tycker jag är kul att man får förfrågan och att de hör av sig och även att Wilma hänger med på träningen.
 
Vill man läsa mera om Emma Emanuelsson så trycker ni på länken  http://emmaemanuelsson.se/
 
Här kommer en vlogg från 2016 när Isabelle hoppade för Emma.
I filmsnutten bjuder hon även på en avramling, som gick bra.
 
 
 

» Några som tigger godis =)

 
Våra ponnyer verkligen gillar märket DELIZIA på hästgodis och just nu får de i smaken banan.
 
Ponnyerna har provat många smaker och de gillar faktiskt alla smaker lika mycket.
Perfekt när det är i 3kg burkar eftersom det går åt en del hästgodis hos oss.
 
 
 

» Hoppade serier

 
Tisdag och tjejerna hoppade serie med Speedy och Pantis , vilket gick väldigt bra. 💚
 
 

» Påsklov

Barnen har påsklov och njuter av att vara lediga och inga direkta måsten nu när det är lov.
 
Det märks på barnen att de behöver lite lov för att kunna ta sovmorgon och bara njuta och inga krav och den där stressen som är på vardagar med alla aktiviteter de ska på och hinna med på eftermiddagen/kvällen med hästar och fotboll och läxor och även hinna umgås med vänner.
 
Nu ska det ha påsklovet av att ta dagen som den kommer och vi har inga grejer planerade att göra utan vi tar dagarna som de kommer. 
 
Vad ska ni hitta på på påsklovet? Ni kanske har någon resa som är inplanerad eller gör tvärt om att eran påskvecka är full av stress och måsten.
 
Fixade Pantis licens igår och Isabelle och Wilma är anmälda till en tävling i Tidaholm.
Vi vet ju om hur Pantis är så vi har inga direkta förväntningar eller krav utan vill att Wilma ska prova.
 
På tal om det här med att tävla så tävlar inte Isabelle mot någon annan än mot sig själv. Reagerade lite i efterhand mot när en person nämner till Isabelle att vi ska tävla mot varandra och jag som mamma vill inte att Isabelle ska ha något krav eller måsten när hon är på tävling utan hon ska tävla för att hon ska tycka det är roligt och ha kul med sin ponny.
Går det dåligt en dag på tävling så är det bara att anmäla till en ny tävling och det är ju inte mellan liv och  död det handlar om.
 
Det jag vill få fram är att det är samma med Wilma och hon ska inte ha några som helst krav på att nu jävlar måste jag bevisa för Caroline och Fredrik att jag vill rida så bra som möjligt och vinna.  Vi vet hur Pantis är och hur hon stressar upp sig och Wilma ska bara tävla för att hon ska känna glädjen av att tävla och ingen press.
 
Det jag vill få fram är ju att det finns ju flera tävlingar och inte göra någon stor grej av det hela.
 
Sen förstår jag andra som tänker annorlunda och det är upp till andra, vi jämför oss inte med andra och det VILL jag LÄRA min dotter att när hon är på tävling jämför hon inte hur någon annan rider.
 
 
 
 
 
 
 
 

» När man följer medryttaren

Jag själv tycker det är fantastiskt att man vill följa sin förra häst och ha koll.  Vi själva har lite koll på en del ponnyer som vi har sålt till men vi skulle aldrig börja följa deras medryttare för att tro att man får se mera glimt på hästen.
 
Har man sålt sin häst så har man sålt den och jag tycker att det räcker att man har kontakt med ägarna som köpt hästen. 
 
 Vi själva har sålt ponnyer och vi håller inte på och skickar till dem varje vecka och frågar hur det går för det är deras ponny nu och man får släppa taget och vi vet om att de talar om till oss om de säljer ponnyn vidare.
 
De som säljer en häst/ponny till oss får mer än de FLESTA chansen att följa ponnyn/hästen genom bloggen och Youtube mer än vad många andra som man säljer till som inte håller på med sociala-medier.
 
Vi själv har inte den lyxen att kunna se våra förra ponnyer på några bloggar eller Youtube för de har inte det.
 
Vad jag menar är att jag som person tycker det går för långt när man börjar följa medryttaren för att tro att man kan få se en till bild på hästen/ponnyn. 
 
Skulle vi ta ett exempel på Tiffany som vi har haft x-antal medryttare på och en person skulle börja följa alla dessa personer tycker jag det är lite konstigt i mina ögon och jag blir mera rädd och börjar tänka massor med tankar och funderingar ..........
 
Många medryttare har vi även sakt till att de inte får lägga ut bilder på våra ponnyer för att det inte är deras häst och sånt är väldigt vanligt om man lämnar bort en häst till tillridning eller till en person som ska tävla att den inte tar kort på någon annans häst.  
 
Sen har vi ett annat exempel på när jag sakt till när en person lagt upp en bild på Instagram och skrivit "Det sägs att de svåra hästar har mer att ge" när SJÄLVA VERKET att inte Tiffany är någon svår ponny. 
 När själva verket inte Tiffany är någon svår ponny, för då skulle ju inte Isabelle rida på ponnyn. 
Detta är avklarat och personen tog bort bilden och texten = Nöjd ägare. =)
 
Sen låter vi medryttare lägga upp bilder lika mycket som vi lägger upp dem på våra youtube, men då har vi frågat om det är okej att vi filmar och även medryttaren FRÅGAR om det är okej att lägga upp en bild på våran häst/ponny.
 
Sen avslutar jag med att om jag tagit någon bild på mina ponnyer och medryttaren vill lägga upp den på sin Instagram, snapchat , kan man vara hövlig och tacka för bilden och namge vem som har tagit bilden. Sånt som hör till vanligt förnufft. 
 
 
 
 
 
 
 

» Bokat resa och hovslagaren kommer

 
Åhhh vaknade av att Fredrik nämde att han precis bokat flyg till Edinburgh , vilket härligt uppvaknande även om jag är lite för  trött för att verkligen få in att han har gjort det. Ni vet man är superglad men ändå chockad över vakna upp med en så himla mysig överaskning. ❤
 
Nu har ju vi pratat om detta ett tag eftersom vi har hästar och djur måste man ju planera in och fantastiska farmor och farfar kommer att bo hos oss och ta hand om alla djur och även barnen när jag och Fredrik åker iväg på en kärleks resa ihop.  Längtar enormt mycket tills vi ska åka iväg.
 
Jag gillar verkligen att se på slott och ruiner och hela fantastika atmosfären det är i  Edinburgh med vacker landskap.
 
Sen har jag ju blivit mera att jag verkligen vill åka dit efter att ha sett på Outlander ni vet serien om Claire och hennes man som åker på smekmånad till Skottland och sen händer det massor med spännande saker i serien att Claire tex åker igenom en stencirkel  och kommer tillbaka i tiden , till 1743.
 
Nu äter jag frukost och väntar på att hovslagaren ska komma, ponnyerna står och mumsar på sitt hösilage i stallet och undrar nog lite varför de inte fick komma ut tidigt imorses utan får stå kvar inne. 
 
 
Hoppträningen gick superbra igår och är glad att Wilma skötte Pantis utmärkt på hoppträningen för det var ju ändå 2:a gången hon red på Pantis.  Wilma var lite nervös men det är full förståelse över när hon rider på en ny ponny. Men bra att börja så här för nu har hon fått bra tips från Lennart hur hon ska rida Pantis.
 
Isabelle gick det också bra för och hon har lite läxa med sina skänklar. =)  
 
Filmade igår men Fredriks mobil dog så vi får se om den startar upp och Isabelle kan göra en vlogg. 
 
 

» Torsdag och äcklig Veggo mat.

Torsadag och i kväll ska tjejerna på hoppträning för Lennart Lindelöw.
 
På tal om mat så ville Isabelle testa på VEGGO-mat och självklart kan vi prova det , hon ser ju på många Youtubare som äter veggo-mat och vill ju testa på hur det smakar. Kanske ska säga att vi äter kött i våran familj men kan ju vara kul att testa på och smaka vad "veggo" folk äter för mat. 
 
Vi kollade en stund i affären i ena hörnan på olika Veggo- frysta maträtter och kan väl säga rent allmänt att förpackningarna gjorde ju inte att jag som person fastnade för någon "rätt" precis. Man tittar ju på förpackningen på bilden för det är ju det som jag och Isabelle som inte är vana vid Veggo mat får titta på när vi väljer ut en sak att prova. 
Vi valde att pröva Chilli bites med paprika och kidneybönor och jag stekte dessa i stekpannan med olja som det stod på baksidan av förpackningen att man skulle tillaga det. 
För det första var de väldigt svåra att vända på för de fall isär i stekpannan och sen när vi la upp det på tallriken och smakade,  det som ströbröd som var kryddat.
 
För oss var det ingen ahha upplevelse precis och ingen i familjen gillade det. 
Nästa gång får vi testa något annat och hoppas att det smakar bättre.
 
 
 
 
 
 
 

» Nu är bloggen öppnad igen.

 
Nu är bloggen öppnad igen efter att många undrat och några vill att vi börjar skriva igen.
 
Isabelle har varit  mera aktiv på Youtube, något som hon gillar att redigera videor.
 
Hon har även varit sjuk och det kom inte på rätt tidpunkt eftersom hon skulle tävla den helgen. Men hon blev bättre och hoppade enbart en klass och frågade om Molly ville rida den andra klassen eftersom hon inte kände sig helt 100 att rida två klasser. Tävlingen var i Mariestad.
 
Idag hade vi en ny ryttare som kom hit, kommer att bli Pantis nya medryttare.  La upp en annons på Facebook och efter att den hade blivit granskad och kom upp på sidan blev jag nermessad av personer, så jag fick plocka bort annonsen fort.  Vi valde Wilma dels så har hon varit här på besök hos oss när Elina var här och jag har träffat Wilma några gånger innan och vet hur denna tjej rider så det var ett enkelt val att hon skulle få rida på Pantis. Pantis och Wilma verkar trivas ihop och imorgon ska de följa med på hoppträning. Snabba ryck här så det gäller att hänga med i svängarna.
 
Varför vi sökte medryttare till Pantis är ju att Isabelle vill ha sällskap i stallet och slippa vara själv så som det blir när man har eget stall. Wilma ska även tävla och träna Pantis. ❤